Onze man in de USA, deel 1

Een ding heb ik hier al geleerd, nou...2 dingen eigenlijk. Nr1. Ga nooit in het openbaar een biertje drinken (of ander ‘illegaal’ alcoholische drank), vooral niet als de politie er rond kruipt. Nr2. Ik leer en zie nu pas dat het leven veel verder reikt dan de grenzen die ik mezelf heb opgelegd. Maar daar zal ik het later wel weer over hebben.

Mijn moeder woont in Rotterdam en is hertrouwd met een onwijze toffe man. Ik mag hem heel erg. Ik prijs mezelf dan erg ook gelukkig. Ik heb ook nog twee ‘kleine’ zusjes. Een van 17 en een van 13. Mijn ‘oudere’ zus doet nu eindexamen VWO en mijn ‘kleine’ zus is net begonnen aan de middelbare school. Verder heb ik ook nog een stiefzus en stiefbroer van respectievelijk 23 en 25 jaar oud. Ze studeren allebei, een in Utrecht en de ander in Rotterdam. Ik beschouw ze als mijn eigen broer en zus. Een grote familie hoor ik jullie al denken.
Mijn vader woont op dit moment in New Jersey, Amerika. Ook hij is hertrouwd met een lieve Engelse vrouw. Hij werkt daar voor AGFA, en is nu ‘senior vice president’ van de AGFA Corporation. Geen idee wat dat allemaal betekent, maar het klinkt wel stoer. Ik ga hem binnenkort weer opzoeken.
En de laatste, maar niet onbelangrijkste, leden van mijn grote familie... mijn twee honden, genaamd Muck en Sam. Het zijn allebei schapendoezen. Lekkere wollige beestjes dus. Ik mis hen denk ik wel het meest, hoe vreemd dat ook mag klinken
Zoals ik al zei, studeer ik hier aan Eckerd College. En nu hoop ik mijn ervaringen hier met jullie te delen, zodat jullie een beetje meer inzicht kunnen krijgen in het dagelijkse leven van een internationale student hier in Amerika. Ik zal jullie zo veel mogelijk op de hoogte houden van het leven hier op en off campus. Verder speel ik ook rugby voor deze college. Iets wat een hele aparte ervaring is dan in Nederland. Een ding blijft altijd hetzelfde, de befaamde bierfeesten achteraf.
Ik hoop snel wat meer te melden....Take care,

Alex