Holiday Madness

Ik kom elk jaar in Portugal, mede doordat mijn ouders daar een huis hebben. En elk jaar is het goed feest. Ook dit jaar hebben we weer genoten van het "Sagres" bier, de gezellige stranden, het waterskien en natuurlijk de Portugese vrouwen. En juist over het laatste wil ik het wel weer ff hebben. Ik weet niet hoe de Nederlandse vrouwen eruit zagen dit jaar in Schevingen, maar in Portugal loopt alles er echt zo strak en mooi bij. En dan ook nog die mooie gebruinde huid. Damn! Helaas zijn ze best arrogant, (en terecht!) dus een praatje zit er meestal niet met een buitenlander (moi dus). Maar goed, ze versieren de horizon heel aardig op het strand. Hurt me baby!

Wat deden we nog meer dan ons de hele dag vergapen aan de wonderschone creaties die voor onze neus liepen? Uiteraard enorm veel waterskien, wat ik onwijs gaaf vind. Fantastisch gevoel wanneer je scherp het water insnijdt. Als het mogelijk is, dan moet je het zeker een keer proberen.

Omdat we als zoveel jaar daar nu komen, kennen we ook veel Portugezen. Enorm aardige jongens met vaak onverwachte extra's als gratis drank in bepaalde clubs (dan kennen ze er weer een paar jongens die daar werken), gratis entree (idem) of contact met vriendinnen van ze (yessss!). Vaak chillen we samen op het strand om daarna ff een potje rugby te spelen, wat weer leidt tot gekneusde voeten, schaaf- en schuurplekken en krassen.

Uitgaan is ook wel zeker chill in de Algarve (de zuider regio van Portugal). Het is nog redelijk goedkoop in vergelijking met de Franse zuid kust, dus dat is wel weer een voordeel. Allerlei soorten muziek, dus voor iedereen wat wils en mooie clubs. Oja, wat ik ook fantastische vond, is dat er vaak een hamburger- en hotdogtentje buiten de disco's stonden. Heerlijk, wat na het uitgaan barst ik vaak van de honger. Ook kan je enorm lachen om de Portugese medemens in zo'n disco, want ze zien er allemaal hetzelfde uit, inclusief schoenen (van die fijne bootschoenen). Van het woord 'gel' of 'wax' hadden ze al helemaal nooit gehoord. Verder zijn er veel Engelse toeristen die al dronken zijn voordat de disco's zelfs al open zijn. Vreemde gasten, die Engelsen.

Na 4 weken Portugal kwamen we weer terug in Rotterdam, met honden en al. Al snel ging het gewone leven (lees: werken en regen) weer verder. Gelukkig belde een goede vriend van me op, om samen met hem en z'n familie een paar dagen te komen relaxen in Haamstede (Zeeland). Hup, en weer mocht ik een tas in gaan pakken. Die vriend van mij had ook verteld dat hij 2 Noorse dames had ontmoet (zusjes). Nou ik kan je zeggen dat ik na deze 3 dagen in Haamstede accuut naar Noorwegen ga emigreren, want wat waren die dames mooi en enorm aardig. Wat ik ook zo typisch vind, is dat wanneer je eindelijke je droombabe ontmoet, je er dan ook gewoon niet leuk uit kan zien. Alsof iemand van boven meekijkt en er voor zorgt dat je haar (ja, haar Ted...) niet zit of spontaan een drankje over jezelf heen lazert. En dan nadat je de dames naar huis hebt gebracht, je haar opeens enorm goed gaat zitten en je er goed uitziet. En dan denk je, K*T! Waarom nu ineens wel. Iemand ook weleens hier last van gehad?

Maar goed, ik ben daar ook nog uitgeweest (je moet wat) in Renesse. Nou, ik kan je zeggen dat de comeback van 'gabber' er weer helemaal aankomt. Echt ongeloofelijk, mensen die nog gewoon zwaar liepen te 'hakken'. Enorm lollig, ik wist niet wat ik zag.

Nou mensen, over een paar weken begint de studie weer, dus we nemen het er nu nog ff van. Tot de volgende keer. Peace...

Alex