Aankomend AEL-leider wil Islamitische zuil stichten

Pingguest had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de zaterdag bijlage van het Parool van vandaag staat een zes pagina's lang interview met Mohammed Cheppih, de beoogd voorzitter van de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL).

In dit interview zegt Cheppi een voorstander te zijn van lijfstraffen, iets wat al een langere tijd bekend is. Cheppi zou het onder bepaalde omstandigheden goedkeuren wanneer bij een dief zijn hand zou worden afgehakt. Volgens Cheppi zijn de lijfstraffen vooral bedoeld om de dader te vernederen. Oůk is hij een voorstander van de doodstraf. Hij wijst erop dat in het Midden Oosten de misdaad veel minder erg is dan in het Westen. Dat komt volgens hem mede door de strenge wetten van de sharia. Cheppih zegt dat lijfstraffen binnen het Nederlandse stelsel niet kunnen, maar in een ideale islamitische samenleving wel.

"Wie echt gelooft wat Allah zegt, kan geen homo zijn", met deze uitspraak laat Cheppi in, zoals hij het zelf zegt, "Islamitische context" zien dat hij homoseksualiteit niet kan accepteren. Cheppi vindt dat homoseksuelen zich "normaal" moeten gedragen. De Gay Parade zou volgens de beoogd leider van AEL Nederland dan ook niet moeten plaatsvinden want daar zeggen homo's openlijk ''wij zijn anders, wij zijn niet normaal''. Homoseksuelen zouden hun seksuele voorkeur volgens hem dan ook thuis moeten laten.

Ook vindt Cheppi dat zoenen op straat eigenlijk niet kan, omdat dit het begin zou zijn van gemeenschap bedrijven in het openbaar. Een tv-programma als Neuken doe je zo van BNN, zou wat hem betreft moeten worden verboden.

Cheppi wijst van de hand dat de standpunten van de AEL tegen de Westerse normen en waarden ingaan: "Ik lees en hoor altijd dat de Islam vrouwen onderdrukt, maar in de jaren vijftig werd nog in Europa vergaderd of vrouwen mens zijn of dier, en de vrouw mocht volgens de Britse wet tot 1908 nog verkocht worden. Dat is nog geen honderd jaar geleden''.

Ondanks dat uit verschillende rapporten blijkt dat er relatief gezien veel moslimvrouwen in Nederland in Blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten, ontkent Cheppih dat. En de moslimvrouwen die er wel zitten zijn daar beland door mannen die de islam hebben misbruikt, zo zegt Cheppih.

In het interview wordt ook aandacht besteed aan de mening van Cheppi over de aanslagen van 11 september 2001. Cheppi zegt de aanslagen te veroordelen, maar zeer veel respect te hebben voor de levensstijl van Osama bin Laden. Volgens Cheppi is het niet bewezen dat Bin Laden schuldig is aan de aanslagen.

Salonterrorist

Cheppih noemt zichzelf geen salonterrorist maar een echte terrorist in woord en daad. Onder ''terrorisme' verstaat hij een rechtvaardige strijd tegen onderdrukking: Als het betekent dat ik mensen onschuldig zou willen vermoorden dan ben ik absoluut anti-terrorist''.

De aankomend AEL-voorzitter bevestigd dat hij in 1999 een aantal weken bij de omstreden stichting Al-Waqf werkzaam is geweest, maar alleen bij de oprichting van een humanitaire afdeling in MacedoniŽ. De Nederlandse afdeling van al-Waqf, waarover NOVA van de week kritisch berichtte, is wel mede-opgericht door zijn vader. Hij ontkent dat al-Waqf een broedplaats is voor moslim-extremisme. Volgens hem doet de Nederlandse veiligheidsdienst (AIVD) niets dan moddergooien naar de stichting.

Cheppi geeft toe dat zijn fundamentalistische uitspraken niet-moslims choqueren en dat hij zijn AEL-achterban mobiliseert. Ten slotte zegt Cheppi dat hij een Islamitische zuil nastreeft; hij wil moslimscholen, moslimwijken, moslimziekenhuizen, moslimafkickcentra moslim-blijf-van-mijn-lijfhuizen etc. "Dat is integratie" aldus Cheppi; daar waar maar maatschappelijke behoefte aan is zouden moslims moeten kunnen opzetten.

''Ik hoef niet te assimileren, ik ben trots op mijn standpunten''