Snakes in a desert!

Een beetje vreemd is het wel, een releaseparty voor een game die een paar dagen voor de release al in de winkels lag, maar toch togen Notorious_Roy en koei vorige week richting The Sand in Amsterdam om de release van Uncharted 3 te vieren met een hapje en een drankje!

Hoewel ik wel vaker met Roy op stap ben geweest, leer ik niet van mijn fouten. De rit vanaf de Games Convention in Leipzig, terug naar de camping waar we logeerden was een klein kwartiertje, maar met Roy als gids dik een uur. Ik had gehoopt dat de aanwezigheid van navigatie op zijn telefoon ervoor zorgden dat we deze keer wel goed op de bestemming aan zouden komen, maar dat was natuurlijk naïef van me. Gelijk bij het station werd ik al de verkeerde kant op gestuurd, en zelfs met navigatie kwam Roy er niet uit. Gelukkig bestaan er nog straatnaambordjes, dus met behulp daarvan hebben we onze locatie op de kaart gevonden en zijn we uiteindelijk toch nog netjes op tijd bij The Sand aangekomen.

kameel

The Sand is een club met zand op de grond. Zeer geschikt om te beachvolleyballen, maar ook voor een feestje in Oosterse sferen. Aangezien Uncharted 3 zich deels in woestijnen en andere zanderige gebieden afspeelt was de locatie perfect gekozen! Bij de ingang werden we welkom geheten door een grote kameel, die helaas niet echt bleek te zijn. Verder kon er waterpijp gerookt worden, waren er een soort hutjes waar je kon zitten en kronkelden er gigantische slangen rond. Met deze slangen kon je later ook op de foto. Iets waar Roy niet mans genoeg voor was, maar wat ik zelf natuurlijk wel heb gedaan! Een beetje jammer alleen dat Roys fotoskills ook al te wensen overlaten en dat je vooral veel rook ziet. Maar de ervaring an sich was ook al de moeite waard. Een slang voelt heel vreemd aan. Je verwacht dat hij een harde huid van schubben heeft, maar hij is eigenlijk best zacht en de huid beweegt vrijwel continu. Daarnaast is het beest ook nog eens belachelijk zwaar als je het op je schouders krijgt!

Nadat we een tijdje binnen waren en de eerste drankjes alweer verdwenen waren kwam de onthulling van de avond. HUB, het bedrijf achter onder andere Power Unlimited, had een eenmalig magazine genaamd 'Drake' gemaakt voor mannen met een avontuurlijke lifestyle. Het blad werd onthuld door Giel Beelen en een of andere blonde dame waar ik nog nooit van gehoord had maar die blijkbaar wel bij alle mannen bekend was. Mijn veronderstelling dat ze een porno-actrice was bleek onjuist te zijn, ze was iemand die allerlei sekstips gaf in onder andere de FHM. Ze staat ook met een fotoshoot in het blad, maar die shoot is redelijk teleurstellend aangezien er amper een stuk borst te zien was en het meer leek op een mode-reportage qua foto's.

Fakir

Na de onthulling van het blad kwamen er nog wat buikdansende vrouwen en een fakir de bezoekers vermaken. De fakir was echt zoals een fakir hoort te zijn met een duistere blik en een vreemd baardje. Het was wel een fakir die van alle markten thuis was, want vuurvreten deed hij zonder problemen, gevolgd door over zich heen laten lopen terwijl hij op glas lag en tot slot stak hij ook nog eens scherpe naalden voor verschillende delen van zijn lichaam. Waarschijnlijk werden veel mensen toch een beetje onpasselijk van wat ze zagen, want langzaamaan begon het steeds rustiger te worden. Waarschijnlijk omdat ze de volgende ochtend weer moesten werken of net als Roy en ik gewoon niet zo'n gunstige treinverbinding hadden. Desondanks was het een gezellig feestje en is één uur thuis laat genoeg als je de dag erna weer vroeg moet werken!