FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 6 februari 2003

Kooiman naar PSV

'Het is uitgesloten dat nieuwe spelers deze week bij mij op de training zullen verschijnen, daar de markt deze week ook nog eens sluit' zei Hiddink vorige week maandag na het gerucht dat Wapenaar naar PSV zou komen.

Dat was zo'n anderhalve week geleden. Hiddink kreeg dus gelijk, maar er is nu wel een nieuwe keeper gekomen bij PSV. De Eindhovenaren huren Frank Kooiman tot het einde van het seizoen. De doelman is afkomstig van Sparta en zal de plaats van Jelle ter Rouwelaar innemen.

De prestaties van Ter Rouwelaar voldeden niet aan de verwachtingen van PSV en stond dus al enigzins onder druk toen afgelopen week bericht kwam uit Groningen. FC Groningen wilde Ter Rouwelaar huren en na instemming van de keeper en trainer Guus Hiddink is besloten dar Ter Rouwelaar naar Groningen zal gaan voor de rest van het seizoen 'om eredivisie ervaring op te doen'.

Ter Rouwelaar zal waarschijnlijk meteen aan de bak moeten, want de vaste eerste keus van trainer Jans, Roy Beukenkamp, liep een zware belssure aan zijn hamstrings op afgelopen weekend. In de wedstrijd tegen de Haarlem stond de oude Darwinkel onder de lat bij de Groningers. Hij zal de club aan het einde van dit seizoen verlaten.

Bronnen: PSV, Wanadoo en FC Groningen

Abdellaoui in het eerste van NAC Breda

Yassine Abdellaoui trainde al enige tijd mee met Jong NAC na zijn vertrek bij Willem II, maar zal nu met het eerste elftal van NAC Breda gaan meespelen.

De 27-jarige aanvaller van Marokkaanse afkomst speelde elke jaren voor Willem II, maar na een conflicht hield hij het daar afgelopen jaar voor gezien en ging op vrijwillige basis meetrainen met Jong NAC om zijn conditie op peil te houden.

Nu heeft hij zich bij het eerste elftal van trainer Henk ten Cate gevoegd, wederom op vrijwillige basis. Abdellaoui was in de winterstop op zoek naar een nieuwe club, maar dat liep op niks uit.

Andrť Hazes gaat dartster Hoenselaar sponsoren

BIGMAMA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De manager van dartster Francis Hoenselaar (38) heeft vandaag tijdens het open Nederlands kampioenschap in Veldhoven bevestigd dat Andrť Hazes Hoenselaar voorlopig voor een jaar financieel zal ondersteunen.

"Hij wordt subsponsor", aldus de manager. "Voorlopig voor een jaar. Op het open Nederlands kampioenschap in Veldhoven speelt Hoenselaar al met zijn naam als shirtreclame."

De carriŤre van Hoenselaar, die drievoudig wereld- en zesvoudig nationaal kampioene is en in de afgelopen 21 jaar 64 nationale en internationale toernooien won, kwam in gevaar door het vertrek van haar vorige sponsor. Toen Hazes dit via de televisie vernam, bood hij zich spontaan aan als nieuwe geldschieter.

Utrecht even verlost van zorgen

FC Utrecht is even verlost van zijn financiŽle zorgen. Huisbankier Rabobank heeft besloten om de club een krediet te verschaffen tot April 2003

FC Utrecht heeft zo nog minstens 2 maanden de tijd om een oplossing te vinden voor het geldtekort binnen de club. Mede door de verbouwing van het eigen stadion, die nu in volle gang is, heeft Utrecht een schuld van 11 miljoen euro. Over het lopend seizoen wordt op een verlies gerekend van nog eens 3 miljoen euro. Voor het afbouwen van het stadion is tussen de 6 en 8 miljoen euro nodig, waarvan een groot deel nog gefinancierd moet worden.

Blessure Zlatan valt mee

Toen Ibrahimovic uitviel in het Amstelcupduel tegen Roda JC dacht met dat het een liesblessure was. Het blijkt nu een spierverrekking te zijn.

De blessure van Zlatan Ibrahimovic valt mee, uit het onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de spits een lichte spierverrekking heef opgelopen. Toch komt de klassieker tegen Feyenoord waarschijnlijk te vroeg voor Ibrahimovic. De aanvaller van de Amsterdammers viel tegen Roda JC al in de eerste helft geblesseerd uit. De aanvaller kan nog niet meetrainen met de selectie.

Dell gaat stoppen met standaard floppydrive

alphasys had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Computerfabrikant Dell gaat de floppydrive laten vervallen uit zijn high-end pc's. Als kopers van deze pc's nog wel een floppydrive willen, zullen zij deze apart moeten bestellen.

Voorlopig houdt dit in dat alleen Dells duurste consumentendesktop, de Dimension 8250, zonder floppydrive zal verder gaan. In de toekomst zal de floppydrive echter ook uit andere, zakelijke, modellen verdwijnen.

"De meeste mensen kunnen zich niet herinneren wanneer zij de floppydrive voor het laatst hebben gebruikt", aldus John New, productmanager bij Dell. "Klanten vertellen ons dat ze de floppy niet gebruiken. Veel mensen zijn echter bang het zonder te moeten doen, uit vrees dat ze 'm toch nodig hebben."

Nu de klant verplicht zal moeten gaan kiezen, verwacht Dell dat ze zullen kiezen voor de nieuwe generatie opslagproducten. De fabrikant brengt daarom twee zogenoemde 'thumb drives' op de markt. Deze usb-apparaatjes fungeren als 'extra harde schijf' en hebben meer opslagcapaciteit dan floppy's.

Bijna vijf jaar geleden begon Apple al met het verwijderen van de floppy uit hun systemen. Weinig fabrikanten hebben dit voorbeeld echter gevolgd. De modellen die wťl zonder floppy op de markt kwamen, sloegen niet aan.

Vrouw met auto klem onder brug

kibber herschreef en submitte ons het volgende bericht:

Een 69-jarige automobiliste uit Waddinxveen heeft zich gistermiddag op de Coenecoopbrug klem gereden.

De vrouw had toen ze bij de brug aankwam niet door dat de slagbomen van de brug al dicht waren en dat de brug in beweging was gezet. Toen ze dit echter wel doorkreeg was het al te laat en zat haar auto klem tussen de opgaande brug.

Waarschijnlijk had ze de waarschuwingen niet gezien omdat de zon erg laag stond, waardoor ze werd verblind. De vrouw kon door omstanders uit de auto worden gehaald. Ze is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Nederlands echtpaar gedood in Zimbabwe

Afgelopen woensdag is een Nederlands echtpaar dood gevonden gevonden in Zimbabwe. Het echtpaar woonde in Karoi, ruim 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Harare.

Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat de twee mogelijk het slachtoffer zijn geworden van een roofoverval. Vrijdag zal een medewerker van de ambassade naar Karoi afreizen, om ter plaatse te onderzoeken wat er is gebeurd, aldus de woordvoerster.

Felix Rottenberg per direct weg bij NOVA

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eerder vandaag berichtten we al dat er een conflict was tussen de redactie van NOVA en de presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Felix Rottenberg.

Rottenberg is inmiddels gestopt bij NOVA. Hij heeft zich ziek gemeld en keert niet meer terug als presentator. Leden van de NOVA-redactie melden dat Van Nieuwkerk zich wel heeft gecommitteerd aan het huidige beleid. Wie in de plaats van Rottenberg aan zijn zijde zal plaatsnemen, is nog niet bekend.

Rottenberg wilde dat NOVA meer een soort van talkshow zou worden, zoals dat het geval was bij Nederland Kiest. De redactie verloor door de eis van Rottenberg het vertrouwen in hem. De directies van de NPS en de VARA en de hoofdredactie hebben donderdag gegarandeerd dat NOVA geen talkshow zal worden.

Daarnaast zou Rottenberg ook kritiek hebben gehad op de redactie. Volgens hem was die te groot en functioneerde die slecht. Rottenberg was niet bereikbaar voor commentaar. Ook hoofdredacteur Rik Rensen wilde niet reageren.

Voetbal: Westerveld terug in selectie Oranje

Sander Westerveld, keeper van Real Sociedad, is terug in de selectie van het Nederlands elftal. De doelman de Spaanse koploper is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor het oefenduel met ArgentiniŽ, volgende week woensdag in Amsterdam.

Westerveld is geselecteerd omdat Edwin van der Sar nog revalideert van een botbreuk in zijn rechtervoet. Vorig jaar mei werd Westerveld voor het laatst opgeroepen, toen speelde Oranje tegen Amerika speelde. Ronald Waterreus verdedigde toen het doel.

In vergelijking met de laatste interland, tegen Duitsland op 20 november vorig jaar, keren Mark van Bommel (PSV) en Pierre van Hooijdonk (Feyenoord) terug in Oranje. Behalve Van der Sar, ontbreken ook Andrť Ooijer (PSV) en Rafael van der Vaart (Ajax) wegens blessures.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Westerveld wťťr bij Oranje

Doelman Sander Westerveld is door zijn goede prestaties van de laatste tijd bij zijn Spaanse club Real Sociedad positief opgevallen bij Dick Advocaat. Die heeft hem dan ook opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd met Argentinie, woensdag 12 februari

Aangezien Edwin van der Sar, normaal gesproken de 1e keeper van Oranje, geblesseerd is en Westerveld de laatste tijd zťťr goed presteerd bij zijn Spaanse club, kon Advocaat niet meer om hem heen. Hij zal dan ook hoogstwaarschijnlijk in de basis starten.

De volledige selectie:
Waterreus (PSV), Westerveld (Real Sociedad), F.de Boer (Barcelona), v.Bronckhorst (Arsenal), Stam (Lazio), Reiziger (Barcelona), Ricksen (Glasgow Rangers), Bosvelt (Feyenoord), Seedorf (AC Milan), Davids (Juventus), v.Bommel (PSV), Cocu (Barcelona), v.Nistelrooij (Man.Utd), Kluivert (Barcelona), Zenden (Chelsea), R.de Boer (Rangers), vd.Meyde (Ajax), Hasselbaink (Chelsea), Makaay (Dep.CoruŮa), v.Hooijdonk (Feyenoord).

China: Homo's moeten economie stimuleren

Met dank aan alphasys die dit voor ons herschreef melden wij:

De autoriteiten van Hong Kong bekijken een voorstel van Chinese homogroeperingen om in de stad een heus homocarnaval te organiseren. Met een dergelijke variant van de gay pride zou men homosexuelen met veel geld aan kunnen trekken. En dat zou de economie weer flink stimuleren.

Wijzend naar dezelfde parade's in Sydney, New York en Toronto, vertelt de organisator dat er flink wat roze dollars te verdienen zijn, gezien de duizenden belangstellenden die hier elk jaar weer op af komen.

Van de vijftien miljoen toeristen die vorig jaar Hong Kong bezochten, bestond veruit het grootste deel uit heteroseksuele Chinezen van het vasteland.

Python uit Artis kloont zichzelf

Duin en TimmyAsd hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een slang in het Amsterdamse Artis heeft zichzelf gekloond, zo meldt de dierentuin vandaag. Het gaat om een vrouwelijke donkere tijgerpython. De DNA-profielen van haar embryo's zijn identiek aan die van haarzelf.

De python in Artis krijgt dochters die helemaal hetzelfde zijn als zijzelf. Het verschijnsel van maagdelijke voortplanting (parthenogenese genoemd) komt voor bij verschillende slangensoorten, maar dit is de eerste keer dat het voorkomt bij een python.

De tijgerpython is 10 jaar oud en woont sinds 1995 in Artis. Zodra ze eieren legt wil de dierentuin die uit laten broeden. Dan zouden er binnen tweeŽneenhalve maand kleine pythons zijn. Huisvesting is er al, en dat mag ook wel. De slangen worden 4 tot 6 meter lang en kunnen 25 tot 35 jaar oud worden. Artis heeft naast het vrouwtje ook twee mannetjes.

Onderzoekers dachten eerst dat het vrouwtje de eieren met opgeslagen sperma bevruchtte, maar in het geval van Artis kon dat niet. De python had al meer dan vijf jaar geen man had gezien.

Waslander stopt bij RBC

Assistent trainer Koos Waslander stopt met het betaald voetbal

Na het vertrek van Chris Dekker afgelopen week vertrekt de assistent trainer Koos Waslander van RBC Roosendaal ook maar met het verschil dat Waslander een punt achter zijn carriŤre zet in het betaald voetbal. Waslander zal zich gaan richten op een maatschappelijke carriŤre.

De assistent trainer staat nog wel te boek als snelste maker van een doelpunt in de eredivisie ooit. In de wedstrijd NAC - PEC Zwolle op 20 maart 1982 scoorde hij al na acht seconden. Waslander zal overigens niet helemaal de sport achter zich laten, hij zal volgend seizoen zaterdag hoofdklasser Spijkenisse gaan trainen. De rede van het vertrek bij RBC was een aflopend contract.

Vrouw onder de trein...

Het is een uurtje of 12. Ik en mijn mede stage collega hebben zin in iets uit de snackbar. We trekken de jas aan, gaan naar buiten en lopen richting de patatkraam die net over de spoorovergang gevestigd is...
We staan voor het stoplicht dat net op rood springt omdat er een trien uit de richting van gronginen komt. IIEEEUUUUUU is het in 1 x! WTF, wij er snel heen en wat we zagen, met nog meer omstanders, was niet fijn... De vrouw wou nog ff snel tussen de dicht geklapte spoorbomen door maar deed dit niet snel genoeg...
Wat een ranzig gezicht is dat zeg We zijn maar terug gelopen naar stage want we hadden geen honger meer....
Net uit de krant:
Quote:
LEEUWARDEN - Een vrouw is vanmiddag rond het middaguur zwaargewond geraakt op de spoorwegovergang bij de Schrans. Ze is vanaf het Zuiderplein de overweg overgestoken op het moment dat de trein richting Groningen naderde. De machinist kon niet meer op tijd remmen.

link : Leeuwarder Courant

ogen + krant

Nieuwe middenvelder voor Ajax

Vandaag heeft Ajax de 18-jarige DaniŽl de Ridder vastgelegd

Het nieuwe talent dat Ajax verworven heeft uit de eigen opleiding heeft vandaag een contract voor 2 jaar getekend bij de Amsterdamse club met een optie op verlenging van 2 jaar. De ridder zal dit jaar voor 2 ploegen uitkomen, de A1 van Danny Blind en voor Jong Ajax van trainer John van 't Schip.

De nummer 10 startte in het bekerduel tegen excelsior in de basis van Jong Ajax maar wist het einde niet te halen. Afgelopen seizoen wist de Ridder uit 26 duels 10 doelpunten te scoren.

Conflict presentatoren en redactie NOVA

Het vernieuwde NOVA is nog geen twee weken op de buis met nieuwe presentatoren, maar de eerste problemen zijn er al: Twee van de vier presentatoren, Matthijs van Nieuwkerk en Felix Rottenberg, zijn nu al ontevreden over de formule.

In de huidige nieuwe formule worden reportages afgewisseld met gesprekken in de studio. Maar Rottenberg en Van Nieuwkerk willen van NOVA net zo een talkshow maken als Nederland Kiest was; het verkiezingsprogramma van NOVA en Den Haag Vandaag, dat in januari vanuit cafť Dudok in Den Haag werd gemaakt.

NOVA wordt nu gemaakt in een studio in Hilversum, met twee presentatorenduo's: Rottenberg en Van Nieuwkerk en Jeroen Pauw en Clairy Polak. De redactie van NOVA wil van het programma absoluut geen talkshow maken. Als Rottenberg en Van Nieuwkerk vasthouden aan hun eis wordt verdere samenwerking met de redactie heel moeilijk. Vandaag komt de redactieraad bijeen om zich te beraden op de ontstane impasse.

Update
Inmiddels is bekend geworden dat Rottenberg is opgestapt als presentator van NOVA. Zie voor meer informatie dit bericht.

Dit topic is gesloten, reageren kan hier

Van Persie is goed op dreef

Met 5 goals op rij door Van Persie gaat Feyenoord door naar de volgende ronde in de Amstel Cup

Dat Van Persie op de goede weg terug is bij Feyenoord is iedereen wel opgevallen en nu zeker met 5 goals schopt hij Feyenoord door naar de volgende ronde in De Amstel Cup waarin Feyenoord het op moet gaan nemen tegen Vitesse. Robin kijkt nu al uit naar deze wedstrijd. Het zal een mooie maar zeker een moeilijke wedstrijd gaan worden maar dat hij er al zin in heeft is wel duidelijk.

Trots vertelt hij dat hij nog nooit 5 doelpunten in ťťn wedstrijd heeft gemaakt. Zijn record stond op 4 dus iets waar hij zeker trots op is. Maar eerst gaat Van Persie zich richten op de wedstrijd van a.s. zondag tegen Ajax uit en op de vraag of hij gaat spelen kan hij alleen maar glimlachen want alleen de trainer weet dat nog maar. Al hoopt hij zeker dat hij in de basis mag starten!

"Amerika vervalste bewijzen golfoorlog"

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

In de Eerste Golfoorlog heeft Amerika bewijzen vervalst. Dat bleek uit onderzoek door vijfvoudig voor de pullitzerprijs genomineerde journalist Jean Heller.

Een grote aanleiding voor de oorlog in 1991 was de grote opbouw van Irakese troepen aan de grens van Saudi-ArabiŽ. Amerika had dit gezien op geheimgehouden satellietfoto's. Heller kocht echter foto's van dezelfde grondgebieden op hetzelfde tijdstip van een Russische spionagesatelliet, waaruit bleek dat er geen enkele soldaat stond.

Daarnaast heeft de dochter van een Koeweitse ambassadeur in Washington, Nijirah al-Sabah, gezegd dat ze Irakese soldaten couveuses heeft zien vernietigen, waarna de baby's op de grond werden gegooid in een ziekenhuis waar ze vrijwilligster was. Werknemers in het ziekenhuis waar dat gebeurd zou zijn hebben al-Sabah echter nog nooit gezien.

Bush verwees in zijn pre-oorlog speeches meerdere malen naar dit, dus niet gebeurde, incident. Ook dit, een belangrijke aanleiding voor de oorlog, kwam pas maanden later aan het licht, toen de oorlog al voorbij was.

Begeleidster met hamer en beitel gedood

whie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 51-jarige medewerkster van gevangenis De Marwei in Leeuwarden die vorige week vermoord werd, is gedood met behulp van een hamer en een beitel. De dader, de 29-jarige M., heeft verklaard dat hij het de vrouw eerst op het hoofd heeft geslagen. Daarna, toen zij waarschijnlijk al buiten bewustzijn was, heeft hij haar een groot aantal malen in het lichaam gestoken. Daarbij is waarschijnlijk een beitel met een hol blad gebruikt.

De gruwelijke details werden vandaag geopenbaard door het Openbaar Ministerie (OM). Beide gereedschappen die door de dader werden gehanteerd kwamen van de creatieve therapie. De rechter-commissaris heeft gisteren het voorarrest van de man met 30 dagen verlengd. M. zit nu in de Extra Bewaakte Inrichting (EBI) in Vught.

Marokkaanse scholier geronseld voor Jihad

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een school voor middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam mist sinds vorige week de 17-jarige leerling Khalid. Volgens berichten is de jongen geronseld voor de jihad in TsjetsjeniŽ. Daar wordt hij opgeleid als guerillastrijder in naam van de islam. Khalid is door onbekenden geronseld in een hoofdstedelijke moskee. Sinds enige tijd had Khalid zijn baseballpet verwisseld voor een hoedje en liet hij een vlassig baardje staan. Maar de school had nooit verwacht dat Khalid zou vertrekken om Jihad-strijder te worden.

De politie is direct ingeschakeld maar die kan vooralsnog weinig uitrichten. Khalid's leraar heeft een e-mail naar burgemeester Cohen gestuurd. Wat precies, zo vroeg hij, bedoelde Cohen met zijn recente pleidooi de moskeeŽn meer te betrekken bij de integratie van jongelui uit islamitische huize? Hoe kan worden voorkomen dat jonge knapen, zoals de Marokkaan Khalid, ontvankelijk blijken voor extremistische geluiden? De docent heeft nog geen antwoord ontvangen.

De docent, zelf van Marokkaanse komaf, weet uit eigen kring dat veel jongelui 's avonds in de moskee 'discussiŽren over de politieke islam' en op school zichtbaar radicaliseren. De mentor van Khalid beaamt dat: ''Uit de verhalen krijg je ongeveer het beeld dat die knapen het paradijs wordt beloofd. Hier zijn ze zogenaamd verliezers met uitzicht op de slechtste baantjes of bijstand. In onze geŽmancipeerde maatschappij moeten ze ook nog in competitie met meisjes, in hun ogen heel bedenkelijk''.

Antisemitisch en anti-Amerika

De mentor vindt de laatste tijd ook dat er van integratie, geen sprake meer is: ''Integendeel, er wordt steeds meer gepolariseerd. De buitenwacht zou eens moeten weten wat ik in de klas van sommige leerlingen te horen krijg. Zodra ik de dreigende oorlog tegen Irak ter sprake breng, zijn de reacties voorspelbaar. Uitgesproken antisemitisch en anti-Amerika. Die blagen hebben toegang tot media waar wij geen weet van hebben. Ik zou weleens willen weten wat er in de moskeeŽn wordt besproken.''

De school, zo zegt de mentor, staat machteloos. ''Ik probeer de kinderen iets van onze verworvenheden bij te brengen. Als er dan nog wordt geroepen dat de kapitalistische democratische samenleving een grote teringzooi is, zoals sommigen het uitdrukken, mag dat hier, ook op school. Maar wel graag met argumenten. Bin Laden een prima gozer? Mag ook, maar wel uitleggen waarom je dat vindt. Ik hou ze altijd voor dat ideeŽn kunnen botsen zonder dat je meteen begint te schieten.''

Michael Jackson voelt zich verraden

Vegazz herschreef en Wingman meldde ons via de newssubmit het volgende:

Michael Jackson heeft hard uitgehaald naar Martin Bashir en de makers van de spraakmakende documentaire 'Living with Michael Jackson'. Jackson zegt dat hij zich meer verraden voelt dan ooit tevoren. De zanger is alom bekritiseerd na de vertoning van de documentaire, waarin hij onthulde dat hij nog steeds zijn slaapkamer deelt met kinderen.

Een woordvoerder verklaarde dat Jackson de documentaire voor het eerst zag toen het werd uitgezonden op de Britse televisie. Jackson heeft direct een verklaring laten afleggen door zijn Britse vertegenwoordiger Stephen Lock, waarin hij de wijze waarop hij is geportretteerd bekritiseerd.

"Ik vertrouwde Martin Bashir en liet hem toe in mijn leven en in dat van mijn familie omdat ik wilde dat de waarheid verteld zou worden. "Bashir heeft me overgehaald hem te vertrouwen, dat dit een eerlijk en integer portret van mijn leven zou worden. Hij vertelde me dat hij 'de man die prinses Diana's leven veranderde' was'', en zo vervolgt de superster: "nu voel ik me meer verraden dan ooit tevoren; dat iemand die mijn kinderen heeft leren kennen, mijn personeel en mijzelf, die ik in mijn hart heb toegelaten en de waarheid heb verteld, het vertrouwen dat ik in hem stelde heeft opgeofferd en deze vreselijke en oneerlijke documentaire heeft gemaakt''.

Volgens Jackson zal iedereen die hem kent de waarheid weten en die is dat zijn kinderen op de eerste plaats komen en dat hij geen enkel kind zou schaden. Jackson zegt dat hij reeds vele steunbetuigingen van fans uit Groot BritanniŽ heeft ontvangen nadat de documentaire was uitgezonden.

Chat'vrienden' zelfmoord chat mogelijk vervolgd

SpAvAAi en moussy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Familie van een chatter die half januari een einde aan zijn leven maakte, na een overdosis, overwegen om zijn ''chatvrienden'' die hem aanspoorden de overdosis drugs te gebruiken te vervolgen.

De chatter, Brandon Carl Vedas, een 21- jarige computerexpert, die inlogde onder de naam 'Ripper' slikte tijdens het chatten ťn voor het oog van een webcam, onder meer methadon, klonopin en restoril. "I told u I was hardcore", waren zijn laatste woorden, waarna hij overleed.

-
De log van de macabere chat is online hier te vinden.Website gemaakt door Brandon's broer.

Oude zeebonk zet boek over Jezus online

Een oude uit Nederland afkomstige zeebonk, kapitein Warmolt Houwing, heeft een geÔllustreerd boek over het leven van Jezus compleet op internet gezet. De gepensioneerde zeeman die geboren is in Alkmaar maar nu in Canada woont, heeft bovendien al 18 miljoen exemplaren van het boek gratis weggegeven.

In 1986 zag de oude zeeman ''het licht'' en werd bekeerd. Drie jaar later zag hij een Franstalig stripachtig boek over Jezus. Nadat hij het copyright had verworven, begon hij het onder zeelui in Antwerpen uit te delen.

In totaal heeft hij ongeveer 10 miljoen euro voor dat doel opgehaald, vooral afkomstig van particulieren. Van dat geld liet hij 18 miljoen exemplaren van het boek in 27 talen drukken.

Op internet is het boek te vinden op gospelcomics.com, in 18 talen, waaronder Nederlands, Arabisch, Chinees en Swahili.

Drank en drugs gevaarlijker voor meisjes

Drinkende of drugs gebruikende meisjes en jonge vrouwen zijn suÔcidaler dan hun mannelijke leeftijdgenoten. Ook kunnen meisjes eerder aan verdovende middelen verslaafd raken. Een en ander blijkt uit een onderzoek van het Nationaal Centrum voor Verslaving en Alcoholmisbruik (CASA) van de Amerikaanse Columbia University. De studie richtte zich vooral op vrouwen vanaf de vroege pubertijd tot de 22-jarige leeftijd.

Zelfs kleine hoeveelheden drugs en alcohol zijn al riskanter voor jonge vrouwen. Ook zou er een verband bestaan tussen de consumptie van koffie, roken en alcoholmisbruik.

De onderzoeksresultaten tonen vooral aan dat de behandelmethodes voor meisjes anders moeten worden aangepakt.

Piraten uit Twente niet 'uit te roeien'

Eind jaren 70 en in de jaren 80 van de vorige eeuw waren ze er volop in heel Nederland: landpiraten, illegale radiozenders vanuit zolderkamertjes, hobbyschuurtjes enzovoorts. Maar met de komst van de lokale omroepen en de commerciŽle radio is het fenomeen piratenzenders behoorlijk afgenomen. Alleen niet in Oost-Nederland, en dan met name in Twente. Daar slaagt het Agentschap Telecom (voorheen Radio Controle Dienst) er maar niet in om het aantal piraten terug te dringen.

Het agentschap schat dat er in heel Nederland nog zo'n 2700 zendpiraten actief zijn, 30% daarvan zit in Twente. Telecom woordvoerder N. Schipper: ''Dat is eigenlijk al jaren zo. Maar het is opvallend dat piraten in het westen, als ze een keer gepakt zijn, eieren voor hun geld kiezen. Die vragen vergunningen aan en gaan legaal uitzenden. In het oosten zijn mensen maar niet zo ver te krijgen. Wat het hen ook kost, ze blijven piraat. We pakken al hun dure spullen af, geven ze pittige boetes en dan nog beginnen ze zo weer opnieuw. Onder een andere naam, soms op een andere plek.''

De piraten uit Oost Nederland zenden vooral 'Hollandstalige' muziek uit, die bijna niet op de landelijke zenders is te horen. De afgelopen weken werden in Twente zenders met namen als Wis en waarachtig (Vroomshoop), Struikrover (Glane), Troedel FM (Beuningen), Atletico (Nijverdal), Twents Signaal (Vriezenveen), Vlinder (Enschede), Lucifer (Hengelo) en Goudvink (Denekamp) uit de lucht gehaald. Maar het blijft dweilen met de kraan open volgens het Agentschap.

En zo te zien hebben de Twentse piraten zelfs een gezamenlijke site: piratentwente.nl.

Inwoner van Heiloo al bijna 300 dagen zoek

Er komt een nieuwe zoekactie naar de 23-jarige Jacob Burger uit Heiloo die al 293 dagen spoorloos verdwenen is. Op 19 april 2002 vertrok hij overstuur in zijn auto met als bagage alleen een jas en een pinpas. Hij zou bang zijn geweest voor een groep Ajax supporters, omdat hij enige tijd daarvoor onheuse opmerkingen zou hebben gemaakt over de vijf jaar geleden bij Beverwijk doodgeslagen Ajax-fan Carlo Picornie. Politie onderzoek heeft echter nooit ook maar enig bewijs in die richting opgeleverd.

Jacobs auto werd enkele dagen na zijn verdwijning teruggevonden op het terrein van camping Bakkum. Diverse zoekacties in het duingebied rond de camping hebben nooit wat opgeleverd. Ook in de auto zijn geen sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf.

De afgelopen tijd is wel gezocht in het ''sekscircuit'' naar Burger. De jongeman was een vaste bezoeker van parenclub Showboat uit Zaandam. En de moeder van Jacob vertelde onlangs nog dat ze een tip had gehad dat Jacob in Spanje zou zitten. Maar die tip bleek achteraf waardeloos. Doordat de moeder er niet bij had verteld dat de tip afkomstig was van een paragnost is de relatie met het politieteam sterk bekoeld geraakt. Ook een tip uit Antwerpen dat Burger actief zou zijn als homodanser leverde niets op.

Binnenkort wordt er echter toch weer een grote zoekactie in het duingebied rond camping Bakkum gehouden. ,,We zijn weer terug bij af,'' zegt een politiewoordvoerder. Zelfmoord, ontvoering, moord; de politie houdt overal rekening mee. Vast staat maar ťťn ding: Jacob heeft na 19 april nooit geld opgenomen van zijn rekening.


Signalement bij Vermist.

Liverpool uit FA Cup

Liverpool is gisteren een lesje effectiviteit geleerd doordat het door eersteklasser Crystal Palace uit de Engelse beker is gestoten

Liverpool werd gisteravond compleet overklast door het op papier stukken mindere team. Michael Owen en consorten waren slordig met het afmaken van kansen. Daardoor won het kleine Crystal Palace, een middenmoter in de 1st division, met 0-2 op Anfield Road, ondanks dat het de wedstrijd met 10 man uitspeelde. In de eerste wedstrijd werd er gelijkgespeeld, 0-0 was de uitslag 2 weken geleden.

In de overige 2 replays in de FA Cup moest een verlenging uitsluitsel brengen. Southampton versloeg Millwall met 2-1 en Blackburn Rovers slaagde er niet in te winnen na strafschoppen. Nadat Blackburn in de 90e minuut de 2-2 in het doel legde, moesten penalty's de beslissing maken. De doelman van Sunderland wist er 3 te stoppen, waardoor zijn ploeg doorgaat naar de vijfde ronde.

CDA en PvdA onderhandelen verder

Vandaag gaan PvdA-leider Wouter Bos en CDA-leider Jan-Peter Balkenende weer om de tafel zitten. De komende tijd zullen ze proberen om onder leiding van de informateurs Frans Leijnse en Piet Hein Donner een kabinet CDA-PvdA te smeden.

Het beloven zware onderhandelingen te worden; volgens topambtenaren moet 14,5 miljard euro bezuinigd worden om een begrotingstekort in 2007 te voorkomen. Dat is dubbel zoveel als CDA en PvdA in de verkiezingscampagne verwachtten. Toch wil het CDA dat in 2007 een begrotingsevenwicht wordt bereikt. De PvdA ziet hier vooralsnog niets in.

Opnieuw fraude bij banken

alphasys had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

Opnieuw kunnen houders van bankpasjes het slachtoffer worden van een nieuw soort fraude met bankpassen. Op dit moment is er ťťn geval bekend van deze nieuwe fraude met bankpasjes. Een man werd voor 23.000 euro het slachtoffer, via zijn postbankrekening.

Deze vorm van fraude, welke gebeurt doordat de fraudeur zichzelf laat machtigen voor de betreffende bankrekening, is nog niet zo makkelijk als het lijkt. De fraudeur kan zichzelf allťťn laten machtigen voor de bankrekening als hij/zij ook de handtekening kent van het slachtoffer. Vervolgens dient deze ook de pas en de pincode te onderscheppen.

In het verleden is wel al vaker door middel van een valse machtiging geld gestolen aldus de postbank, de bank vermoedt dat dit een op zichzelf staand geval is en niet het werk van een 'bende'. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt of er geen medewerkers van de bank zelf bij betrokken zijn. Het is ook best mogelijk dat klanten van andere banken slachtoffer zijn geworden van deze manier van fraude aldus de politie.

Balkenende: 'Verhaal Powell overtuigend'

Demissionair minister-president Balkenende vindt de bewijzen die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell gisteren in de VN-Veiligheidsraad heeft geopenbaard, aantonen dat Irak tekortschiet in het nakomen van internationale verplichtingen. Ze tonen ook aan dat Saddam Hussein de resoluties van de Veiligheidsraad niet serieus neemt, aldus de premier.

Balkenende vindt dat nu de bevindingen van wapeninspecteur Blix moeten worden afgewacht en hoe de Veiligheidsraad daarmee omgaat. De minister-president hoopt nog steeds dat militaire acties niet nodig zullen zijn.

Volgens Balkenende blijft Nederland ook na het optreden van Powell in de Veiligheidsraad van mening dat een nieuwe VN-resolutie wel wenselijk, maar niet strikt noodzakelijk is.

VVD, PvdA e.a

VVD-Kamerlid Van Aartsen noemde het betoog ,,sober, dwingend en overtuigend. Dit is het bewijs dat Saddam Hussein probeert te bedriegen en dit is een aanvulling op het al schokkende rapport van inspecteurschef Blix''.

PvdA-Kamerlid Koenders vond de bewijsvoering van de Amerikanen fragmentarisch, deels oud en deels nieuw; de foto's van chemische wapenopslagplaatsen vond hij zeker een aanwijzing dat Irak zich niet houdt aan de overeenkomst met de VN.

De SP en GroenLinks lieten weten totaal niet onder de indruk te zijn van het verhaal van Powell. D66 mistte het concrete doorslaggevende bewijs. Thom De Graaf zag wel een opeenstapeling van aanwijzingen, feiten en foto's, maar geen 'smoking gun'.

Sponsor betaalt terugkeer Maaskant

Robert Maaskant keert terug naar RBC Roosendaal. Zijn terugkomst wordt betaald door een sponsor.

De trainer van RBC Roosendaal werd eerder de laan uit gestuurd. Enkele spelers konden niet met hem opschieten en hij zou de spelers te vrij laten.
Er wordt nu bij RBC Roosendaal weer terug gegrepen naar hun succesformule!
RBC haalt Robert Maaskant weer terug naar Roosendaal.

Vorig jaar vertelde het bestuur van de club Maaskant nog dat hij uit moest zien naar een andere club. Nauwelijks een half jaar later halen ze Maaskant weer terug.

De afkoopsom die daarmee is gemoeid zal betaald worden door een sponsor! De afkoopsom komt voor Go Ahead Eagles niet helemaal slecht uit omdat de club met een tekort kampt. Het bedrag wat ze voor Maaskant ontvangen zal dus daarin worden gestoken.

Go Ahead Eagles heeft Raymond Libregts aangetrokken om de plaats van Maaskant in te nemen.
Maaskant heeft als doel handhaving in de ere divisie met RBC Roosendaal.

Sikhs willen geen bromfietshelm op

Planethugo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sikh-gemeenschap in het Belgisch-Limburgse Sint-Truiden is tegen de helm die zij moeten dragen wanneer ze een ritje op de brommer maken. Volgens de Sikhs maakt hun tulband het dragen van een helm onmogelijk.

In BelgiŽ is een helm voor bromfietsers per 1 februari verplicht. Maar de sikhs willen dat er voor hen een uizondering wordt gemaakt. Volgens hen is het dragen van lang haar en een tulband een 'religieuze basisbehoefte'.

De gemeenschap verwijst naar Nederland, waar volgens hen in de wetgeving een uitzondering is gemaakt. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer bestempelt dat echter als grote onzin, omdat in Nederland de helm voor iedereen verplicht is.

"Als er in BelgiŽ geen uitzonderingsregel in de wetgeving komt, zijn de sikhs genoodzaakt hun bromfietsen aan de kant te laten," aldus sikhpriester Rajinder Singh. Het voertuig is zo ongeveer het belangrijkste vervoermiddel voor sikhs, omdat ze hiervoor geen rijbewijs nodig hebben.

Volgens hem is het in de praktijk ook bijna onmogelijk een helm te dragen, ook al wordt de tulband afgezet. "De meeste sikhs hebben zeer lang haar. Ze dragen het in een knotje op hun hoofd. Daar past dan geen helm meer op." Twee sikhs kregen maandag al een boete van 25 euro vanwege het ontbreken van de helm.

Mandela: Amerika ondermijnt werk VN

Farzin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met zijn presentatie in de VN-veiligheidsraad ondermijnt de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Powell het werk van de wapeninspecteurs en de Veiligheidsraad. Dat vindt Nelson Mandela.

De oud-president van Zuid-Afrika meent dat Hans Blix, hoofd van de VN-wapeninspecteurs, en Mohamed El-Baradei, hoofd van het Internationaal Atoomagentschap de enigen zijn die autoriteit hebben om vast te stellen of Irak massavernietigingswapens heeft.

Amerika negeert de VN als die niet naar de pijpen van het land danst, zo zei Mandela woensdag. "De VS maakt de internationale politiek daarmee tot een chaos" Hij verwijt Amerika en Groot-BritanniŽ ook dat ze niet genoeg doen om een oorlog te vermijden.

Eerder noemde Mandela Bush arrogant en kortzichtig en zei hij dat Bush Irak wil aanvallen om controle te krijgen over de olie. Vandaag nam hij geen woord terug van die uitlatingen. "Ik sta achter mijn woorden, omdat ik meende wat ik zei," aldus de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, die Bush vorige week ook al omschreef als een persoon zonder visie en als iemand die niet goed kan nadenken.

Man sluit hypotheek op familie af

Bob schreef voor ons het volgende en ook dampo en legacythe2nd wisten ons dit te melden, waarvoor dank!

De politie in India heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht een hypotheek op zijn vrouw en zoon te hebben afgesloten. Hij kreeg ruim 1000 euro los. Paresh Trivedi kreeg van een diplomaat zelfs een officiŽle overeenkomst, compleet met zegel.

De politie kreeg lucht van de deal toen Trivedi een klacht indiende tegen de verstrekker van de hypotheek. Die zou hem lastig vallen. De 45-jarige man vertelde dat hij de lening in 1999 afsloot om de medische kosten van zijn zoon te dekken. Diplomaat Dhanjibhai Parmar verklaarde dat hij inderdaad zijn zegel en handtekening geplaatst had, omdat hij niets verkeerds zag in de overeenkomst.

"Ik denk niet dat ik een strafbaar feit heb gepleegd. Twee partijen hebben overeenstemming bereikt en hebben het contract ondertekend in mijn bijzijn. Daarom heb ik mijn zegel en handtekening eronder geplaatst," aldus de diplomaat. De politie is het daar niet mee eens: "Na het document bestudeerd te hebben, had de diplomaat het bij de politie moeten melden, waarna wij tot vervolging van beide partijen waren overgegaan." Het verpanden van familie is in India verboden.

Hond geŽlektrocuteerd door lantaarnpaal

BeetleBug had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dierenleed in Amsterdam. Een kapotte lantaarnpaal heeft daar de dood van een labrador veroorzaakt. Het 6-jarige dier werd afgelopen weekend door de paal geŽlektrocuteerd, toen hij met zijn baasje op straat liep.

De hond liep langs de lantaarnpaal en viel vervolgens neer. Omstanders dachten aan een hartaanval, maar toen iemand het krijsende dier op wilde pakken kreeg ook hij een schok. De hond overleed 2 minuten later.

Ook twee kleinere honden werden het slachtoffer van de paal, maar zij overleefden de stroomstoot. Het Nuon heeft de zaak in onderzoek.

Stille tochten voor doodgeschoten 13-jarige

Farzin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In twee stille tochten hebben duizenden mensen woensdag de dood van de 13-jarige Sedar Soares. De jongen werd zaterdag om nog onduidelijke redenen neergeschoten op het parkeerdek bij metrostation Slinge. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Overdag liepen honderden leerlingen van de Maarten Luther-school in de stad de eerste tocht. De groep liep van de school naar het parkeerdek in Rotterdam-Zuid.

Rond half acht begon gisteravond de tweede tocht. Die liep van plein Plein 1953 op Rotterdam-Zuid naar het parkeerdek bij metrostation Slinge. Daar legden de deelnemers bloemen. De leden van de voetbalclub waarop Sedar zat gaven zijn moeder een ingelijst teamshirt met daarop de namen van de teamgenoten van haar zoon.

Ook burgemeester Opstelten liep mee in de tocht, waarvoor hij een werkbezoek aan KaapverdiŽ een dag uitstelde. Hij zei voor de tocht nogmaals dat hij de schietpartij onaanvaardbaar vindt. "Het ging om onschuldige pret die beantwoord werd met een kogel. Wij kunnen dit als samenleving niet tolereren. Samen moeten we strijden voor een leefbare en veilige stad." De jongen werd beschoten terwijl hij met enkele vrienden sneeuwballen gooide.

Gevangenissen slepen Donner voor de rechter

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De groepsondernemingsraad (GOR) voor het gevangeniswezen heeft een proces aangespannen tegen minister Donner van Justitie. Volgens de Raad komt de veiligheid van het gevangenispersoneel in gevaar wanneer de minister aan zijn plan voor het plaatsen van twee gevangenen in ťťn cel blijft vasthouden.

De GOR, een koepelvereniging van twintig ondernemingsraden van gevangenissen, vindt dat de minister hen om advies had moeten vragen. Daar wilde Donner echter niet aan. Hij kreeg van de raad tot dinsdag de tijd om zijn besluit in te trekken.

Volgens de GOR ontbreekt het aan afspraken over maatregelen die de veiligheid van het personeel moeten garanderen. De minister weigert echter samen te werken. Daarom heeft de GOR beroep aangetekend bij de Ondernemingskamer. Deze zal over een paar weken uistpraak doen.

Voor het eerst is er gisteren overleg gepleegd tussen Justitie en de vakbonden over de arbeidsomstandigheden van de werknemers.

Oude cd-r kan uiteen spatten bij branden

De Australische consumentenbond ACA heeft na een test van cd-branders geconcludeerd dat nieuwe cd-branders niet altijd even goed overweg kunnen met oude cd's. Uit de test van de bond komt blijkt dat oude of beschadigde cd's in sommige gevallen de snelle cd-branders (48x of sneller) niet meer kunnen bijhouden.

Bij enkele cd's kan dat zelfs leiden dat de cd in het apparaat in tienduizenden stukjes uit elkaar spat. En dat heeft niet alleen vervelende gevolgen voor het apparaat, maar het kan ook tot persoonlijke ongelukken leiden, zo zegt een woordvoerder van de ACA.

Overigens is de kans op het uit elkaar spatten niet zo groot. Volgens de test zou elke twee op tienduizend cd's kunnen uiteen spatten. "In ieder geval is er in AustraliŽ ťťn geval bekend waarbij iemand werkelijk gewond raakte door de splinters", zegt ACA-woordvoerder Charles Britton. Toch verwacht Britton dat er snel meer slachtoffers zullen vallen omdat steeds meer computers met snelle cd-branders zijn uitgerust. "Het is een klein risico, maar wel een serieus risico."

De Australische consumentenbond zou nu graag zien dat hardwareleveranciers de kopers waarschuwen voor de risico's die snelle branders met zich mee kunnen brengen.

Politie houdt ADO supporters aan

Woensdagmiddag heeft de politie 22 mensen aangehouden na de bekerwedstrijd ADO Den Haag tegen PSV. Net na de wedstrijd ontstonden rellen waarbij de mobiele eenheid van de politie enkele charges uitvoerde.

De rellen ontstonden toen enkele honderden supporters van de Haagse voetbalclub een kwartier voor het einde van de wedstrijd bij een stand van 0-3 het stadion verlieten. Buiten het stadion wilden zij supporters van de bezoekende club opwachten. Toen de politie ruim honderd mensen met honden en paarden inzette, begonnen de Hagenaars met stenen te gooien. De ME voerde daarop charges uit waarbij 22 aanhoudingen werden verricht.

Totdat de omgeving rond het stadion weer veilig was, werden de supporters van PSV in het stadion vastgehouden. Rond kwart over vijf konden de PSV-aanhangers in de bussen stappen en op weg naar huis.

Souvenirjagers verongelukte shuttle gearresteerd

De politie in de Amerikaanse staat Texas heeft twee mensen gearresteerd die gevonden onderdelen van het zaterdag verongelukte ruimteveer Columbia mee naar huis hadden genomen.

Dinsdag werden inwoners van Texas gewaarschuwd door de autoriteiten dat het verzamelen en houden van wrakstukken van de Columbia tien jaar celstraf en een boete van 250.000 dollar kan opleveren. De politie verklaarde dat meer dan honderd brokstukken van het ruimteveer dat zaterdag boven de staat uiteenspatte, gestolen zijn. Een van de verdwenen stukken zou een onderdeel van de centrale computer van het ruimteveer zijn.

Er is nu een oproep gedaan aan de inwoners van Texas: wie meegenomen onderdelen voor vrijdagavond inlevert, zal niet gearresteerd worden.

De brokstukken van de Columbia zouden verspreid liggen over een gebied van vierhonderd kilometer groot. Dat gebied wordt vooral in beslag genomen door dichte naaldwouden en meren, en dat bemoeilijkt het zoeken enorm. Meer dan 13.000 wrakstukken zijn al gevonden. Veel was echter verdwenen voordat onderzoekteams van ruimtevaartorganisatie NASA op de vindplaatsen aankwamen.

Twee doden bij ongeval op A28

Haarbalpasta, dr.evil, RuuddieBoy en intoxicated hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de snelweg A28 ter hoogte van Elburg is woensdagavond rond negen uur een ernstig ongeluk gebeurd. Bij dat ongeval zouden zeker twee mensen de dood hebben gevonden, aldus de politie.

Bij het ongeluk waren vijf auto's betrokken. Volgens een woordvoerder van het korps landelijke politiediensten waren onder de inzittenden ook militairen.

Het verkeer wordt door het ongeluk omgeleid via een parkeerplaats. De militairen waren naar verluidt op de terugweg van een oefening.

Minister De Hoop-Scheffer ontmoet Powell

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht en Butt_Plugg submitte het bericht:

Als voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), is minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop-Scheffer (CDA), uitgenodigd voor een ontmoeting met zijn Amerikaanse collega Colin Powell. De kwestie Irak zal hoog op de agenda staan.

Beide heren ontmoetten elkaar al eerder in september. Destijds zei De Hoop-Scheffer dat Nederland het Irak-beleid van Amerika steunt. Mogelijk zal er nu gepraat worden over een Nederlandse bijdrage aan de oorlog.

De minister sprak eerder deze week met zijn Russische ambtsgenoot Ivanov. Mogelijk heeft dat eraan bijgedragen dat Amerika hem nu heeft uitgenodigd.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: de jacht op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
©FOK.nl e.a.