Tong's Eredivisiecolumn seizoen 2020-2021 # 5

Ik zag laatst een documentaire over Kees Prins. Vooral bekend van het legendarische Jiskefet. Daarin hoorde ik dat hij ook één van de stemmetjes van de jeugdserie Buurman & Buurman deed. De klusjesmannen. In de Eredivisie gaan de meeste stemmen momenteel uit naar Veerman & Veerman. De twee beste spelers van koploper Heerenveen. Henk en Joey. De één sierlijk, handig en technisch. De ander lang, bonkig en doelgericht.

Een onwaarschijnlijk, succesvol duo. Minder onhandig dan de Buurmannen, maar wel prettig om naar te kijken. Waar Buurman & Buurman steevast de plank missloegen, timmeren Veerman en Veerman succesvol aan de weg. Een duo om te koesteren, en voor Heerenveen goud waard. Net als VVV eerder dit seizoen, zal Heerenveen genieten van de koppositie.

Een leuk feitje is dat Jiskefet, vuilnisemmer betekent in het Fries dialect. Ik hoop dat Heerenveen nog een tijd kan genieten van dit duo. En de emmer niet over gaat lopen van overmoed. Daar heb je Storm voor nodig. Die wist van een klavertje vier nog een vuilnisroos te maken.

tong80