Voetballen voor de eer

Het leven van een gamesredacteur gaat niet over rozen. De ene keer word je op een bootcamp midden in de nacht uit je bed getrommeld, de andere keer moet je aanhoren hoe mensen na een flinke hoeveelheid alcohol met karaoke een goed nummer helemaal verkrachten. Hoewel we een heel aantal mannen in de gamescrew hebben, was er niemand die afgelopen woensdag een partijtje voetbal tegen andere gamesmedia aandurfde en dus was ik de lul.

Het toernooi werd georganiseerd door EA vanwege de release van FIFA Street en het zou een panna-toernooi worden. Ik heb op zich best wel balgevoel, maar niet met mijn voeten. Als softbalster ben ik gewend om met een bal te gooien, niet om er tegenaan te schoppen. Mijn laatste voetbalervaring was tijdens een toernooi op mijn softbalvereniging, waar ook voetbal bij zit, waar we met ons softbaldamesteam mee deden in de dames poule en uiteindelijk de vierde plaats behaalden! Van de vier. Maar gelukkig ging het uiteindelijk niet om trucjes en panna’s, maar om gewoon scoren!

Het moge dus duidelijk zijn dat mijn ambitie voor dit toernooi niet al te hoog lag. De voetbalreis naar een Europese stad had sowieso mijn interesse niet (of nou ja, de reis zelf wel, het voetbal dat erbij zat dan weer niet) en lag sowieso ver buiten bereik. Zorgen dat we niet te erg vernederd zouden worden was voldoende. Aangezien het een 2 vs 2-toernooi was en ik maar alleen was, vormde ik samen met een dame van EA zelf een damesteam. We speelden in een poule tegen de EA stagairs, XGN en PS focus. De eerste wedstrijd was tegen de EA stagairs, die we wonder boven wonder niet enorm verloren! Met slechts 6-3 lieten we de overwinning aan onze neus voorbij gaan. De tweede wedstrijd ging zelfs nog beter en verloren we met slechts 5-3. Hoewel de wedstrijdjes slechts drie minuten duurden, was je na die drie minuten op zo’n klein veldje compleet uitgeput. Bij onze derde wedstrijd waren we dan ook echt op en verloren we met 11-1 van het ook duidelijk betere XGN.

De kruisfinales hebben we dus niet gehaald en uiteindelijk verloor ook XGN in de halve finale. De finale werd gespeeld door Power Unlimited en een niet nader te noemen site die er uiteindelijk met de prijs vandoor gingen. Of nouja, niet zij zelf maar twee voetballers die ze bereid hadden gevonden om voor hen te spelen. Een beetje sneu als je op die manier een toernooi wil winnen terwijl alle andere media wel gewoon echte redactieleden laten voetballen maar goed, jammer voor Power Unlimited die in mijn ogen de eigenlijke winnaars waren. Ik ben in ieder geval erg tevreden met de prestatie die mijn teamgenoot en ik uiteindelijk hebben neergezet. We waren dan welliswaar niet het beste team, maar wel het beste damesteam! Dat we ook het slechtste damesteam waren zeg ik daar uiteraard niet bij.