[Dakar] Sterk Nederlands deelnemersveld in 2012

Maar liefst 55 voertuigen zullen tijdens de komende Dakar Rally bestuurd worden door een Nederlander. Aangezien er 465 voertuigen zich hebben ingeschreven, zal dus één op de acht voertuigen een Nederlandse bestuurder hebben.

Vooral bij de rallytrucks is Oranje goed vertegenwoordigd. Van de 76 voertuigen zullen er 26 door een Nederlander bestuurd worden. Meest bekende Nederlandse namen bij de trucks zijn Gerard de Rooy, Hans Stacey, Jan Lammers, Marcel van Vliet en Hans Bekx.

Bij de motorrijders zijn Frans Verhoeven en Henk Knuiman de mannen voor het klassement. Verhoeven wist afgelopen editie nog een etappe te winnen. Ook negenvoudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen heeft zich ingeschreven voor de Dakar Rally 2012.

De Nederlandse deelnemers presenteerden zich afgelopen zondag, tijdens de jaarlijkse preproloog op het Eurocircuit in Valkenswaard, aan hun fans. De rally door Zuid-Amerika is dit jaar bijna 9000 kilometer lang en finisht voor het eerst in de Peruaanse hoofdstad Lima.