Omroepman Joop van der Reijden overleden

Joop van der ReijdenOud-Veronica voorzitter en oud-politicus Joop van der Reijden is gisterenavond laat op 79-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Nieuwegein. Naast zijn werk bij de omroepvereniging Veronica, was hij ook enige tijd vooriztter van de NOS.

De van huis uit gereformeerde Van der Reijden was voor het CDA vanaf 1982 staatssecretaris van Volksgezondheid en sport in het eerste kabinet-Lubbers. Later werd hij interim-manager van een ziekenhuis in Den Haag. Van 1987 tot 1990 werkte hij voor de NOS tot hij door Rob Out werd overgehaald om de overstap te maken naar Veronica, Daar bleef hij 11 jaar voorzitter. Onder zijn leiding verliet Veronica het publieke bestel en sloot het zich aan bij de Holland Media Groep (HMG) van Endemol.

In december 1999 stapt Veronica uit HMG om het op eigen benen te proberen. Dit wordt echter een drama. Twee jaar later legt hij zijn functie bij Veronica neer. Zijn laatste functie was waarnemend burgemeester van het Zuid-Hollandse dorp Valkenburg.