Klaagbox

Zo richting het einde van het jaar maken we de balans van het afgelopen jaar weer op. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om eens lekker te klagen. Ongenuanceerd, oneerlijk, totaal niet belangrijk, maar heerlijk om het eens kwijt te zijn.

- Gek word ik van die bejaarden die om 15.30 uur boodschappen gaan doen, de hele dag hebben ze, maar nee ze gaan boodschappen doen als alle moeders na schooltijd naar de winkel sjezen. Ja, inderdaad ik ben ook zo'n werkende moeder.
- Ook zo fijn, de markt. Waarom proppen ze die kramen zo dicht op elkaar? Oma met haar rollator blokt het hele pad of tante Bep die met tante Truus de laatse TENA lady bespreekt.
- Nog meer bejaardenergernissen, waarom denken ze altijd voor te mogen dringen? Omdat ze oud zijn? Ze nog weinig tijd hebben in hun leven? - Kinderen met mini kinderwagentjes is ook zoiets ergerlijks, die koters rijden altijd tegen je aan met die kleine rotkarretjes.
- Moeders met een buggy, die letten ook altijd zo fijn op als ze door de winkel rennen.
- Als het regent in Nederland lijkt de paniek toe te slaan, wegen raken overvol, ruzie om parkeerplaatsen dichtbij school, overvolle journaals met code waarschuwingen en zo verder. En waarom? Een beetje regen, er is nog nooit iemand gesmolten van een beetje nat worden.
- Treinen worden op een speciaal rijrooster gezet i.v.m. blaadjes op het spoor, een ov-reis van normaal een half uur duurt opeens anderhalf uur? En waarom? Een jaarlijks terugkerend ritueel namelijk de herfst!
- Ik als trouwe automobilist word ook gestoord van die klotefietsers zonder licht. Niets gevaarlijker dan dat en als automobilist ben je ook nog eens aansprakelijk als je ze aanrijdt.
- Schoolgaande tieners die gezellig met zijn vieren de hele rijbaan blokkeren.
- Reclames die niet kloppen, de ene scene een rood shirt volgende een blauwe. Of een klok die op miraculeuze wijze opeens vier uur vooruit loopt. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden.
- Een discussie over Sinterklaas en Zwarte Piet door volwassenen die het vroeger zelf ook gevierd hebben Zijn nu opeens tegen het feest! Hebben ze vroeger niet gekregen wat ze wilden hebben soms?
- Kerst die de Sint inhaalt in de winkels, de kerstkransjes liggen er nog net niet, maar de adventkalenders liggen naast de chocoladeletters in de winkels.
- Al die brieven van garagebedrijven met apk-logo dat je auto bij hun toch echt het goedkoopst gekeurd wordt.
- Post die doorweekt in je brievenbus gedonderd wordt.
- Je altijd tegenwind lijkt te hebben als je van je werk naar huis fietst en andersom.
- Dat je een afspraak maakt bij de dokter en alsnog een uur moet wachten voordat je aan de beurt bent.

Oh, wat heerlijk om dat eens allemaal eruit te gooien. Er zijn er nog veel meer, maar ik wil alle mensen die al last hebben van hun winterdepressie niet verder de shit in helpen.

Wat zijn jullie ergernissen van het jaar?