Alex's Adventures Deel 11

Zo, het waren me de laatste weken wel. Na Spring Break begon het normale leventje weer en waren de colleges ook weer onderweg. Het 'normale' leventje is hier wel wat anders dan het normale studentenleventje in Nederland. Wie kan er nou elke dag tussen de palmbomen, onder de hete zon zitten en zijn studiemateriaal doorlezen? Meestal moeten wij het in Nederland doen met die gezellige regen, wind en een koud (alhoewel...) glas bier.
Goed, zoals de titel van deze bladzijde al doet vermoeden is de tijd aangebroken om te gaan plannen voor de terugreis naar Nederland. Dat houdt in dat ik mijn transcript moet ophalen, alle bankpapieren volledig moet afhandelen, de verkoop van de meubels, de verkoop van de auto, de verzekering daarvan annuleren en mijn tax return ook nog eens moet regelen. Verder moest ik ook nog eens gaan nadenken over wat ik nou wil gaan studeren volgend jaar in Nederland; iets waar je je moeilijk op kan orienteren zo ver van huis. Veel telefoontje gepleegd met m'n moeder, informatieboekjes opgevraagd en veel info gelezen over diverse studierichtingen. Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik eruit ben en volgend jaar de studie Bedrijfskundige Wetenschappen, onderdeel Business Administration (in het Engels) ga studeren in mijn 'hometown' Rotterdam aan de Erasmus. Aan de ene kant vind ik het wel jammer dat deze studie in Rotterdam wordt gegeven, maar aan de andere kant boeit het me ook weinig.
Ondanks al deze zaken moest ik ook nog naar school en werd ook gelijk aan het werk gezet met papers, presentations en dergelijke tijdverspillende zaken. Op een gegeven moment had ik er toen ook genoeg van en was de drang naar huis opeens heel groot. Ik zat er nu al sinds augustus en dan heb je opeens genoeg van dezelfde mensen, dezelfde omgeving en vooral de sleur van het dagelijks leven. Gelukkig is nu alles weer prima; toch heb ik het nu wel weer gezien hier.