'Gewelddadige games zijn een schande'

Ralph Baer, een naam die jonge gamers waarschijnlijk niet zoveel zegt, is wellicht de man waaraan we onze hobby te danken hebben. Hij bedacht namelijk de eerste home console. De beste man heeft het echter niet op gewelddadige games en noemt ze een 'schande'.

Op de vraag wat hij van het geweld in games vindt, antwoordt de inmiddels 89-jarige uitvinder van de Magnavox Odyssey het volgende: "Ik vind het een schande. Wat ik heb gemaakt wordt verafschuwd. Je ziet hetzelfde gebeuren in andere vormen van kunst." Toch is Baer trots een onderdeel te zijn van de gamesgeschiedenis en had nooit kunnen bedenken dat het medium zo zou groeien.

"Het enige wat ik deed was een idee uitwerken dat mij leuk leek, een klein kastje met een game aangesloten op je televisie. Het blijft echter maar groeien en groeien. Niemand realiseerde zich dat het zo groot zou worden. Het was niet te voorzien, maar wel fantastisch. Ik ben blij dat het zo is gelopen en als ik er niet mee was begonnen had iemand anders het wel gedaan", zo vertelt de vader van de videogames.