Wat zou er gebeuren als...

Franchises worden weleens vaker uitgeleend aan bedrijven die er volgens de originele makers meer mee kunnen dan ze zelf. Een paar voorbeelden zijn DmC: Devil May Cry die Capcom in de handen van Ninja Theory heeft gelegd. Metroid: Other M die van Nintendo aan Team Ninja gegeven werd. Ook Konami heeft de Metal Gear-serie uitgeleend aan Platinum Games om zo Metal Gear Rising: Revengeance te maken. Wat zou er gebeuren als andere bekende developers hun geliefde series zouden uitlenen aan andere makers?

Banjo: Unsung Muse
Als Square Enix de opdracht van Rare zou krijgen om Banjo Kazooie te revitaliseren zouden we een actie-RPG krijgen die ons de jeugd van Banjo laat zien. Banjo is een wees nadat zijn moeder op onverklaarbare wijze is vermoord. Hij is op zoek naar wraak zoekt de antwoorden in grote, futuristische steden en de velden daarbuiten. Als snel komt hij in een grot een mysterieuze gloeiende steen tegen die hem kan veranderen in een joekel van een robot die hem op plaatsen brengt waar hij eerder niet kon komen. Deze steen wordt naar mate je meer vecht sterker en uiteindelijk vecht je jezelf naar een dimensie waar je moeder nog leeft en van plan is de wereld kapot te maken.

Een epische rode vogel staat je bij in dit gevecht en geeft Banjo de lastige opgave om zijn moeder, waarom hij oorspronkelijk de zoektocht is begonnen, af te maken. Hij en zijn rode vogel kunnen met moeite zijn moeder verzwakken, maar creeëren hiermee de heks Gruntilda. Banjo en de rode vogel keren terug naar hun dimensie, waar ze een rustig leven opbouwen. Dit alles terwijl de moeder van Banjo nog ergens sluimert.

Chrono Scroll
Als Square Enix op haar beurt de Chrono-serie in handen van Bethesda legt, krijgen we een gigantische open wereld met een complex tijdsysteem. We beginnen met Crono en Marle die net verloofd zijn en gesettled zijn in Guardia Castle. Er zijn weer Lavos-spawns verschenen en Crono en Marle gaan erop uit om ze neer te halen. De game is het beste co-op te spelen en stelt ons in staat om vanuit eerste persoonsperspectief aan te vallen en te combineren met magie-aanvallen van Marle. Via een speciaal systeem kunnen alle lichaamsdelen aangevallen worden en zo kan Marle ook het zwaard of de vuist van Crono in vlam te zetten voor een extra harde aanval.

Chrono Scroll

De steden die je bezoekt zijn ter plekke te veranderen in tijd, wat invloed heeft op het volk dat er rondloopt, de gebouwen in de omgeving en de vijanden die je er tegenkomt. Als je politieke besluiten tegen een bepaalde guild neemt, heeft dit 1000 jaar verder nog steeds invloed en als je een plant omtrapt zal er een millenium later geen bos meer zijn op dat gebied. Het hoofdverhaal leidt naar een wezen dat groter is dan Lavos en eigenlijk achter alles zat, maar naast het hoofdverhaal zijn er genoeg sifequests te doen en dungeons te onderzoeken.

Team Fortress: Rumble
Nintendo zou van Valve's Team Fortress-serie een 2D vechter met 3D-karakters en omgevingen maken. In plaats van de powerups uit de Smash Bros-serie zou Nintendo verschillende hoedjes beschikbaar maken. Ieder karakter reageert anders op deze hoedjes. Als je bijvoorbeeld een vuurhoedje vind, dan zal de scout een brandende knuppel hebben en zal de sniper brandende pijlen afschieten. De gevederde hoed zal de spion aan muren kunnen laten kleven en kogels van de demoman verder kunnen laten vliegen. Probeer eens te denken wat de bunny hood met de heavy zou doen en de hologram-hoed met de engineer zou kunnen doen.

Team Fortress: Rumble

De omgevingen zijn natuurlijk de maps die we allemaal graag spelen. 2fort zal een open stuk en een beschermd stuk in het midden hebben en de map Well zal verschillende treinen voorbij laten komen. Naast deze maps doen bekende maps uit de Portal- en Half Life-serie mee en zal de portal gun een wapen voor een aantal klassen zijn. Natuurlijk zien we ook de bekende koevoet terug en zijn er speciale zombie-maps uit Left 4 Dead, waar je zoveel mogelijk moet verslaan tot je dood bent.

Natuurlijk zijn er zo een heleboel meer games te bedenken. Ik ben beniewd welke franchises jij zou willen uitlenen aan andere developers. Hoe zou Zelda er in de handen van Ubisoft Montreal uitzien? Wat als Call of Duty door Bungie gemaakt zou worden? Wat zou er gebeuren als Just Cause aan Rockstar gegeven wordt?