Alex's Adventures 13! (final!)

Tja, zo komt er toch nog een einde aan dit grote zonnig avontuur. De laatste weken zijn voorbij gevlogen en ik ga nu voor eens en altijd afscheid nemen van de vrienden hier, het uitgaansleven, Eckerd College en natuurlijk de laatste illegale biertjes. Ik ga me nu weer richten op Nederland en mag hopen dat het ook zo zal gaan worden; ik denk dat ik de Floridiaanse zon wel kan vergeten…
Goed, ik zou in deze column eens terugkijken op wat ik hier allemaal heb gedaan en wat ik hierdoor ben geworden. Ik moet zeggen dat deze hele ervaring er goed voor me is geweest. Ik heb mezelf een beetje gevonden, heb gezien wat echt belangrijk is in het leven en hoe je snel zelfstandig kan worden. Ik kwam hier dus aan als enige Nederlander en moest het maar zien te maken in dit land van de onbegrensde mogelijkheden. Ach na gewoonlijke “culture-shock” kwam ik er toch redelijk uit, hoewel ik toch naar huis verlangde. Maar als snel werd m’n aandacht gegrepen door het Eckerd College rugby team waarop ik me een beetje kon afreageren. Sindsdien is er veel gebeurd, o.a. dat ik columns ging schrijven voor deze fantastische website FOK!Zine. Ik heb hier genoten van de mooie zon, de heerlijke stranden en natuurlijk de vreemde Amerikaanse dames (hoewel soms wel eruuug lekker). Ik heb verschillende bierspelletjes geleerd, we komen met het rugbyteam in het ‘yearbook’ van volgend jaar en hebben onze Nederlandse voetbalkunsten getoond.
Ik heb geleerd van mezelf en heb ook nog eens wat opgestoken van onze Amerikaanse medemens. Ik wil graag iedereen bedanken die zoveel support heeft getoond voor deze column en de leuke emails en nu ook responses die ik van jullie heb gekregen. Ik schrijf vanaf de augustus mijn columns over het Nederlandse studentenleven in Rotterdam en hoop jullie net zo te vermaken als de Florida avonturen. Ik sluit voor de laatste keer af vanuit een zonnig St. Petersburg, Florida, in uiteraard de US of A!
Take care, en tot in R’dam!!!!

Alex

P.s. Deze column is opgedragen aan het Fok!Team, de Fok!columnisten en uiteraard de mensen die Fok! Zo hebben gesteund. Uiteraard wil ik Danny, Daniel (die me bij FOK! gehaald heeft) en Ted uiteraard bedanken voor de steun en het vertrouwen in mij. Rotterdam forever!