[WK judo] Bosch voelt zich bestolen

Edith Bosch kreeg vandaag bij het WK judo in Parijs de zilveren medaille omgehangen. De Nederlandse verloor in de categorie tot 70 kilogram de finale van haar Franse rivale Lucie Decosse door drie straffen van de scheidsrechters. De judoka voelde zich na afloop van de partij bestolen.

Bosch kreeg in de wedstrijd drie straffen voor passief judoën, terwijl haar Franse opponente voor eigen publiek ook geen reclame voor de sport maakte maar slechts één berisping kreeg. "En dat sloeg natuurlijk helemaal nergens op. We konden allebei het verschil niet maken. Zij deed ook helemaal niets. Wat ben ik blij dat de Olympische Spelen volgend jaar niet in Parijs maar in Londen zijn. Dan kan ik ook winnen."

De Nederlandse ging het duel fel in en gaf in de eerste minuut haar opponente enkele rake tikken. Bosch heeft een hekel aan de Française. "Wat een arrogant wijf. Natuurlijk wil ik revanche. Maar met deze arbiters kan ik niet winnen. Op de Olympische Spelen ga ik van haar winnen. Let maar op," zei een strijdbare Bosch.