FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 juli 2011

Belgische kranten weer vindbaar op Google

De websites van Franstalige kranten in België verschijnen weer in de lijst met zoekresultaten van Google. De sites waren sinds vrijdag niet meer bereikbaar. Een wraakactie van de internetgigant, zeiden de kranten, vanwege een rechtszaak over het schenden van de auteursrechten.

De kranten klaagden Google in 2006 aan, omdat het bedrijf zonder te betalen en zonder overleg op zijn dienst Google News linkjes plaatste naar artikelen en foto's uit de kranten. De kranten wonnen de rechtszaak en een gerechtshof bevestigde de uitspraak in mei.

Vrijdag zei Google dat het opdracht van de rechter had om de kranten uit zijn zoekresultaten te verwijderen. Maandag werd de juridische kou uit de lucht weggenomen, zodat de kranten vlug weer te vinden zijn.

Noam Murro gevraagd voor spin-off 300

De Israëlische regisseur Noam Murro mag Battle for Artemisia regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite The Hollywood Reporter. De film is een spin-off van de stripverfilming 300 uit 2006, waarin Gerard Butler een gespierde Spartaan speelde die het met zijn 299 kameraden opnam tegen het immense Perzische leger.

De 39-jarige Murro maakte in 2008 de Amerikaanse romantische komedie Smart People, met Sarah Jessica Parker en Dennis Quaid in de hoofdrollen. Hij is nu bezig met Die Hard 5, met Bruce Willis, die volgend jaar moet verschijnen.

Battle for Artemisia droeg eerder de titel Xerxes, naar de Perzische keizer. De film is gebaseerd op een nog te verschijnen stripreeks van stripgrootheid Frank Miller, die ook de inspirator was van 300. Ditmaal is Xerxes de hoofdpersoon, die na de dood van zijn vader onsterfelijk wil worden. Hij bindt de strijd aan met de Atheense veldheer Themistocles, met als hoogtepunt de slag bij Artemisium, die in 480 voor Christus plaatsvond.

Wanneer Battle for Artemisia in de bioscoop moet komen is nog onbekend.


Noam Murro gevraagd voor spin-off 300 (Foto: Novum)

Publieke Omroep ziet risico's rond FM-regelgeving

De Publieke Omroep vindt dat de huidige regelgeving rond het frequentiebeheer leidt tot potentieel gevaarlijke situaties. In een brief aan de minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) schrijft de Raad van Bestuur dat de complexiteit aan regelgeving zorgt voor risico's. Dat meldt de NOS.

Bij de distributie van radio-uitzendingen zijn veel partijen betrokken. Zo is de grond waarop de masten staan, de zendtorens, de stalen constructie op de torens, het beheer van de zender en het beheer van de frequentieruimte in handen van verschillende organisaties. De Publieke Omroep vraagt zich af of deze 'keten aan partijen het gehele systeem niet zeer kwetsbaar maakt'.

Ook zijn er zorgen of rampenzender Radio 1 wel overal te horen is bij calamiteiten, meldt de NOS. Verhagen zou het voortouw moeten nemen bij een onderzoek naar de uitvoerbaarheid van deze taak van de zender. De brief is geschreven naar aanleiding van de incidenten rond de masten bij Lopik en Hoogersmilde.

Sporting shopt verder

Sporting Portugal blijft maar shoppen op de transfermarkt. De club uit Portugal heeft zich wederom versterkt met een nieuwe speler. Diego Capel staat op het punt om een contract te tekenen voor vijf seizoenen, de transfersom bedraagt zes miljoen euro, zo melden verschillende Spaanse Media.

Op dit moment staat de 23-jarige middenvelder officieel nog onder contract bij het Spaanse Sevilla. De Spanjaard heeft op twaalfjarige leeftijd deelgenomen aan de jeugdopleiding van FC Barcelona, na drie jaar werd hij gecontracteerd door Sevilla.

In totaal heeft de Portugese club nu elf nieuwe spelers aangekocht, waaronder Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel. Laatstgenoemde wist vandaag nog te scoren tijdens een oefenwedstrijd tegen het Turkse Ankaragücü.

Microsoft stuurt Turkse dealers naar Mekka

Microsoft Turkije stelt succesvolle dealers een beloning in het vooruitzicht: voor 40.000 dollar aan verkochte Microsoft-spullen krijgt de dealer een pelgrimsreis naar Mekka cadeau. Dat bevestigde een woordvoerder van Microsoft maandag.

Elke volgende 25.000 dollar verkochte goederen levert een extra ticket op naar Mekka tijdens de pelgrimage van 2012, begin november.

Overigens wordt met het winnen van de reis de Hajj bepaald niet gratis: het grootste deel van de kosten zit niet in de reis zelf, maar in het groeiende gebruik om tassen vol dure religieuze souvenirs mee te nemen voor de thuisblijvers. Die kosten neemt Microsoft niet voor zijn rekening.

Filmscript Süskind omgewerkt tot roman

Alex van Galen werkt aan een roman op basis van het scenario van de Nederlandse speelfilm Süskind. Uitgeverij De Arbeiderspers brengt het boek dit najaar uit, maakte producent Independent Films maandag bekend. Het verhaal gaat over de joodse verzetsheld Walter Süskind.

Van Galen schrijft zijn roman vrij naar het filmscenario van Chris Mitchell en Rudolf van den Berg. Het boek speelt zich net als de film af in 1942, als Süskind besluit te doen alsof hij samenwerkt met de nazi's om zo kinderen van deportatie te redden.

Walter Süskind wordt in de film gespeeld door Jeroen Spitzenberger en zijn vrouw Hanna door Nyncke Beekhuyzen, bekend van de tv-serie Lotte. Süskind draait vanaf december in de Nederlandse bioscopen.

De roman van Van Galen komt in november uit. De auteur is bekend van zijn roman Duivelssonate en maakte als scenarioschrijver naam met tv-series als Rozengeur & Wodka Lime, Onderweg naar Morgen en In de Vlaamsche Pot. Daarnaast schrijft hij ook thrillers.

Verkoop BelCompany aan Vodafone goedgekeurd

Macintosh Retail Group heeft goedkeuring gekregen van de Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMa) voor de verkoop van onderdeel BelCompany aan Vodafone Libertel. Dat maken het retailbedrijf en de NMa maandag bekend.

Op 23 maart van dit jaar meldde Macintosh BelCompany te willen verkopen aan Vodafone voor een bedrag van 120 miljoen euro.

De verkoop vindt plaats uit strategisch oogpunt. De retailer wil zich vooral richten op onderdelen Fashion en Living, waar het de meeste groeimogelijkheden ziet.

Macintosh maakte vorige week ook bekend een koper te zoeken voor zijn winkelketen Halfords. De onderneming verwacht dat de verkoop van BelCompany een bijdrage aan het nettoresultaat van tussen de 85 miljoen en 90 miljoen euro oplevert en laat weten dat de akte tot overdracht van de aandelen binnenkort wordt getekend.

De NMa meldt in een apart persbericht dat de verkoop is toegestaan onder de voorwaarde dat Vodafone via BelCompany en zijn eigen winkels vanaf 1 januari 2012 geen telefoonabonnementen aanbiedt van KPN en T-Mobile. Ook mag Vodafone zijn abonnementen niet aanbieden via winkels van KPN en T-Mobile.

De organisatie stelt dat uit onderzoek blijkt dat er op deze manier genoeg keuzemogelijkheden voor de consument overblijven.

Vakantievierders kiezen voor bioscoop

De Nederlandse bioscopen beleven topdagen. Nu warm zomerweer ver is te zoeken, is de filmzaal een goed alternatief voor buitenactiviteiten. "Het is zeker te merken, het is absoluut drukker", zegt Ron Sterk, directeur van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten maandag.

Afgelopen zaterdag en zondag kochten dagelijks zo'n 80.000 mensen een bioscoopkaartje. De laatste Harry Potter speelt zeker een rol bij de bezoekersstroom, maar volgens Sterk zijn ook veel andere films populair, zoals de animatiefilm Cars 2.

Harry Potter and the deathly Hallows part two bracht dit weekend ruim 2,7 miljoen euro op, liet filmmaatschappij Warner Bros. weten.

Vakantievierders kiezen voor bioscoop
Vakantievierders kiezen voor bioscoop (Foto: ANP)

Eekhoorntje ontregelt Duits treinverkeer

Een eekhoorn die met een klimpartij in de bovenleiding kortsluiting veroorzaakte, heeft maandag het treinverkeer rond de Duitse financiële hoofdstad Frankfurt ontregeld.

Treinen vielen uit of vertrokken veel later dan volgens de dienstregeling. Aan de loketten op het centraal station stonden lange rijen wachtenden die om informatie vroegen. Het eekhoorntje heeft het avontuur met de bovenleiding niet overleefd. Op de rails werd zijn verkoolde lichaampje aangetroffen.

Melkweg komt met muziekfilmfestival

Melkweg komt in november met een nieuw muziekfilmfestival genaamd Play. Het Amsterdamse podium vertoont tijdens het driedaagse festival onder meer muziekfilms en concertregistraties. Ook zijn er diverse optredens, meldt Melkweg maandag.

De organisatie van het evenement werkt samen met documentairefestival IDFA. Zo worden tijdens Play de beste muziekdocumentaires van het jaar vertoond. Melkweg maakt in de komende maanden het programma van Play bekend. Het evenement vindt plaats van 17 tot en met 19 november.

95e Vierdaagse wordt natte bedoening

De deelnemers aan de 95e Vierdaagse maken zich op voor een koele en vooral natte week. Als het Nijmeegse wandelevenement dinsdag om 04.00 uur van start gaat, is het nog droog, maar 's middags worden al felle buien verwacht. Het wordt de eerste wandeldag tussen de 16 en de 20 graden. Ook de rest van de week blijft het buiig.

De organisatie adviseert de duizenden deelnemers op natte dagen met relatief lage temperaturen niet te lang te pauzeren. Anders koelen de spieren te veel af. Verder gelden in en om Nijmegen de gebruikelijke wandeladviezen. "Wandelaars wordt altijd geadviseerd droge reservekleding mee te nemen en voorzien te zijn van adequate regenkleding en hoofdbedekking", aldus het Weerteam Vierdaagse.

Voor de Vierdaagse hebben zich 45 duizend wandelaars ingeschreven, onder wie zesduizend militairen. Wandelaars kunnen dagelijks dertig, veertig of vijftig kilometer lopen. Er lagen vooraf 45 duizend startbewijzen klaar. In totaal 42.812 deelnemers aan de 95e Vierdaagse in Nijmegen hebben uiteindelijk die van hun opgehaald.

De zesduizend militairen die meelopen komen uit dertig verschillende landen. Daarvan komen er negenhonderd uit Groot-Brittannië en ruim vierhonderd uit Noorwegen. De Nederlandse krijgsmacht stuurt 82 detachementen met minimaal elf wandelaars. De militaire deelnemers verblijven op Kamp Heumensoord.

De duizenden wandelaars die meedoen aan de Vierdaagse krijgen op de eerste dag een buikomvangmeter. Dat is onderdeel van een grootschalig onderzoek van het UMC St Radboud naar de effecten van bewegen op de gezondheid. De onderzoekers van het ziekenhuis zijn op zoek naar in totaal 35 duizend wandelaars om de komende vijftien jaar te volgen om zo de effecten van bewegen op de gezondheid in kaart te brengen. Zij moeten vooraf een uitgebreide vragenlijst invullen.

Een delegatie uit Bejing kijkt deze week in Nijmegen mee over de schouder van de organisatie. De Chinezen organiseren jaarlijks de Haohua Energy Cup en zien de Vierdaagse als voorbeeld voor hun wandelevement. Aan de Cup deden vorig jaar vijftienduizend deelnemers mee. Binnen acht jaar moeten dat er dertigduizend zijn.

Het feestgedruis rond de Vierdaagse is zaterdag al begonnen. De eerste dag van de Vierdaagsefeesten trok 110 duizend bezoekers, een stuk minder dan vorig jaar door het regenachtige weer. Op zondag kwamen er 215 duizend feestvierder naar Nijmegen. De feesten trokken vorig jaar 1,4 miljoen bezoekers.

Zondagavond was er ook al de traditionele Vlaggenparade. De openingsceremonie in stadion De Goffert werd voor het eerst live uitgezonden op de lokale televisie.

Minder mensen binnen drie kwartier bij hulppost

Het aantal Nederlanders dat niet binnen drie kwartier een volwaardige post van de spoedeisende hulp (SEH) kan bereiken is sinds 2008 verdubbeld. Kon in dat jaar nog 99,6 procent van de Nederlanders binnen de norm van 45 minuten per ambulance naar een SEH worden vervoerd, dit jaar ligt dit percentage op 99,1 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) die minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) maandag naar de Kamer stuurde. Het aantal SEH's waar de acht zogeheten poortspecialismen, die voorzien in de meest voorkomende medische ingrepen, 24 uur per dag worden aangeboden is gedaald van 104 naar 67.

Daarnaast zijn er 32 onvolledige SEH's, waarbij niet alle acht de specialismen worden aangeboden. Als deze worden meegerekend ligt het percentage Nederlanders dat binnen de norm vervoerd kan worden op 99,7 procent.

Van de 142.300 Nederlanders die niet binnen drie kwartier bij een volledige SEH kunnen zijn wonen er ruim 24 duizend op de Waddeneilanden. De overige mensen wonen voornamelijk in dun bevolkte gebieden.

SP-Kamerlid Renske Leijten noemt de verdubbeling van het aantal mensen dat niet binnen drie kwartier bij een volledige SEH zorgelijk.

Egbert-Jan Weeber in familiefilm Brammetje Baas

Egbert-Jan Weeber wordt een schoolmeester in de familiefilm Brammetje Baas. Katja Herbers, bekend van Loft en Sonny Boy, speelt de moeder van het creatieve en bewegelijke jongetje Brammetje. Dat maakt distributeur Benelux Film Distributors maandag bekend.

De film gaat over de 7-jarige Bram die niet stil kan zitten. Dat is geen probleem, tot hij in groep 3 komt bij de strenge meester Vis, gespeeld door René Groothof. Weeber speelt de invalkracht meester Mark die het leven van Bram een stuk dragelijker maakt.

Brammetje Baas is geschreven door Tamara Bos, bekend van Het Paard van Sinterklaas en Minoes. Anna van der Heide debuteert als regisseuse. Ze won een Gouden Kalf voor haar korte film Missiepoo16 uit 2007. De opnamen van de familiefilm beginnen dinsdag in Naarden. Brammetje Baas draait in het najaar van volgend jaar in de Nederlandse bioscopen.


Egbert-Jan Weeber in familiefilm Brammetje Baas (Foto: Novum)

Resten Romeins dorp in Brabant opgegraven

Bij opgravingen in het Brabantse Reusel zijn de resten van een Romeins dorp gevonden. Het verdwenen dorp dateert vermoedelijk van rond het begin van de jaartelling en was groter dan aanvankelijk werd gedacht. Het gaat om een nederzetting van zo'n 35 huizen die daar waarschijnlijk drie eeuwen heeft gestaan. Dat laat de gemeente Reusel-De Mierden maandag weten.

De eerste opgravingen aan de Kruisstraat en Wegekker dateren uit 2008. Sindsdien is steeds meer inzichtelijk geworden om wat voor nederzetting het gaat. Er zijn resten aangetroffen van boerderijen, opslagkuilen, veenbewaarplaatsen en schuurtjes. Ook zijn restanten van een waterput aangetroffen.

Daarnaast zijn er ook voorraad- en kelderkuilen uit de brons- en ijzertijd gevonden. Die dateren van 1500 tot 1100 voor Christus. Van de huizen uit deze tijd is door de latere Romeinse bebouwing niet veel meer over.

Amoah ziet transfer wel zitten

Matthew Amoah ziet een eventuele transfer naar Ajax of AZ wel zitten. Zo vertelde zijn zaakwaarnemer Kees Ploegsma aan Voetbal International. De Amsterdammers zijn op zoek naar een tweede spits.

De aanvaller van NAC Breda zou het liefst naar een warm land zoals Qatar of Dubai vertrekken. Maar volgens Ploegsma is een binnenlandse transfer ook prima."Concreet is er nog niets. Matthew heeft inderdaad gezegd dat hij naar een warm land zou willen, dat heeft met de verdienste te maken, maar AZ of Ajax vindt hij ook prima."

De Ghanees staat al sinds 2007 onder contract bij de club uit Breda en is in totaal goed voor 41 doelpunten. Ajax heeft interesse in de spits omdat hij, indien nodig, de taken zou kunnen overnemen van Kolbeinn Sigthórsson.

Ic Apeldoorns ziekenhuis weer open

De afdeling intensive care van de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn is maandag weer in gebruik genomen. De schimmel waarmee vier patiënten op de afdeling waren geïnfecteerd, hebben ze elders opgelopen. Dat meldt Omroep Gelderland. Een woordvoerder van de ziekenhuizen was maandagavond niet meer bereikbaar.

Vorige week werd bekend dat de afdeling tijdelijk in het operatiekamercomplex was ondergebracht nadat een groter aantal patiënten dan gebruikelijk geïnfecteerd bleek met een schimmel aspergillus. Een aantal patiënten werd daarnaast overgeplaatst naar ic-afdelingen in andere ziekenhuizen in de regio. Het ziekenhuis startte een onderzoek.

Van de vier patiënten met de schimmel zijn er drie overleden. Bij in ieder geval twee van hen kwam dit niet door de schimmel.

Drie patiënten die tijdelijk naar het operatiekamercomplex waren gebracht zijn maandag weer naar de intensive care gebracht. Patiënten die naar andere ziekenhuizen waren overgebracht, komen dinsdagmiddag terug naar Apeldoorn.

Met name bij patiënten met een verminderde weerstand kan de schimmel infecties veroorzaken, vooral in de longen. Het ziekenhuis stelde eerder dat de schimmel overal voorkomt, 'in ieder huis, op oud brood, in groente- en tuinafval, op hout, in hooi, in de grond, in water en ook in de buitenlucht'.

Hirsch Ballin: Donner legt probleem bij vreemdeling

Minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) doet te veel of problemen waarmee Nederland kampt worden veroorzaakt door vreemdelingen. Dat zegt zijn partijgenoot en oud-minister Ernst Hirsch Ballin in een interview met dagblad De Pers.

De oud-minister stelt dat mensen door ongenoegen en gebrek aan herkenning een zondebok zoeken in moslims. Van de 'uitsluiting en minachting die daarbij horen' zit 'veel verborgen in de manier waarop nu over integratie wordt gesproken', zegt hij. In de politiek zou daaraan 'een verregaande gewenning' optreden. In de integratienota van Donner staan volgens hem in dat kader passages 'waarin het vreemdeling zijn te veel in de hoek wordt gezet van: en daar komen de problemen van'.

Ook uitspraken van partijgenoot en vice-premier Maxime Verhagen kunnen de goedkeuring van Hirsch Ballin niet wegdragen. Verhagen zei onlangs begrip te hebben voor mensen die bezorgd zijn over de buitenlandse invloeden in de Nederlandse samenleving.

De CDA-prominent vindt dat niet kan worden gezegd dat het mooi is dat PVV-leider Geert Wilders de problemen heeft benoemd, maar dat de oplossingen niet kloppen. "Je moet je afvragen of het de goede omschrijving is van de problemen."

Hirsch Ballin was in het vorige kabinet minister van Justitie en na de val van de regering ook demissionair minister van Binnenlandse Zaken. Kort geleden is hij in Tilburg en in Amsterdam benoemd tot hoogleraar recht. Een paar maanden na de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen gaf hij publiekelijk aan tegen de regeringssamenwerking van zijn partij met de PVV te zijn.

McQuaid: "Steeds minder doping in Tour"

UCI-voorzitter Pat McQuaid denkt dat de strijd tegen doping in de wielersport steeds meer zijn vruchten begint af te werpen. Dat leidt hij af uit het feit dat er momenteel in de Tour de France niemand met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Toch denkt McQuaid dat dopinggebruik nooit helemaal uitgebannen kan worden.

Dat werd bewezen door Alexander Kolobnev, die tot nu toe als enige positief is getest tijdens deze Tour. "Daar moeten we niet van in paniek raken", vindt McQuaid. "Het toont alleen maar aan dat de controles werken. Als er twee jaar lang niemand gepakt zou worden, gaan mensen zich afvragen of ons systeem wel werkt."

De UCI voert tijdens de Tour honderden dopingcontroles uit, iets waar niet alle renners even blij mee zijn. "Ik heb een renner horen klagen dat hij in 24 uur drie keer was gecontroleerd, maar daar is een reden voor", betoogt de Ier. "We sporen bedriegers op, desnoods met twee of drie controles per dag."


McQuaid: steeds minder doping in Tour (Foto: Novum)

Ghaddafi en rebellen claimen macht in Brega

Het bewind van de Libische leider Muammar Ghaddafi en de rebellen hebben dinsdag beweerd dat ze de strategisch belangrijke havenstad Brega in hun macht hebben. In de afgelopen dagen werd er hevig gevochten tussen de strijdende partijen in Brega en omgeving.

De opstandelingen en het Libische leger vechten sinds donderdag om de stad, die erg belangrijk is voor de olie-export. In de afgelopen dagen zouden enkele tientallen strijders om het leven zijn gekomen.

Een woordvoerder van Ghaddafi sprak zelfs van 550 doden. De rebellen zouden verreweg de meeste slachtoffers te betreuren hebben, ongeveer 520. De strijders van Ghaddafi zouden 30 manschappen hebben verloren.

De rebellen gaven totaal andere informatie. Zij stelden dat ze Brega onder controle hebben. De meeste Ghaddafi-getrouwe troepen zouden zich hebben teruggetrokken. De dictator zou nog 150 tot 200 strijders in Brega hebben. Die zouden zijn omsingeld op een aantal plekken.

Tweetal gepakt voor explosies Neede

Twee mannen zijn maandag opgepakt voor het laten ontploffen van onder meer twee bushokjes en een mobiel toilet in het Gelderse Neede. De 19-jarige verdachte uit Neede was verantwoordelijk voor het maken en afsteken van de pijpbommen, een eveneens aangehouden 20-jarige plaatsgenoot was toeschouwer. Dat meldt de politie maandag.

De bushokjes op het Busplein en het mobiele toilet aan de Ten Caoteplas gingen in maart de lucht in. Ze raakten volledig vernield. De schade bedraagt duizenden euro's en wordt op de 19-jarige verdachte verhaald, aldus de politie. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Spaanse politie vindt 25 miljoen euro in cash

De Spaanse politie heeft bij de doorzoeking van een woning in Madrid 25 miljoen euro aan contanten aangetroffen. Het geld was verborgen onder de vloer van het huis.

De huiszoeking vond plaats in het kader van een internationaal onderzoek naar witwasserij. Daarbij werden in de afgelopen vier dagen vier personen aangehouden in de Verenigde Staten en zeventien in Spanje.

Volgens de politie handelde de bende in Spanje in luxe auto's om opbrengsten van cocaïnehandel in Colombia te witten.

Mandela viert 93e verjaardag met familie

Nelson Mandela is maandag 93 jaar geworden. De Zuid-Afrikaanse oud-president vierde zijn verjaardag in Qunu, zo'n duizend kilometer ten zuiden van Johannesburg, in het bijzijn van zijn familieleden.

Mandela's verjaardag werd in 2009 uitgeroepen tot internationale vrijwilligersdag, een dag waarop een ieder wordt opgeroepen zich in te zetten voor liefdadigheidsprojecten. De organisatoren van de dag moedigen mensen aan zich minstens 67 minuten in te zetten voor de lokale gemeenschap, één minuut voor ieder jaar dat Mandela tegen de apartheid heeft gestreden.


Mandela viert 93e verjaardag met familie (Foto: Novum)

Child of Eden wordt goedkoper op de PS3

Ubisoft heeft aangekondigd dat de PlayStation 3-versie van Tetsuya Mizuguchi's Child of Eden zal uitkomen op 23 september. Child of Eden is vorige maand al uitgekomen voor de Xbox 360, de review is hier op FOK!games te lezen.

Wat wel op z'n minst apart te noemen is, is het feit dat de game voor €19,99 over de digitale toonbank gaat in Ubisofts online winkel. Dit is de helft van de prijs die je momenteel betaalt voor Child of Eden op de Xbox 360. Ubisoft bevestigde de prijs aan Edge. Of dit de prijsgeving voor de game op de Xbox 360 beïnvloedt is nog niet duidelijk.

Pirelli test nieuwe zachte band in Duitsland

Pirelli zal komende vrijdag op de Nürburgring een nieuwe zachte band gaan testen. De Italiaanse rubbermaker meldt via motorsportbaas Paul Hembery dat de band iets harder is geworden om zo te proberen het aantal pitstops in de Formule 1 wat te beperken.

"Het is geen groot verschil met de huidige specificatie, maar de band is ontworpen om in lijn te zijn met de laatste versies van onze zilveren P Zero harde band en de P Zero witte mediumcompound, welke beiden iets harder zijn dan de originele specificatie om zo de slijtage te beperken," zei Hembery. Er is nog geen plan om de zachte band op korte termijn te introduceren in raceomstandigheden.

Ook Rangers geïnteresseerd in Verhoek

Het talent van aanvaller Wesley Verhoek blijft niet onopgemerkt. De Hagenees staat niet langer alleen in de belangstelling van AZ. Ook uit Schotland is er interesse, de Glasgow Rangers hebben namelijk gezegd deze week een bod uit te brengen, zo meldt Voetbal International.

Eerder was het FC Utrecht dat zich meldde in Den Haag, Verhoek wees deze aanbieding echter af. Vorige week maakte AZ haar interesse in de rechtsbuiten openbaar. De club uit Alkmaar heeft hetzelfde bod als FC Utrecht gedaan, maar heeft hierop nog geen reactie gekregen.

Sterkere antenne voor Digitenneklanten

Twaalfduizend mensen in het gebied rond het Drentse Hoogersmilde die via Digitenne televisiekijken hebben maandag een extra antenne gekregen. Hiermee kunnen ze alsnog het digitale signaal ontvangen, meldt een woordvoerder van KPN.

Het gaat om klanten die aan de randen van het getroffen gebied wonen. Zij kunnen met een sterkere antenne het signaal wel ontvangen. De veertienduizend overige Digitenneklanten in het gebied die door het instorten van de zendmast geen ontvangst hebben moeten nog wachten. Voor hen zou ook een sterkere antenne niet helpen.

Naar verwachting is vrijdag de noodmast operationeel. Dan kunnen alle klanten weer digitale tv kijken, meldt KPN.

Kwakoe gaat niet door; kosten 100.000 euro

De positie van stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose van Zuidoost wankelt. Vrijwel alle partijen in de deelraad uiten voor en achter de schermen forse kritiek op de PvdA'er.

AT5 onthulde zondag dat La Rose buiten medeweten van de deelraad een peperdure externe projectmanager heeft ingehuurd voor de organisatie van Kwakoe. Kosten: ruim 100.000 euro.

De partijen zijn woedend. Niet alleen omdat ze niet zijn ingelicht, maar ook omdat het festival niet doorgaat en het dus om weggegooid geld gaat. Volgens hen heeft La Rose het inhuren van de adviseur bewust verzwegen.

Opnieuw stapt politiechef Londen op

De plaatsvervangend hoofdcommissaris van de Londense politie, John Yates, is maandag opgestapt. Zijn vertrek hangt samen met het afluisterschandaal rond de opgeheven schandaalkrant News of the World.

Twee jaar geleden besloot Yates een politieonderzoek naar vermoedelijke afluisterpraktijken bij de krant niet te heropenen, omdat hij hier onvoldoende grond toe zag. De afgelopen weken zei hij herhaaldelijk deze beslissing te betreuren.

Yates gold als zeer betrouwbare politieman en kreeg om deze reden de meest delicate zaken toegewezen. Maar zijn imago liep vorige week een deuk op toen hij door een Lagerhuiscommissie werd ondervraagd over zijn beslissing het politieonderzoek niet te heropenen.

Zondag diende de Londense hoofdcommissaris Paul Stephenson zijn ontslag al in. Hij treedt af vanwege zijn banden met een voormalig medewerker van News of the World.

Ondertussen deelde het ministerie van binnenlandse zaken mee dat een speciale toezichthouder eventuele corruptie bij de politie zal onderzoeken. Deze toezichthouder zei berichten te hebben ontvangen dat vier hoge figuren binnen de politiemacht misstanden hebben begaan, onder wie Stephenson en Yates. De twee andere personen werden niet bij naam genoemd.


Opnieuw stapt politiechef Londen op (Foto: Novum)

Pornosite levert geen zak meer op

Het waren gouden tijden, toen het internet nog in de kinderschoenen stond. Miljoenen mannen werden lekker gemaakt met een paar geile plaatjes, maar indien men eenmaal de hand aan zichzelf wilde slaan, moest eerst de portemonnee worden getrokken. Die tijd lijkt nu echt voorbij. Betaalde internetporno weet bijna geen kijker meer te trekken.

Uitbaters van betaalde pornosites weten inmiddels waar de schoen wringt. Met dank aan sites als YouPorn, RedTube en xHamster is er een overschot aan gratis streaming pornofilmpjes ontstaan. Hierdoor zou men niet meer grof geld willen dokken voor een masturbatiemarathon.

Voor de kwaliteit hoeft men het niet te laten. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig blokkerige filmpjes te vinden. Zelfs amateurvideo's zijn vaak al in HD te bekijken. Daarnaast wordt er veel porno geript en online gezet.

Het zijn dus zware tijden voor pornoboeren. Zij denken pas weer met iets nieuws te komen als al het rukvoer op internet verouderd is. Ontkennen dat jij rukt op een fijn filmpje is trouwens zinloos. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat twee op de drie mannen regelmatig porno kijkt. Ook een kwart van de Nederlandse vrouwen doet vrolijk mee met porno kijken.

SSX krijgt demo

SSX producent Sean Smillie heeft laten weten dat de reboot van de SSX-serie kan rekening op een demo. Meer dan dat gaf Smillie niet weg. "Ja, er zijn plannen gemaakt. Maar ook ik weet nog lang niet alles."

Verder vertelde Smillie waarom de tagline Deadly Descent is weggehaald. Volgens de producent legde dat te veel nadruk op slechts één van de drie nieuwe pilaren in het spel, namelijk Survive It. Deze modus staat naast Race It en Trick It. "Dat het te maken heeft met deze pilaren, heb ik altijd al aangeven", aldus Smillie.

"Als we de subtitel behouden hadden, dan zouden gamers dus kunnen denken dat het enkel om het overleven draait. Dat is dus niet waar en dat willen we de wereld uit hebben." Volgens Smillie waren de andere twee onderdelen niet goed vertegenwoordigd.

In januari 2012 moet SSX uitkomen voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Fans Take That weggestuurd bij ArenA

De politie heeft gisteravond enkele Take That-fans weggestuurd bij de Amsterdam ArenA, omdat die daar wilden overnachten.

De fanatiekelingen hoopten zich zo te verzekeren van een goed plekje tijdens het concert van vanavond. Met een beroep op het verbod op wildkamperen stuurden de agenten de fans naar huis. Vanochtend om 7.00 uur stonden de eerste diehards er echter al weer.

Een beetje een treurig beeld leverde dat vanmiddag wel op. Tientallen verregende fans, tevergeefs schuilend onder poncho's en paraplu's. En de meesten zijn ook geen 18 meer.

De liefde voor Take That zit na al die jaren blijkbaar nog steeds diep. Heel diep. Er waren zelfs liefhebbers uit Canada, Australië en Hongkong overgekomen.

Het concert van de roemruchte boyband begint om 20.00 uur. Om 17.00 uur gaat de ArenA open en kan het gevecht om de ideale plek beginnen.

[Video] Meisjes strippen voor Poetin

Poetin wil graag opnieuw worden gekozen als de president van Rusland en is daarom een opmerkelijke campagne begonnen. Meisjes en jonge vrouwen worden aangemoedigd te strippen voor Poetin. Met de striptease maken de dames kans op een iPad 2.

In het promotiefilmpje 'Poetins leger' is Diana te zien, een blonde studente op hoge hakken en een zwart pak. Vervolgens schrijft ze met een rode lippenstift de tekst 'Ik scheur mijn kleren kapot voor Poetin' op een wit topje. Hierna begint ze daadwerkelijk haar kleren uit te trekken.

Met de uitdaging jonge Russinnen uit de kleren te krijgen voor de kans op een iPad 2 is een onderdeel van de verkiezingscampagne van Poetin. Poetin, die tussen 2000 en 2008 ook al president was van Rusland, is de belangrijkste tegenkandidaat van zittend president Medvedev. De verkiezingen zullen plaatsvinden in maart 2012.


Poetin is gek op blonde studentes

FC Utrecht haalt Zweedse topscorer

FC Utrecht heeft zich opnieuw versterkt met een Zweedse speler. Na Johan Martensson en Marcus Nilsson komt ook Alexander Gerndt naar de Domstad. Gerndt, die afgelopen seizoen met twintig doelpunten topscorer werd van Zweden, komt over van koploper Helsingborgs IF.

De 25-jarige Gerndt kwam zes keer uit voor de nationale ploeg en scoorde daarin twee keer. Vorig seizoen werd hij uitgeroepen tot talent van het jaar in Zweden. Als de aanvaller woensdag de medische keuring doorstaat, tekent hij een contract voor vier jaar.

Voorzitter Jan Willem van Dop verwacht dat het Zweedse trio in Utrecht mooie dingen zal laten zien. "Het zijn stabiele jongens, sterke persoonlijkheden en ze zagen welk perspectief FC Utrecht ze kon bieden." Utrecht moest op zoek naar versterkingen na het vertrek van Dries Mertens, Kevin Strootman en Ricky van Wolfswinkel.

Nieuwe vleugels F1-bolide Williams

Het Formule 1-team van Williams zal in de Grand Prix van Duitsland gebruik gaan maken van nieuwe voor- en achtervleugels. De Britse renstal hoopt dat de nieuwe delen samen met nieuwe motorinstellingen er voor kunnen zorgen dat het gat met de topteams op de Nürburgring verkleind kan worden.

Williams kent tot nu toe een teleurstellend seizoen met slechts twee negende plaatsen in Monaco en Valencia. Afgelopen race op Silverstone leek de kwalificatie voor met name Pastor Maldonado met een zevende plaats bemoedigend, maar een dertiende en een veertiende plaats als resultaat in de race was daarentegen teleurstellend. De nieuwe delen moeten hierin verbetering brengen.

Reddingsbrigade druk door onstuimig weer

Het onstuimige weer heeft de reddingsbrigade de afgelopen week veel werk bezorgd. 34 Mensen moesten uit een levensbedreigende situatie worden gered, het hoogste aantal tot nu toe in een week dit jaar. Het ging vooral om zwemmers die in de problemen kwamen door sterke stromingen en watersporters die door materiaalproblemen of de harde wind in nood kwamen.

In totaal verleende de reddingsbrigade vorige week 373 keer hulp, meldt Reddingsbrigade Nederland maandag. Voor zwemmers kwam de reddingsbrigade 25 keer in actie, 237 keer werd eerste hulp toegepast en negentig keer moesten opvarenden worden bijgestaan. Verder werden 21 vermiste kinderen met hun ouders herenigd.


Reddingsbrigade druk door onstuimig weer (Foto: Novum)

Rupert Grint wil nog niet rentenieren

Rupert Grint is financieel binnen dankzij de Harry Potter-films. Toch is hij niet van plan op zijn lauweren te rusten. "Ik denk niet dat ik ooit met pensioen ga", zegt de 22-jarige acteur tegen de Amerikaanse muzieksite Contact Music. Zijn Potter-collega Daniel Radcliffe zei vorige week zijn acteercarrière te willen verruilen voor een baan als archeoloog.

Grint heeft miljoenen verdiend met zijn rol als Ron Weasley in de Potter-films. De Britse acteur is nog niet helemaal gewend aan het idee dat hij rijk is en ziet het nog als een 'droom'. Hij wil wel blijven acteren. "Ik vind het leuk om uit te proberen wat ik allemaal kan."

De achtste en laatste Harry Potter ging vorige week in première. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 verbreekt alle records. In de Verenigde Staten heeft de film vrijdag een recordbedrag van 91,2 miljoen dollar opgebracht. In het eerste weekend leverde de film in de VS naar schatting ruim 168 miljoen dollar op. Daarmee verslaat de film het record van de Batman-film The Dark Knight die het eerste weekend ruim 158 miljoen dollar in het laatje bracht.

In Nederland zorgt de Potter-film ook voor ongekende bezoekersaantallen. Op de eerste dag zagen ruim 124 duizend Nederlanders de film. Maandagmiddag wordt bekend hoeveel de film het afgelopen weekend in Nederland heeft opgeleverd.

Rentree Boonen in Ronde van Polen

Tom Boonen zal tijdens de Ronde van Polen zijn rentree in het peloton maken. De Belg geeft de Poolse etappekoers de voorkeur boven deelname aan de Eneco Tour.

Tijdens de Tour de France kwam de Belgische sprinter van Quick-Step hard ten val en hij stapt een paar dagen erna af. Inmiddels heeft hij de training weer hervat. "Ik ben blij dat de val zonder grote gevolgen is gebleven," zo zei Boonen.

De Ronde van Polen heeft een speciale betekenis voor de sprinter. "Deze ronde was de eerste die ik als stagiair voor een profteam reed, in 2000. De laatste twee etappes sloeg ik over omdat ik doodmoe was. Het is fijn om terug te keren in Polen."

Charlie Sheen bevestigt nieuwe sitcom

Charlie Sheen heeft zijn terugkeer in een comedyserie bevestigd. De 45-jarige acteur gaat definitief de hoofdrol spelen in Anger Management, een sitcom die is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2003.

"Ik heb voor Anger Management gekozen omdat ik het een geweldig concept vind, ook al is het misschien een uitdaging voor me om een man met agressieproblemen te spelen", laat de acteur in een verklaring aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ weten.

Sheen, die eerder dit jaar aan de kant werd gezet bij Two And a Half Men, en producent Joe Roth zijn verheugd over hun toekomstige samenwerking. De twee werkten eerder samen aan verschillende projecten, waaronder Major League en Three Musketeers. "Charlie heeft ongelooflijk veel talent en hij blijft de belangrijkste man op het gebied van televisie-sitcoms. Ik ben heel blij met onze nieuwe samenwerking", jubelt Roth.

De serie wordt geproduceerd door Lionsgate, maar is nog niet verbonden aan een netwerk. Ook zijn er nog geen namen bekend van andere acteurs en is onbekend wanneer de opnamen van start gaan. De serie zou in het najaar op de buis moeten komen. Sheen gaat een begeleider spelen die mensen van hun agressie probeert af te helpen, terwijl hij zelf ook met de nodige agressieproblemen kampt.

De film Anger Management is een comedy met Jack Nicholson en Adam Sandler.

Dood 14-jarige jongen schokt Tunesië

Een 14-jarige Tunesische jongen is zondagavond gedood tijdens een protest in Sidi Bouzid, de stad waar in december de protesten begonnen die de Arabische Lente inluidden. Volgens de autoriteiten werd hij door een 'verdwaalde kogel' getroffen toen politieagenten en soldaten waarschuwingsschoten losten na te zijn bekogeld met stenen en brandbommen.

Tijdens het protesten raakten ook twee mensen ernstig gewond. Negen personen zijn gearresteerd: vier tijdens de protesten en vijf bij huiszoekingen achteraf. Het leger heeft versterkingen naar de stad gestuurd, aldus het staatspersbureau TAP.

Terwijl het nieuws over de dood van de jongen zich door het land verspreidde, waarschuwde premier Beji Caid Essebsi het volk maandag in een toespraak dat 'extremistische religieuze stromingen en andere extremisten van links en rechts' onrust proberen te stoken om de verkiezingen in oktober te dwarsbomen. De verkiezingen moeten een volksvergadering opleveren die een nieuwe grondwet moet opstellen. "Deze partijen betwijfelen of zij de verkiezingen zullen winnen en vrezen dat door de stemming hun ware gewicht op het politieke toneel wordt onthuld", zei hij. De premier zei dat de verkiezingen, die al een keer zijn uitgesteld, niet nog eens worden verschoven.

In Sidi Bouzid begonnen in december de protesten tegen de werkloosheid, corruptie en onderdrukking die in januari leidden tot de val van president Zine El Abidine Ben Ali. De protesten sloegen over naar andere Arabische landen, waaronder Egypte waar president Hosni Mubarak het veld moest ruimen. Een half jaar later lijkt de Arabische Lente echter voorbij te zijn.


Dood 14-jarige jongen schokt Tunesië (Foto: Novum)

42.812 Deelnemers Vierdaagse melden zich

In totaal 42.812 deelnemers aan de 95e Vierdaagse in Nijmegen hebben hun startbewijs opgehaald. Dat zijn er meer dan vorig jaar, toen uiteindelijk 40.620 wandelaars van start gingen. Dat heeft een woordvoerder van het evenement maandag bekendgemaakt.

Mensen die zich hadden ingeschreven konden zich zondag en maandag registreren voor de Vierdaagse. Dat meer mensen zijn komen opdagen, komt volgens de woordvoerder door een nieuwe regeling. Daarbij kunnen mensen zich van tevoren afmelden en hun geld terugkrijgen.

In totaal lagen er 45.000 startbewijzen klaar. De plekken die vrijkwamen door de nieuwe regeling, zevenhonderd, zijn gegeven aan mensen die eerder nog waren uitgeloot. "Ook leert de ervaring dat de opkomst beter is bij lustrumjaren", aldus de woordvoerder.

De vrees bestond nog wel even dat meer mensen zouden afhaken vanwege het slechte weer. "Maar dat is dus niet het geval."

De Vierdaagse gaat dinsdag om 04.00 uur van start.

Hoogerland slaat ook toe in criteriums

De Tour de France wacht nog op de ontknoping, maar nog voor de beslissende etappes in de Alpen worden er al flinke zaken gedaan. Maandag, een dag na de Tour, trapt Boxmeer het criteriumfeest af. Vaststaat al wel dat Johnny Hoogerland één van de meest gevraagde renners is, die aan de 'rondjes om de kerk' een klein vermogen gaat overhouden. Hoogerland zegde al negen starts toe. "Hij slaat een goede slag", zegt Martin van Steen, die met John van den Akker de contracten voor de criteriums afsluit.

Hoogerland was in de eerste twee weken van de Tour de meest opvallende Nederlander, met twee keer enkele dagen de bergtrui om de schouders en één van de meest bizarre valpartijen van de laatste jaren. De Zeeuw bleef ondanks 33 hechtingen en veel pijn op de fiets en groeide in Nederland uit tot een held. "Zijn marktwaarde is momenteel erg hoog, het komt in de buurt van wat een Nederlandse etappewinnaar kan vragen", zegt Van Steen, zonder overigens aan te geven wat Hoogerland precies krijgt voor de serie wedstrijden.

Van Steen en Van den Akker contracteren namens de organisatoren van in totaal 29 criteriums in Nederland en België de renners. Het duo arriveerde gisteravond op het vliegveld van Marseille en trekt de komende dagen langs alle hotels van de ploegen om afspraken met renners te maken. Vandaag, de rustdag in de Tour, is de drukste dag. "In Nederland hebben de organisatoren al hun wensen kenbaar gemaakt. Er is een maximum aan het budget", zegt Van Steen, net als Van den Akker een oud-prof.

Waar in de jaren '70 en '80 zo'n 60 renners bij een criterium rondreden, is dat nu bijna gehalveerd. "De prijzen van de toppers als de broers Schleck, een Philippe Gilbert of een tourwinnaar zijn enorm gestegen, maar de budgetten zijn niet meegegroeid. Daarnaast heeft de financiële crisis ook invloed op de criteriums. Veel organisatoren tasten in hun reserves."

In de Tour startten in de Vendée begin juli twaalf Nederlanders. "We hebben dus in Nederland al redelijk wat renners vastgelegd die niet in de Tour waren", geeft Van Steen aan. Wat het contracteren dit jaar lastig maakt, is dat de Tour nog wacht op de ontknoping. Organisatoren willen, als ze het kunnen betalen, graag het geel in hun stad of dorp hebben. "Het zwaartepunt van deze Tour ligt in de slotweek, in de Alpen. We moeten dus meerdere opties openhouden en afwachten of de winnaar in Nederland wil rijden."

Hoogerland slaat ook toe in criteriums
Hoogerland slaat ook toe in criteriums (Foto: ANP)

Ivanka Trump voelt zich gezegend met dochter

Ivanka Trump en haar man Jared Kushner voelen zich 'dankbaar en gezegend' met hun kersverse dochter Arabella Rose. De 29-jarige dochter van onroerend goedmagnaat Donald Trump en de 30-jarige krantenuitgever zijn zondag ouders geworden.

"Vanochtend hebben Jared en ik een prachtig en gezond meisje verwelkomd op deze wereld. We voelen ons ontzettend dankbaar en gezegend", laat Ivanka weten via Twitter. "Bedankt voor jullie steun en felicitaties." De miljonairsdochter beviel in New York.

"Jared en ik zijn heerlijk met onze dochter aan het spelen", twittert Trump later. "Arabella Rose is ontzettend schattig. Haar komst is een zegen." Ivanka Trump en Jared Kushner trouwden twee jaar geleden. Hun dochter is het derde kleinkind voor Donald Trump.

[Video] Hakpenalty zet keeper voor schut

De strafschoppen zijn dezer dagen eerder regel dan uitzondering. Japan werd door penalty's wereldkampioen voetbal bij de vrouwen nadat de Amerikaanse dames misten. Ook de Brazilianen gingen vanaf de stip in de Copa América ten onder. Awana Diab liet middels een hakbal zien hoe het wel moet.

In de vriendschappelijke interland tussen Libanon en de Verenigde Arabische Emiraten mocht Diab bij een stand van 2-5 voor zijn land aanleggen vanaf elf meter. De voetballer maakte er middels een voor de keeper vernederende hakpenalty 2-6 van. De bondscoach van VAE, Srecko Katanec, kon de actie van Diab niet waarderen en wisselde hem dan ook prompt. Bovendien kreeg de speler te horen dat hem disciplinaire maatregelen staan te wachten.


Beelden van de hakpenalty.

GTA IV-mod brengt verbeterde graphics

De mod-community rondom GTA IV leeft nog en vorige week is er een nieuwe versie uitgekomen van de iCEnhancer-mod. Voor deze mod is nu ook een trailer gemaakt. De mod zorgt voor verschillende hoge resolutie textures van auto's en de omgevingen in de stad. Er zijn ook enkele andere toevoegingen.

Zo is er nu een zombie survival-mode toegevoegd en hebben NPC's een verbeterde AI die het mogelijk maakt dat ze ook misdaden kunnen plegen. Wil je de mod uitproberen, neem dan hier een kijkje en bekijk de trailer van drie minuten hier. Hieronder zie je testfilmpje van de mod in actie.

Reboot Tomb Raider door dalende relevantie

De Tomb Raider-serie is een serie die loopt sinds 1996. De serie is inmiddels meer dan tien games rijk. Momenteel werkt ontwikkelaar Crystal Dynamics aan een reboot van de serie. De game was groots aanwezig tijdens de E3 en kwam in onze best of E3-special aan een derde plek.

Crystal Dynamics director Karl Stewart heeft in een interview met RPS verteld waarom het tijd is voor een reboot van de serie. Stewart legt uit dat Lara Croft de laatste jaren enige relevantie binnen de game-wereld heeft verloren. Het zou tijd zijn voor een Lara die niet perfect is, een Lara die niet te ingewikkeld is, maar dichterbij ons staat.

Volgens Stewart gaan ze met de reboot een goede kant uit: "I think it’s growing to be a great way for players to learn to reknow who Lara is, retell her story." Hij gaat hier op verder door te vertellen dat de iconische waarde van Lara in de weg zat van de connectie tussen haar en de gamers: "I think she became an icon. When you do, you remove yourself from relatability. We wanted to bring her to a place where she didn’t have all those skills, she wasn’t perfect. The modern gamer can relate to that, they want a complex hero."

Deze game zou een nieuwe grond bieden om op te bouwen. De ontwikkelaar leek uitgebouwd te zijn aan de Lara die ze de afgelopen jaren gevormd hadden. Crystal Dynamics heeft nog even de tijd om de nieuwe grond zo vruchtbaar mogelijk te maken; Tomb Raider zal pas in de herfst van volgend jaar verschijnen.

Benieuwd naar het gehele interview? Deze is hier te lezen. Benieuwd wat wij van de game vinden. Lees dan de uitgebreide preview op basis van de E3-demo van vorige maand.

News of the World-klokkenluider dood gevonden

Sean Hoare, een voormalige entertainmentverslaggever van News of the World die als eerste journalist wereldkundig maakte dat oud-hoofdredacteur Andy Coulson afwist van afluisterpraktijken bij de schandaalkrant, is dood aangetroffen in zijn woning in Watford. Dat heeft de Britse krant The Guardian maandag gemeld.

De doodsoorzaak is nog niet bekend, maar het zou niet om een misdrijf gaan, zei de politie.

Radiozenders weer in de lucht

Alle radiozenders zijn weer via de ether te beluisteren. De ontvangst is echter nog niet optimaal, meldt het Agentschap Telecom maandag.

De zendmast bij Lopik die vrijdag werd uitgeschakeld na een brandje is weer operationeel en de noodmasten in het noorden van het land die het werk van de ingestorte mast bij Hoogersmilde moet overnemen zijn ook in gebruik.

In onder meer Tjerkgaast, Irnsum en Groningen zijn alternatieve masten geplaatst. Zij nemen de capaciteit van de mast in Hoogersmilde over.

Ook voor de zenders die via Lopik gaan is gezocht naar tijdelijke alternatieven. De mast is nu weer operationeel, maar nog niet op vol vermogen. In de loop van de week is naar verwachting ook dat probleem opgelost.


Radiozenders weer in de lucht (Foto: Novum)

Avengers-teaser van Captain America gelekt

De Marvel-films van de laatste jaren, die dienen als opmaat naar de volgend jaar te verschijnen Avengers-film, hebben allemaal een post-credits scène of andere teaser aan het einde van de film. Deze teaser, vaak met Samuel L. Jackson als Nick Fury, linkt de betreffende film aan het grotere plaatje.

Zo werd Tony Stark na Iron Man door Fury gerecruteerd voor wat het Avengers Initiative genoemd werd, of zagen we agent Coulson na Iron Man 2 bij de locatie waar Thors hamer Mjolnir ter aarde gestort was.

Ook het volgende week te verschijnen Captain America: The First Avenger heeft zo'n teaser. Omdat het echter de laatste film is voordat de 'hoofdfilm' verschijnt, bevat deze geen kleine hints, maar een korte scène en wat trailerfragmenten. De teaser is inmiddels gelekt en hier te zien:

Captain America: The First Avenger draait vanaf volgende week donderdag. Opnames voor The Avengers, geleid door regisseur Joss Whedon, vinden nu plaats voor een release in mei volgend jaar.

Telstar neemt Kuipers over van IJsselmeervogels

Nick Kuipers maakt zijn rentree in het betaald voetbal. De linkerflankspeler, die zowel achterin als op het middenveld inzetbaar is, verruilt amateurlandskampioen IJsselmeervogels voor Telstar.

De 22-jarige Heemskerker werd opgeleid bij FC Utrecht, waar hij als prof mocht debuteren. De Domstedelingen verhuurden hem vervolgens aan FC Zwolle en FC Dordrecht. In totaal kwam Kuipers in die periode tot 38 duels in het betaald voetbal.

In de zomer van 2010 vertrok Kuipers naar IJsselmeervogels, waar hij basisspeler werd. Hij scoorde vier keer in de competitie en greep de landstitel met de club. Telstar biedt hem nu de kans om alsnog te slagen als prof.

Man dreigt kinderen ex iets aan te doen

Een 42-jarige man uit Didam is maandag aangehouden nadat hij dreigde zijn kinderen iets aan te doen in de woning van zijn ex. Het incident zorgde voor de nodige opschudding in de buurt. Daarom werd op een bepaald moment de straat afgezet, meldt de politie.

Het incident vond maandag plaats in een woning aan de Zonnebloemstraat. De man dreigde zijn kinderen iets aan te doen als de politie gewaarschuwd zou worden. Desondanks werd de politie aan het begin van de middag ingeschakeld.

De man kwam uiteindelijk zelf even naar buiten, waar agenten hem overmeesterden. Hij zit vast en wordt verhoord. Voor de bedreigde ex en haar kinderen is opvang geregeld.

Final Fantasy XIII-2 komt in januari en is aanwezig op Comic-Con

Square Enix heeft vandaag bekendgemaakt dat Final Fantasy XIII-2 in januari van 2012 uit zal komen in het Westen. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Naast dit zal de game ook aanwezig zijn op de komende Comic-Con in Amerika naast enkele andere titels van Square Enix.

Deus Ex: Human Revolution, MMORPG Wakfu en Dead Island zullen ook van de partij zijn op de comicbeurs. De Comic-Con zal donderdag van start gaan en tot en met zondag duren. Op de beurs zullen veel verschillende ontwikkelaars en uitgevers hun games tonen naast alle comics en films die ook getoond zullen worden.

Bekijk hier de laatste screenshots van FFXIII-2

Volendam huurt zoon van trainer nog een jaar

FC Volendam-trainer Gert Kruys kan ook komend seizoen een beroep doen op zijn zoon Ricky. De club huurt de middenvelder nog een jaar van het Zweedse Malmö FF.

De 26-jarige Kruys kwam in januari voor het eerst op huurbasis naar Volendam. De voormalig speler van FC Utrecht speelde veertien duels voor Volendam in de Jupiler League, waarin hij twee keer scoorde. Het zag er naar uit dat Kruys weer in Zweden zou gaan spelen, maar de club is er alsnog in geslaagd hem te behouden. Zo wordt de samenwerking tussen vader en zoon Kruys dus voortgezet.

Cricketer Zuiderent stopt na 18 jaar bij Oranje

Cricketer Bas Zuiderent stopt als International. Hij kwam achttien jaar uit voor het Nederlands team en speelde in die tijd met Oranje vier keer op het WK.

Zuiderent, die met 4532 runs op de tweede plaats van de ranglijst van Nederlandse internationals, was de laatste jaren tevens reserve-aanvoerder van Nederland. Zuiderent verkiest zijn maatschappelijke carrière boven de topsport. Hij blijft wel spelen in de nationale competitie voor VOC.

[Tour] Gesink blijft optimistisch

Voor de start van de Tour de France was zijn grote doel een goed klassement. Dat heeft Robert Gesink inmiddels uit zijn hoofd gezet. In de Alpen wil de Nederlander echter nog wel wat proberen.

"Ook in de Alpen kun je je onsterfelijk maken," aldus Gesink die in de vijfde etappe van de Tour zwaar ten val kwam en zakte in de Pyreneeën ver weg in het klassement. "Je kunt nu wel de rest van de Tour als een zombie blijven rondrijden, maar ik probeer optimistisch te blijven.”

De kopman van Rabobank zegt dat hij nog genoeg gemotiveerd is. "Maar je moet ook realistisch zijn. Als ik me zo voel als in de Pyreneeën zal ik op L'Alpe d'Huez niet winnen.”

Teaser trailer The Dark Knight Rises officieel online

Na vele bootleg kopieën die deze week rond het net dwaalde (en onmiddelijk door Warner Bros. verwijderd werden) is de teaser trailer van The Dark Knight Rises eindelijk officieël online.

Er is nog niet veel te zien in de nieuwe teaser. Vanzelfsprekend zijn veel beelden van Batman Begins en The Dark Knight te zien. Nieuwe beelden betreffen Gary Oldman's Commissaris Gordon in een ziekenhuisbed en enkele shots van Tom Hardy als Bane. Het zal nog even duren voordat de echte trailer arriveert en meer over het plot vrijgeeft.

Onderzoek naar fraude hulpactie Afrika

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) gaat onderzoek doen naar nudoneren.nl. Bekeken wordt of het beltegoed dat mensen via een 0900-nummer doneren wel bij de hulporganisaties terechtkomt. Dat laat een woordvoerder van de toezichthouder weten.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) waarschuwden vrijdag mensen die geld willen overmaken voor de Hoorn van Afrika, dit niet te doen via nudoneren.nl. De site is volgens de SHO in handen van fraudeurs.

In een verklaring op de website nudoneren.nl staat dat de initiatiefnemers niets te verbergen hebben en meewerken aan het onderzoek. Dat er nog geen geld is overgemaakt aan giro 555 ten behoeve van de hongersnood in de Hoorn van Afrika zou komen doordat de provider die het beltegoed int niet uitbetaalt. Hier zou druk over onderhandeld worden.

Emma Watson oogt Beauty And The Beast

Emma Watson krijgt misschien de hoofdrol in een nieuwe adaptatie van Beauty And The Beast. De Harry Potter ster wordt genoemd als kanshebber voor het nieuwe project van regisseur Guillermo Del Toro.

Crazy, Stupid, Love producer Denise Di Novi vertelde bij de premiere van die film dat ze bezig is met het ontwikkelen van het project voor Del Toro en Watson. 

Del Toro is echter nog druk bezig met Pacific Rim, de film met Charlie Hunnam in de hoofdrol gaat binnenkort in productie. Watson kan later dit jaar te bewonderen zijn in My Week With Marilyn en in 2012 in The Perks Of Being A Wallflower. Momenteel is ze in de bioscoop te bewonderen in de record-brekende Harry Potter And The Deathly Hallows, Part 2.

Verdere details over Beauty And The Beast zijn nog niet bekend. De laatste adaptatie van het bekende verhaal kwam vorig jaar uit met Vanessa Hudges in de hoofdrol. 

Chris Evans twijfelde over Captain America

Chris Evans wist niet zeker of hij de rol aan moest nemen in de superheldenfilm Captain America: The First Avenger. "Ik was niet honderd procent overtuigd dat ik een gigantische filmster wilde worden," zegt de acteur tegen de Amerikaanse entertainmentzender Access Hollywood.

De 30-jarige acteur speelt de titelrol in de actiefilm. "Ik heb voor zes films getekend", zegt Evans. "Een risicovolle onderneming, dus het was best eng."

Evans was ook bang dat hij zijn privéleven op moest geven als de film een succes zou worden. "Ik ben gesteld op privacy en ik wist niet zeker of ik die op wilde geven." De acteur had al in een superheldenfilm gespeeld. In de twee Fantastic Four-films was hij te zien als Johnny Storm/Human Torch.

De Amerikaan moest flink sporten om in vorm te komen voor Captain America: The First Avenger. "De trainingen waren bruut, maar het eten was de echte uitdaging." Evans heeft veel vlees gegeten en proteïneshakes gedronken om het gespierde lichaam te krijgen van een superheld. Captain America: The First Avenger is vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen te zien.

Chris Evans
Chris Evans twijfelde over Captain America (Foto: Novum)

Timisoara tevergeefs in beroep bij CAS

FC Timisoara is definitief teruggezet naar de Roemeense tweede divisie. De voetbalclub, in het seizoen 2009/2010 nog tegenstander van Ajax in de Europa League, ging tevergeefs in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS. Timisoara maakte protest tegen de beslissing van de Roemeense voetbalbond FRF om de club te verbannen van het hoogste niveau.

De bond voelde zich daartoe genoodzaakt, omdat Timisoara niet langer aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Het CAS oordeelde dat de FRF in zijn recht staat.

Timisoara eindigde vorig seizoen als tweede in de Roemeense competitie en had op basis van die prestatie recht op deelname aan de voorronden van de Champions League. De UEFA nam echter de beslissing van FRF over en wees nummer drie FC Vaslui aan als vervanger. Die ploeg is in de derde voorronde de tegenstander van FC Twente.

Ook Bihor Oradea en Gloria Bistrita dwalen om dezelfde redenen als FC Timisoara af naar de tweede divisie.

Winkelen in de stad in Final Fantasy XIII-2

Square Enix heeft nieuwe screenshots uitgegeven van Final Fantasy XIII-2. In deze screenshots zien we veel bekende dingen, zoals staggermodus en paradigm shift, maar ook nieuwe features, zoals steden.

Een paar jaar na de redding van Cocoon door Lightning en de anderen besluiten sommige overlevenden hun leven opnieuw op te bouwen op Gran Pulse. Lightning is echter nergens te vinden en wordt als dood beschouwd door velen. Haar zus Serah denkt daar anders over. Als haar stad plotseling wordt overspoeld door monsters, redt een mysterieuze man genaamd Noel haar. Samen gaan de twee op zoek naar Lightning.

Final Fantasy XIII-2 komt begin volgend jaar uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2

Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2

Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2

Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2Final Fantasy XIII-2

Final Fantasy XIII-2

Lois Lane is klaar met Clark Kent

Superman en Lois Lane zijn definitief uit elkaar. Uitgeverij DC Comics brengt een nieuwe serie stripboeken uit en in het eerste nieuwe deel is de relatie tussen de twee verbroken.

DC Comics vertelt aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ dat de nieuwe serie in september verschijnt. De uitgeverij hoopt met modernere verhaallijnen nieuwe fans aan te trekken. Een van de ontwikkelingen is dat Superman en Lois Lane uit elkaar zijn. Lois Lane heeft in de nieuwe serie zelfs een andere vriend. Ook heeft de outfit van Superman een metamorfose ondergaan. De rode onderbroek die de stripheld over zijn broek droeg is verdwenen. Voortaan draagt hij alleen het blauwe pak onder zijn beroemde rode cape.

Nicole Scherzinger ontkent verloving

Nicole Scherzinger maakt zich volgens haar woordvoerder helemaal niet op voor een huwelijk. In de Britse krant The Mail on Sunday vertelde de vader van de Pussycat Dolls-zangeres dat Formule 1-coureur Lewis Hamilton op zijn knieën is gegaan.

"Ja, ze zijn verloofd", beweerde Scherzingers vader in de krant. "Mijn toekomstige schoonzoon is een ontzettend aardige vent, hij is heel nuchter." Volgens Scherzingers woordvoerder is echter niets waar van het verhaal, aldus het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

De 26-jarige Hamilton leerde de zeven jaar oudere Scherzinger in 2007 kennen tijdens de MTV European Music Awards in München. Zondag zei een woordvoerder van Hamilton al dat hij niets wist van een op handen zijnd huwelijk.

Philips: Prijzen lampen tot 25% omhoog

Philips zal de prijzen voor bepaalde producten uit de lichtdivisie tot 25 procent verhogen vanwege hogere grondstofprijzen, zegt chief executive Frans van Houten maandag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

In het eerste halfjaar van 2011 compenseerden vaste contractprijzen de gestegen fosforprijzen deels, "maar in het tweede halfjaar zullen we zeer significante prijsverhogingen voor fosfor zien", zegt Van Houten in een interview.

Om het effect hiervan op Philips' marges te compenseren, heeft het Nederlandse elektronicaconcern, dat in deze markt onder meer concurreert met de lichtdivisie Osram van Siemens ag (SI), prijsverhogingen van 15 tot 25 procent aangekondigd, aldus de CEO van Philips. "We zien onze concurrenten dezelfde maatregelen nemen", voegt hij daaraan toe.

Van Houten meldt verder dat het waarschijnlijk is dat het kostenbesparingsprogramma ter hoogte van 500 miljoen euro tot banenverlies zal leiden, maar hij wil daarover geen details verstrekken.

Zwemverbod Almeerderstrand opgeheven

Het zwemverbod dat begin juni werd ingesteld voor de zwemlocaties Muiderberg en Almeerderstrand vanwege zeer giftige blauwalg is opgeheven. De giftige variant is tijdens controles niet meer aangetroffen. Er geldt nog wel een waarschuwing, meldt de provincie Noord-Holland maandag.

Vooral jonge kinderen en oudere mensen wordt afgeraden er te zwemmen. Ook wordt geadviseerd honden niet te laten zwemmen in water waarin blauwalg aanwezig is. In april en mei stierven drie honden na een zwempartij in Muiden en Almere.

Op een aantal plekken spoelde de afgelopen weken nog wel blauwalg aan, maar in dit geval ging het om een niet giftige variant. De gemeenten blijven de komende weken dagelijks controleren.

Giftige blauwalg kan huidirritatie en maagdarmstoornissen veroorzaken.

CIDI beticht Israël van leugens

Het CIDI beticht Israël van het verspreiden van leugens rondom de arrestatie van het Utrechtse PvdA-raadslid Gadiza Bouazani, ruim een week geleden. Volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël heeft het land meerdere keren ontkend dat Bouazani was gearresteerd.

Bouazani bracht 24 uur in een Israëlische cel door, nadat zij bij aankomst op het vliegveld was gearresteerd. Dat gebeurde omdat zij een Arabische achternaam heeft en er in haar vliegtuig ook Palestijnse activisten zaten. Nadat duidelijk werd dat Bouazani niets met hen van doen had - de PvdA'er was onderweg om vrijwilligerswerk te doen in Palestijns gebied - werd het raadslid vrijgelaten.

De manier waarop de Israëlische autoriteiten de zaak hebben afgewikkeld, is het CIDI in het verkeerde keelgat geschoten. Toen het centrum om opheldering vroeg bij het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken, werd 'diverse malen gezegd dat er niets bekend was over de aanhouding van ene mevrouw Bouazani', aldus de Israël-gezinde lobbyclub.

Pas na vier keer bellen kreeg het CIDI de werkelijke toedracht te horen. De Israëlische autoriteiten zeiden tegen de stichting dat sprake was van een 'administratieve onoplettendheid'. Het CIDI kwalificeert dit echter als 'gedraai'. "Het probleem had opgelost kunnen worden met een eenvoudig excuus van de autoriteiten, totdat deze besloten er over te liegen." Het brengt het imago van Israël veel schade toe, aldus het CIDI.

Het land heeft Bouazani excuses aangeboden voor de aanhouding.

Schaars: "Alles is hier perfect geregeld"

Stijn Schaars heeft totaal geen spijt van zijn overgang naar Sporting CP. De international is onder de indruk van de Portugese topclub.

Schaars stapte deze zomer over van AZ en kwam bij Sporting oud-FC Utrecht-spits Ricky van Wolfswinkel tegen. De middenvelder voelt zich thuis bij zijn nieuwe club. "Alles is perfect geregeld bij Sporting. Het bevalt me goed in Portugal", zei Schaars tegen het Noordhollands Dagblad.

"Dit is precies wat ik wilde na mijn jaren bij AZ. De spelers zijn hier individueel beter, het niveau is hoger", aldus de oud-aanvoerder van AZ. Schaars keerde onlangs met Sporting terug in eigen land voor een trainingskamp. Daarin waren onder meer FC Presikhaaf en Telstar de opponent

Van Wolfswinkel keerde ook terug in Arnhem, waar hij voor Vitesse zijn debuut maakte in de Eredivisie. De spits denkt dat hij voldoende gegroeid is bij FC Utrecht om een vaste waarde te worden. "Ik heb de kwaliteiten om in de basis te spelen. Ik kan alleen maar mijn best doen."

Meer politiepatrouilles bij woning pedofiel Hengelo

De politie gaat vaker surveilleren rond de woning van een bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn in Hengelo. Of penningmeester Marthijn Uittenbogaard ook de persoonlijke bescherming krijgt waar hij om vroeg maakt het Openbaar Ministerie niet bekend. Dit in verband met zijn eigen veiligheid, laten de gemeente, de politie en het OM maandag na gezamenlijk overleg weten.

De woning van Uittenbogaard werd de afgelopen tijd meerdere malen belaagd door buurtbewoners. Zo zijn ruiten ingegooid, is hij geslagen en zijn hij en zijn partner bedreigd. In een e-mail aan premier Mark Rutte (VVD) vroeg hij zondag om beschermingsmaatregelen.

Op basis van een risicoanalyse van de politie wordt bepaald of meer beveiliging nodig is. Als hiertoe wordt besloten, wordt dit uit veiligheidsoverwegingen niet bekendgemaakt.

Burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert vraagt met klem om niet voor eigen rechter te spelen en roept op tot beheersing. "In onze laatste buurtbijeenkomst werd duidelijk dat de buurt graag de rust terug wil. Ik heb hen beloofd om hier zoveel als mogelijk een bijdrage aan te leveren en zo min mogelijk in de publiciteit te treden."

Zogenoemde pedojagers lieten zowel zondag als maandag weten Uittenbogaard niet met rust te laten.

[Tour] Zeeuwse mosselen terug op de rustdag

In de jaren '90 was het een begrip in de Tour de France, de mosselparty van de TVM-wielerploeg op de rustdag. Dit jaar is de mosselbijeenkomst een nieuw leven ingeblazen door Vacansoleil-DCM.

In 1998 stonden de mosselen klaar, maar toen raakte TVM verwikkeld in een dopingschandaal. Daardoor ontbrak de ploeg een jaar later in een Tour. In 2000 waren dankzij een nieuwe ploegleiding en Farm Frites als hoofdsponsor er weer mosselen in de Tour, maar de sfeer was door interne strubbelingen in de ploeg gespannen. Dit jaar zijn er dankzij Vacansoleil weer mosselen uit Yerseke. "Een paar maanden geleden hebben we dit al geregeld. Een leuk initiatief", aldus manager Daan Luijkx.

"Onwennig", zei Johnny Hoogerland over het gebeuren. Hij heeft overigens niks te maken met het initiatief en het feit dat de mosselen uit zijn provincie komen. "Een ideale rustdag is de hele dag in bed." Rob Ruijgh, met 21e plaats in het klassement de beste Nederlander, had om een andere reden een speciale dag. Via Twitter deed hij een oproep om vandaag met hem een toertochtje te rijden. "Gewoon iets leuks voor de rustdag", grapte hij. Hij kreeg vooral media met zich mee.

Wekelijkse Engelse top 40

De Engelse game top 40 van zondag 10-07-2011 t/m zaterdag 16-07-2011 is er weer. Klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien. Zumba Fitness blijft de nummer één van Engeland en geen enkele game lijkt de mogelijkheid te hebben om deze hit in Engeland van zijn plek af te halen.

Stijger van de week is Dungeon Siege III, die stijgt met twintig plaatsen naar plek vijftien. Dalers van de week, met 24 plaatsen, zijn L.A. Noire en F.E.A.R. 3 naar plaats 33 en 38.

De lijst bestaat uit negen Wii-games, zestien Xbox 360-games, tien PlayStation 3-games, geen PC-games, geen PSP-games, vier DS-games en één 3DS-game.

chart

Bedrijven niet aansprakelijk voor Ferrari-ongeluk

De bedrijven die waren betrokken bij een dodelijk ongeluk met een Ferrari in Almere valt niets te verwijten. Dat concludeert de politie na onderzoek. De bestuurder reed in mei volgens de politie met 'zeer hoge snelheid'. Door een verhoging in het wegdek in een flauwe bocht van de Buitenring verloor zij tijdens een inhaalactie vermoedelijk de macht over het stuur. De auto raakte meerdere bomen langs de Buitenring en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De inzittenden, een man en een vrouw, kwamen om.

Als onderdeel van een bedrijfsuitje zat de 31-jarige vrouw uit Tiel achter het stuur. Op de passagiersstoel zat een manager van ANR Group Ferrariverhuur in Eindhoven. De 49-jarige man uit Geldrop zat naast haar als instructeur.

Zowel het bedrijf dat de rit organiseerde als het bedrijf dat de auto verhuurde valt volgens de politie niets te verwijten. De werknemers mochten alleen in de Ferrari rijden als er een instructeur naast hen zat. Hiermee is het onderzoek afgesloten.

Battlefield 3 laat de aarde trillen

In een aankomend artikel van het tijdschrijft PSM3 heeft Lead Multiplayer Designer, Lars Gustavsson, aangegeven dat aardbevingen in de multiplayer technisch gezien mogelijk zijn in Battlefield 3. Momenteel zijn ze nog aan het kijken of ze de feature, die voorkomt in de singleplayer, ook toegevoegd kan worden aan de multiplayer.

Door de nieuwe Frostbite 2-engine die het spel gebruikt is bijna alles mogelijk wat de ontwikkelaars willen in het spel volgens Gustavsson. De enige limiet die ze hebben is hun eigen creativiteit. Gustavsson heeft het ook nog heel even over het combineren van de Medic-klasse met die van de Assault-klasse. Volgens hem is het gedaan zodat mensen minder vaak in het spawn-menu hoeven door te brengen.

De verandering hebben ze gedaan nadat ze in Battlefield 2: Bad Company hebben gekeken hoe de medic- en de assault-klasse gebruikt werden. Battlefield 3 staat gepland voor een release op 28 oktober voor PS3, Xbox 360 en PC.

Justin Bieber crasht bruiloft in Malibu

Justin Bieber heeft afgelopen weekeinde een bruiloft op zijn kop gezet. De zanger liep toevallig voorbij een huwelijksfeest dat in volle gang was. Hij besloot bij het horen van een van zijn hits even binnen te vallen.

Het voorval vond plaats in Malibu, waar Justin en zijn vriendin Selena Gomez genoten van een strandwandeling. Toen het tieneridool zijn nummer One Less Lonely Girl uit een nabijgelegen villa hoorde schallen ging hij erop af, schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Justin en Selena vielen tot grote verbazing van de gasten de receptie binnen. "We hoorden feestgedruis, dus we besloten om gewoon even binnen te vallen", zei de zanger nadat hij de microfoon had gegrepen. De twee namen even de tijd om foto's te maken met het bruidspaar en de gasten, waarna ze hun strandwandeling vervolgden.

Twee zwanen ernstig mishandeld in Oosterhout

In Oosterhout zijn twee zwanen mishandeld. Beide dieren zijn overleden aan het letsel, meldt de politie. De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

In de visvijver aan de Vliedberg zwom tot dit weekend een zwanenpaar met zes jonge zwanen. Een van de jonge zwanen werd vrijdag mishandeld aangetroffen. Het beest werd met de dierenambulance naar een vogelopvangcentrum gebracht, maar bleek bij aankomst te zijn overleden. Zondag werd vader zwaan ernstig gewond aangetroffen. Dat dier overleed ook in het opvangcentrum.

Philips-top 'niet op de hoogte' van Poolse omkoping

Het hoofdkantoor van Philips was niet op de hoogte van de vermeende omkoopzaak in Polen. Dat zegt de nieuwe topman van Philips Frans van Houten maandag.

De bestuursvoorzitter noemt een mediabericht waarin wordt gesteld dat het Nederlandse management wist dat Poolse werknemers ongeoorloofde betalingen deden aan lokale ziekenhuisdirecteuren, 'niet correct'.

"Ons interne onderzoek heeft geen enkele betrokkenheid van mensen in Nederland gevonden", stelt Van Houten. Hij zegt verder dat het bedrijf tot nu toe nog geen voorzieningen heeft genomen om eventuele lasten in verband met de zaak te dekken.

Andrzej Laskowski, hoofd van het departement georganiseerde criminaliteit in het district van de aanklager in Poznan, stelde in februari dat zestien ziekenhuisdirecteuren betalingen ontvingen van mensen die Philips vertegenwoordigden. Begin deze maand meldde het Financieele Dagblad op basis van interne documenten dat medewerkers bij Philips Healthcare in Best op de hoogte waren van de smeergeldpraktijken.

Televisiezenders staan stil bij dood Kraaijkamp sr.

Op televisie wordt maandagavond ruimschoots aandacht besteed aan het overlijden van Johnny Kraaijkamp sr. Op Nederland 1 en 2 en RTL 4 is de programmering aangepast.

Op Nederland 1 is direct na het achtuurjournaal een special over Kraaijkamp sr. te zien. Wat er precies wordt uitgezonden is nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het om een speciale TV Show met Ivo Niehe. Spoorloos en Groeten van Max beginnen daardoor later. Het Familiediner vervalt.

Later op de avond wordt op Nederland 2 om 23.00 uur een uitzending van Opium herhaald, waarin een hommage wordt gebracht aan Kraaijkamp sr. De overige programma's verschuiven daardoor naar een later tijdstip.

RTL zendt de special Bij Het Zonnetje In Huis uit. Het programma biedt een blik achter de schermen bij de comedyserie Het Zonnetje In Huis, waarin Kraaijkamp sr. jarenlang een hoofdrol speelde. De special begint om 20.30 uur, de overige programma's schuiven daardoor op.

Ook het digitale themakanaal Best 24 staat stil bij het overlijden van Kraaijkamp sr. Om 21.15 uur wordt het TV Monument uitgezonden, waarin verschillende mensen over het leven van de acteur praten. Zo komt onder anderen zijn zoon Johnny Kraaijkamp jr. aan het woord. De komende weken wordt de serie Laat Maar Zitten, waarin Kraaijkamp sr. een rol vertolkte, herhaald.

Johnny Kraaijkamp sr. overleed zondagmiddag in het Rosa Spier Huis in Laren op 86-jarige leeftijd.

Spanjaard Gárate twee jaar langer bij Rabobank

Juanma Manuel Gárate rijdt ook de komende twee seizoenen voor Rabobank. De 35-jarige wielrenner heeft zijn contract verlengd tot eind 2013, meldt de bankiersploeg. De contractverlenging is een opsteker voor Gárate, die vorige week zondag geblesseerd de Tour de France moest verlaten. De Spanjaard kwam net als kopman Robert Gesink in de vijfde etappe ten val en liep een scheur in zijn rechterbovenarm op.

Op karakter hield Gárate het nog enkele dagen vol, maar in de negende etappe ging hij uiteindelijk niet meer van start. Wanneer de klimmer zijn rentree in het peloton maakt is niet bekend.

Gárate maakte begin 2009 de overstap van Quick-Step naar Rabobank. Zijn belangrijkste overwinning boekte hij in de Tour van 2009, met de etappezege op de Mont Ventoux. Gárate begon in 2000 zijn wielercarrière bij Lampre en stapte in 2005 over naar Saunier Duval. Voor die ploeg reed hij een jaar.


Spanjaard Gárate twee jaar langer bij Rabobank (Foto: Novum)

Iets meer drankrijders betrapt na Zwarte Cross

Na het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde zijn maandag 39 bestuurders betrapt op rijden onder invloed. Drie mensen moesten hun rijbewijs inleveren. Het percentage drankrijders lag dit jaar licht hoger dan vorig jaar, meldt de politie.

De weggebruikers werden tussen 07.00 en 13.00 uur gecontroleerd op de N313 en de N18. De controle was gericht op zogenoemde restalcohol, de hoeveelheid alcohol die in het bloed overblijft na een te korte nachtrust. In totaal 2600 weggebruikers werden onderworpen aan een blaastest.

Een bestuurder bleek met nog bijna drie keer meer alcohol dan toegestaan in zijn lichaam achter het stuur te zijn gekropen. Hij is zijn rijbewijs kwijt.

Het percentage mensen dat nog te aangeschoten was om te mogen rijden lag dit jaar met anderhalf procent hoger dan vorig jaar, toen dit een procent was. In 2009 lag het percentage ook op anderhalf, tegenover vier procent in 2008.

Pieters en Isaksson trainen weer

Erik Pieters en Andreas Isaksson hebben vanochtend de groepstraining weer hervat. Beide spelers hadden last van lichte blessures en moesten daarom enkele trainingen laten schieten.

Pieters was in de voorbereiding van het nieuwe seizoen een week uitgeschakeld, omdat een oude knieblessure hem weer parten speelde. Isaksson ging afgelopen weekend door zijn enkel, maar stond vandaag alweer op het veld.

De ziekenboeg van PSV is nu vrijwel leeg. Alleen de langdurig geblesseerde Stijn Wuytens en Atiba Hutchinson, die tijdens de Gold Cup een kniekwetsuur opliep, zijn nog niet inzetbaar. De verwachting is dat de Canadees over enkele weken weer aan de training zal deelnemen.

Italiaanse rente boven de 6 procent

De rente op tienjaars Italiaans staatspapier is maandag opgelopen tot boven de 6 procent. Dit is een nieuw record voor de Italianen sinds de invoering van de euro. Financiële markten lijken steeds minder vertrouwen te hebben in de derde economie van het eurogebied.

Ook de rentes van andere Europese probleemlanden liepen op. Ierland moet nu meer dan 14 procent betalen over haar tienjarige staatsobligaties, terwijl de Spaanse rente naar 6,3 procent kroop.

De kloof tussen Belgische en betrouwbare Duitse staatsobligaties liep op tot een record van 1,75 procent. Later deze week praten EU-leiders verder over de aanpak van de schuldencrisis.


Rente-ontwikkeling Italiaanse en Spaanse tienjaars staatsobligaties (Beeld: RTL Z)

'Compromis schuldplafond VS komt dichterbij'

De kansen op een compromis over de Amerikaanse begroting en de verhoging van het plafond voor de staatsschuld lijken afgelopen weekeinde te zijn toegenomen. Het plan dat het meest kansrijk lijkt, gaat echter niet zover als president Barack Obama zou willen.

Senaatsleiders van de Democraten en de Republikeinen zetten in op een plan waarbij het schuldenplafond in het komende jaar in drie stappen met in totaal 2,5 biljoen dollar (1780 miljard euro) kan worden verhoogd. In ruil hiervoor wordt in de komende 10 jaar 1,5 biljoen dollar bezuinigd op de overheidsuitgaven. Obama heeft eerder aangegeven dat bezuinigingen en hogere belastingen samen het tekort met 4 biljoen dollar moeten verkleinen.

Het compromis dat nu op tafel ligt, zou op steun kunnen rekenen in de Senaat. Het is echter de vraag of het Huis van Afgevaardigden, waar de Republikeinen een meerderheid hebben, er ook mee instemt.

'Compromis schuldplafond VS komt dichterbij'
'Compromis schuldplafond VS komt dichterbij' (Foto: ANP)

Politiebureau Xinjiang aangevallen

Bij een aanval op een politiebureau in de roerige westelijke Chinese regio Xinjiang zijn zeker vier doden gevallen, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag. Volgens in het buitenland verblijvende Oeigoerse activisten voltrok het geweld zich in de stad Hotan, toen zo'n honderd Oeigoeren zich verzameld hadden voor een demonstratie.

De betogers wilden ageren tegen het feit dat hun illegaal grond is afgenomen en zij wilden opheldering over het lot van verwanten die sinds de rellen van 2009 in de hoofdstad Urumqi door de politie zijn opgepakt en vervolgens spoorloos verdwenen.

Xinhua meldde dat de aanvallers zes politiemensen in gijzeling hadden genomen. De zes werden ontzet door collega's die twee aanvallers doodschoten. Ook een politieman en een burger kwamen bij het incident om het leven.

In Urumqi kwam het in 2009 tot geweldsuitbarstingen tussen etnische Oeigoeren en Han-Chinezen die aan bijna tweehonderd mensen het leven kostten. De Oeigoeren koesteren wrok over wat zij zien als een inval van de Han-Chinezen in hun voorouderlijke gebieden. De Chinese regering onderdrukt separatisme en bestempelt mensen die tornen aan het gezag van het regime in de regio als terroristen.

Win vrijkaarten voor CampZone 2011

CZ

Al elf jaar lang is het iedere zomer groot feest op CampZone en voor deze editie mag FOK! in samenwerking met DUH-events 2 vrijkaarten weggeven voor het complete evenement.

CampZone is een gamevakantie voor meer dan 1500 deelnemers. Mensen met de grote gezamenlijke hobby ‘gamen’ komen bij elkaar om gezellig wat te kletsen, te drinken en voor een gezellige barbecue. Het evenement biedt naast complete camping faciliteiten de bezoekers ook een razendsnel LAN-netwerk. Vanuit tenten en caravans worden computers aan elkaar gekoppeld om ook digitaal met elkaar te communiceren en om diverse games en competities tegen elkaar te kunnen spelen. Sinds 2007 wordt CampZone jaarlijks gehouden op een groot open veld in Oirschot, dat speciaal voor dit evenement jaarlijks wordt omgetoverd tot een volwaardige gaming-camping. Het centrale punt van CampZone is de ‘maintent’; een tent met de laatst verschenen consoles, de catering en diverse stands. Hier kunnen deelnemers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer. Daarnaast worden er ook veel buitenactiviteiten georganiseerd om de bezoekers een beetje uit hun tent te lokken. En het kampvuur wat 's avonds wordt aangestoken mag niet worden vergeten.

Wil jij naar CampZone maar wil je geen entree betalen voor 11 dagen? Dan is dit je kans. FOK!games mag in samenwerking met DUH-events namelijk 2 vrijkaarten voor full event weggeven.

Wat houdt deze prijs nou precies in?

Je toegang ter waarde van 310 euro hoef je niet te betalen. Je hoeft alleen maar je tent, bbq, pc en overige kampeerspullen zelf mee te nemen.

Er zitten nog wel een klein aantal voorwaarden aan deze actie:

  1. De prijs is niet overdraagbaar aan iemand anders. Let dus goed op bij het meedoen dat je dus ook echt wilt gaan en vrij hebt voor dit event. CampZone is van 29 juli 00:01 t/m 8 augustus 12:00 uur 2011.
  2. Mocht je je al ingeschreven hebben voor dit evenement en al betaald hebben dan is het niet mogelijk je betaling terug te krijgen.
  3. Je kunt met je full-event bandje ook alleen de weekenden of een losse dag komen kijken.

Nog steeds enthousiast? Klik dan hier en beantwoord de vraag.

Meedoen met deze prijsvraag kan tot en met vrijdag 22 juli 2011.

Wil je meer lezen over CampZone 2011, lees dan hier het pre-event interview!

[Tour] Ten Dam hoopt op uitschieter in Alpen

Voor Laurens ten Dam komt de rustdag in de Tour de France als geroepen. Het lichaam van de 30-jarige Raborenner krijgt zo de gelegenheid om te herstellen van de zware valpartij in de veertiende etappe van zaterdag. In de laatste Tourweek wil Ten Dam namelijk nog mooie dingen laten zien. "Ik blijf hopen op een uitschieter in de Alpen."

Voor de crash stak Ten Dam in uiterst goede vorm. Hij hoopt dat zijn lichaam de komende dagen niet al te veel hinder ondervindt van de valpartij. "Ik kan niet ontkennen dat mijn lichaam een klap heeft gekregen. Met schaafwonden kost het veel energie om te herstellen. Maar dit zijn snijwonden en die zijn dichtgehecht. Ik hoop daarom dat het herstel sneller gaat."

Ondanks zijn zware val was afstappen nooit een optie. "Een wielrenner in de Tour gaat altijd door. Ik ga ervan uit dat ik Parijs haal. Maar ik ben niet alleen naar de Tour gekomen om de eindstreep te halen, ik wil ook goed rijden", zegt hij tegen de NOS.

Met het hooggebergte in het vooruitzicht, het terrein waar Ten Dam zich als klimmer thuis voelt, wil hij zich graag laten zien. "Ik ga dinsdag nog niet mijn kont keren en aanvallen. Maar daarna volgen er drie mooie dagen in de Alpen. Wie weet kan ik in goeden doen nog een paar mooie ritten rijden. Het is mijn doel om in een van de drie bergetappes mee te zitten."

Negen jaar cel voor schutter wildplasruzie

Een 29-jarige man moet negen jaar de cel in voor het neerschieten van een vader en zijn zoon vorig jaar augustus in Rotterdam. Dat heeft de rechtbank Rotterdam maandag bepaald. De man schoot het tweetal neer, nadat de vader wildplassers op hun gedrag aansprak. Justitie had een gevangenisstraf van negen jaar geëist.

Het incident vond plaats in de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid. De destijds 45-jarige vader sprak twee mannen aan die tegen de gevel van een woning plasten, waarna onenigheid ontstond tussen hem en de groep waar de mannen deel van uitmaakten. De groep sloeg en schopte de vader.

Zijn 18-jarige zoon schoot hem te hulp, waarop de 29-jarige hem direct van dichtbij in zijn rug schoot. De vader probeerde vervolgens het pistool af te pakken van de schutter. In de worsteling die ontstond heeft de verdachte de vader in zijn oksel en schouder geschoten. De vader en zoon raakten bij de schietpartij zwaargewond en hebben nog steeds last.

De veroordeelde man heeft al eerder in de gevangenis gezeten voor geweldsdelicten en wapenbezit. Hij ontkent dat hij op het moment van de schietpartij op de plaats van het delict was. De politie heeft hem destijds aangehouden op basis van getuigenverklaringen.

Veehouder de cel in voor begraven kadavers

Een veehouder uit Someren moet een jaar de cel in voor het begraven van ongeveer tweehonderd koeienkadavers op zijn erf en het verwaarlozen van zijn dieren. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandag bepaald. Tegen de man was anderhalf jaar cel geëist.

De kadavers werden in mei 2009 op het erf van de boer aangetroffen. Een gedeelte van de kadavers was in verregaande staat van ontbinding. Daarmee heeft de veehouder 'aanzienlijke risico's' voor de volksgezondheid veroorzaakt, oordeelde de rechtbank.

De man mag bedrijfsmatig ook twee jaar geen vee of andere dieren houden. Hij is inmiddels gestopt met zijn bedrijf.

Vrachtwagenchauffeur mishandeld door baas

Een 47-jarige eigenaar van een transportbedrijf is zondag aangehouden voor mishandeling van een chauffeur van zijn bedrijf. Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onderzoekt bovendien of het bedrijf heeft gefraudeerd met rij- en rusttijden.

In mei constateerde de verkeerspolitie bij een controle in Hazeldonk dat een vrachtwagenchauffeur van het bedrijf had gerommeld met de rij- en rusttijden. Hij kreeg een tijdelijk rijverbod opgelegd, maar kroop in opdracht van zijn baas toch weer achter het stuur. Vervolgens werd de chauffeur opnieuw door het KLPD van de weg gehaald.

De baas zou de chauffeur later thuis hebben opgezocht en hebben mishandeld. De chauffeur heeft aangifte gedaan. De eigenaar van het transportbedrijf werd zondag rond 19.00 uur aangehouden en is na verhoor op vrije voeten gesteld. De bedrijfsadministratie en gegevens uit de vrachtwagens zijn in beslag genomen.

"Luhukay mag alle wedstrijden verliezen"

Eén trainer lijkt in de Duitse Bundesliga op voorhand zeker van zijn baan. Jos Luhukay kan bij FC Augsburg niet meer stuk en mag van voorzitter Walter Seinsch bij wijze van spreken alle duels verliezen en dan nog houdt hij zijn baan. De Nederlander leidde de club afgelopen seizoen naar de Bundesliga.

"Al verliest hij 34 wedstrijden, we zullen hem niet ontslaan," zei Seinsch die de Nederlander de juiste man op de juiste plaats vindt zijn. "We hebben relatief veel trainers versleten. Maar dat was puur omdat we de juiste man nog niet gevonden hadden. Die hebben we nu wel."

Luhukay werkt sinds april 2009 bij Augsburg. Liep hij in het seizoen 2009-2010 promotie nog net mis, vorig seizoen was het wel raak en promoveerde de ploeg voor het eerst uit haar bestaan naar de Bundesliga.

Onzekere toekomst voor Team HTC-Highroad

Het is nog maar de vraag of Team HTC-Highroad, de ploeg van onder meer Mark Cavendish en Mark Renshaw, na het huidige seizoen nog deel uitmaakt van het peloton. De ploeg is naarstig op zoek naar een nieuwe geldschieter, maar deze is tot op heden nog niet gevonden.

Volgens de manager van Team HTC-Highroad, Rolf Aldag, is de situatie nijpend. In de huidige Tour de France boekte de wielerformatie al vier dagzeges. In de tussentijd hoopte Aldag dat er een nieuwe sponsor gevonden zou worden, maar dat is dus nog niet gelukt.

Aldag hoopt in elk geval voor 21 augustus een nieuwe sponsor gevonden te hebben. Op die dag wordt namelijk de Vattenfall Cyclassics in Hamburg verreden. "Uiterlijk dan zullen we het weten," aldus de teammanager.

Machiniste betrapt onder invloed

Een 44-jarige treinmachinist uit Groningen is maandag op het station in haar woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw blies 445 ug/l, terwijl 220 ug/l de limiet is, laat het Korps Landelijke Politiediensten weten.

De vrouw werd rond 07.45 uur betrapt bij een routinecontrole op het station in Groningen. Ze is de eerste machinist die sinds de invoering van alcoholcontroles op het spoor in 2009 door de mand valt.

De treinbestuurster verklaarde dat ze nog onder invloed was van de alcohol die ze zondagavond had gedronken. Ze kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Digitale kunstsector goed voor 400 miljoen euro

De Nederlandse digitale kunstsector heeft een jaaromzet van vierhonderd miljoen euro en geeft werk aan ruim tienduizend mensen. Dit blijkt uit onderzoek dat het onderzoeksbureau Veldkamp/TNS NIPO maandag publiceerde.

Ruim driekwart van de 'e-cultuurorganisaties' ziet sociale media als belangrijkste instrument. Bij minder dan de helft van de bedrijven komt mobiele technologie op de tweede plaats.

De term e-cultuur staat voor elektronische cultuur, van commerciële online gamebedrijven tot gesubsidieerde multimediakunstenaars. De sector omvat alle artistieke en culturele uitingen die beïnvloed zijn door nieuwe media en technologieën. Volgens de onderzoekers, die in opdracht van het sectorinstituut voor e-cultuur Virtueel Platform werkten, is het de eerste keer dat de omvang en omzet van de digitale kunstsector onderzocht zijn.

Vrouwen dol op pikante smsjes

Volgens Amerikaans onderzoek zijn vrouwen dol op pikante smsjes, ondeugende telefoontjes en stoute foto's. Niet mannen, maar juist vrouwen flirten vaak middels de telefoon. Twee van de drie vrouwen flirt wel eens via hun mobiel.

Deelnemers aan het onderzoek zijn allen van een website die bekend staat om zijn 'vreemdgangers'. Vrouwen voelen zich bij het sturen van een pikant smsje minder schuldig omdat ze niet het gevoel hebben echt vreemd te gaan. Ze zien het meer als een beetje flirten. Volgens Wysocki, de onderzoekster, ligt dit vooral aan de problemen in een huwelijk.

Sinouh: "Gemoedelijke sfeer bij PSV"

Khalid Sinouh tekende in april van dit jaar een contract voor de duur van één jaar. PSV is voor de 36-jarige doelman alweer zijn negende profclub. In een interview met PSV TV liet de goalie onlangs weten niet alleen voor 'de kleedkamer' te zijn gekomen. Hij heeft namelijk nog meer ambities.

"Het is heel gemoedelijk hier," aldus Sinouh over de sfeer binnen de selectie van PSV. "Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het is toch weer een stapje hoger, er zijn hier gewoon betere spelers."

Daarnaast zou de keeper graag de landstitel met PSV behalen en wil de keeper zich bewijzen in plaats van een plekje op de tribune. "Dat geldt denk ik voor elke sportman. Wat dat betreft is het vrij duidelijk, de beste speelt en de op één na beste zit op de bank. Het is uiteindelijk de trainer die dat bepaalt, wij kunnen het alleen maar laten zien op trainingen en in oefenwedstrijden."

Sinouh wordt bij PSV als een belangrijke speler gezien. "Ik kan jonge jongens helpen en ook in de kleedkamer belangrijk zijn. Ik heb al veel meegemaakt en ook de nodige ervaring die ik over kan brengen," liet de keeper weten. Hij wil overigens nog niet te veel over zijn toekomst nadenken. "Ik voel me nog heel erg fit en ben mijn toekomst nog niet echt aan het afwegen. Ik wil uiteraard wel in het voetbalwereldje blijven."

Afscheid Kraaijkamp sr. vrijdag in Delamar Theater

Het publiek kan vrijdag afscheid nemen van Johnny Kraaijkamp sr. In het Delamar Theater in Amsterdam kan van 11.00 tot 13.00 uur een laatste eer worden bewezen aan de zondag op 86-jarige leeftijd overleden komiek.

Het was de wens van Kraaijkamp sr. dat het publiek in het Delamar afscheid van hem kan nemen. Aansluitend vindt er een besloten herdenkingsdienst plaats in de Mary Dresselhuyszaal, heeft het theater maandagmiddag bekendgemaakt. Een dag later wordt Kraaijkamp sr. in besloten kring gecremeerd.

De komiek stond tijdens zijn lange carrière vaak op het podium in het voormalige Nieuwe de la Mar Theater, waaronder in 1991 met Mary Dresselhuys in Hoog Tijd. Hij speelde zijn laatste toneelstuk in dit theater in december 2004 met The Price, zijn 42e toneelproductie.

'Scores IHVH-herhalingen onbegrijpelijk'

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller begrijpt er helemaal niets van dat de herhalingen van Linda de Mols Ik Hou Van Holland (IHVH) de afgelopen zomerweken op zaterdag zo goed scoren.

"Eigenlijk is het ongelooflijk, 1,2 miljoen kijkers! Welk complot zit hierachter? Is het 't slechte weer? Weet men niet dat het een herhaling is? Zijn we te lui om op zaterdagavond naar een andere zender dan RTL 4 te zappen?", beklaagt hij zich maandag in De Telegraaf.

The Graham Norton Show is volgens Peereboom Voller het perfecte alternatief: "Nu Comedy Central elke vrijdag- en zaterdagavond de talkshow van deze Ierse grappenmaker uitzendt, is het bij ons thuis vaste prik geworden. Je zou bijna denken dat de hilarische gesprekken met gasten van wereldformaat zijn uitgeschreven, zo razendsnel vliegen de geestigheden over tafel."

"Graham Norton is hét ultieme zaterdagavondentertainment waarvan Nederlandse televisiemakers alleen maar kunnen dromen. Bij ons is het armoe troef; het best bekeken zaterdagavondprogramma is een herhaling van Ik Hou Van Holland", besluit de tv-recensent.


'Scores Ik Hou Van Holland-herhalingen onbegrijpelijk'

Knapen: aanvullende sancties tegen Syrië

De Europese Unie moet aanvullende sancties instellen tegen het Syrische regime. Daarvoor heeft staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA) maandag gepleit tijdens een overleg van de EU-ministers van buitenlandse zaken in Brussel.

"Nederland is sterk voorstander van aanvullende sancties. President Assad heeft de keuze: Hij moet nu direct stoppen met zijn beleid van repressie en democratische hervormingen doorvoeren, of hij stapt op", vindt Knapen. "Nederland en de internationale gemeenschap staan achter het Syrische volk. Langer wachten is niet in het voordeel van Assad."

Gedacht moet worden aan het uitbreiden van de zwarte lijst van personen voor wie een reisverbod geldt en van wie de tegoeden zijn bevroren. Op de lijst staat al de Syrische president Bashar Assad. De Europese Unie heeft eerder al een embargo ingesteld op wapens en uitrusting die kunnen worden gebruikt om demonstraties de kop in te drukken.

[Tour] Luijkx: "Ruijgh tekent bij tot 2013"

Rob Ruijgh zal zijn contract bij Vacansoleil gaan verlengen. Dit zegt de manager van de ploeg, Daan Luijkx, op de rustdag van de Tour de France. Hiermee drukt Luijkx geruchten de kop in over buitensporige eisen van de 24-jarige Limburger.

Ruijgh is momenteel bezig aan een goede Tour en bezet de 21e plaats in het algemeen klassement. "Als Ruijgh een etappe wint of de witte trui naar Parijs brengt, is er uiteraard wat te bespreken. Hij verkeert in een goede vorm, ik zie hem echt nog wat moois doen in de Alpen," aldus Luijkx.

Onderzoek naar discriminatie Utrecht Marathon

De Commissie Gelijke Behandeling gaat zich buigen over het prijzengeld dat de Utrecht Marathon dit jaar uitloofde. Nederlandse winnaars kregen tienduizend euro in het vooruitzicht gesteld, terwijl renners uit het buitenland bij winst slechts honderd euro zouden krijgen. De organisatie en de gemeente Utrecht willen weten of er sprake is van discriminatie.

De organisatie wilde zich er door het verschil in prijzengeld van vergewissen dat een Nederlander zou winnen. Een Nederlandse winnaar zou meer aanspreken dan de zoveelste Afrikaanse renner. Dit zorgde zowel in Nederland als in het buitenland voor de nodige ophef.

De marathon, die op 24 april plaatsvond, werd uiteindelijk gewonnen door Michel Butter uit Castricum, die overigens pas in de laatste kilometers de Keniaan Mutai Kipkorir inhaalde.

De Commissie Gelijke Behandeling toetst op 18 oktober of het beleid van de organisatie discriminerend is. De uitspraak is overigens niet bindend, maar een woordvoerder gaat ervan uit dat deze wel consequenties zal hebben. "De organisatie vraagt natuurlijk niet voor niets zelf om een toetsing."

Snoop Dogg wil seksleven William en Kate opkrikken

Snoop Dogg is zo dol op het Britse koningshuis dat hij hoopt dat koningin Elizabeth snel een stel achterkleinkinderen krijgt. De 39-jarige rapper wil zelfs wat muziek produceren waarop prins William en Kate de bloemetjes buiten kunnen zetten.

"Kate en William. Wat een fantastisch paar", zegt Snoop tegen de Britse tabloidkrant The Sun. "Ze moeten snel baby's maken om de koningin wat achterkleinkinderen te geven. Dat worden echt prachtige baby's." Om hun seksleven te bevorderen, wil Snoop zelfs een speciaal nummer voor het stel maken. "Misschien dat ik hun eigen 'baby-maak-muziek' moet maken."

Snoop zou goede banden met het Britse koningshuis hebben. Zo heeft prins Harry meermalen laten weten een grote fan te zijn van de rapper. Hij zou hem zelfs hebben uitgenodigd voor de bruiloft van William en Kate, maar de rapper moest verstek laten gaan.

Hij zou dan ook graag eens een bezoek willen brengen aan Buckingham Palace om Elizabeth te ontmoeten. De rapper wil zijn kleding aanpassen aan de 'dresscode' van de koningin. "Ik weet dat ze van hoeden houdt. Ik heb gehoord dat ze van geel houdt, dus dan zal ik een gele hoed dragen."

Snoop houdt zo van het leven in Groot-Brittannië dat hij overweegt er een huis te kopen. "Waarschijnlijk in Manchester of Londen. Of misschien allebei."

[Tour] Contador gaat in de Alpen aanvallen

Älberto Contador heeft op de rustdag van de Tour de France aangekondigd dat hij in de Alpen gaat aanvallen. Wachten tot de eennalaatste etappe, een tijdrit, is voor de drievoudig Tourwinnaar geen optie.

Contador bezet in het algemeen klassement de zevende plek, vier minuten achter Thomas Voeckler. Daarnaast moet hij zijn voornaamste concurrenten Andy en Fränk Schleck, Cadel Evans en Ivan Basso ook voor zich dulden.

GameStop: "geen Battlefield 3 op Steam"

Volgens game-retail gigant GameStop gaat EA Battlefield 3 niet op Steam verkopen. Financieel onderzoeksbureau Baird sprak met de GameStop-bazen en kwam tot de volgende conclusie in hun raport: "The upcoming EA title Battlefield 3 will be sold as a download through GameStop, but not through Steam."

Vorige week konden we ook al lezen dat Battlefield 3 niet op de lijst stond met digitale retailers. Volgens die lijst verschijnt Battlefield 3 op het eigen distributie-platform Origin en op Direct2Drive en GamersGate. Nu kunnen we de GameStop dus ook toevoegen aan die lijst.

Eeder verdween Crysis 2 uit de Steam Store, toen kwam EA met de volgende uitleg: "Any retailer can sell our games, but we take direct responsibility for providing patches, updates, additional content and other services to our players. You are connecting to our servers, and we want to establish an ongoing relationship with you, to continue to give you the best possible gaming experience. This works well for our partnership with GameStop, Amazon and other online retailers. Unfortunately, if we're not allowed to manage this experience directly and establish a relationship with you, it disrupts our ability to provide the support you expect and deserve. At present, there is only one download service that will not allow this relationship. This is not our choice, and unfortunately it is their customer base that is most impacted by this decision. We are working diligently to find a mutually agreeable solution."

Volgens EA is dus Steam niet geschikt voor de perfecte gaming-ervaring en zal Battlefield 3 om die reden niet op Steam verschijnen. 

[Tour] Andy Schleck: "Geen twee Schlecks op podium"

Andy Schleck verwacht niet dat hij en zijn broer Fränk beiden op het podium van de Tour de France terechtkomen. "Ik zie maar één van ons twee op het podium eindigen, maar dan wel in de gele trui", tekent het Belgische Sporza op uit zijn mond.

"Ik zie liever dat één van ons wint en de andere twintigste wordt, dan dat we tweede en derde eindigen." Fränk is momenteel de best geklasseerde Schleck op 1.49 minuten van geletruidrager Thomas Voeckler. Andy staat vijfde op 2.15.

Het is niet ondenkbaar dat een van de broers zich zal wegcijferen. "Als de een zich op een dag moet opofferen voor de ander, dan doen we dat zonder aarzelen." Een meesterplan ligt echter nog niet op tafel. "We zien wel hoe we ons voelen in de bergen. We spreken wel een ideaal scenario af, maar soms neemt een renner een andere beslissing in de koers."

Andy Schleck (26) eindigde de afgelopen twee Tours als tweede achter Alberto Contador. De beste prestatie van zijn vijf jaar oudere broer was de vijfde plaats in 2009.


Andy Schleck: geen twee Schlecks op podium (Foto: Novum)

[Upd] Vos niet in mannenpeloton in Heerlen'

Het zou zomaar kunnen dat bij het criterium in Heerlen Marianne Vos tussen de mannen aan de start zal gaan verschijnen. De organisatie van de Limburgse kermiskoers wil hiermee op 29 juli een wereldprimeur behalen. De zevenvoudig wereldkampioene gaat dan mogelijk strijden tegen Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh.

"Marianne is zo sterk dat de prikkelende vraag rijst waar ze zou eindigen als ze met de mannen meerijdt. In Heerlen willen we het gaan uitproberen," meldt organisator Chris Tiekstra aan Dagblad De Limburger. De Nederlandse wielerunie moet hiervoor wel toestemming verlenen. "Vrouwen mogen vanaf een bepaalde leeftijd officieel niet meer samen met mannen een koers rijden. We gaan er echter vanuit dat dit gelet op de speciale insteek en de bijzondere status van Marianne Vos geen onoverkomelijk probleem zal opleveren."

Update 13:58 uur

Marianne Vos zal op 29 juli niet tussen de mannelijke wielrenners gaan fietsen in Heerlen. Hoewel ze er wel oren naar had zal ze op die dag toch gewoon tegen haar seksegenoten uit gaan komen, omdat ze al een wereldbekerwedstrijd in Zweden moet fietsen. De Nederlandse wielerunie KNWU had overigens al toestemming gegeven om Vos in Heerlen vijf rondjes mee te laten rijden met de mannen.

Maar zesenveertig aanhoudingen op festival Almere

Op het Freefestival in Almere zijn afgelopen weekeinde zesenveertig mensen aangehouden. Op het gratis muziekevenement kwamen zaterdag vijftienduizend mensen af. Zondag bezochten ongeveer tienduizend mensen het Atlantisstrand aan het Weerwater, meldt de politie.

De aanhoudingen werden verricht voor onder meer vernielingen, diefstal of drugsbezit. Veertien van de zesenveertig verdachten hebben meteen een boete gekregen. In totaal werd vijfenhalfduizend euro aan boetes geïnd. Tegen de overige verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op het tweedaagse festival verzorgden onder anderen The Prophet, Angerfist, Hardwell en Vato Gonzalez optredens.

Call of Duty Elite in 30 minuten

Voor de mensen die nog steeds niet weten wát er nu gratis is aan de statistiekdienst, en wat niet: hieronder hebben we een 30-minuten lang filmpje waar alle functionaliteit van Call of Duty: Elite wordt uitgelegd. Het houdt alles bij, van je totale kills tot je beste streaks en effectiefste wapens in de CoD-games. 

Call of Duty Elite zal op verschillende platformen beschikbaar zijn tijdens de release van Modern Warfare 3. Overigens is de Xbox 360 beta al gestart voor alle mensen die ingeschreven hebben, hoewel onlangs bekend werd dat PC-eigenaren moeten wachten tot de herfst voordat zij de kans krijgen. PS3-spelers krijgen de beta later deze zomer.

'Given vertrekt naar Aston Villa'

Aston Villa is dichtbij het aantrekken van Shay Given. Dit meldt BBC Sport vandaag. De keeper van de Ierse nationale ploeg moet bij The Villians het vertrek van Brad Friedel opvangen. Hij vertrok onlangs naar Tottenham Hotspur.

In de afgelopen twee weken is er tussen Aston Villa en Manchester City, de werkgever van Given, flink onderhandeld. Daarnaast zou de keeper inmiddels een medische keuring op Villa Park hebben ondergaan. De verwachting is dat de komst van de sluitpost naar de ploeg uit Birmingham op korte termijn officieel bekend wordt gemaakt.

Er gaan hardnekkige geruchten dat Aston Villa ongeveer vier miljoen euro voor Given, die in het verleden voor onder meer Blackburn Rovers en Newcastle United speelde, op tafel moet leggen.

Assassin's Creed krijgt nieuwe game op Wii U

De Assassin's Creed-game die naar de Wii U zal komen is geen Assassin's Creed: Revelations. Wat voor een spel het wel zal worden wil uitgever Ubisoft niet bekendmaken. Een Zweedse website had gevraagd aan Yves Guillemot over de game voor de Wii U waarop de baas netjes antwoord gaf.

De zweedse website vroeg: "we saw something about a new Assassin's Creed for Wii U. What can you say about that?" Guillemot antwoorde met het volgende: "our next edition of Assassin's will be in a Wii U version." Toen de website vroeg of het om Revelations ging gaf Guillemot het volgende aan: "no, not Revelations. For the future."

Op de vraag of het over Assassin's Creed III zou gaan zei Guillemot dat hij dat niet kon vertellen. We zullen dus nog even moeten wachten op meer nieuws.

EU gaat Denemarken intensiever controleren

Brussel gaat intensiever in de gaten houden of Denemarken zich wel aan de Europese regels houdt met zijn verscherpte grenscontroles. De Europese Commissie betwijfelt de noodzaak van de extra controles aan de grenzen met Duitsland en Zweden.

Dat zei Europees Commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) maandag. Zij verwijst naar de bevindingen van een Europees inspectieteam dat eind vorige week in Denemarken was. De deskundigen waren niet in staat om vast te stellen of de Denen afdoende redenen hebben voor de grenscontroles.

EU gaat Denemarken intensiever controleren
EU gaat Denemarken intensiever controleren (Foto: ANP)

'Thailand en Cambodja moeten weg bij tempel'

Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) heeft Cambodja en Thailand maandag gelast direct hun troepen bij het betwiste tempelcomplex Preah Vihear weg te halen. Bij schermutselingen in het conflictgebied zijn dit jaar al tientallen militairen uit beide landen gesneuveld. Ook sloegen vele duizenden burgers op de vlucht voor de gevechten.

Het ICJ wees maandag vonnis in het kort geding dat Cambodja in april had aangespannen tegen Thailand. Phnom Penh eiste dat Bangkok zijn troepen terugtrekt uit het omstreden grensgebied bij de 11e-eeuwse hindoetempel.

De hoogste VN-rechters in het Haagse Vredespaleis besloten in 1962 al dat de tempel toebehoort aan Cambodja. De twee Zuid-Aziatische landen bleven echter ruziën over de omgeving en de toegangswegen tot de tempel. Thailand had het ICJ verzocht de Cambodjaanse klacht niet-ontvankelijk te verklaren.

Er loopt nog een bodemprocedure over de juiste interpretatie van de uitspraak uit 1962.

'Thailand en Cambodja moeten weg bij tempel'
'Thailand en Cambodja moeten weg bij tempel' (Foto: ANP)

Nieuwe erupties Indonesische vulkaan

De vulkaan Lokon op het Indonesische eiland Sulawesi is maandag binnen een half uur twee keer uitgebarsten. Hete as spoot zeshonderd meter de lucht in.

De erupties waren niet zo krachtig als de uitbarsting op zondag, toen de aswolk meer dan 3400 meter hoog kwam.

De 1580 meter hoge vulkaan kwam vorige week weer tot leven. Ongeveer vijfduizend omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd.


Nieuwe erupties Indonesische vulkaan (Foto: Novum)

Kamer terug van vakantie om Griekenland

De financieel specialisten uit de Tweede Kamer onderbreken hun vakantie om met minster van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) te overleggen over de situatie in Griekenland. De Jager had zondag gevraagd om het overleg, dat donderdagochtend zal plaatsvinden.

De bewindsman wil met de Tweede Kamer de Nederlandse inzet bespreken voor een Europees overleg over Griekenland. Europese staatshoofden en regeringsleiders nemen donderdagmiddag een besluit over een 'veelomvattende' aanpak om de financiële problemen in Griekenland te lijf te gaan en de financiële stabiliteit in de eurozone te waarborgen.

De Jager had beloofd dat de Tweede Kamer de gelegenheid krijgt zich uit te spreken te spreken over een aanvullend 'programma' voor Griekenland.

Petraeus draagt bevel over aan Allen

De Amerikaanse generaal John Allen heeft maandag het bevel over de NAVO-troepenmacht in Afghanistan officieel overgenomen van generaal David Petraeus. De overdracht vond plaats in Kabul. Kort voor de plechtigheid was Allen bevorderd tot viersterrengeneraal.

Petraeus wordt de nieuwe chef van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

Allen zei 'het momentum' van de internationale militaire campagne in Afghanistan te willen behouden. Hij zei echter ook te verwachten dat dat niet van een leien dakje zal gaan.

Dat laatste bleek vrijwel gelijktijdig toen het nieuws binnenkwam dat bij een bomaanslag in het oosten van Afghanistan drie NAVO-militairen zijn omgekomen. De NAVO meldde geen details over het gebeurde en liet ook de nationaliteit van de slachtoffers onvermeld. In het oosten zijn evenwel voornamelijk Amerikaanse militairen gestationeerd.


Petraeus draagt bevel over aan Allen (Foto: Novum)

Kort geding om antisemitische spreekkoren ADO

ADO Den Haag wordt voor de rechter gesleept omdat de club te weinig zou doen tegen antisemitische spreekkoren. Volgens de Stichting Bestrijding Antisemitisme moet de club wedstrijden onmiddellijk stilleggen als dergelijke spreekkoren worden aangeheven.

De stichting verwijst naar het handboek veiligheid van de KNVB. De stichting concludeert uit het handboek dat een wedstrijd onmiddellijk moet worden gestaakt als er kwetsende spreekkoren zijn te horen. In het handboek wordt het stilleggen van de wedstrijd echter alleen als een van de laatste opties genoemd.

Een woordvoerder van ADO Den Haag zegt de protocollen van de KNVB te volgen. "Maar dat was voor de stichting kennelijk niet voldoende."

Aanleiding voor de zaak is een wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax van 16 maart. Al voor de wedstrijd zou de stichting de club hebben gevraagd streng op te treden tegen spreekkoren.

Tijdens de hele wedstrijd waren volgens de stichting antisemitische spreekkoren te horen. "In de pauze riep de stadionspeaker van de club het publiek zelfs nog op om het elftal te blijven aanmoedigen", zegt een woordvoerder van de stichting.

Een deel van het publiek zag dat volgens hem als aansporing om door te gaan met de antisemitische leuzen. De stichting zegt te hopen dat de rechter ADO Den Haag opdraagt bij toekomstige gevallen de wedstrijd onmiddellijk te staken. Het kort geding dient 2 augustus.

Naar aanleiding van deze wedstrijd zei Ajax-voorzitter Uri Coronel dat voetbalclubs sneller moeten besluiten de wedstrijd te staken. Hij wees erop dat daar wel de steun van gemeente, politie en justitie voor nodig is. Een wedstrijd zou vaak niet worden gestaakt uit vrees voor vijftigduizend boze fans in de binnenstad.

De wedstrijd werd ook berucht doordat ADO-voetballer Lex Immers na de 3-2 overwinning op Ajax met supporters 'wij gaan op jodenjacht' had gescandeerd. Hij werd voor vier wedstrijden geschorst.

Vroeger was de scheidsrechter degene die moest besluiten of een wedstrijd moet worden stilgelegd vanwege kwetsende spreekkoren. Tegenwoordig ligt die taak echter bij de thuisspelende club. "De scheidsrechter heeft het vaak zo druk met de wedstrijd dat hij de spreekkoren niet eens hoort", zegt een woordvoerder van de KNVB. "We merken wel dat clubs die verantwoordelijkheid niet altijd nemen."

Naar aanleiding van de wedstrijd van 16 maart is de KNVB met beide clubs in overleg gegaan. Toen werd een plan van aanpak opgesteld om discriminerende spreekkoren tegen te gaan.

Het protocol voor spreekkoren houdt in dat een stadionspeaker eerst enkele keren het publiek oproept te stoppen met de kwetsende leuzen. Daarna kan de wedstrijd in overleg met de autoriteiten worden stilgelegd of afgeblazen. Een overweging daarbij is dat de openbare orde niet in gevaar komt.

7500 aardbevingen in Christchurch

De stad Christchurch in Nieuw-Zeeland, die in februari van dit jaar door een zware aardbeving werd getroffen, is sinds september vorig jaar, toen zich de eerste beving voordeed, door zeker 7500 bevingen en naschokken opgeschrikt. Dit zeggen seismologen.

De eerste beving voltrok zich op 4 september. Daarbij vielen geen slachtoffers en ook materiële schade bleef grotendeels uit. De beving leidde evenwel tot twee nieuwe zware bevingen, in februari en juni, waarvan die op 22 februari een verwoestend effect had. Bij deze beving, die een kracht van 6,3 had, vielen 181 doden. Duizenden huizen werden compleet verwoest of onbewoonbaar.

Naast deze zware bevingen hebben zich dus zo'n 7500 schokken voorgedaan. Hoewel de meeste inwoners van Christchurch onverschrokken de toekomst tegemoet lijken te zien, hebben ook velen de stad verlaten. Zij konden de stress niet meer aan en besloten zich elders te vestigen.

Al Gore opent Gronings congres

Nobelprijswinnaar en voormalig vicepresident van de Verenigde Staten Al Gore opent 29 september het jaarlijkse congres van de economische en bedrijfskundige faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Dat laat de universiteit maandag weten.

Gore houdt in Martiniplaza ook een lezing over klimaatverandering, duurzaamheid en verantwoord leiderschap. De universiteit wil met het congres het belang van duurzaamheid in Groningen extra onder de aandacht brengen. Volgens de RUG past Gore 'perfect' bij het thema van het evenement, verantwoorde groei.

De Amerikaan won in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om de klimaatveranderingen onder de aandacht te brengen.


Al Gore opent Gronings congres (Foto: Novum)

Schilderij bespoten met verf in National Gallery

Een man heeft in de National Gallery in Londen een zeventiende-eeuws schilderij bewerkt met rode verf. De 57-jarige vandaal werd ter plekke door de politie aangehouden.

De aanval op het doek van de Franse schilder Nicolas Poussin gebeurde zondagmiddag, meldt de Britse krant The Guardian. Volgens een getuige bespoot de man het werk met rode verf en leek de man trots op zijn actie. Hij legde naar verluidt in het Frans uit waarom hij het gedaan had, maar zijn motieven zijn nog niet bekend. Hij probeerde ook niet weg te rennen.

Op het schilderij L'Adoration du Veau d'Or uit 1634 staan Israëlieten afgebeeld die een kalf aanbidden terwijl Mozes de Sinaï beklimt om de tien geboden in ontvangst te nemen. Tegen de tijd dat de vandaal in de kraag werd gegrepen, was het hele doek bedekt met rode verf. Een ander, kleiner schilderij raakte ook beschadigd.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een vandaal een schilderij aanvalt dat in een belangrijke kunstinstelling hangt. Een werk van de Franse kunstenaar Paul Gauguin in de National Gallery of Art in Washington raakte beschadigd toen een vrouw het doek van de muur probeerde te trekken.

In 2006 werd een 'bekende' kunstvandaal gearresteerd nadat hij in het Rijksmuseum een doek van de zeventiende-eeuwse Nederlandse schilder Bartholomeus van der Helst met aanstekerbenzine had bespoten. De foto van de Duitser circuleerde bij verschillende kunstinstellingen, maar dat kon de aanval niet voorkomen.

Berden ziet VVV-Venlo meestrijden om titel

VVV-Venlo kan in de toekomst wellicht mee gaan strijden om de landstitel in de Eredivisie. Dit heeft de voorzitter van de Limburgse club, Hai Berden, vandaag laten weten. De preses concludeert namelijk dat de economie in het voetbal een steeds grotere rol gaat spelen.

"Waarom zou een titel in Venlo niet kunnen?", vroeg Berden zich openlijk af. "De economie verschuift oostwaarts, dus dat is een logisch gevolg. Ik voorspel dat het westen eerder een periferie wordt dan de regio Venlo. Clubs gaan mee in die verschuiving. FC Twente begrijpt dat al langer. Kansen liggen er, mits je je niet als peuter opstelt."

De huidige situatie bij VVV-Venlo zou daarbij een belangrijke rol kunnen spelen. "VVV trekt de hele wereld over, heeft overal contacten. We durven wel te investeren. Op deze manier zijn we daarin succesvol. Laat een ander maar eens aantonen het met de middelen die wij momenteel hebben, beter te kunnen."

Raketkoppen uit Bulgaarse trein gestolen

Uit een Bulgaarse vrachttrein die militair materieel vervoerde zijn 64 raketkoppen gestolen. Dit hebben de Bulgaarse autoriteiten bekendgemaakt.

De raketkoppen zijn op zichzelf niet gevaarlijk, maar wel als ze als lading in een raketsysteem worden aangebracht, zei minister van binnenlandse zaken Marius Militaru.

Het openbaar ministerie liet maandag weten dat de zaak in onderzoek is.

'Feyenoord loopt blauwtje bij Van Gaal'

Louis van Gaal heeft geen interesse om trainer van Feyenoord te worden. De 59-jarige Amsterdammer stond bovenaan het lijstje van technisch directeur Martin van Geel, die Van Gaal eerder in 2005 al naar AZ haalde.

Van Gaal geeft echter de voorkeur aan een sabbatical, meldt Voetbal International. In april werd de Tulpengeneraal ontslagen bij Bayern München. Daarnaast koestert Van Gaal nog steeds de ambitie om op het WK van 2014 als bondscoach actief te zijn.

Feyenoord is na het vertrek van Mario Been op zoek naar een nieuwe trainer. De clubman stapte op nadat een groot deel van de spelersgroep te kennen had gegeven geen vertrouwen meer in Been te hebben. Volgens VI zijn de assistenten, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks, die sindsdien de honneurs waarnemen, ook bezig aan hun laatste dagen in de Kuip.

Feyenoord zou van het tweetal af willen, omdat de spelersgroep ook kritisch was op het functioneren van Beens assistenten. Op hun beurt zijn Vlemmings en Lodewijks teleurgesteld in de spelersgroep.

Win goodies op FOK!Ubi-maandag

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een figurine of een T-shirt. Kom dus elke maandag weer kijken of je de vraag weet en doe mee!

Wil je kans maken op deze mysterieuze goodie? Dan zul je de Ubi-moeilijke vraag moeten beantwoorden: Hoe heet de nieuwe online pass van Ubisoft?

Je kunt je antwoord vandaag tot middernacht op deze pagina achterlaten.

Verrassing!

Eenvoudige betaalrekening voor alle ingezetenen EU

De Europese Commissie vraagt lidstaten van de Europese Unie het voor hun ingezetenen makkelijker te maken een eenvoudige betaalrekening te openen, ongeacht hun woonplaats, inkomen of kredietgeschiedenis.

Volgens de commissie zijn er in de 27 lidstaten ongeveer dertig miljoen mensen zonder bankrekening. Daardoor kunnen zij vaak geen rekeningen betalen of uitkeringen of toelagen ontvangen.

Een van de grootste obstakels voor het openen van een bankrekening is dat iemand geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Dit is niet alleen lastig voor daklozen, maar ook voor mensen die voor korte tijd in een ander land verblijven voor bijvoorbeeld een stage of tijdelijk werk.

Als de lidstaten zelf niet binnen een jaar voldoende actie ondernemen, kan de commissie dwingende regels vaststellen.

Condoleances Johnny Kraaijkamp sr. stromen binnen

Nederland betuigt massaal steun aan de nabestaanden van Johnny Kraaijkamp sr. Via de website condoleance.nl hebben al ruim duizend mensen een reactie op het overlijden van de komiek achtergelaten. Kraaijkamp sr. stierf zondagmiddag op 86-jarige leeftijd in Laren, in het bijzijn van zijn familie.

Ook bekend Nederland reageert op het overlijden van Kraaijkamp sr. "Een weemoedig gevoel bij de dood van de ouwe Kraaij. Na al die jaren. Dank voor alle blijdschap", reageert Harm Edens via Twitter. "Dag meneer Kraaijkamp. Erg gelachen! Het ga u goed daar", laat Thomas Acda via hetzelfde medium weten.

Arie Boomsma wenst dochter Sanne Kraaijkamp en haar partner Horace Cohen 'rust en wijsheid de komende dagen'. "Liefde voor vrienden en familie van de oude Kraaijkamp", laat Halina Reijn achter. Ook Armin van Buuren, Lange Frans, Jamai Loman en Jeroen van Koningsbrugge staan via Twitter stil bij het sterven van de acteur en komiek.

Het publiek krijgt binnenkort de gelegenheid tijdens een openbare afscheidsdienst de laatste eer te bewijzen aan Johnny Kraaijkamp sr. Wanneer die dienst plaats zal vinden, is nog niet bekend. Ook overleggen de nabestaanden nog over de crematie van Kraaijkamp.

[Tour] Van den Broeck: "Het is frustrerend"

Jurgen van den Broeck kwam eerder deze Tour de France zwaar ten val waarbij hij een paar gebroken ribbenm een klaplong en een gebroken schouderblad opliep. De renner van Omega Pharma-Lotto heeft gezegd dat hij er van overtuigd is dat hij de Tour dit jaar kon winnen.

"Het is een rare Tour. Als de gebroeders Schleck of Contador de afgelopen vijf jaar bergop versnelden, had je gegarandeerd een verkoudheid te pakken. Nu is dat niet het geval. Het is rechtstaan en dan weer snel even in het zadel ploffen,” zo zegt de Belg.

Van den Broeck vraagt zich overigens af of de favorieten bang zijn of misschien niet beter kunnen. "Het is frustrerend. Zeker omdat ik die explosiviteit wel in de benen voelde. „ls ik de huidige Tour bekijk, durf ik te zeggen dat ik had meegedaan voor de eindoverwinning.”

[Tour] Voeckler: "Ik win de Tour niet"

Thomas Voeckler verwacht niet dat hij dit jaar de Tour de France zal winnen. Dit meldt De Telegraaf.

"Het is absoluut uitgesloten dat ik deze Tour de France ga winnen", aldus de geletruidrager die een kleine twee minuten voorsprong heeft op de nummer twee Fränk Schleck. "Het zou natuurlijk mooi zijn. Ik beloof ook dat ik alles zal geven, maar luister goed. Hebben jullie de namen gezien van de renners die achter mij staan? In de Alpen ga ik mijn trui verliezen.”

[Update] Captain America speelt met zijn schild

Captain America: Super Soldier is afgelopen vrijdag uitgekomen voor DS, Xbox 360, PS3 en Wii. SEGA heeft nu een aantal launchtrailers vrijgegeven voor deze game. De game is losjes gebaseerd op de film Captain America: The First Avenger die komende week in premiere zal gaan.

Bekijk hieronder de launchtrailer voor de DS- en Wii-versie van het spel. Die voor de Xbox 360 en PS3 heeft geen geluid dus zodra we de goede hebben kunnen jullie die in een update verwachten.

[Update] De launchtrailer voor Xbox 360 en PS3 is toegevoegd.

El Ahmadi: "Verhalen zijn grote bullshit"

Karim El Ahmadi werd gezien als een van de aanstichters van de spelersopstand die leidde tot het vertrek van Mario Been bij Feyenoord. "Ik vind het grote bullshit", countert hij.

"We hebben het als groep besproken en als groep gedaan. Het is veel te makkelijk om spelers als voortrekker te betitelen", zegt El Ahmadi tegen NUsport. De Marokkaan zou afgelopen seizoen op huurbasis bij Feyenoord zijn vertrokken omdat het niet boterde tussen hem en Been.

"Dat is ook weer zoiets waar iedereen een punt van maakt. Dat het vorig seizoen tussen en mij en de trainer niet liep... Ik wil er niet te veel over zeggen, maar mijn situatie hier heeft echt niet alleen met de trainer te maken. Ik weet niet eens of Mario Been het niet in me zag zitten."

Feyenoord is El Ahmadi liever kwijt dan rijk, maar daar zit de middenvelder niet mee. "Zolang ik hier zit, zal ik er alles aan doen om Feyenoord naar een hoger plan te tillen", zegt hij. Maar op langere termijn wil de Feyenoorder zekerheid. "Ik wil gewoon goed voetballen. Dat is mijn nummer één prioriteit. Laten zien dat ik de top aankan, bij welk team dan ook. Dat is mijn doelstelling dit jaar. Ik ga er alles voor doen."

[Tour] Hushovd: "Ten Dam is sterk"

Thor Hushovd is onder de indruk van de verwondingen waarmee Laurens ten Dam rondfietst. De Noor haalde de Nederlander in de Touretappe van afgelopen zaterdag in nadat de Rabobankrenner in een afdaling gevallen was en na behandeling aan zijn gezicht gewoon naar de finish toe reed.

"Toen ik hem zag, dacht ik dat hij in ziekenhuis zou moeten liggen. Maar hij is heel sterk, ook in zijn hoofd en heeft uitgereden. Ik vroeg hem of hij nog wist wie hij was. Hij noemde zijn naam en zei 'en jij bent de wereldkampioen'. Toen wist ik dat hij in orde was," zei Hushovd die Ten Dam nog een duwtje meegaf, zodat de Nederlander op tijd de finish van de etappe kon bereiken.

Introductie 18plus-keuring Australië nog ver weg

Definitief uitsluitsel rond de introductie van een 18-plusleeftijdsaanduiding voor computerspellen in Australië is nog ver weg. Australische staten kunnen het niet eens worden over de komst van zo'n leeftijdsaanduiding voor computerspellen. Zo staan de staten South Australia en New South Wales lijnrecht tegenover elkaar. Dat blijkt uit artikelen in Australische media.

In Australië is nu 15 jaar en ouder de maximale leeftijdsaanduiding voor computerspellen. Dat betekent dat games die in Europa een 18-pluskeuring krijgen niet op de markt gebracht kunnen worden in Australië. Zo werd het vechtspel Mortal Kombat in april geweigerd, terwijl bijvoorbeeld Fallout 3 in 2008 in aangepaste vorm werd uitgegeven in Australië.

De krant The Australian schrijft maandag dat de staat South Australia, waar de stad Adelaide ligt, de huidige 15-pluskeuring hoe dan ook wil vervangen voor een 18-plusaanduiding. New South Wales, met onder meer Sydney, is echter niet van plan toe te geven aan de voorgestelde plannen.

Volgens de website Gamespot is de staat New South Wales van plan zich vrijdag te onthouden van stemming. Dit zou een nieuwe vertraging betekenen voor de introductie van een 18-plusleeftijdsaanduiding.

Williams weet niets van aanklacht tegen Coughlan

Het Formule 1-team van Williams heeft aangegeven nog niets gehoord te hebben van de aanklacht die Michael Waltrip Racing tegen Mike Coughlan ingediend heeft. De engineer zou bij het NASCAR-team contractbreuk hebben gepleegd en hiervoor een juridische procedure gevoerd zal gaan worden.

"Williams is er van op de hoogte dat Michael Waltrip Racing een juridische procedure is gestart tegen het team en Mike Coughlan. Zowel Mike noch het team hebben iets ontvangen over de zaak en we hebben sinds juni geen contact meer gehad met Michael Waltrip Racing. Daarom hebben we over deze zaak geen verder commentaar te geven," zei een woordvoerder van Williams.

Bebaarde zombie in The House of the Dead: Overkill

The House of the Dead: Overkill komt terug met een Extended Cut en deze versie zal exclusief voor de PS3 zijn. De game zal verschillende nieuwe modi, wapens, monsters en levels bevatten die niet in het originele spel zaten. Daarnaast zijn de graphics ook opgepoetst.

Deze Extended Cut bevat het volgende:

  • PS Move en Sharpshooter bruikbaar
  • HD-graphics en Stereoscopisch 3D is mogelijk
  • Twee nieuwe levels
  • Exclusief nieuwe kruisboog-wapen
  • Nieuwe baby-mutant
  • Hardcore-mode, alleen headshots doden tegenstanders
  • Classic-mode, alleen de AMS Magnum beschikbaar als wapen
  • Langer durend gevecht met de allerlaatste eindbaas
  • Online Leaderboards
  • Collectibles, verzamel ingame-dingen om muziek, strips en andere dingen vrij te spelen
  • Nieuwe PlayStation Trophies
  • Verbeterde eindbazen, in alle levels
  • Nieuwe tussenfilmpjes die gebruik maken van Motion Capture

Bekijk hieronder ook enkele nieuwe afbeeldingen waaronder posters, box art en screenshots uit het spel. The House of the Dead: Overkill Extended Cut komt 25 oktober uit voor PS3

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Overkill

Rhys Ifans genoemd voor rol in nieuwe Bondfilm

Rhys Ifans zou hebben getekend voor de nieuwste Bondfilm. Welke rol de acteur uit Wales gaat spelen is nog niet duidelijk, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph. Hoofdrolspeler Daniel Craig en Ifans werkten in 2004 al samen in het romantische drama Enduring Love, waarin de twee heren een gepassioneerde zoenscène hebben.

"Ifans speelt mee in de film, evenals Javier Bardem die de slechterik speelt", zegt een anonieme bron tegen de krant. "Veel opnames vinden plaats in Zuid-Afrika."

Castinggeruchten over de vooralsnog titelloze 23e Bondfilm doen al maanden de ronde. Bardem is inmiddels bevestigd, maar nog onbekend is welke rol hij speelt. Ook Ralph Fiennes heeft getekend, maar ook over zijn rol is nog niets bekend. De enige twee castleden van wie duidelijk is wie zij spelen, zijn Craig als Bond en Judi Dench als zijn baas M.

De 42-jarige Ifans is vooral bekend als Hugh Grants losgeslagen huisgenoot in de romantische komedie Notting Hill, maar speelde ook in films als Hannibal Rising, Elizabeth: The Golden Age en The Boat that Rocked. Hij is er altijd trots op geweest dat hij, tijdens de opnames van Enduring Love, tegenspeler Craig kon jennen met de ophanden zijnde liefdesscène. Volgens Ifans vindt Craig die scène nog altijd de moeilijkste uit zijn carrière.

'Bond 23', onder regie van Sam Mendes, verschijnt volgend jaar op 1 november in de Nederlandse bioscopen.

James Bond
Rhys Ifans genoemd voor rol in nieuwe Bondfilm (Foto: Novum)

'Filmdienst Netflix binnenkort ook in Europa'

Filmservice Netflix wordt begin volgend jaar in Europa gelanceerd. Gamers met een Xbox 360, Playstation 3 of Nintendo Wii kunnen dan een abonnement afsluiten en daarmee alle films kijken die zij maar willen. Spanje en het Verenigd Koninkrijk worden door filmmagazine Variety genoemd als de eerste Europese landen die Netflix mogen omarmen.

Het bedrijf houdt de lippen stijf op elkaar. Naast Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn Frankrijk en Duitsland volgens het filmblad geschikte markten om de online dienst aan te bieden. Vooral de grootte van de landen speelt hierbij een rol.

In Nederland is het mogelijk artistieke films te kijken op de Playstation 3 via filmservice Mubi. Voor Mubi moet echter per film worden betaald, terwijl Netflix abonnementsgeld vraagt.

Brits leger wil meer reservisten

De Britse minister van Defensie wil een troepenmacht van 38.000 reservisten opbouwen om de bezuinigingen bij de strijdkrachten te kunnen opvangen. Dat heeft de BBC maandag gemeld.

Volgens de Britse omroep geeft de regering maandag later op de dag uitleg over de voorgestelde maatregelen bij Defensie. Bij de geregelde troepen moeten tot 2020 19.000 banen vervallen. Het leger zal in 2020 uit 81.000 militairen bestaan.

Leger

Brits leger wil meer reservisten (Foto: Guardian)

Drukte bij tweede dag Vierdaagsefeesten

De tweede dag van de zeven Nijmeegse Vierdaagsefeesten heeft 215 duizend bezoekers getrokken. Dat zijn er een stuk meer dan de tegenvallende 110 duizend van de eerste dag, maar vorig jaar trok de tweede dag 225 duizend bezoekers.

Het kleine verschil met vorig jaar was volgens een woordvoerder van de organisatie niet te merken. "De sfeer was geweldig. Overdag was het dringen op de straten en zaten de terrassen bomvol, maar 's avonds koelde het wel snel af."

De eerste dag viel het bezoekersaantal door het regenachtige weer flink tegen. Vorig jaar trokken de eerste dag nog 180 duizend mensen naar de stad.

Zondag was het in grote delen van het land wisselvallig weer, maar in Nijmegen was er alleen rond 18.00 uur een fikse bui. "Mogelijk bleven mensen thuis vanwege berichtgeving over slecht weer", zegt de woordvoerder.

Ook volgens de politie was het 'gezellig druk'. Rond 01.00 uur begon de stad snel leeg te lopen. Er werden twee mensen aangehouden.

Het wandelevenement, dat dinsdag begint, werd zondagavond afgetrapt met de Vlaggenparade in stadion De Goffert.


Drukte bij tweede dag Vierdaagsefeesten (Foto: Novum)

Chip in nek voor reumapatiënten

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam begint naar verwachting eind augustus een proef waarbij een chip wordt ingebracht in een zenuw in de nek van patiënten die lijden aan reumatoïde artritis, een vorm van reuma.

De chip zal dagelijks ongeveer een minuut lang een elektrisch signaal afgeven. De verwachting is dat daardoor ontstekingen in de gewrichten van reumapatiënten worden geremd. Reumatoloog professor Paul Tak heeft maandag een bericht hierover in De Telegraaf bevestigd.

Chip

Chip in nek voor reumapatiënten (Foto: ANP)

Gebruik mobiel internet groeit explosief

Steeds meer mensen maken gebruik van mobiel internetten. In 2010 had ruim een op de drie internetters toegang tot het web via mobiele apparatuur. In 2007 was dat nog een op de vijf internetters. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekend.

De stijging komt vooral door het toenemend gebruik van mobiele telefoons met een internetverbinding. In 2010 had ruim 20 procent van de internetgebruikers via een mobiele telefoon toegang tot het internet. In 2007 was dit nog 8 procent. Het gebruik van andere mobiele apparaten is nauwelijks veranderd.

Vooral jongeren maken gebruik van internet via hun mobiele telefoon. Van de 12- tot 25-jarigen gebruikt 30 procent wel eens een mobiele telefoon om te internetten. Oudere internetters maken hier minder gebruik van: van de 45- tot 65-jarigen gebruikt 11 procent hiervoor wel eens een mobiele telefoon.

Gebruik mobiel internet groeit explosief
Gebruik mobiel internet groeit explosief (Foto: ANP)

Dekker van de partij in Nederlandse criteriums

Thomas Dekker maakt volgende week zijn rentree in Nederland. De 26-jarige wielrenner meldt via Twitter dat hij zijn opwachting maakt in de criteriums van Chaam, Stiphout, Wateringen en Heerlen. Deze wedstrijden worden traditiegetrouw in de week na de Tour de France verreden.

Dekker maakte op 6 juli in het Belgische Sint Niklaas zijn comeback in het wielerpeloton, na het uitzitten van een tweejarige schorsing vanwege het gebruik van epo. Nu gaat hij dus zijn eerste wedstrijden in zijn geboorteland fietsen. Dekker gaat vanaf augustus voor de opleidingsploeg van Garmin rijden. Hij stond eerder onder contract bij Rabobank en Silence-Lotto

Overvallers met barkruk verjaagd

Twee overvallers hebben zondag een verkeerde inschatting gemaakt toen ze dachten met gemak een café in Tilburg te kunnen overvallen. Een 52-jarige Tilburger kwam op hen afgerend met een barkruk, waarop ze het hazenpad kozen. Een 19-jarige Tilburger is later aangehouden, meldt de politie.

Rond 17.00 uur liep het tweetal het café aan de Tartinistraat binnen om geld van de eigenaresse te eisen. Om de eis kracht bij te zetten had een van hen een mes bij zich. In de barkruk die een bezoeker oppakte zagen ze toch een gevaarlijker wapen. Toen hij op hen afrende, snelden ze naar buiten.

Ze vluchtten via de Bellinistraat, maar een getuige zag hen in een auto stappen en wegrijden. De politie vond de auto een kwartier later op de Kapelmeesterlaan. De 19-jarige Tilburger in de auto is aangehouden. De andere dader is nog voortvluchtig.

Velthuizen laat contract via FIFA ontbinden

Piet Velthuizen is weer transfervrij. De doelman heeft zijn contract bij Hercules Alicante via de FIFA laten ontbinden. De Nederlander kwam het afgelopen seizoen nauwelijks in actie voor de Spaanse club en kreeg bovendien vijf maanden geen salaris uitbetaald.

"Vanaf dag één was de club eigenlijk slecht met betalen", zegt de doelman in De Telegraaf. "Dan denk je nog: 'dat komt wel, het is toch een Primera Divisionclub'. Maar als je het bijna nooit krijgt en vervolgens hoort dat de hele selectie dat probleem heeft, ga je je toch wel achter je oren krabben. Hoeveel ik nog krijg? Tonnen euro's."

Velthuizen besloot met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse hulp te zoeken bij hogere instanties. "Eerst via de Spaanse voetbalbond RFEF, maar daar vond Hercules ook weer een trucje op. De club stuurde vervolgens een brief, waarin stond dat men mijn drie jaar doorlopende contract wilde ontbinden. Wij hebben geantwoord dat dit goed was, maar met compensatie voor de drie seizoenen die restten. Zij hadden toch contractbreuk gepleegd?"

"Omdat ik niks hoorde, hebben we ons tot de wereldvoetbalbond FIFA gewend. Ik ben nu transfervrij en neem voor lief dat het misschien nóg moeilijker wordt om mijn achterstallige salaris te krijgen. Ik ben echter te veel sportman om nu niet weer aan het keepen te komen. Gelukkig heb ik in het verleden wel iets kunnen sparen."

Velthuizen gaat nu op zoek naar een nieuwe club. "België, Nederland, Duitsland, Engeland, Italië, Frankrijk of Spanje. Het maakt me echt helemaal niks uit. Het belangrijkste is om een stabiele vereniging te vinden, die gewoon betaalt en normaal met spelers omgaat."

'HRT wil Villa laten racen'

Javier Villa lijkt nog dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 te kunnen maken. Hispania Racing heeft de 23-jarige Spanjaard benaderd om later dit jaar Vitantonio Liuzzi te gaan vervangen. Het past in de filosofie van de nieuwe eigenaar Thesan Group om de banden met thuisland Spanje aan te gaan halen.

"Ja, het is allemaal waar. Ik maak een goede kans om in de Formule 1 te debuteren bij Hispania Racing," zei Villa tegen Italiaracing. De Spanjaard zal eerst vrijdagtrainingen gaan rijden. Zijn adviseur Jose Ramon Galan meldt hierover: "De Formule 1 is een geweldige en onverwachte mogelijkheid. We zien wel hoe de situatie zich ontvouwt."

Villa komt momenteel uit in het World Touring Car Championship waarin hij dit seizoen als hoogste positie een derde plaats in de eerste race in Hongarije behaalde. In een verder verleden reed de Spanjaard vier seizoenen in de GP2 Series waarin hij in 2006 drie zeges boekte. Daarna deed hij alleen in de GP2 Asia Series seizoen 2009-2010 internationaal nog even van zich spreken.

"Xbox 3 heeft graphics als Avatar-film"

Technologie-bedrijf AMD, degene die onder andere de grafische hardware voor Xbox 360 heeft verzorgd, claimt dat de volgende Xbox graphics krijgt die vergelijkbaar zijn met de Avatar-film van James Cameron. Op dit moment is er geen hardware voor consumenten, ook niet op de PC, die zulke beelden aankan.

AMD wil niet bevestigen dat ze werken aan de opvolger van de populaire Xbox 360, maar gamers kunnen zich volgens Neal Robison wel alvast enthousiast maken. Naast veel mooiere graphics kunnen we ons volgens Robison ook opmaken voor een sterkere A.I. en verbeterde physics. De voetgangers in GTA en Saints Row zullen nooit meer hetzelfde zijn aangezien ze allemaal een individu zullen gaan worden.

Avatar

Ajax wil Stekelenburg en Vertonghen langer behouden

Ajax gaat proberen om Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen langer aan zich te binden. Het tweetal staat in de belangstelling van Europese topclubs, maar tot nu toe is een serieus bod uitgebleven. Daarom willen de Amsterdammers proberen de contracten van de keeper en de verdediger te verlengen.

"Ik heb hem gevraagd bij te tekenen en hij staat daar positief tegenover. Jan heeft ook aangegeven niet naar elke willekeurige club te gaan. Hij heeft het bij Ajax en in Amsterdam bijzonder goed naar zijn zin," zei De Boer over Vertonghen die nog een contract tot medio 2013 heeft. De oefenmeester denkt dat het voor de Belg zelfs goed is dat hij langer blijft, omdat Ajax een mooi jaar tegemoet kan gaan. "Daarna kan hij misschien een veel mooiere transfer maken."

De Boer wil ook Stekelenburg vragen om langer in Amsterdam te blijven. Hierover heeft hij binnenkort een gesprek met de international. "We willen snel duidelijkheid of hij blijft of niet en daarnaast of hij zijn tot 2012 lopende contract wil verlengen. Zo niet, dan is een transfer in de winter waarschijnlijk."

De Bakker uit tophonderd

Thiemo de Bakker is op de nieuwste editie van de wereldranglijst bij de mannen uit de tophonderd gevallen. De Bakker zakte van de 99e naar de 104e plek.

Robin Haase, de beste Nederlander op de lijst, moest één plek inleveren en is nu de nummer 54 van de wereld. Thomas Schoorel bleef 121e.

In de top van de ranglijst veranderde er niets. Novak Djokovic blijft de nummer één van de wereld gevolgd door Rafael Nadal en Roger Federer.

Gratis DLC bij Witcher 2 patch

CD Projekt RED houdt zijn beloftes. De maker van The Witcher 2 heeft in de eerstvolgende patch weer een extragratis DLC gestopt. "A Sackful of Fluff"-quest begint in Vergen, Chapter 2, die volgens de omschrijving 'spelers met het meeste geduld zal belonen'. Hieronder staan trouwens alle fixes van patch 1.3.

Interessantste aanpassingen zijn mutagens die nu ook als alchemy ingrediënt gebruikt kan worden. Items kun je bij inns opslaan, en er is een 'junk' filter in je inventory. Natuurlijk zijn er nog genoeg bugfixes om blij van te worden. Alleen jammer dat ze de deuren niet gefixed hebben...

1. New FREE DLC - "A Sackful of Fluff" is a new quest in Chapter 2 of the game. To start the quest, visit the eccentric Elthon, who inhabits a solitary hut near the quarry outside Vergen. The quest will prove most rewarding to those who demonstrate patience.
2. Game now supports 4:3, 5:4, 16:10 aspect ratios.
3. Item storage has been added. Players can now store items from their Inventory at inns. To leave items in storage or collect previously stored items, talk to innkeepers.
4. A Junk‟ panel has been added to Inventory to provide greater clarity in item classification.
5. New menu option added in Extras‟ - enables players to view in-game animated sequences (flashbacks, memory flashes, dreams stolen by harpies) outside of the game.
6. A Quickload‟ option has been added under the F9 key.
7. The game's HUD can now be hidden in order to produce HUD-free screenshots! On newly installed game copies, the option to hide/show the HUD is available by default under the 'H' key. Users who have modified the key assignments on their installations should go to the 'Input Settings' dialogue of the Witcher 2 Configuration Tool to assign a key to this option. Please note that the game cannot be played with the HUD hidden.
8. Issue involving the game not running at 2560x1440 resolution has been resolved.
9. Issues with nVidia 3D Vision technology have been resolved. Players no longer need to uninstall the related drivers.
10. Key bindings have been corrected to enable configuration of mouse buttons for use by left-handed players.
11. Assorted key binding options have been added to facilitate configuration of controls and quick access to various in-game panels.
12. Issue related to game settings being reset to defaults upon patch installation has been resolved. Patches no longer reset game settings.
13. The configuration file is no longer over-written when the launcher/configuration tool is patched and over-written.
14. The launcher now closes while the game is being patched, thus eliminating the resulting game patching error.
15. The launcher now closes completely and no longer continues to operate in the background.
16. Installed game version is invalid or incomplete‟ error in updater when free space on system drive is insufficient - message has been corrected to reflect more accurately the nature of the error.
17. Mutagens are now alchemy ingredients. Minor mutagens drop more frequently than do major mutagens, though the overall mutagen drop rate has been reduced.
18. Corrections have been made in the mutagen drop rate and in Thorak‟s store.
19. Dragon‟ section of Prologue does not become available until after all assault-related sections have been completed, thereby softening the difficulty curve at the start of the game.
20. During the fight against the kayran, when the bridge collapses, a map pin appears at the end of the bridge to facilitate player navigation and quest completion.
21. Map pins have been corrected in many quests.
22. Quen Sign slightly de-buffed - Sign dissipates 20% faster after foes land a blow. Assorted minor balance issues related to this Sign have also been resolved.
23. Issue with Dragon‟s Dream bombs has been resolved. Damage to bosses from cast daggers has been reduced by one-half.
24. Several optimization improvements have been made in the tavern in Vergen.
25. Problem with music accompanying stealth‟ sequences has been resolved.
26. Issue related to arm wrestling Bart Bargee has been resolved. Players can no longer win coin from this character endlessly.
27. Option to fist fight woman praying at a statue in Vergen has been deactivated.
28. Mini-game contestants at one of the in-game taverns now switch positions correctly without blocking one another.
29. Problem involving Fenn‟s sword in combat has been resolved.
30. Problems with herbalist‟s gloves have been resolved.
31. In the Prologue, Geralt retains his steel long sword throughout, i.e., he is no longer automatically equipped with his default sword for the Assault‟ sequence.
32. Problem with some nekkers being immortal has been resolved.
33. Issue with triggered black screens blocking game progress has been resolved.
34. Interactions no longer appear on nekker nests after these have been destroyed.
35. The "Scent of Incense" quest no longer shows up as failed after being completed successfully.
36. Sudden switch to gameplay just prior to cut scene involving Cynthia and Philippa has been eliminated.
37. Triss, Roche and Iorveth are now de-spawned before the final credits roll.
38. Guard pacing cycles have been corrected.
39. The Redanian messenger in Henselt‟s tent can no longer be killed, preventing him from re-spawning.
40. Elf woman in Vergen no longer strikes a T-pose.
41. Rotfiends feeding on corpses no longer re-spawn after corpse is burned.
42. Several fixes have been made in the functioning of in-game populaces.
43. Numerous problems with cameras in dialogue sequences have been resolved.
44. Assorted corrections have been made in dialogue sequences (including King Foltest‟s gestures on the town walls in the Prologue).
45. A progression break in the In the Claws of Madness‟ quest has been eliminated

Burgemeester Hengelo overlegt over bestuurslid pedovereniging

De burgemeester van Hengelo heeft maandagmiddag een overleg over de veiligheid van een bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Penningmeester Marthijn Uittenbogaard vroeg zondag in een e-mail aan premier Mark Rutte (VVD) om beschermingsmaatregelen.

Daarin schreef hij dat burgemeester Frank Kerckhaert (CDA) hem niet goed kan beveiligen. De politie zou hem onvoldoende beschermen. De woordvoerder van de gemeente wil pas na het overleg meer over de zaak vertellen. Uittenbogaard schreef zondag regelmatig contact met de burgemeester te hebben gehad over zijn veiligheidssituatie. Sinds zijn verhuizing van Leiden naar Hengelo zou hij onder vuur liggen. Zo zijn ruiten ingegooid, is hij geslagen en zijn hij en zijn partner bedreigd.

Het OM maakte vorige maand bekend de pedovereniging niet te vervolgen of verbieden. Er zouden geen mogelijkheden zijn de vereniging strafrechtelijk aan te pakken.

Letselschadeadvocaat Yme Drost stapt maandag naar het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen de vereniging toch te vervolgen. Hij kreeg daartoe deze week een verzoek van de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie van het OM in Rotterdam.

'Gameloft buit personeel uit'

Niet voor het eerst wordt een gamestudio beschuldidgd door een oud-werknemer van het uitbuiten van zijn personeel. Glenn Watson, oud-Gamelofter, beweert dat de studio personeel makkelijk 100 tot 120 uur per week laat werken. "Ik startte om 9:30, ging om 02:30 weer naar huis, en kwam weer terug om 08:30."

"Na vier achtereenvolgende weken van veertien uur per dag, inclusief weekenden, realiseerde ik me dat ik moest opstappen", aldus Watson, die al aardig wat ervaring op het gebied had. Hij was hoofdprogrammeur bij Gameloft Auckland en zegt dat de personeelsomstandigheden verre van de Nieuw-Zeelandse gezondheid- en veiligheidsnormen was.

Watson heeft daarnaast gezegd dat Gameloft 'vertraagtechnieken' toepast wanneer je een gesprek aanvraagt met een bemiddelaar van het Nieuw Zeelandse ministerie van Arbeid. Daarnaast heeft Gameloft volgens een wervingsbureau een 'ongewone' interesse in het inzetten van junior werknemers, waarbij sommige werknemers volgens Watson 24-urige diensten moesten draaien.

Om de deadlines te halen heeft het management van Gameloft verschillende deadlines op weken eerder neergezet dan de hoge bazen van het bedrijf hadden besloten, wat volgens de berichten resulteerde in uren aan onbetaald overwerk. Werknemers werden op kantoor gehouden en functie-ongeschikte rollen toegewezen, waarbij bijvoorbeeld een grafisch ontwerper werd ingezet als tester bij een ander project.

Hoewel Gameloft de werknemers in een email op het hart drukt dat "niemand hoeft te blijven als ze niet over willen werken", staat er in de contracten dat er van werknemers wordt verwacht dat er een 'redelijk aantal uren' overgewerkt dient te worden zonder salaris. Deze uren worden echter op projectbasis bepaald door het management.

Rockstar, Team Bondi, EA, en andere gamestudio's zijn in het verleden ook al beschuldigd van slechte werkomstandigheden. Gameloft is een ontwikkelaar voor mobiele toepassingen en games, met een jaarlijkse omzet van €100 miljoen per jaar.

Akkoord City en Corinthians over Tévez

Carlos Tévez is dicht bij een terugkeer naar Zuid-Amerika. Manchester City heeft met Corinthians een akkoord bereikt over de transfersom voor de Argentijn.

Dat onthulde trainer Roberto Mancini op een persconferentie tijdens de oefentrip in Noord-Amerika. Afgelopen week veegde de Engelse club een Braziliaans bod van ruim 45 miljoen euro van tafel. Manchester City verlangde 57 miljoen euro voor de spits die afgelopen seizoen twintig keer scoorde in de Premier League.

De clubs hebben elkaar nu gevonden. "We hebben een akkoord bereikt met Corinthians, maar Carlos is nog altijd speler van City", zei Mancini. De Italiaan kon niet zeggen of Tévez nu zelf in gesprek gaat met de club. "Dat weet ik niet. Het enige wat ik kan zeggen is dat Carlos nog eigendom van deze club is."

"Ik wil wachten wat de uitkomst is", vervolgde Mancini. "Op dit moment zijn we op trainingskamp in Noord-Amerika en werken we met andere spelers. Daar moet onze aandacht nu naar uitgaan."

Kojima geen tijd voor Snatcher 2

Hideo Kojima is een druk man. Hij heeft zijn eigen gamestudio, Kojima Productions, en is op dit moment druk bezig met een nieuwe engine genaamd FOX. Niet gek dus dat de grootheid heeft aangegeven dat hij geen tijd heeft om een vervolg op het populaire Snatcher te maken.

Het is misschien niet gek maar natuurlijk wel enorm jammer. Toch is er misschien licht aan de horizon want Kojima heeft ook aangegeven dat anderen het van hem best mogen ontwikkelen.

"This idea of an open world in 3D is very good, and I would love to do something like Snatcher, but I do not have the time or the means to do so. But if anyone else would like to develop it, I would love it".

Wellicht dat een andere developer de Snatcher 2-productie wel in handen wil nemen. Het eerste deel verscheen in 1988 en was een action-adventure. In het spel speelde je een onderzoeker die de Bioroids probeerde te ontmaskeren. Deze wezens vermoordden mensen om hun plaats in de samenleving in te nemen.

Hieronder de intro van de game uit 1988.

Minder hooikoortsklachten door droog voorjaar

Door het droge voorjaar zijn er veel minder hooikoortsklachten. Een direct gevolg van droog weer is dat er meer graspollen in de lucht hangen, maar het zorgt er ook voor dat gras veel slechter groeit en er dus minder graspollen worden aangemaakt. Dat meldt natuurbericht.nl maandag.

Het Leids Universitair Medisch Centrum telde veel minder graspollen dan gebruikelijk. Het ziekenhuis heeft een zogenoemde pollenval op het dak. Dat is een soort stofzuiger die de lucht langs een rol plakband leidt. Aan het eind van de week wordt met een microscoop bekeken hoeveel pollen er op het plakband terecht zijn gekomen.

Sinds 1976 worden tussen 15 mei en 15 juli gemiddeld 3900 graspollen geteld. Deze keer bleef de teller steken op 1689 pollen. Alleen vorig jaar werden minder pollen geteld. Toen kwam dat niet door droog weer, maar juist door een zeer koude mei. Ook dat kan de groei van grassen sterk vertragen.

Het lagere aantal graspollen is ook terug te zien in de hoeveelheid klachten van hooikoortspatiënten. Bij de site allergieradar.nl kunnen zij hun klachten een cijfer geven, waarbij 1 staat voor geen klachten en 10 voor maximale klachten. De gemiddelde score bleef hangen op 3,6. Normaal is dat 6,0.

Het graspollenseizoen duurt volgens allergieradar.nl nog een maand. De regenbuien zouden er niet voor zorgen dat het gras plotseling zo sterk gaat groeien dat er alsnog veel pollen in de lucht komen.

Vrijheid centraal in Fable: The Journey

Fable: The Journey werd afgelopen E3 voor het eerst getoond. Veel gamers waren kritisch over wat ze zagen want de game zag er uit alsof alles on-rails was. Toch beweert Molyneux dat ze precies het tegenovergestelde willen bereiken. Fable: The Journey draait om vrijheid.

“The first word that we wrote on the wall when we were designing this game was ‘freedom’".

Volgens Molyneux zul je de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Samen met je paard en wagen zul je overal kunnen komen waar je wilt en hoe je maar je wilt. De speler kan de game spelen zoals hij dat wil.

Ook mag je zelf bepalen hoe je omgaat met je paard. Je kunt zo hard met de teugels slaan als je wilt maar pas wel op. Je paard heeft gevoel en als het misgaat, dan zal je dat als speler niet koud laten.

“Just remember your horse has feelings – if you push your horse to the point of collapse you’re going to feel pretty guilty about that.”

Ook zullen andere karakters in de game anders reageren als je paard gezond en gelukkig is dan als deze verwaarloosd en ongelukkig is. Hierdoor is het mogelijk dat je bepaalde quests van de game niet kunt doen. Fable: The Journey verschijnt in 2012 voor de Xbox 360 en Kinect.

fable: The Journey

Dead Rising 2: Off The Record krijgt 30% meer zombies

Dead Rising 2: Off The Record is een expansionpack voor Dead Rising 2 en zal in oktober uitkomen. Om de nieuwe game te promoten, heeft Capcom Vancouver enkele leuke feitjes over zombies naar buitengebracht. Altijd willen weten hoeveel zombies er op je scherm verschijnen? Lees verder.

Frank, de protagonist, zal een heel stuk sterker zijn dan voorheen. Hierdoor is het mogelijk om nog meer zombies op het scherm te tonen. In sommige stukken zullen er zelfs 30% meer zombies neer te knallen zijn.

"This time around, because we made Frank a tougher character right at the beginning and we gave him more cool weapons that do a lot more damage, we actually managed to up the zombie density and have the world be a little more dangerous for him. In places, we upped the density by at least 30%. There are probably a few thousand zombies in any one environment."

Toen de demo van Dead Rising 2 werd getoond, waren er soms wel 7000 zombies tegelijk op je scherm. Capcom heeft dat uiteindelijk laten vallen vanwegeonbekende redenen. Off The Record zal dat getal echter wel gaan benaderen, verklaart Capcom. De nieuwe expansion laat je verder met nog meer wapens vechten, waaronder Franks camera.

"Not only is his camera the signature device and helps him earn PP (experience), the camera is involved with him solving missions. In one mission right at the very beginning where he sees the exchange of a bomb for money and he has to cover this with photographs to complete the mission.

"Also, Frank is a man of action. He gets in there and roughs people up and there are lots of bosses and psychos he encounters in the story as well, but the camera is an integral part."

[Tour] Terpstra heeft het gehad met de Tour

Wielrenner Niki Terpstra heeft het gehad met de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse renner in Belgische dienst denkt alleen dat er voor sprinters of klimmers iets te halen valt in de Tour. Dat meldde hij in De Telegraaf.

"Als je zoals ik een renner bent die er tussenin zit, ben je kansloos. Ik denk niet dat ik volgend jaar zin heb in de Ronde van Frankrijk", aldus Terpstra, die gisteren voor de derde keer deze Tour een vluchtpoging zag mislukken.

Terpstra heeft het gehad met de Tour
Terpstra heeft het gehad met de Tour (Foto: ANP)

EA: 'App Store is in freefall'

Alhoewel EA goede zaken doet met de App Store, zijn ze toch niet tevreden. EA chief creative director Richard Hilleman heeft verteld dat de App Store in een 'freefall' zit. 

"Our current experience is that the App Store model is essentially in freefall. That increasingly people in that context need to pay in-game versus out of the game. The good news is that our experience with DLC has been that if we do those strategies successfully, that we get payment rates that are far superior to almost everybody else in the online commerce space."

Waarom EA nu met dit bericht naar buiten komt, is onbekend. PAs geleden kwamen ze nog naar buiten dat ze zeer tevreden waren over de App Store. EA is pas overgestapt op Android, waar ze misschien een beter gevoel bij hebben gekregen?

[Tour] Evans: "In de alpen wordt het nog zwaar"

Afgelopen zaterdag, in de etappe naar Plateau-de-Belle, voelde Cadel Evans zich niet geroepen om gehoor te geven aan de broers Andy en Fränk Schleck om ook door te rijden. Dit meldt De Telegraaf.

"Zij rijden de hele dag op kop en kunnen de gele trui veroveren. Dan is het toch niet mijn taak om voor hen te werken. Wacht eens even, ik ben hier niet om hen naar Parijs te loodsen. In de Alpen wordt het nog zwaar genoeg, daarom moet je zuinig met je krachten omgaan," aldus de Australische renner van het team van BMC.

Amoah in beeld bij Ajax als reservespits

Geoffrey Castillion krijgt tijdens de voorbereiding de kans om zich te laten zien bij Ajax. Mocht hij nog niet klaar zijn voor het grote werk, dan is Matthew Amoah een optie.

Dat erkende trainer Frank de Boer tegen De Telegraaf. "Amoah is de revue gepasseerd", aldus De Boer in Duitsland. "We zullen daar de komende dagen heel zorgvuldig naar kijken." Ajax wil een betrouwbare vervanger van Kolbeinn Sigthorsson, mocht Castillion het niveau nog niet aankunnen.

"Hij is ervaren, maar normaal worden er liever geen oudere spelers aangetrokken. Het is best lastig. Ik moet me afvragen wie ik in de Champions League in de spits opstel als Kolbeinn Sigthorsson geblesseerd is." Siem de Jong is ook een optie. "Precies, als ik voor Siem kies, hoeft Amoah of iemand anders niet te worden gekocht."

Een verkoop van Castillion is in ieder geval geen optie voor De Boer. "Dan spreek je over verhuur. Maar dat beslissen we alleen als dat beter voor Ajax en beter voor Geoffrey is." RKC zou in de markt zijn voor de jonge spits.

'Fabrikanten maken sigaretten steeds verslavender'

Tegen de richtlijnen in maken tabaksfabrikanten hun sigaretten steeds verslavender. De richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie zijn nog niet uitgewerkt in nationale wetgeving, schrijft het Nederlands Dagblad maandag.

Een probleem hierbij zou zijn dat de richtlijn te vaag is. Zo moet bij iedere stof worden bepaald of die een sigaret aantrekkelijker maakt of verslaving bevordert. Er zijn inmiddels meer dan duizend zogenoemde additieven. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ziet toe op de aanmelding van deze toevoegingen, maar heeft volgens de krant nog nooit een stof verboden.

Fabrikanten voegen onder meer glycerine, cacao, suikers, drop, menthol en vanille toe. Onlangs werd de lijst van zogenoemde additieven met drie stoffen uitgebreid. Een maakt de rook blauwer, een ander versterkt de smaak en werkt laxerend en de laatste moet een hongergevoel onderdrukken. Alle stoffen samen zouden ongeveer tien procent van het gewicht van een sigaret vormen.

Knapen niet tevreden met opbrengst hulpactie Afrika

De hulpactie voor Afrika brengt minder op dan gehoopt. In een week tijd is op giro 555 nog maar twee miljoen euro gestort om de hongersnood in de Hoorn van Afrika te bestrijden. Staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Ben Knapen (CDA) roept in het AD op meer te doneren.

"We kunnen niet de andere kant opkijken nu zoveel mensen met de dood worden bedreigd", zegt Knapen. Het ergste moet volgens hem nog komen. "We kunnen in Nederland niet onverschillig zijn voor wat er in de wereld gebeurt. Er moet nú hulp komen."

Hij vreest dat de actie door de vakantie langzaam op gang komt. Knapen vertrekt dinsdag naar Kenia voor een bezoek aan het vluchtelingenkamp Dadaab. De droogte in de Hoorn van Afrika is de ergste in zestig jaar, meldde het ministerie van Knapen zondag.

Het getroffen gebied beslaat het noorden van Kenia, Ethiopië, Somalië, Eritrea en Zuid-Sudan. Volgens de VN zijn meer dan elf miljoen mensen getroffen en zoeken dagelijks duizenden Somaliërs hun toevlucht in Kenia.

Knapen is overigens niet van plan de opbrengst van de inzamelactie te verdubbelen. Hij wijst erop dat bovenop de structurele bijdragen die het gebied krijgt al vijftien miljoen euro noodhulp is gegeven.

Rebekah Brooks op borgtocht vrij

De voormalige chef van het Britse mediaconcern News International, Rebekah Brooks (43), is rond middernacht op borgtocht vrijgelaten. Dit heeft haar woordvoerder gemeld. Ze werd zondag gearresteerd in het kader van een onderzoek naar het illegaal afluisteren van telefoongesprekken en omkoping van politiemensen door medewerkers van de krant News of the World (NotW).

Ze moet zich in oktober opnieuw bij de Londense politie melden. Ze werd circa 12 uur ondervraagd. Brooks stelt niets verkeerd te hebben gedaan en heeft ontkend op de hoogte te zijn geweest van de kwalijke praktijken van medewerkers van het zondagsblad. Dat vormt de spil van het schandaal en is daarom eerder deze maand opgeheven.

Brooks ging in 1989 bij NotW werken en klom er op tot hoofdredacteur. Ze leidde The Sun van 2003 tot 2009 toen ze baas van het overkoepelende Britse concern van mediamagnaat Rupert Murdoch werd. Ze legde die functie 15 juli neer.

Zondag legde het hoofd van de politie van Londen, Paul Stephenson, zijn functie neer als gevolg van claims dat hij geld van NotW ontving.

Rebekah Brooks op borgtocht vrij
Rebekah Brooks op borgtocht vrij (Foto: ANP)

Drooglegging in Ecuador

De regering van het Zuid-Amerikaanse Ecuador heeft zondag de verkoop van alcoholische dranken in het hele land voor 72 uur verboden. In korte tijd zijn in het land meer dan 20 mensen overleden doordat ze drank op hadden waar de levensgevaarlijke alcoholsoort methanol in bleek te zitten.

De ministeries van Volksgezondheid en van Veiligheid hebben de bevolking opgeroepen geen verdachte drank te nuttigen. Gevreesd wordt dat de dodelijke zelfgestookte 'aguardiente' zich in het land verspreidt.

Acteur John Kraaijkamp (86) overleden

Acteur John Kraaijkamp is zondagmiddag op 86-jarige leeftijd overleden in Laren. Hij is "rustig ingeslapen" in het bijzijn van zijn vier kinderen, zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en diens echtgenote, vertelde woordvoerder van de familie Sidney Brandeis maandag. "Zo had hij het graag gewild."

Kraaijkamp was "lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde", aldus Brandeis. "Hij was tot het laatste moment volledig bij".

Wanneer Kraaijkamp zal worden gecremeerd, maken zijn nabestaanden later deze week bekend. Er zal in ieder geval een gelegenheid voor het publiek komen om afscheid te nemen van de acteur.

John Kraaijkamp maakte een gevarieerde carrière. Op zijn veertiende maakte hij als 'Neerlands Jeugdige Tenor' al zijn opwachting op het toneel. Het grote publiek leerde zijn komische kanten kennen door zijn samenwerking met Rijk de Gooyer en zijn latere rol als weduwnaar Piet Bovenkerk in de televisieserie Het Zonnetje in Huis, die hij ruim tien jaar speelde.

Los van zijn vele televisierollen was Kraaijkamp ook vaak in het theater te zien. Zo speelde hij Sancho Panza, de trouwe hulp van Don Quichot in De Man van La Mancha. In zijn tijd bij het RO Theater liet Kraaijkamp zien dat hij ook niet terugdeinsde voor klassieke rollen zoals die van King Lear.

Acteur John Kraaijkamp (86) overleden
Acteur John Kraaijkamp (86) overleden (Foto: ANP)

[Copa] Venezuela voor eerst in halve finale

Venezuela is voor het eerst doorgedrongen tot de halve finale van de Copa America. Met FC Twente-speler Roberto Rosales in de basis werd in het Argentijnse San Juan een verrassende 2-1 overwinning geboekt op Chili. In de halve eindstrijd neemt Venezuela het op tegen Paraguay, dat eerder op de dag eveneens voor een stunt zorgde door Brazilië de voet dwars te zetten.

Juan Arango stond na een halfuur spelen aan de basis van de openingstreffer van Venezuela, dat bij de veertiende eerdere deelnames aan de Copa America in totaal slechts twee wedstrijden wist te winnen. De speler van Borussia Mönchengladbach stelde Oswaldo Vizcarrondo met een scherp ingedraaide vrije trap in staat om te scoren.

Na rust kwam Chili beter voor de dag en stapelden de kansen zich op. Nadat twee keer de lat succes in de weg had gestaan, maakte Humberto Suazo in de zeventigste minuut gelijk. Chili probeerde door te drukken, maar kreeg door opnieuw een vrije trap van Arango tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Doelman Claudio Bravo kreeg de bal niet onder controle, waarna Gabriel Cichero voor de historische zege zorgde.

Nu Brazilië en Argentinië zijn uitgeschakeld gaat er dit jaar sowieso een outsider met de Copa aan de haal. Een dag voordat Venezuela en Paraguay de degens kruisen, spelen Peru en Uruguay om de andere finaleplaats.

Meerdere Kirby's in de aanval

Nintendo heeft een nieuwe website vol video's in elkaar gezet. Dit keer voor Kirby Mass Attack voor de Nintendo DS. Kirby is getroffen door een vloek, waardoor de roze pluisbal wordt gesplitst in tien kleinere Kirby's. De Kirby-groep moet samenwerken om bij hun mysterieuze vijand te komen en de betovering ongedaan te maken.

Aan het begin van elk level ben je slechts een enkele Kirby, die nog niet veel kan doen. Maar als je eenmaal genoeg energie hebt gekregen door het eten van fruit, komt er een extra Kirby bij om te helpen met het oplossen van puzzels en het verslaan van grotere vijanden. Een zwerm van tien Kirby's kan vrijwel alles aan.

Je bestuurt de Kirby's met het touch screen. Door snel te tikken rent de groep van Kirby snel, terwijl door te slepen de groep netjes bij elkaar blijft en zelfs even kan zweven voor een tijdje. Wordt een Kirby te vaak geraakt dan verdwijnt het vanzelf, zodat je weer opnieuw fruit moet sparen om een verzwakte extra Kirby te verdienen. Door speciale helingringen te pakken kun je de gewonde Kirby's genezen.

Kirby Mass Attack komt 4 augustus uit in Japan en 19 september komt het spel in Noord-Amerika voor de Nintendo DS. Of en wanneer het spel uitkomt in de Europa is nog niet bekend.

[Copa] Ook Brazilië uitgeschakeld na strafschoppen

Na de Argentijnen zijn zondag ook de Brazilianen uitgeschakeld in de kwartfinales van de Copa America. De titelverdediger verloor net als de verliezend finalist van de vorige editie na strafschoppen. Paraguay was in La Plata vanaf elf meter beter dan Brazilië: 2-0.

De vier Brazilianen die mochten aanleggen in de strafschoppenserie misten allemaal. Voor Paraguay waren Marcelo Estigarribia en Cristian Riveros wel trefzeker. Na verlenging was het 0-0.

Betogers voor en tegen grondwet in Marokko

Tienduizenden Marokkanen hebben zondag betoogd voor of tegen de ontwerpgrondwet die twee weken terug per referendum is aangenomen. Over de aantallen betogers doen verschillende lezingen de ronde, maar de grootste samenscholingen waren in Casablanca, Rabat en Tanger. In Casablanca protesteerden volgens de oppositie 30.000 mensen tegen de voorgestelde grondwet. Volgens het staatspersbureau MAP waren er in heel het land 160.000 voorstanders op de been.

Het voorstel handhaaft de macht van de koning tot teleurstelling van hervormingsgezinden.

3FM als eerste terug in Midden-Nederland

De reparaties aan de zendmast in IJsselstein, die vrijdag werd getroffen door brand, zijn voltooid. In de loop van de nacht van zondag op maandag zal als eerste radiozender 3FM weer te ontvangen zijn in Midden-Nederland. Dat heeft eigenaar van de toren Novec zondagavond laten weten.

Aan het begin van de ochtendspits zullen automobilisten in het verzorgingsgebied van de toren het naar verwachting nog zonder de uitgevallen radiozenders moeten stellen. "We willen geen risico's nemen. Als het met 3FM goed verloopt, gaan we vanaf 8 uur 's ochtends beginnen met de overige zenders", lichtte een woordvoerder toe.

Novec liet zaterdag nieuwe kabels trekken in de Gerbrandytoren, zoals de mast officieel heet, nadat een oververhitte kabel vrijdag brand veroorzaakte. Waardoor de kabel is gaan smeulen, kan Novec nog niet zeggen.

Op dezelfde dag stortte de zendmast van Hoogersmilde (Drenthe) in, nadat deze door nog onbekende oorzaak vlam had gevat. Een eventueel verband tussen de twee branden is niet vastgesteld. Novec spreekt van een "bizarre situatie".

Ik ben GÉÉN antisemiet!

Nee, het beleid van Netanyahu bekritiseren is niet hetzelfde als álle vijftien miljoen joden wereldwijd opnieuw de gaskamers in wensen. Tegenwoordig is een openlijke politieke discussie over het uitzetten van (criminele/illegale/ongewenste) Marokkanen, het opsluiten in (heropvoedings- of werk)kampen, het geforceerd verhuizen naar nieuwe wijken/ghetto's, helemaal bon ton. Ontelbaar veel mensen heb ik het in mijn gezicht horen zeggen in de afgelopen jaren: liever vandaag dan morgen beginnen met kampen en uitzetting.

Israël... pff.

Game of the Decade-toernooi - Dag 1

De FOK!games zomercompetitie gaat vandaag van start en we beginnen al direct met een pittige keuze tussen een aantal goede games. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Advance Wars
De allereerste game in de gehele Advance Wars-serie voor de Gameboy Advance. Deze tactische RPG vertelt het verhaal van de Blue Moon-troepen die de Orange Star-troepen aanvallen. Jij als tactisch adviseur moet de Orange Star-troepen bijstaan. De game verscheen in 2002 in Europa voor de GameBoy Advance en heeft meerdere opvolgers gekregen.

Championship Manager 01/02
Manage 26 voetballeagues die in 2001/2002 speelden en scout nieuwe onbekende talenten, waardoor het spel realistischer is dan alle eerdere voetbalmanagers. Het spel verscheen in 2001 voor PC en Xbox.

Fallout 3
Na lang te hebben moeten wachten verscheen in 2008 het derde deel in de Fallout-serie. De game was groot, prachtig en vol mogelijkheden om je eigen karakters te maken. In de grote apocalyptische wereld was enorm veel te doen en altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Fallout 3 verscheen in 2008 voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Halo 3
De Masterchief is terug en moet het wederom opnemen tegen the Covenant om de aarde te beschermen. Op de website van Bungie worden statistieken van de online games bijgebouden. De game verscheen in 2007 exclusief voor de Xbox 360.

Geometry Wars: Retro Evolved
Geometry Wars is een mini-game van Bizarre Creations en was in Project Gotham Racing 2 te spelen. Het spel is later los uitgebracht voor Xbox 360 op Xbox Live Arcade. In deze arcade-game moet je vijanden beschieten door met je ene stick een richting op te schieten, en met de andere stick te bewegen. Het spel verscheen in 2005 voor Xbox Live Arcade en later is nog een tweede deel verschenen.

Portal
Portal was eigenlijk een klein experimentje van Valve dat ze beschikbaar maakten als onderdeel van The Orange Box. Sindsdien is Portal een cult-hit geworden door de zeer gecompliceerde puzzels waarbij je op een andere manier naar de wereld moet leren kijken. Daarnaast heeft het een minimalistisch maar zeer vermakelijk verhaal en is GlaDOS als karakter en schurk onvergetelijk. Het spel verscheen in 2007 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Shin Megami Tensei: Persona 4
Na een gruwelijke moord gevolgd door andere bizarre gebeurtenissen die Inaba schokken, is het aan jou om de moordenaar op te sporen en de rust weder te laten keren. Het spel verscheen in 2009 exclusief voor de PlayStation 2.

The Legend of Zelda: Twilight Princess
Link, opgegroeid in een klein plattelandsdorpje, moet naar de Hyrule Summit maar weet niet wat het lot voor hem in petto heeft. Hij verandert in een wolf en krijgt hulp van het meisje Midna. Het spel zou oorsponkelijk voor de GameCube verschijnen, maar kreeg uiteindelijk in 2006 een release op de GameCube én de Wii.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.