Inkomsten voor Hoorn van Afrika lopen terug

Op giro 555 is tot nu toe ruim 23,5 miljoen euro binnengekomen voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Na anderhalve maand actie stroomt het geld niet meer zo hard binnen, maar de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) gaan voorlopig door.

Giro 555 is sinds 11 juli open. Bijna een maand later werd de grens van 20 miljoen euro gepasseerd. Nu lijken de inkomsten wat te stagneren. "Maar dat is altijd zo", zegt een woordvoerder van de SHO. "Er wordt niet meer zo hard actiegevoerd en er is minder aandacht voor de problemen in de Hoorn van Afrika."

De SHO is zeer tevreden over het bedrag dat tot nu toe is ingezameld. "Maar er is nog veel meer geld nodig. Het is nog droog en er is nog honger." Het gironummer blijft voorlopig open.

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor noodhulp aan mensen die door de aanhoudende droogte en de voedselcrisis worden bedreigd. In delen van Kenia, Ethiopië en Somalië is door het uitblijven van twee regenseizoenen al sinds vorig jaar sprake van zeer ernstige droogte. Miljoenen mensen lijden honger.


Inkomsten voor Hoorn van Afrika lopen terug (Foto: Novum)