Het linkse cordon sanitaire

Met 37 zetels winnen en toch niet in het ‘torentje’ plaats kunnen nemen. De PVV heeft een eeuwig durende cordon sanitaire gekregen van de linkse Gutmensch. Maar is dit wel zo? Is het nu niet zo dat het ‘slimme spel’ van de VVD plotseling door iedereen gezien wordt als draaien en verder kloten? Is Omtzigt niet gewoon een psychopaat die eerdaags gewoon weer in een een psychose schiet wanneer hij zijn zin niet krijgt. Nu koos formateur Kutters voor een ‘programkabinet’ waar Omtzigt waarschijnlijk geen ministers voor gaat leveren. Kan iemand hier mij melden wat deze man nu eigenlijk wel wil?

BBB, VVD en PVV slow dansend voorzichtig om hem heen. Kunnen hem niet loslaten maar ook niet te stevig vasthouden want hij zal om alle twee de bewegingen kwaad worden en gaan huilen. Als het kind dat midden in een gangpad van een supermarkt op de grond gaat liggen schreeuwen en spartelen. Wanneer zijn moeder hetzelfde doet gaat het kind inzien waar hij mee bezig is terwijl hem troosten hem alleen sterker zal maken en hij zo het product krijgt wat hij wenst. Met andere woorden: moeten Wilders, van der Plas en Yeşilgöz niet hetzelfde doen als hij? Direct en huilend van woede opstaan en met hem mee lopen van tafel en niets meer van zich laten horen?

Ik zou tegen Omtzigt willen zeggen: "doe het Nederlandse volk een plezier en gun ze een herverkiezing en hef NSC zo snel als je kunt op. Word directeur van een kindercrèche waar iedereen gewend is te huilen wanneer ze hun zin niet krijgen". Man man man, wat ben je een pathetisch figuur.

Voor de kiezer in het algemeen is het steeds meer een ongekend toneelspel waarbij al het linkse uit VVD en NSC het cordon sanitair rond PVV intensief bewaken. Waar Wilders allerlei consessies doet weigert het linkse blok in de formatie pertinent ook maar iets te bewegen.

Het cordon sanitair zal altijd blijven en omdat Nederland zo verdeeld stemt zal daar ook niet snel verandering in komen. Een cordon sanitair had om Rutte’s partij, de VVD, niet misstaan. Hij heeft meer ‘bewezen’ gelogen als MP dan wie dan ook. De gevestigde partijen lijken maar niet te begrijpen dat zij er niet voor zichzelf zitten of voor de ideologie van hun partij maar voor hun stemmers.