Chantal Janzen ergert zich aan slechte kandidaten

Chantal Janzen ergert zich behoorlijk aan sommige mannen die meedoen aan het nieuwe programma Sunday Night Fever. "Er waren jongens bij die totaal niet konden dansen of zingen. Volstrekt onbegrijpelijk dat zulke types van zichzelf vinden dat ze de nieuwe John Travolta kunnen worden", vertelt ze aan het AD.

Janzen presenteert de nieuwe talentenjacht Sunday Night Fever, waarin wordt gestreden om de rol van Tony Manero in de musical Saturday Night Fever. In de beroemde film speelde John Travolta deze rol.

"Het was ongelooflijk om te ontdekken dat zoveel kandidaten een totaal krom zelfbeeld hebben. Niet kunnen dansen en zingen en te dik zijn", vertelt de musicalster. "Of de originele filmmusical nooit zagen. Vreemd dat dergelijke ongetalenteerde binkies zich opgeven voor een miljoenenproductie."

"Als ik op tv een oproep zie waarin ze een negerin zoeken die goed kan koken en keihard kan rennen, zal ik ook niet reageren", gaat Janzen verder. "Een jongen zei tegen mij: goh, musical is toch wel een vak. Ik kreeg zowat een beroerte. Ga maar lekker naar huis, heb ik toen gezegd."

Inmiddels zijn er nog achttien kandidaten over die kansmaken op een van de twaalf plekken in liveshows. Sunday Night Fever wordt vanaf begin december op RTL 4 uitgezonden. De musical Saturday Night Fever gaat volgend jaar in première.