KPN stopt met vast internet in Duitsland

KPN stopt als aanbieder van vast internet in Duitsland. Dochter Planet Internet Deutschland gooit zondag al de deur dicht. KPN probeert wel de 100.000 abonnees aan een andere internetprovider te verkopen, zo maakte het telecombedrijf vrijdag nabeurs bekend.
Het verdwijnen van Planet Internet Deutschland betekent dat 73 medewerkers hun baan verliezen. Een team blijft op het hoofdkantoor in Berlijn achter om de bestaande contracten af te wikkelen.

Het einde van het internetavontuur bij de oosterburen is een fikse tegenvaller voor KPN. Het bedrijf startte nog geen jaar geleden Planet Internet Deutschland met als doel een miljoen abonnees aan het eind van dit jaar.

Om die ambitieuze doelstelling te realiseren, zou KPN te diep in de buidel moeten tasten, zo lichtte een woordvoerder toe. Bovendien vindt KPN dat het beschikbare internetgeld beter kan worden benut voor versterking van zijn leidende internetposities in Nederland en België.

Het 'kaltstellen' van Plant Internet Deutschland (PID) betekent niet het einde van alle Duitse internetactiviteiten. Via E-Plus wil KPN in de toekomst internet gaan aanbieden aan eigenaren van mobiele telefoons.

Behalve PID doet het Nederlandse telecomconcern ook KPN Freizeit Medien (Düsseldorf) van de hand. Het pas vijf maanden oude bedrijf is leverancier van online uitgaansinformatie. Naar een koper wordt nog gezocht.