De Jager heeft begroting rond

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) heeft zijn begroting voor Prinsjesdag rond. Volgende week moeten alleen nog enkele technische details worden ingevuld. Dat zei De Jager vrijdagmiddag na afloop van de ministerraad. Extra bezuinigingen zijn niet nodig, maar de bewindsman ziet toch weinig reden voor optimisme.

De Jager ging niet in op de inhoud van de begroting. Wel zei hij dat 2012 een belangrijk jaar wordt voor het op orde krijgen van de overheidsfinanciën. Berichten dat het kabinet gaat proberen om de koopkracht van lagere inkomens op peil te houden wilde hij niet bevestigen. "Dat zullen we allemaal pas op Prinsjesdag bekendmaken."

Optimistisch is De Jager niet over 2012. Vooral de financiële crisis in de eurozone en de problemen in de Verenigde Staten baren hem zorgen. Nederlanders hebben wat hem betreft meer reden om zich zorgen te maken over de internationale situatie dan over de maatregelen die op de derde dinsdag van september worden aangekondigd.

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Henk Kamp (VVD) zei na afloop van de ministerraad dat er nog helemaal geen akkoord is over de begroting van komend jaar. "Alle begrotingen zijn besproken maar er is nog geen definitief besluit. Dat nemen we volgende week", zei Kamp.

Volgens De Jager zijn er enkel nog 'een paar technische puntjes', waarvoor de hele ministerraad niet bijeen hoeft te komen.