Studenten TU/e vestigen record 'planking'

In het Philipsstadion in Eindhoven hebben studenten van de Technische Universiteit Eindhoven vrijdag het wereldrecord simultaan 'planken' gevestigd. Maar liefst 1256 deelnemers lagen twee minuten lang stokstijf in het stadion.

Even dreigde het slechte weer op de slotdag van de introductieweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten roet in het eten te gooien voor de recordpoging. Toch togen de studenten massaal naar het stadion. Daar begon de recordpoging na een warming up door PSV-mascotte Phoxy en PSV-jeugdtrainer Sander Offermans.

Voor de recordpoging moesten de deelnemers twee minuten lang liggen, met het gezicht naar beneden gericht en het lichaam stokstijf. Eén deelnemer beheerste het 'planken' dusdanig, dat hij het kunstje niet gewoon op de stoeltjes, maar op de leuning van de stoeltjes uitvoerde. Ook twee leden van het universiteitsbestuur namen deel aan de recordpoging.

De bewijzen zijn inmiddels opgestuurd ter controle voor een vermelding in het Guinness Book of World Records. Over enkele weken wordt bekendgemaakt of het record een officiële vermelding krijgt.