Niet beschikbaar

Hoe ze aan mijn telefoonnummer zijn gekomen weet ik niet, maar ze hebben het op een of andere manier ontdekt. Misschien hebben ze het wel door de AIVD laten opzoeken, daar zie ik ze best voor aan. De hele week heeft het ding gerinkeld, terwijl ik normaal gemiddeld 2 oproepen per 3 dagen krijg. Het was zelfs zo erg, dat ik al op woensdag de batterij moest opladen, terwijl dat normaal alleen in het weekend nodig is.
En allemaal zeuren, steeds weer hetzelfde. Dat ik mijn verantwoordelijkheid niet kan ontlopen, dat het vaderland mij nodig heeft, en dat Hare Majesteit het zeer zou waarderen, als ik mijn enorme talenten beschikbaar zou stellen om de N.V. Nederland uit het moeras te helpen trekken.

En ik steeds maar weer uitleggen, dat ik niet beschikbaar ben.
Niet voor de VVD, niet voor het CDA, niet voor de PvdA, niet voor Groen Links, niet voor de SP, zeker niet voor de Partij van de Dieren, voor helemaal geen enkele partij. Ik word geen lijsttrekker, ik weiger mee te doen aan de politiek.
Een enkeling ging zelfs zover, dat ze mij het premierschap aanboden, als hun partij de grootste wordt. Ik zeg niet welke dat was, want dan gaat geheid iedereen erop stemmen, alleen maar om mij te pesten.
Allemaal boden ze trouwens prachtige honoraria en emolumenten, mijlenver boven de Balkenende-norm, zodat je je af kunt vragen hoe ethisch de politiek nog is. Enfin, daar ga ik maar even niet op in.

Politiek is nu eenmaal een smerig bedrijf, en de heer J.P. Balkenende en zijn tafelgenoten zijn er erg goed in. Dat zegt toch iets over iemands karakter, of niet soms? En al die andere draaikonten zijn ook aardig getalenteerd, als het om list en bedrog gaat. En dat is nog steeds wat politiek is.
Om een einde te maken aan het bombardement van telefonische smeekbeden heb ik ten einde raad een list moeten verzinnen. Een fraai staaltje van verdedigingstechniek, al zeg ik het zelf.
Ik heb gedreigd, dat als er nog een keer uit Den Haag gebeld wordt, mijn reactie een staatsgreep zal zijn. Dat heeft gewerkt, ik hoor ze niet meer. Ze snappen kennelijk wel, dat als ik boos word, er geen houden meer aan is. Dan gaat de democratie ten onder en wordt NL een dictatuur. Onder mijn bewind, wel te verstaan.

En dan ruk ik Nederland inderdaad uit het moeras!
Dan komt de gulden terug, gaat NL uit de EEG en uit de NATO, en verklaar ik de oorlog aan Frankrijk. Niet omdat ze erger zijn dan de Duitsers of de Engelsen, maar om de vrije doortocht naar Spanje te heroveren. Vrije doorgang met 180 km per uur over eerste kwaliteit asfalt naar de mooie vakantieplaatsen aan de costa’s. En alle  Fransen verplicht Engels spreken, dat zal ze leren. Die overschatte wijnzooi en smerige schimmelkazen worden uiteraard afgeschaft, ze gaan allemaal maar runderen kweken voor onze biefstukken.

De monarchie moet natuurlijk afgeschaft worden, want als president ga ik niet proberen te concurreren met de charme van het koningshuis, want dan ben ik kansloos. Sorry, Majesteit, u gaat maar rentenieren, of u wordt ZZP-er, en PWA gaat werken voor de kost. Of hij gaat maar in Argentinië wonen, dat mag ook.
Verder zal ik overgaan tot een nieuw belastingstelsel, waarmee iedereen tevreden zal zijn: 35 procent voor iedereen. Niet van het inkomen maar van het IQ, en wie protesteert betaalt 100 procent. Zo pak je dat aan, als dictator.

Verder mag iedereen dragen wat-ie wil, maar stropdassen en boerka’s worden verboden. Integraalhelmen en bivakmutsen ook en bontkragen mogen alleen bij temperaturen onder het vriespunt. En haarkleuringen worden ook verboden, want ik ben het zat dat elke keer een roodharige gewoon een dom blondje blijkt te zijn. Die kunstmatige intelligentie is misleiding, en daar houd ik niet van.

Om de files op te lossen voer ik een wat harde maatregel door: slechts een rijbewijs per gezin. Of het de man of de vrouw is, knobbelen ze onderling maar uit, want ik wil niet van discriminatie beschuldigd worden. Bovendien weet ik echt niet wie beter rijden, mannen of vrouwen. Dus die discussie ga ik uit de weg.

Zo kan ik nog even doorgaan met mijn frisse aanpak, maar ik denk dat u al aardig doorheeft, dat ik zeker geen eenprogramma- eenmans-partij zal zijn.
Helaas ben ik niet beschikbaar.