Meer politiepatrouilles bij woning pedofiel Hengelo

De politie gaat vaker surveilleren rond de woning van een bestuurslid van pedofielenvereniging Martijn in Hengelo. Of penningmeester Marthijn Uittenbogaard ook de persoonlijke bescherming krijgt waar hij om vroeg maakt het Openbaar Ministerie niet bekend. Dit in verband met zijn eigen veiligheid, laten de gemeente, de politie en het OM maandag na gezamenlijk overleg weten.

De woning van Uittenbogaard werd de afgelopen tijd meerdere malen belaagd door buurtbewoners. Zo zijn ruiten ingegooid, is hij geslagen en zijn hij en zijn partner bedreigd. In een e-mail aan premier Mark Rutte (VVD) vroeg hij zondag om beschermingsmaatregelen.

Op basis van een risicoanalyse van de politie wordt bepaald of meer beveiliging nodig is. Als hiertoe wordt besloten, wordt dit uit veiligheidsoverwegingen niet bekendgemaakt.

Burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert vraagt met klem om niet voor eigen rechter te spelen en roept op tot beheersing. "In onze laatste buurtbijeenkomst werd duidelijk dat de buurt graag de rust terug wil. Ik heb hen beloofd om hier zoveel als mogelijk een bijdrage aan te leveren en zo min mogelijk in de publiciteit te treden."

Zogenoemde pedojagers lieten zowel zondag als maandag weten Uittenbogaard niet met rust te laten.