Alex' derde column

Verder rugby en voetbal ik ook veel. Rugby doe ik officieel voor Eckerd College (zoals jullie weten) en voetbal doe ik in het welbekende (hier dan) Dorm Intramural Competition, een voetbal (soccer) competitie tussen alle studentenhuizen op campus. We staan nu in de finale en ik sta bovenaan in de topscorers lijst met 6 goals. Wel chillend dus. De echte Rugby competitie (the USA Rugby League) begint hier op 5 februari waar we o.a. tegen Miami en Florida University spelen. Nu wordt er zwaar getrained. Veel sportschool (is verplicht) en rennen...ja er moet ook wel gewerkt worden.

Grote opluchting toen ik hoorde dat er 2 Rotterdammers naar onze campus zou komen. Het waren goede vrienden van een vriend die ik hier weer ken (volgen jullie het nog?), en ze zouden 12 dagen blijven. De reden dat ik echt zo relax vond, is dat ik de enige Nederlander ben hier op campus. Dus de enige keer dat ik Nederlands spreek is als ik mijn vader/moeder aan de telefoon heb. Je kan voorstellen dat ik wel erg blij was toen ik dit hoorde, vooral omdat ze ook nog uit mijn stad kwamen (ze studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Uiteraard werden er weer veel verhalen uitgewisseld en als snel vlogen de woorden 'pijpen, sletjes en hoer' over tafel richting de Amerikaanse medemens, die het maar een vreemd gegorchel vonden. Dus Rik en Eelco, asl jullie dit lezen, onwijs bedankt!

Ik ben ook nog naar mijn pa (mijn vader woont in New Jersey, check mijn eerste column) geweest in dse tussentijd, om daar 'Thanksgiving' te vieren. Waarom Amerikanen nou zoveel waarde hechtten aan deze 'holiday', is voor mij nog steeds een Godsraadsel. Nou, ik laat ze maar, ze hebben al haast geen geschiedenis J. Wat ook wel weer gezellig was, was dat ik bij mijn pa had afgesproken met een vriend uit Nederland die in New Hampshire studeert. Weerzien in New Jersey was erg leuk. We hebben, denk ik, tot 2 uur 's ochtends opgezeten, en alle campus verhalen uitgewisseld.

Ach ja, het is bijna zover en dan ga ik weer naar huis toe. Op de 17de van december vlieg ik eerst naar Newark toe (da's in New York) om nog 4 dagen bij mijn pa te zitten en op de 22ste vlieg ik terug naar Nederland. Nog ff volhouden hiero.... Ik moet me weer op campus melden op de 31ste van Januari (lekkere lange vakantie he?) om dan gelijk te gaan trainen met het rugby team. En dan begint het echte leven weer.

Nou, dat is alles zo'n beetje in een notendop. Als er nog vragen zijn, je kan ze altijd mailen of ICQ-en. Verder moet je maar mijn column in de gaten houden. Take Care....

Alex