Jezus ook zonder pipa dope gast

In deze tijd van goddeloosheid doet de kerk alles om zieltjes te winnen. De laatste poging is een bijbel geschreven in straattaal. Zo kunnen ook kansenjongeren kennismaken met het religieuze sprookjesboek.

De Straatbijbel is een initiatief van enkele christelijke organisaties. Zij hebben dit boek, het Evangelie van Mattheüs, de Torrie van Mattie gedoopt.

Daniël de Wolf, leider van Thugz Church in Rotterdam is de grote man achter dit project. De bewuste kerk staat namelijk in de kansenbuurt Millinxbuurt, alwaar iedereen met een pipa over straat loopt. "De taal van de Bijbel staat zo ver van hun wereld af", verklaart hij. "Toch hebben ze vaak nog wel iets met het christelijk geloof. Door het Evangelie van Mattheüs te vertellen in hun eigen taal, kunnen we hen helpen met hun vragen over het geloof."

Tot slot nog enkele toffe citaten uit het boek, dat voor 9,95 te koop is bij de lokale bijbeldealer:

"Een man die Johnnyboy heette, maakte noize in de woestijn van Judea. Zijn streetname was 'De Doper'. Niet omdat hij een hosselaar was, die dope verkocht. Ook niet omdat hijzelf zo dope was, ofsow", staat in Mattie 3:1-17 te lezen. "Toen kwam Jezus uit postcodegebied Galilea naar de Jordaan. Hij wilde door De Doper gedoopt worden. Maar De Doper zei: ‘U zou mij moeten dopen in plaats van ik U!’ Jezus zei: ‘Nee swa, doe het nou maar, want dit is de wil van God.’ ‘Aight,’ zei De Doper."