Kaartjes UEFA-cup finale in recordtijd weg

De laatste 7000 kaartjes voor de UEFA-cup finale op 8 mei tussen Feyenoord en Borussia Dortmund zijn dinsdagochtend in recordtijd verkocht. Precies 3 minuten en 46 seconden na 9.00 uur waren alle kaartjes van de hand gegaan.

Ticketbox, de organisatie achter de verkoop, meldt dat kaartjes voor een voetbalwedstrijd nog nooit zo snel waren uitverkocht,
Voor de laatste kaartjes kwamen ruim 20.000 Feyenoordfans met een seizoenkaart in aanmerking. Zij hadden zich dinsdag in alle vroegte bij de verkooppunten van TicketBox verzameld. Niet alleen in Rotterdam en omstreken, maar in het hele land waren trouwe fans uitgevlogen naar de kaartjeswinkels. Sommigen hadden zelfs de nacht doorgebracht voor de deur.

De kaartverkoop begon om precies 9.00 uur. De Feyenoordfans hadden zich verspreid over de diverse verkooppunten. Het principe bij TicketBox is namelijk simpel; wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Niettemin hebben ruim 13.000 trouwe Feyenoordfans, in het bezit van een seizoenkaart, dinsdag achter het net gevist. Zij zullen de UEFA-cup finale op de televisie moeten volgen.De Kuip is 8 mei wel vol. Borussia Dortmund neemt bijna 15.000 supporters mee. Feyenoord had evenveel kaarten te verdelen.