Counter-Strike: GO-informatie en trailer

PlayStation 3-bezitters kunnen Counter-Strike: Global Offensive van Valve spelen met toetsenbord en muis en dat online tegen pc-spelers. Xbox 360-bezitters zullen alleen in staat zijn om een gamepad te gebruiken. Hiernaast heeft Valve ook een trailer uitgebracht van de game.

PlayStation 3-eigenaars hebben ook de mogelijkheid om de PlayStation Move en de DualShock 3-controller te gebruiken. Cross-platform te spelen tussen de Windows, Mac OS en PlayStation 3, zoals oook met Portal 2 kan, is bevestigd.

Valve baas Gabe Newell gaf vorige week op gamescom aan dat hij  graag de Xbox 360-versie van Counter-Strike: Global Offensive naar Steamworks wil brengen, maar dat Microsoft lastig te overtuigen is om dit ook te mogen ontwikkelen.

Het spel bevat vijf kaarten voor Bomb/Defuse-modus en twee voor Hostage Rescue. Alle kaarten zijn gebaseerd op die van Counter-Strike 1.6 en CS: Source. Valve zalzijn eigen servers hebben voor alle platformversies van het spel, maar gamers kunnen hun eigen spel hosten. Op de servers van Valve is een matchmaking-systeem aanwezig zodat mensen met ongeveer dezelfde ervaring  in een spel terechtkomen. Dit systeem zal niet in eigen gehoste spellen bestaan.

De beta van  Counter-Strike: Global Offensive begint in oktober.