Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie

Bert van Marwijk heeft voor de komende interlands tegen San Marino (thuis) en Finland (uit) Theo Janssen opnieuw buiten de selectie gelaten. Dat heeft de bondscoach vandaag in Zeist laten weten.

Nederland speelt komende vrijdag in Eindhoven tegen San Marino, in het kader van de kwalificatie van de Europese titelstrijd. Een paar dagen later is Finland in Helsinki de tegenstander. Ajacied Janssen ontbrak ook al bij de vriendschappelijke interland tegen Engeland, die uiteindelijk niet doorging.

Ibrahim Afellay van Barcelona en Arjen Robben van Bayern München hebben zich afgemeld voor de interland. Beiden zijn geblesseerd. Robben is mogelijk nog wel in beeld voor de volgende wedstrijd van Oranje, een paar dagen later in en tegen Finland.

"Een tegenvaller", noemde bondscoach Bert van Marwijk het ontbreken van de twee. "Het zijn twee zeer creatieve spelers. Die gaan we missen."

Selectie Nederlands elftal

Doel: Stekelenburg (Roma), Vorm (Swansea), Krul (Newcastle).

Verdediging: v.d.Wiel (Ajax), Bruma (HSV), Maduro (Valencia), Heitinga (Everton), Mathijsen (Málaga), Pieters (PSV), Braafheid (Hoffenheim), Boulahrouz (Stuttgart).

Middenveld: v.Bommel (Milan), Wijnaldum (PSV), Strootman (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), v.d.Vaart (Tottenham Hotspur), Sneijder (Internazionale).

Aanval: Huntelaar (Schalke), L.de Jong (Twente), Kuijt (Liverpool), Van Persie (Arsenal), Lens (PSV), Elia (HSV).

Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie
Van Marwijk laat Janssen weer buiten selectie (Foto: ANP)