FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 26 april 2003

Toch F1 op Spa dit jaar, maar dan anders

Nee, de FIA heeft zijn besluit niet ongedaan gemaakt. Dit jaar zal er geen race zijn, maar er zal wel gebrul zijn van Formule 1 motoren!

Dit weekend worden de Ferrari Days gehouden op het circuit in BelgiŽ. Allerlei Ferrari bolides zullen hun kilometers maken op het prachtige circuit in de Ardennen. Het Formule 1 team mocht hierbij uiteraard niet ontbreken.

Felipe Massa, de testcoureur van het Italiaanse team, zal een test uitvoeren. Dit zal echter niet met een bolide van 2002 of 2003 gebeuren. De Braziliaan zal zijn rondjes rijden in F2001 waarmee Michael schumacher de GP van Japan op zijn naam schreef. Ook enkele oudere bolides zullen hun opwachting maken.

Irvine ventileert mening over De la Rosa

Eddie Irvine zorgt misschien niet voor actie op het circuit dit jaar, maar hij weet off-track nog steeds voor opschudding te zorgen.

Een anoniem iemand wist ons vandaag het volgende te melden:

Dit maal moest de nieuwbakken testcoureur van McLaren, Pedro de la Rosa, het ontgelden. De Ier wond geen doekjes om zijn mening over de Spaanse coureur.

"Het nieuws dat Pedro de la Rosa testcoureur bij McLaren is geworden, schokte mij nogal. Hij is een aardige kerel, maar als het aankomt op het geven van feedback aan de engineers is hij waardeloos!"

Kezman scoort door

Mateja Kezman voegde in de door PSV vanavond gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap (1-6) 3 goals toe aan zijn totaal. De Joegoslaaf heeft er nu 31, evenveel als Ruud van Nistelrooij 2 jaar terug.

Van Nistelrooij scoorde in het seizoen 1999-2000 31 goals in 34 wedstrijden voor de Eindhovenaren, Kezman heeft er dit seizoen na 28 wedstrijden hetzelfde aantal in liggen. Met de evenaring van dit aantal mag Kezman beginnen te denken aan verbetering van het club- en eredivisierecord van Coen Dillen van 43 treffers in het seizoen 1956/57. Er resteren nog 5 wedstrijden tegen achtereenvolgens AZ, Excelsior, Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen.

'Dode' man meldt zich uit gevangenis

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rotterdammer die eind maart werd 'begraven' blijkt helemaal niet te zijn overleden. Een andere man, die dood in zijn woning werd aangetroffen, werd onder zijn naam begraven. Volgens een politiewoordvoerder was er overigens geen sprake van een misdrijf. De politie gaat onderzoeken wat er precies is verkeerd gegaan.

Eind maart werd de overleden man in het huis aangetroffen. De man werd vervolgens begin april begraven. Toen de bewoner van het pand zich meldde bij zijn familie, bleek dat de dode man onder een verkeerde naam was begraven. De oorspronkelijke bewoner van het pand zat op dat moment in de gevangenis.

De dode man is inmiddels geÔdentificeerd en onder zijn eigen naam herbegraven.

Man sterft bij reddingspoging schaap

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat een dode man die de politie woensdagavond in een weiland aan de Molenweg in Abcoude aantrof aan een hartaanval is gestorven.

De 73-jarige inwoner van Abcoude was bezig met het redden van een in de sloot terecht gekomen schaap. De politie heeft het schaap uit zijn benarde positie bevrijd.

Zwerver breekt in om frikadellen te bakken

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Agenten in Veendam stonden raar te kijken toen zij in de nacht van vrijdag op zaterdag in de kantine van het politiebureau een 29-jarige zwerver aantroffen. De man had de frituurpan ingeschakeld en bovendien had hij enkele frikadellen uit de vriezer klaargelegd.

De zwerver verklaarde dat hij zich zorgen maakte over een vriend, maar dat hij niet wist waar deze was. Hij wilde daarom de politie spreken, en bovendien had hij trek. Door in te breken dacht hij dat de politie vanzelf wel zou komen.

Windhoos treft kermis Geldrop

okee6, -Mk- en sky2k hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een korte, maar hevige windhoos heeft vanmiddag in het centrum van Geldrop schade veroorzaakt. In totaal zijn vijf mensen in het ziekenhuis behandeld aan hun verwondingen.

In Geldrop stortte op de plaatselijke voorjaarskermis een attractie met botsauto's in. Volgens een politiewoordvoerder raakten daarbij twee mensen lichtgewond. Van een pand waaide het hele dak af en het Geldropse gemeentehuis verloor een kwart van haar dakpannen. Ook waaide er veel bomen om in de tuin van het raadhuis. Door rondvliegende takken en dakpannen raakten nog drie mensen gewond.

Later op de middag, rond half zes, werd ook het Noord-Limburgse plaatsje Beringe door een windhoos getroffen. Daar deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het dak van een championonenkwekerij stortte in en er kwam een hoeveelheid landbouwplastic terecht in hoogspanningsleidingen.

Bayern MŁnchen Duits kampioen

Door een 0-2 zege bij VfL Wolfsburg is Bayern MŁnchen vanmiddag voor de 18e keer landskampioen van Duitsland geworden.

Vier wedstrijden voor het einde bedraagt het gat met naaste concurrent VfB Stuttgart 13 punten. Stuttgart bleef vandaag in eigen huis tegen Hansa Rostock op een 1-1 steken. Nummer drie Borussia Dortmund deed het niet beter bij 1860 MŁnchen (0-0).
Bayern MŁnchen, dat niet langer lid van de Duitse bundesliga organisatie is, is hiermee verzekerd van een nieuw optreden in de Champions League. Dit jaar stelde de Beierse club daarin hevig teleur.

Aankomend AEL-leider wil Islamitische zuil stichten

Pingguest had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de zaterdag bijlage van het Parool van vandaag staat een zes pagina's lang interview met Mohammed Cheppih, de beoogd voorzitter van de Nederlandse tak van de Arabisch Europese Liga (AEL).

In dit interview zegt Cheppi een voorstander te zijn van lijfstraffen, iets wat al een langere tijd bekend is. Cheppi zou het onder bepaalde omstandigheden goedkeuren wanneer bij een dief zijn hand zou worden afgehakt. Volgens Cheppi zijn de lijfstraffen vooral bedoeld om de dader te vernederen. Oůk is hij een voorstander van de doodstraf. Hij wijst erop dat in het Midden Oosten de misdaad veel minder erg is dan in het Westen. Dat komt volgens hem mede door de strenge wetten van de sharia. Cheppih zegt dat lijfstraffen binnen het Nederlandse stelsel niet kunnen, maar in een ideale islamitische samenleving wel.

"Wie echt gelooft wat Allah zegt, kan geen homo zijn", met deze uitspraak laat Cheppi in, zoals hij het zelf zegt, "Islamitische context" zien dat hij homoseksualiteit niet kan accepteren. Cheppi vindt dat homoseksuelen zich "normaal" moeten gedragen. De Gay Parade zou volgens de beoogd leider van AEL Nederland dan ook niet moeten plaatsvinden want daar zeggen homo's openlijk ''wij zijn anders, wij zijn niet normaal''. Homoseksuelen zouden hun seksuele voorkeur volgens hem dan ook thuis moeten laten.

Ook vindt Cheppi dat zoenen op straat eigenlijk niet kan, omdat dit het begin zou zijn van gemeenschap bedrijven in het openbaar. Een tv-programma als Neuken doe je zo van BNN, zou wat hem betreft moeten worden verboden.

Cheppi wijst van de hand dat de standpunten van de AEL tegen de Westerse normen en waarden ingaan: "Ik lees en hoor altijd dat de Islam vrouwen onderdrukt, maar in de jaren vijftig werd nog in Europa vergaderd of vrouwen mens zijn of dier, en de vrouw mocht volgens de Britse wet tot 1908 nog verkocht worden. Dat is nog geen honderd jaar geleden''.

Ondanks dat uit verschillende rapporten blijkt dat er relatief gezien veel moslimvrouwen in Nederland in Blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten, ontkent Cheppih dat. En de moslimvrouwen die er wel zitten zijn daar beland door mannen die de islam hebben misbruikt, zo zegt Cheppih.

In het interview wordt ook aandacht besteed aan de mening van Cheppi over de aanslagen van 11 september 2001. Cheppi zegt de aanslagen te veroordelen, maar zeer veel respect te hebben voor de levensstijl van Osama bin Laden. Volgens Cheppi is het niet bewezen dat Bin Laden schuldig is aan de aanslagen.

Salonterrorist

Cheppih noemt zichzelf geen salonterrorist maar een echte terrorist in woord en daad. Onder ''terrorisme' verstaat hij een rechtvaardige strijd tegen onderdrukking: Als het betekent dat ik mensen onschuldig zou willen vermoorden dan ben ik absoluut anti-terrorist''.

De aankomend AEL-voorzitter bevestigd dat hij in 1999 een aantal weken bij de omstreden stichting Al-Waqf werkzaam is geweest, maar alleen bij de oprichting van een humanitaire afdeling in MacedoniŽ. De Nederlandse afdeling van al-Waqf, waarover NOVA van de week kritisch berichtte, is wel mede-opgericht door zijn vader. Hij ontkent dat al-Waqf een broedplaats is voor moslim-extremisme. Volgens hem doet de Nederlandse veiligheidsdienst (AIVD) niets dan moddergooien naar de stichting.

Cheppi geeft toe dat zijn fundamentalistische uitspraken niet-moslims choqueren en dat hij zijn AEL-achterban mobiliseert. Ten slotte zegt Cheppi dat hij een Islamitische zuil nastreeft; hij wil moslimscholen, moslimwijken, moslimziekenhuizen, moslimafkickcentra moslim-blijf-van-mijn-lijfhuizen etc. "Dat is integratie" aldus Cheppi; daar waar maar maatschappelijke behoefte aan is zouden moslims moeten kunnen opzetten.

''Ik hoef niet te assimileren, ik ben trots op mijn standpunten''

Professor levend onder boeken vandaan

okee6 vertaalde en submitte het volgende bericht:

Een 60-jarige Kroatische professor lag met Pasen drie dagen lang begraven onder zijn omgevallen boekenkast. De krant Jutarnji List meldt dat een buurman uiteindelijk de politie waarschuwde, die vond de wiskundige van liefst 120 kilo in een uitzichtloze situatie tussen bed, boeken en de omgevallen kast.

Met uitdrogingsverschijnselen werd de uitgeputte professor naar het ziekenhuis gebracht.

Zwervers

Rotschrik door 'dode' zwerver in vuilnisbak

Ik sta in de krant
Erg leuk en aardig maar toch... De zwervers die in de bakken liggen zijn er soms slecht aan toe. Lees het stukje eens door en ik ben benieuwd naar jullie mening. Wat doen we met zulke mensen?


,,Er ligt een dooie in de afvalbak'', was gisterochtend de eerste gedachte van Jan Durkstra, bedrijfsleider van de Konmar aan de Van Loonstraat in Leeuwarden. ,,Toen ik een vuilniszak in de bak gooide, verzakte er iets. Ik keek recht in een gezicht, dat met gesloten ogen tussen het vuil lag. Mijn hart sloeg twee keer over.''
Trillend van schrik ijsbeerde Durkstra een paar minuten over het Konmar-terrein. ,,Wat zie jij er lijkbleek uit!'', riep de vrachtwagenchauffeur van Coca Cola, die net arriveerde. Samen besloten de mannen de grote metalen bak nog eens te openen. Nu kwam er geluid uit de 'dode man': ,,Hij riep en vloekte van alles. Maar hij wou er niet uit.''

Ook toen politieagenten even later op de verwarde zwerver inpraatten, weigerde die de stinkende afvalbak te verlaten. ,,Het gevloek in die bak werd alleen maar erger. Uiteindelijk hebben twee agenten hem er uitgetild. Ze sloegen hem in de boeien en namen hem mee. Zijn shag heeft hij hier laten liggen.''

De afvalbakken van Leeuwarder supermarkten blijken een enorme aantrekkingskracht uit te oefenen op zwervers. Ze worden niet alleen gebruikt als slaapplek, maar ook als gaarkeuken. ,,Ze weten bij ons zeker dat er altijd eten in de bakken zit. Soms staan ze er wel met vijf man omheen'', vertelt medewerker Erik van der Meulen. Vaak betreft het uitgeprocedeerde asielzoekers.

De supermarkt is de nachtelijke bezoekers beu. Ze gedragen zich soms agressief en maken er een bende van bij het legen van de bakken. Meerdere supers gebruiken zwaar hang- en sluitwerk om de containers af te sluiten: ,,We hebben er een metalen balk op. Maar ze nemen gewoon een zaagje mee. De afgezaagde balk en sloten vinden we dan later in de sloot'', zegt Durkstra.

Bij de Konmar aan de Emmakade werden de afvalbakken zo vaak bezocht door zwervers dat de supermarkt zich gedwongen zag om ze op te bergen achter hekken en een afdak. ,,Maar zelfs dat helpt niet. Het lukt ze om onder het hek door bij de bakken te komen.''

Ondanks zijn schrik leeft Durkstra mee met de afvalslapers: ,,Ze zijn vaak verward, psychotisch. Ze moeten toch ergens een plekje vinden. Goh, ik ben blij dat ik die man vanmorgen op tijd gezien heb. Drie keer per week komt een vuilniswagen de bak legen.''

bron : Leeuwarder Courant

'Feyenoord benadert Babos'

Feyenoord heeft NAC Breda benaderd voor doelman GŠbor Babos.

De Bredase club, die al eerder voor het vertrek van haar Hongaarse doelman moest vrezen, kan een financiele injectie goed gebruiken. Feyenoord zou 2,5 miljoen euro over hebben voor Babos, wellicht zou ook een spelersruil in de transfer kunnen worden betrokken. Verleden jaar wilde Feyenoord de keeper eveneens aantrekken, dat liep toen stuk op de vraagprijs. Feyenoord bood destijds 3,5 miljoen euro. Babos wordt algemeen tot de topkeepers van de Nederlandse voetbalvelden gerekend.

Sinead O'Connor stopt met zingen

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinead O'Connor stopt in juli met zingen. De 36-jarige Ierse zangeres maakt de komende maanden nog een aantal opnamen af en dan wil ze "met rust gelaten worden".

In het verleden was O'Connor erg radicaal in haar uitspraken. Zo rechtvaardigde ze de terreur van het Iers Republikeins Leger (IRA), zei openlijk dat de daden van Hitler en Saddam Hoessein het gevolg waren van seksueel misbruik tijdens hun kindertijd en verscheurde op de televisie een foto van de paus.

De zangeres is bekend van de platen "The Lion and the Cobra" uit 1987 en "I Do Not Want What I Haven't Got" uit 1990. Tien jaar geleden kondigde O'Connor ook al aan dat ze haar muzikale carriŤre zou beŽindigen.

Lombok geen 'multicultureel paradijs' meer

De wijk Lombok in Utecht gold altijd als hťt voorbeeld van een geslaagde multiculturele wijk. Maar dat is voorbij; oplopende spanningen tussen bevolkingsgroepen bezorgen welzijnswerkers kopzorgen. De tegenstellingen tussen de verschillende culturen, die eerst alleen onderhuids aanwezig waren, komen volgens hen steeds meer aan de oppervlakte.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 en de opkomst van de Lijst Pim Fortuyn zijn de spanningen tussen alloch- en autochtone bewoners toegenomen. Maar ůůk tussen allochtonen groepen botert het niet meer; Turken en Marokkanen, hindoestanen en moslims geven op elkaar af.

Welzijnswerkster Brenda Hassell, zelf van Antilliaanse afkomst, merkt dat ook zij sinds 11 september regelmatig wordt aangesproken op haar huidskleur: ,,De autochtone Lombokkers zeggen over allochtonen: Het stinkt zo erg als ze gegymd hebben''.

Turken liggen steeds meer overhoop met Marokkanen. Een welzijnsmedewerker zegt: ,,Marokkanen zorgen voor de grootste problemen. Op het Schimmelplein bijvoorbeeld lopen jongens rond die wel zeven delicten op een dag plegen. De buurt heeft daar enorm veel last van. Turken zeggen: 'Wij krijgen een slechte naam door die Marokkanen'. Dat komt vooral doordat Marokkanen de verantwoordelijkheid voor hun kinderen bij de school en op straat leggen. Dat zijn ze zo gewend, maar dat is hier niet gewoon. Kinderen worden niet gecorrigeerd en zorgen voor overlast. Daar hebben de Turken ook last van, bijvoorbeeld omdat hun auto wordt beschadigd''.

Het beeld van een wijk waar de integratie wťl goed zou zijn gelukt, is volgens de welzijnswerkers dan ook achterhaald. Vooral voor de problematiek tussen allochtonen onderling is nog veel te weinig aandacht, vinden ze.

CIDI baalt van de AEL-vlag [update]

mokromike had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ronny Naftaniel, directeur van het Centrum Informatie en Documentatie over IsraŽl (CIDI), is niet geheel tevreden over het vlaggenverbod in het Feyenoordstadion van eerder deze maand, bij de wedstrijd Feyenoord - Ajax. Omdat Ajax-supporters zichzelf Joden noemen en zwaaien met IsraŽlische vlaggen besloten aanhangers van Feyenoord dat het tijd was voor tegenactie; ze schaften duizenden Palestijnse vlaggen aan. Daarop verbood Feyenoord zowel de IsraŽlische als de Palestijnse vlag.

Op ťťn onverlaat na hield iedereen zich keurig aan de regels. Toch is de CIDI-directeur niet tevreden. De Feyenoordsupporters hadden het verbod namelijk omzeild door massaal met AEL-vlaggen van de Arabisch Europese Liga naar de Kuip te komen. Naftaniel: ''Wat mij betreft wordt er een algemeen vlaggenverbod voor stadions ingesteld. Ik zie trouwens nog liever de Palestijnse vlag dan die van de AEL.''

AEL vlag
Palestijnse vlag


Update 14:00

De Feyenoord Supportersvereniging is woedend over de beweringen van CIDI-directeur NaftaniŽl.

Volgens de Feyenoord Supportersvereniging heeft NaftaniŽl het verhaal over de AEL vlaggen in de Kuip volledig uit zijn duim gezogen. Middels een fax is aan de directeur gevraagd aan te geven waarop hij zijn uitspraken heeft gebaseerd, en om de uitspraken middels een persbericht te rectificeren.

Veel doden bij explosies in Bagdad

Bij een serie zware explosies in Bagdad zijn zo'n 40 mensen omgekomen. De reeks ontploffingen die meer dan een uur duurde, deed zich voor in een munitiedepot.

Rond het depot zijn diverse huizen met de grond gelijk gemaakt. Onder het puin zouden nog diverse slachtoffers liggen. Woedende bewoners bekogelden de Amerikaanse militairen met stenen. Ook zou er op de soldaten geschoten zijn. De bewoners zeggen al eerder geklaagd te hebben over de gevaarlijke situatie ter plekke.

Volgens het Amerikaanse leger is er sprake van een aanslag; onbekenden zouden lichtkogels hebben afgevuurd op het depot.

Aanrijden van Molukkers was expres

De twee automobilisten die gisteren in Den Haag inreden op een groep Molukkers, na de herdenkingsbijeenkomst van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken (RMS), deden dat volgens de politie expres. De twee mannen zijn afkomstig uit Zaandam (21 en 23 jaar) en zitten vast.

Bij het incident raakten vier Molukkers zwaargewond. Na het voorval onstond een rel. Een aantal jongeren gooide stenen naar de politie en naar enkele auto's, waaronder die van de daders. De politie zag zich genoodzaakt om twee waarschuwingsschoten te lossen.

Volgens een artikel in de Haagsche courant zouden sommige Molukkers een steen hebben gegooid door de achterruit van ťťn van de auto's. Daarop zou op de Molukkers zijn ingereden.

[U]Onderzoek naar Ibrahimovic en Chivu

Voor Cristian Chivu en Zlatan Ibrahimovic zou de 1-0 nederlaag tegen Feyenoord nog een staartje kunnen krijgen. De openbaar aanklager van de KNVB gaat namelijk onderzoek doen naar het Ajax-tweetal.

Chivu maakte tegen het einde van de wedstrijd zich buitengewoon druk toen Song de bal niet teruggaf aan de Ajacied. Hij mistte de Feyenoorder op een haar na.

Zlatan velde directe tegenstander Gerard de Nooijer met een elleboogstoot. Vooralsnog ziet de aanklager geen reden om een onderzoek in te stellen naar de misdragingen van Wesley Sneyder. De jongeling greep Paul Bosvelt naar de keel toen deze Chivu wilde kalmeren.

Feyenoord-spits Pierre van Hooijdonk, die wťl een rode kaart kreeg maar op het eerste gezicht ten onrechte, hoeft zondag het duel met FC Zwolle niet te missen. De aanklager neemt de zaak pas na Pasen in behandeling.

24/04/2003:
VI.nl meldt vandaag het volgende: De aanklager van de KNVB heeft Zlatan Ibrahimovic een schikkingsvoorstel van vijf duels schorsing voorgelegd. Ajax-aanvoerder Cristian Chivu kreeg een voorstel van drie duels schorsing voor een vergrijp in dezelfde wedstrijd. Ibrahimovic en Chivu hebben tot vrijdag de tijd het schikkingsvoorstel te verwerpen danwel te accepteren. Ibrahimovic is reeds voorlopig geschorst, Chivu kan in geval van hoger beroep komend weekend wel in actie komen.

26/04/2003
Ajax is niet akkoord gegaan met de schikkingsvoorstellen die de aanklager betaald voetbal vrijdag aan Ibrahimovic en Chivu voorlegde. Daarnaast vroeg Ajax de tuchtcommissie van de KNVB geen voorlopige schorsing op te leggen aan Zlatan. De tuchtcommissie ging niet in op dit verzoek waardoor Zlatan de uitwedstrijd tegen AZ a.s. zondag zal moeten missen. [bron Ajax]

Piloten ontslagen voor naakt vliegen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee piloten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines zijn op staande voet ontslagen omdat ze naakt rondvlogen.

Een stewardess tipte de luchtvaartmaatschappij over de twee. De twee zouden naakt in de cockpit hebben gezeten tijdens een vlucht. De piloten vechten hun ontslag aan, ze zouden zich hebben ontdaan van hun kleren omdat ze koffie hadden gemorst.

17-jaar oude goudvis kan weer zwemmen

vrot-vrot had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zeventien jaar oude goudvis uit Scotia, New York, kan weer zwemmen dankzij een aantal behulpzame mensen.

De goudvis, Dick, zwom normaal rond in een aquarium achter de toonbank van het restaurant waar hij woonde. De eigenaresse van het restaurant, Patty Sherman, verklaarde dat de Dick in november ziek was geworden en sindsdien bijna niet meer rond kon zwemmen.

Een behulpzame bezoeker van het restaurant liet zijn dochter, die voor dierenarts leert, de vis onderzoeken. Uit het 'onderzoek' kwam naar voren dat Dick een ziekte aan zijn zwemblaas heeft en hij elke dag drie keer met de hand gekookte doperwtjes gevoerd moet worden.

Ook maakten bezoekers met een aantal dobbers, rietjes wat touw en wat gaas een harnasje zodat de ongeveer twintig centimeter lange Dick weer rond kan dobberen in zijn aquarium.

Meisje gewond door bom in viltstift

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een negen jaar oud meisje uit ItaliŽ raakte zwaargewond toen een bom ontplofte. De bom was verstopt in een gele markeerstift. Het meisje raakte een arm kwijt en ťťn oog raakte ernstig beschadigd.

Het meisje had de stift gevonden toen ze aan het picknicken was bij de rivier Paive. Met de picknick werd de viering van de Italiaanse bevrijdingsdag gevierd. De stift ontplofte toen ze hem oppakte.

Het gebeurt vaker dat in de regio Veneto explosieve vermomd zijn als alledaagse objecten. De politie linkt het voorval met een geheimzinnig figuur die door de Italiaanse media 'Unabomber' is gedoopt. De 'Unabomber' verstopte bommen in een tomatenketchup tube, speelgoedpistooltje, bloempot en een kaars. Een aantal mensen raakten door die bommen gewond.

SARS gooit adoptie van kinderen in de war

Door het SARS virus kunnen Chinese adoptie kinderen de eerstkomende tijd niet naar Nederland afreizen. Dit om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

Tientallen paren die in mei hun adoptie kind zouden afhalen moeten nu minimaal een maand daarmee wachten. Aldus drie bureaus in Nederland die kinderen uit het Verre Oosten adopteren. Door de strenge Chinese maatregelen tegen de ziekte zijn hele gebieden van de buitenwereld afgesloten. Waaronder ook de Chinese instantie die de legalisatie van de documenten van de adopties regelt.

Ook de tehuizen waar de kinderen nu verblijven houden de deuren liever dicht. Ook zijn alle niet noodzakelijke reizen verboden of beperkt. Directeur van de Vereniging Wereldkinderen, Ina Hut, verklaarde dat er op dit moment veel onzekerheden en risico's zijn. Ook de stichtingen Kind en Toekomst en Meiling moesten tientallen paren teleurstellen.

De actie van de adoptiebureaus werd door een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse zaken 'heel verstandig' genoemd.

Californisch echtpaar had tijgerkittens in de vriezer

In het huis van een Californisch echtpaar zijn door dierenopzichters bijna zestig ingevroren tijgerkittens gevonden. Ook waren er in de tuin tientallen luipaarden, tijgers en krokodillen begraven.

Het huis werd doorzocht door de opzichters nadat ze een tip hadden ontvangen over de dode dieren. De eigenaar van het huis is ook eigenaar van een dierenbegraafplaats. Op de zolder van het huis troffen ze levende tijger- en luipaardjongen aan. Ook zaten er twee jonge kaaimannen in een zwembad.

Het echtpaar is opgepakt voor het in gevaar brengen van de acht jaar oude dochter van het stel en een dierenarts voor het wreed behandelen van dieren.

Brief naar jezelf sturen: 22.000 euro

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige mensen zullen het wel vaker doen, een brief naar zichzelf sturen. Het is nu ook mogelijk om een brief naar jezelf te sturen via een ruimtestation. Dit maakte een Russische functionaris bij de ruimtevaart gisteren bekend. Op de brief moet alleen wel een 'postzegel' van 22.000 euro.

De brief met een speciale postzegel gaat dan via een ruimteveer naar het internationale ruimtestation ISS. Daar krijgt de zegel een stempel en gaat de brief weer terug naar de aarde en wordt hij bij de geadresseerde bezorgd aldus de functionaris.

Vervoersverbod uitgebreid

Sinds vannacht twaalf uur is het verboden eendagskuikens en broedeieren in het zuidwesten van Nederland te vervoeren. De uitbreiding van het al geldende vervoersverbod is omdat de vogelpest nu ook in het Belgische Meer is geconstateerd. De bedoeling van het verbod is om te voorkomen dat de ziekte zich naar het noorden verplaatst.

Ten noorden van Meer bevinden zich veel Nederlandse pluimveehouderijen. Deze zijn tot nu toe vrij van de klassieke vogelpest.

Gisteren werden ook mensen onderzocht die bij de vogelpest betrokken zijn. Het ministerie van Landbouw wil uitzoeken of en zo ja, hoe gevaarlijk het virus is bij de mens. De Kamer is niet tevreden over staatssecretaris Ross en haar aanpak van de vogelpest.

De PvdA, VVD en Groenlinks zijn van mening dat medicijnen ruimhartiger verspreid moeten worden. Ross houdt echter vast aan het advies van haar speciale Outbreak Management Team: alleen mensen die echt te maken hebben met besmet of verdacht pluimvee komen in aanmerking voor pillen of een injectie.

Eerste boetes bouwfraude opgelegd

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft boetes aan vier bouwondernemingen uitgedeeld. Het gaat in totaal om een bedrag van 1,2 miljoen euro. De wegenbouwers Koop Tjuchem, Gruno, Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) en Ballast Nedam zijn de 'gelukkigen'.

De vier bedrijven hebben de mededingingswet overtreden toen ze aanbestedingen deden aan het wegenonderhoud in de gemeente Scheemda. De vier zijn de eerste bedrijven die een boete krijgen van de NMa sinds het onderzoek in de bouw.

De bedrijven hadden samen de afspraak gemaakt dat het uit te voeren werk in opdracht van de gemeente Scheemda zou worden gedaan door Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) en voor welke prijs dat zou worden gedaan. Ook kregen de overige drie een beloning voor het aan Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) gunnen van de opdracht. De NMa oordeelde dat de vier de concurrentie uitschakelden en de gemeente benadeelden.

De afspraken werden gemaakt voor het onderhoud van de wegen over een periode van 2 jaar, 1998 tot en met 2000. Een opdracht van 1.4 miljoen euro. De NMa maakte in november al de conclusies van het onderzoek bekend, toen was echter nog niet duidelijk of er een boete zou volgen voor de vier bedrijven.

De NMa spreekt van een "zeer zware overtreding" en gaf de bedrijven ieder een boete van 308.000,- euro. Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) viel al eerder in de prijzen bij de NMa, in december kregen ze een boete van 27.000,- euro voor het niet meewerken aan een onderzoek van de kartelpolitie. Het bedrijf weigerde documenten te overhandigden en op een locatie mocht de NMa helemaal niet naar binnen.

Oostenrijkse douane ontdekt 94 kilo kaviaar

Een controle van de Oostenrijkse douane leverde gisteren 94 kilo Russische kaviaar op. De kaviaar werd in beslag genomen. De waarde ervan is zo'n 170.000 euro.

De kaviaar was verstopt tussen een officiŽle vracht van een vrachtwagen die vanuit ItaliŽ onderweg naar Duitsland was. De chauffeur van de vrachtauto ontkende iets met de zaak te maken te hebben. De vracht, balen viscosedraad, zou door hem in Triest zijn overgenomen van een andere chauffeur.

Asielzoekster laat kinderen achter

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige vrouw uit Angola is al ruim een week vermist uit het asielzoekerscentrum (azc). De vrouw is een uitgeprocedeerde asielzoeker. Haar drie kinderen heeft ze achtergelaten in het azc. De leeftijden van de drie minderjarige kinderen is onduidelijk.

De vrouw zou op zeventien april naar Brussel gaan om documenten te halen die ze nodig had voor de terugreis naar Angola. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De vrouw is vervolgens bij de politie als vermist opgegeven en een opsporingsverzoek uitgevaardigd.

Molukkers aangevallen door automobilist

Na de afloop van een bijeenkomst van Molukkers in Den Haag zijn gisteravond negen gewonden gevallen.

Vier van de negen zijn zwaargewond, maar niet in levensgevaar. Vijf anderen kwamen er met lichte verwondingen af. De negen verlieten net het sportcentrum De Uithof toen er een auto met twee inzittenden op ze in reed.

De politie hield de bestuurder van de auto aan en bracht hem over naar het bureau voor verhoor. Onduidelijk is of hij opzettelijk op de groep Molukkers is ingereden. Na het ongeval ontstonden er rellen bij De Uithof waarbij een aantal jongeren met stenen naar de politie gooiden. De Mobiele Eenheid werd wel opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet in actie te komen.

In het sportcentrum werd door ongeveer 2.500 Molukkers deproclamatie van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken (RMS) herdacht. Die werd 53 jaar geleden op 25 april 1950 op Ambon werd uitgeroepen.

Verwarde man steelt ambulance

NLBADBOY en bluebit hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verwarde man is vrijdagochtend met een gestolen ambulance in Rotterdam tegen een lantaarnpaal gereden. De 33 jaar oude man uit Schoonhoven verklaarde dat hij de ambulance van de GGD Midden Holland in zijn eigen woonplaats had gestolen.

De man, die onder psychische behandeling staat, stal de ambulance van de GGD toen deze hem kwamen bezoeken. De verwarde man reed de ambulance vervolgens naar de Coolsingel in Rotterdam alwaar hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De politie heeft de man later op de dag weer naar Schoonhoven gebracht.

Advocaat selecteert Kuijt en Sneijder

FC Utrecht-aanvaller Dirk Kuijt en Ajax-middenvelder Wesley Sneijder zijn door bondscoach Dick Advocaat opgenomen in de 22-koppige selectie van het Nederlands Elftal voor de vriendschappelijke wedstrijd van woensdag tegen Portugal. Opvallend is verder de terugkeer van Marc Overmars en Edwin van der Sar.

Advocaat moet het tegen Portugal wel zonder de geblesseerden Jaap Stam (hamstring), Ronald Waterreus (lies), Giovanni van Bronckhorst (enkel) en Clarence Seedorf (knie) stellen.

De volledige selectie ziet er als volgt uit
Doel: Edwin van der Sar (Fulham), Sander Westerveld (Real Sociedad)
Verdediging: Frank de Boer (FC Barcelona), Andrť Ooijer (PSV), Michael Reiziger (FC Barcelona), Fernando Ricksen (Glasgow Rangers)
Middenveld: Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Mark van Bommel (PSV), Paul Bosvelt (Feyenoord), Phillip Cocu (FC Barcelona), Edgar Davids (Juventus), Andy van der Meyde (Ajax), Marc Overmars (FC Barcelona), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (Ajax)
Aanval: Jerrel Hasselbaink (Chelsea), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Patrick Kluivert (FC Barcelona), Dirk Kuijt (FC Utrecht), Roy Makaay (Deportivo La CoruŮa), Ruud van Nistelrooij (Manchester United) en Boudewijn Zenden (Chelsea).

Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.