Film over advocaten Robert M. niet in gevaar

De NCRV-documentaire over advocatenkantoor Anker& Anker, dat zedenverdachte Robert M., bijstaat, komt niet in gevaar door het verbod te filmen in de rechtszaal. Dat liet documentairemaakster Meral Uslu dinsdag weten in een reactie op het besluit van de rechtbank in Amsterdam.

Het is volgens haar "geen domper" dat zij en haar collega Maria Mok niet meer met de camera worden toegelaten tijdens de zitting. "Onze unieke positie is onderuit gehaald door advocaat Richard Korver en journalisten. De NOS heeft er in een brief aan de president van de rechtbank over geklaagd en dat vind ik een beetje flauw", zegt Uslu. "We hebben al twee zittingen mogen filmen, wat al heel bijzonder was. De film komt er linksom of rechtsom. We kunnen de verdediging en de verdachte voorafgaand en na afloop van de zittingen blijven filmen. We hebben immers hun toestemming. Ook kunnen we beelden uit de rechtszaal gebruiken die voor algemeen gebruik beschikbaar worden gesteld."

Korver is blij dat de rechtbank in Amsterdam akkoord is gegaan met zijn verzoek niet meer te filmen in de rechtszaal tijdens de behandeling van de zaak. Hij vertegenwoordigt een groep ouders van de slachtoffertjes in de omvangrijke zedenzaak.

Film over advocaten Robert M. niet in gevaar
Film over advocaten Robert M. niet in gevaar (Foto: ANP)