Crematie-as in diamant omgezet

sop had ons via de newssubmit het volgende te melden (en bedankt voor het vertalen ):

De as van een 80 jarige vrouw is omgevormd tot een diamant en aan de familie overhandigd. Dit is de eerste keer dat de as op deze manier wordt verwerkt. De resten van Edna MacArthur uit Alberta, Canada werden samengeperst in een brok van drie gram en naar Italië overgebracht.

Immense hitte zorgt er voor dat dat de brok met carbon wordt versmolten, om daar een diamant van te maken. "Dit is de eerste keer dat een synthetische diamant op deze wijze werd gepresenteerd", aldus Brian Crawford, president van 'Fountain Garden Funeral Services' uit Edmonton.

De kwart karaat diamant werd overhandigd aan de kleindochter van de overledene, Tracey Somerville. De familie wil de diamant graag in een gouden ring plaatsen.

De diamant heeft in totaal 900 euro gekost. En dat is volgens Crawford een stuk goedkoper dan een traditionele begrafenis met houten kist. De fabricage van de steen duurde 2 weken. Crawford meldt nog dat hij inmiddels nog 3 orders heeft gekregen. Een van de orders betreft een man die zichzelf graag als diamant in het hiernamaals terug ziet.

Een ander bedrijf, 'Images for Eternity' uit Toronto, biedt aan om een kunstwerk van de as te maken. De as wordt dan in verschillende lagen op een schilderij gesmeerd en daarna afgedekt met een laag vernis.