Tong's voetbalverhalen #56

Je zal als spits Marco van Basten moeten opvolgen bij Ajax. Bij AC Milan deed George Weah het met verve.

Dat werd een negen, waar van Basten een negen en half was. Bij Ajax had een andere kleurling minder fortuin. Henny Meijer, kwam, zag, en verloor. Een schitterende carrière echter. Qua dikke kont.

Deze dikke kont bleef op relatief laag of middelmatig niveau presteren.

Hij vormde met Milco Djurovski een perfect duo bij FC Groningen en bij Volendam gingen ze met deze neger in kostuum op de foto.

Hij maakte voor Roda JC negentien doelpunten in het seizoen 1986/1987. Opportunistisch als de voetbalwereld is kochten ze bij Ajax deze spits met dikke kont. Zijn verblijf in de Meer werd geen succes. Na een jaar vertrok ie met de staart tussen de billen.

Hij scoorde ooit vijf keer als speler van Telstar tegen Heracles bij een 5-1 overwinning. Kom ik nu pas aangescheten met dit feitje.

Henny Meijer won ooit de gouden schoen in Nederland. Henny Meijer speelde één interland met z'n dikke reet. Henny Meijer was de eerste die scoorde in de Japanse J-Leaque. Bert Konterman deed het hem niet na.

Meijer was in 1989 een van de voetballers die met het Kleurrijk Elftal een toernooi in Suriname zouden spelen. Hij en Stanley Menzo vlogen niet met de grote groep mee maar namen een eerdere vlucht; zo ontsnapten beiden aan de SLM-ramp.

Retesveel geluk. Henny Meijer, die maar één voetballer met een dikkere reet voor zich mag dulden. De grootste reet die ooit wereldtopper werd is natuurlijk Ronald Koeman. Die had zelfs schijt aan de Duitsers.