Dit is geen mening. Echt niet.

Moslima’s dragen nog wel eens een hoofddoek. Dat houdt de gemoederen soms zodanig bezig, dat de PVV in Almere – mijn woonplaats – het dragen ervan wil verbieden in openbare ruimtes.
Er zijn ook mensen die een kruisje dragen, in alle soorten en maten, duidelijk zichtbaar voor iedereen. Bij dames hangt dat vaak in de buurt van hun decolleté, wat voor mij een associatie oproept met de heuvels van Golgotha, waar volgens de overlevering het origineel gestaan heeft. Als niet-christen en niet-moslim lijkt me er niets mis mee, met allebei niet.
Verder zie ik veel mensen met geen van beiden. Van die mensen weet ik dus niet of ze jood, moslim of katholiek of protestant, of helemaal ‘niets’ zijn, en het kan me ook niet schelen. Ik zie aan ieders gezicht, en anders aan het gedrag, wel of het fatsoenlijke mensen zijn, waar je normaal mee om kunt gaan, of dat het tuig is dat ik beter uit de weg kan gaan.

De vraag is natuurlijk waarom mensen die zichtbare uitingen van hun geloof dragen. Daar ben ik nog steeds niet achter. Maar als ik erover nadenk, kom ik tot de conclusie, dat het mij geen pest aangaat. Zelf draag ik, al ben ik boeddhist, een kruisje onder mijn shirt. Het is voor mij een persoonlijk symbool van JC, die een van de eerste boeddhisten was, nog voordat zelfs de naam was uitgevonden.  Ik draag mijn overtuiging dus niet uit in het dagelijks leven. Maar als iemand zich graag wel vertoont als een overtuigd moslim of een overtuigd christen, dan mag die persoon dat van mij. En als iemand zichzelf als boeddhist beschouwt en lange oranje rokken aantrekt, dan mag dat ook. En een priester met een witte boord, een non met lange witte of zwarte gewaden en een zedig kapje, een imam met traditionele Arabische kleding, het mag allemaal. Kennelijk hebben mensen de behoefte om dingen uit te dragen, letterlijk. En daar is niets mis mee. Het mag gewoon, en het moet ook mogen.

Daarmee is nog niet de vraag beantwoord, waarom ze het doen. Maar dat is niet erg, want zoals ik al zei, gaat ons dat niets aan. Mij niet, en niemand niet. Als je het niet wilt zien, kijk je maar ergens anders naar. Onze veelgeroemde persoonlijke vrijheid gebiedt ons dit soort kleding en merktekenen te tolereren.
Er is wel een grens aan die persoonlijke vrijheid. En ook een grens aan wat mij moeten tolereren.
Het in het openbaar dragen van een boerka is terecht verboden. Net als het dragen van een bivakmuts of masker, of een integraalhelm (buiten het verkeer, uiteraard), kortom alle gezichtsbedekkende kleding. Het is nu eenmaal zo, dat in onze samenleving – onze cultuur - het verbergen van het gezicht negatieve reacties oproept, en leidt tot achterdocht en verzet. Je zou daar nog baardgroei aan toe kunnen voegen, maar dat is nog wel acceptabel voor de meeste mensen. Ik leg mij daar bij neer.

Onlangs was ik bij de apotheek, en daar werd ik geholpen door een mevrouw, die duidelijk moslima was. Hoe ik dat weet? Ze droeg een hoofddoek. Maar dat vormde geen beletsel om mij vriendelijk te woord te staan, en mij deskundig aan de benodigde medicijnen te helpen. Niets aan de hand dus.
Het gaat namelijk niet om wat mensen aan kleding dragen, het gaat om hun gedrag. Ik eis van mensen niet meer dan beleefdheid , maar ook niet minder, en als het kan wat vriendelijkheid. Maar dat ligt dicht bij elkaar. Dat mag men omgekeerd ook van mij eisen. Ik zorg ervoor, dat ik altijd aan de minimale eisen van beleefdheid voldoe, ook als ik een rotbui heb. Ik begin en eindig elke interactie altijd met een correcte groet (niet ‘hi’ maar goedemiddag of zoiets), ik scheld niemand uit, ik duw of trek aan niemand, en ik wacht netjes op mijn beurt. In het verkeer rijd ik als een heer, ik stop voor oranje, ik houd rechts, ik rem voor voetgangers, vooral kinderen en zelfs dieren. En ik bek niemand af, ik doe niemand kwaad. Kortom, ik gedraag mij normaal en verwacht dat ook van anderen.

Ik ben dus tegen het verbieden van hoofddoekjes, en heb dan ook mijn stem bij de gemeenteraadsverkiezingen, niet aan de PVV gegeven, en straks bij de algemene verkiezingen zal ik dat mazgw weer niet doen. De heer Wilders con sorte kunnen ons niet helpen. Ze zijn me echt te dom, en ik heb zelf maar een IQ van 62 (gelijk aan dat van een chimpansee), dus kun je nagaan.
Zij (de PVV) associëren de hoofddoekjes met de groepen asociale kut-pubers die onze straten onveilig maken, of met Marokkaanse en Turkse families, die ziekenbroeders bedreigen, terwijl het duidelijk om twee totaal verschillende dingen gaat. De PVV mist dus de gave des onderscheids. Als de PVV het verbod op hoofddoekjes laat vallen, en als ambitieniveau vervangt door harde aanpak van straatterreur en criminaliteit, inclusief het uitzetten van randdebielen naar Marokko, met het hele gezin waar zij deel van uitmaken, ja dan gaan we verder praten.
En dan natuurlijk ook de NL hooligans hard aanpakken, en elke vorm van terreur en criminaliteit. Bijvoorbeeld door de schade op de ouders te verhalen, of voor mijn part door strafkampen in ons eigen Siberië, de Veluwe. En geen proefverlof, gewoon je tijd uitzitten. De tijd van knuffelen is voorbij, we moeten straffen opleggen, die helpen. Niet de criminelen beschermen, maar de veiligheid van de aanstaande slachtoffers.
Hoofddoekjes verbieden hoort daar niet bij.

Zolang er mensen zijn die de criminelen de hand boven het hoofd houden en de slachtoffers negeren is onze samenleving in gevaar. We moeten niet praten over lik-op-stuk, maar handelen op oog-om-oog en tand-om-tand. Lijkt dat op sharia? Voor mijn part, maar het werkt echt wel beter dan wat we nu doen. Ons rechtssysteem is (door de politiek) zodanig verslapt, dat het niet meer is dan een papieren tijger. Ik heb de rechtspraak als eens beschreven als een poging om veilig auto te rijden, met een auto zonder rem en een stuur dat andersom werkt.
(Eigenlijk wilde ik zeggen, dat je met een slappe lul niet goed kunt neuken, maar dat was me in het kader van rechtspraak een beetje te grof. Men zou, niet geheel ten onrechte, kunnen concluderen, dat ik weinig respect heb voor de rechters m/v in dit land. Dat zeg ik dus maar even niet.)
Als iemand die  steelt harder wordt gestraft, dan iemand die een moord pleegt, dan is er echt iets totaal fout. Dan is kennelijk geld belangrijker dan mensen. En als moordenaars, pedo’s en andere tbs-ers de kans krijgen hun misdaden te herhalen, dan is het systeem dringend aan vervanging toe.

De politieke partijen zouden er goed aan doen, dit soort zaken aan te pakken, in plaats van ons land te verzieken met overbodige elektronische volgsystemen, het betalen van vette bonussen uit ons belastinggeld aan knoeiers die onze economie ontwrichten ten koste van de aow-ers die langer moeten gaan werken, ons lastig te vallen met geneuzel over hoofddoekjes, de aanschaf van totaal overbodige straaljagers en deelname aan een oorlog die niet de onze is, ergens ver weg.
Maar daar is politieke moed voor nodig, dus het zal wel niet gebeuren. Nee, liever stuurt men het MDI of achter mensen aan, die dit soort problemen aan de kaak stellen, omdat ze vinden dat zwijgen echt niet meer kan. Dat is gemakkelijker en het lijkt dan net of met het neerleggen van de boodschappers het probleem is opgelost.
De aandacht afleiden van de echte problemen is op zich een enorme prestatie van onze dappere mislukte leiders. Wilders is natuurlijk geen leider, en dat moet hij ook maar niet worden. Maar hij moet wel de belangrijke functie vervullen van katalysator, een soort doorn in het oog van de gezapige partijen die niets doen om het volk te dienen. Waar ze toch eigenlijk voor gekozen worden.
En of dat het linker of rechter oog is kan me niet schelen, als het maar pijn doet.
Het is gewoon nodig. Het bestaan van een Wilders is logisch.

Dus niet meer zeuren over hoofddoekjes, ook meneer Wilders en zijn PVV-aanhang niet.
Er zijn wel belangrijkere dingen te doen.
Dat is echt geen mening, het is een feit.