Jonge crimineel heeft hersenletsel!

Een derde van onze jonge crimineeltjes blijkt een niet aangeboren hersenletsel te hebben, stelt Maaike Kempes, bijzonder hoogleraar forensische neuropedagogiek. Dit hebben ze opgelopen door harde klappen op straat en in jeugdbendes. Ook het drugs- en drankgebruik speelt een grote rol. Maaike Kempes begrijpt niet dat advocaten niet meer om die hersenscan bij jeugdige criminelen vragen bij de rechter. Geloof mij het zou de criminelen uitkomen en niemand anders. Wat bewijst een hersenscan? Of beter gezegd welk bewijs kunnen we eruit peuteren uit die vaak IQ loze wezens?

Mijn conclusie is dan direct: ze solliciteert hier waarschijnlijk voor meer tbs-klinieken in plaats van gevangenissen. Ik zeg dat Maaike zelf ook wat opgelopen heeft in haar jeugd en dat een hersenscan uitkomst zou kunnen bieden. We zouden haar onderzoek in deze dan ook naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen. Laat ik het eens een keer proberen te onderbouwen.

Ook ik heb vroeger rake klappen gehad van mijn vader. Die sloeg ons vele regenbogen in onze huiden. Heb ook kortstondig wat geblowd. Ben portier geweest in een van de leukste kroegen van Leiden en deelde daar alleen klappen uit. Ben het grootste gedeelte van mijn jeugd lid geweest van een sekte, mijn ouders waren lid van de Jehova’s Getuigen en dus wij, de kinderen, ook. Heb ik hersenletsel opgelopen? Aan mijn columns te zien zou je zeggen: tja Dick tijd voor een hersenscan. Nee, met mij is het goed afgelopen met sommige van mijn broers en zussen niet.
Het zijn mijn keuzes geweest die mijn lot hebben bepaald of op zijn minst hebben beïnvloed. Ook het lezen van boeken over gedrag en dan voornamelijk boeken over ‘normaal gedrag’ hebben mij enorm geholpen.

Opvoeding, positieve aandacht voor je kinderen. Ze niet aan hun lot overlaten en ze tot laat in de nacht op straat laten zwerven. Die gastjes zijn soms rond de tien jaar en worden besmet met het geld aan ‘aanzien’ virus van die jongens van achttien en negentien jaar die al bekend zijn bij de politie. We hebben geen hersenonderzoek nodig maar een diskwalificatie van veel ouders die vastgeklonken zitten in Nederland, in hun cultuur en religie. Velen zijn uit Syrië, Afghanistan, Irak, Marokko en Turkije gevlucht en hebben zich nooit en te nimmer in onze cultuur verdiept. Het boeit ze niet! Van het onopgevoede tuig krijgen de autochtone Nederlanders steeds meer last. De ruk naar rechts is hun antwoord. Een hard antwoord omdat het socialisme ons veel betere kaarten geeft m.b.t. een ‘samenleving’.