Lichtpuntje

Als amateur-leerling-columnist met een matig talent, doch ongebreidelde ambitie, valt het altijd weer moeilijk een boeiend onderwerp te vinden om een a4-tje over vol te schrijven. Een truukje daarbij is een groter lettertype te gebruiken, en de regelafstand iets te vergroten. Maar dan nog blijft het moeilijk, als de inspiratie even uitblijft.
Er zitten zat boeiende zaken in mijn bolletje. En vaak denk ik: Daar zal ik eens een column van maken.
Maar dan komt meteen de vraag, of de geachte lezer het wel boeiend zal vinden. En dan vallen veel onderwerpen vanzelf af. Want wat voor mij interessant is, hoeft dat nog niet voor anderen te zijn.

Daar zit het probleem. Maar ook de oplossing, bedacht ik toen ik dit overdacht. Want ik maak columns om iets over te brengen, een gedachte of een opvatting, een idee of een zienswijze, of gewoon een belevenis. Maar ik hoef niet zo nodig de opvattingen van anderen te veranderen, die mogen denken en vinden wat ze willen. Ik heb daar eigenlijk niets mee te maken. En als wat ze lezen ze niet zo boeit, wel, jammer dan. Dan heb ik mijn moeite bijna voor niets gedaan, maar dat geeft niet. Het is sowieso goed voor mijn ontwikkeling.

Er is wel een onderwerp, dat zeker en altijd ieders aandacht opeist: seks.
Maar dan begeef ik mij natuurlijk op glad ijs. Want hoewel ik zeker weet, dat de meeste van mijn vele escapades machtig interessant zijn, voel ik er weinig voor ze via dit medium aan een breed publiek te onthullen. Misschien later, in boekvorm, zodat ik er nog wat aan kan verdienen. Gezien de gemiddelde reactie van de doorsnee-Fok!ker op nieuws en colums kan ik deze parels beter niet voor de zwijnen werpen, en in ieder geval niet gratis. U heeft van mij weliswaar een gratis column over seks te goed, maar dat hoeft niet mijn sex te zijn. Toch?

Overigens vind ik sex (met een x) veel spannender dan seks (met een k). Het lijkt een onbenullig verschil, maar ik voel toch echt wel het verschil, als ik aan het sexen of seksen ben. Met een x is het veel echter.
Als ik met een x bezig ben, gaat het meer om de sex zelf, terwijl het met k meer om de dame in kwestie gaat. Zoiets. Doch dit terzijde.

Religie is ook een onderwerp, dat altijd ‘raak’ is. Wat je er ook over zegt, er is altijd wel iemand die je ermee kwetst. Dat is op zich wel leuk, al ben ik niet iemand die graag mensen op de tenen trapt. Maar religie-aanhangers hebben zulke ontzettend lange tenen, dat het onvermijdelijk is dat je er bij tijd en wijle op staat, wanneer je een verlichte opvatting ventileert. En dat is volgens mij wel grappig. Die blinde aanhangers van de sprookjes over god (m/v) vragen er gewoon om.

Maar ik ben nu even niet in de stemming, om de juiste visie op de schepping te geven. De geestelijke bevrijding van de door religieuze systemen onderdrukte en misbruikte zielen zal nog even op zich moeten laten wachten, en wel tot ik weer wat inspiratie opgedaan heb. En god (m/v) weet hoe lang dat kan duren.

Gelukkig is er wel een lichtpuntje. Het is verkiezingstijd! Jippie! ! !
We mogen weer stemmen, over een week of drie. Mijn kiepsas, ik bedoel mijn pieskas rolde vandaag op de mat. Dat betekent dat ik binnenkort weer genaaid wordt. Want mijn stem, ongeacht op wie ik die uitbreng, wordt tijdens de pogingen een regering te vormen weer verkwanseld, in het gunstigste geval. In het ongunstigste geval wordt mijn stem geheel genegeerd. Net als die van alle miljoenen sufferds die nog de moeite nemen naar het stemhokje te gaan.