Dell gaat stoppen met standaard floppydrive

alphasys had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Computerfabrikant Dell gaat de floppydrive laten vervallen uit zijn high-end pc's. Als kopers van deze pc's nog wel een floppydrive willen, zullen zij deze apart moeten bestellen.

Voorlopig houdt dit in dat alleen Dells duurste consumentendesktop, de Dimension 8250, zonder floppydrive zal verder gaan. In de toekomst zal de floppydrive echter ook uit andere, zakelijke, modellen verdwijnen.

"De meeste mensen kunnen zich niet herinneren wanneer zij de floppydrive voor het laatst hebben gebruikt", aldus John New, productmanager bij Dell. "Klanten vertellen ons dat ze de floppy niet gebruiken. Veel mensen zijn echter bang het zonder te moeten doen, uit vrees dat ze 'm toch nodig hebben."

Nu de klant verplicht zal moeten gaan kiezen, verwacht Dell dat ze zullen kiezen voor de nieuwe generatie opslagproducten. De fabrikant brengt daarom twee zogenoemde 'thumb drives' op de markt. Deze usb-apparaatjes fungeren als 'extra harde schijf' en hebben meer opslagcapaciteit dan floppy's.

Bijna vijf jaar geleden begon Apple al met het verwijderen van de floppy uit hun systemen. Weinig fabrikanten hebben dit voorbeeld echter gevolgd. De modellen die wťl zonder floppy op de markt kwamen, sloegen niet aan.