koei naar de E3

header
Na enkele jaren afwezigheid zal de FOK!games-crew dit jaar weer aanwezig zijn op de E3 in Los Angeles! Samen met Mday, Nebo, Pheno en wc-eend ga ik daar de boel onveilig maken en vooral heel veel toffe dingen zien en doen! Het huidige programma is nog lang niet gevuld en welke games we precies kunnen gaan bekijken is ook nog grotendeels onbekend, maar de eerste afspraken staan al wel in de agenda! Voor mij persoonlijk nog helemaal niets, maar ik kom ook zonder afspraken mijn tijd in Los Angeles wel door!

Hoewel volgens de Zangeres Zonder Naam Mexico het land van al mijn dromen zou moeten zijn, is dit in werkelijkheid natuurlijk Amerika, waar je de Amerikaanse droom kunt leven. Nou heb ik totaal geen behoefte aan een vette Amerikaanse bak onder m'n kont en volgespoten lippen, maar toch heeft Amerika óók op mij een grote aantrekkingskracht. Het wordt mijn eerste keer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en dus begint het waslijstje aan dingen die ik daar zeker zou moeten doen steeds langer te worden. Ik wil graag de Hollywood-letters in het echt zien, een broodje hotdog eten bij een hotdogkar en met m'n voeten in de Grote Oceaan staan. Lastiger wordt het misschien om op de foto te gaan met een echte LAPD-agent en een enorme hamburger te verorberen, maar hetgeen waar ik het meest naar uit kijk is toch wel een bezoekje aan Wal-Mart. Nou heb ik van nature al een supermarktentic, maar Wal-Mart is daarvan de heilige graal! Een gewone winkel die dag en nacht geopend is, waar ze grote vijfliter potten augurken verkopen en waar ze een oud mannetje bij de deur hebben staan wiens enige taak is om je te begroeten Een bezoek aan die winkel gaat er dus ook zeker komen, al moet ik er een uur voor rijden met een of andere aftandse bus!

Maar naar Los Angeles gaan we natuurlijk vooral voor de E3 zelf. Drie dagen de nieuwste games checken en misschien wel een legendarische persconferentie die je normaal alleen op een klein schermpje kunt bekijken zelf meemaken! Zelfs als Microsoft dit jaar géén Oprah-momentje in zijn show heeft, gaat het die presentatie moeite waard zijn voor Pheno! Ik zelf ga eigenlijk vooral om de nieuwe PlayStation-line-up te checken en te kijken of Microsoft nu eindelijk eens met stoere Kinect-games komt. De nieuwe Wii ga ik ook graag even uittesten want ik betwijfel sterk of dit apparaat veel meerwaarde zal hebben ten opzichte van de gewone Wii, die me eigenlijk toch wel een beetje teleurgesteld heeft qua besturing. Tot slot hoop ik dat ik geen enkele PC-game hoef te checken dit jaar! Er zijn volgens mij geen collega's die ik liever mee had gehad naar de E3 dan de pc-nerd Mday, die wél wat zinnigs kan schrijven over bijvoorbeeld een nieuwe Warhammer RTS. Van mij kun je dus na de E3 vooral previews van casual games verwachten en tijdens de E3 vooral veel verhalen over de borrels, feestjes én mijn eerste stapjes in de Verenigde Staten! Eens kijken of het gaat lukken om daar een rijke, mooie, leuke én intelligente Amerikaan aan de haak te slaan! Al betwijfel ik of die uberhaupt wel bestaan... Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!