Ajax wil Stekelenburg en Vertonghen langer behouden

Ajax gaat proberen om Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen langer aan zich te binden. Het tweetal staat in de belangstelling van Europese topclubs, maar tot nu toe is een serieus bod uitgebleven. Daarom willen de Amsterdammers proberen de contracten van de keeper en de verdediger te verlengen.

"Ik heb hem gevraagd bij te tekenen en hij staat daar positief tegenover. Jan heeft ook aangegeven niet naar elke willekeurige club te gaan. Hij heeft het bij Ajax en in Amsterdam bijzonder goed naar zijn zin," zei De Boer over Vertonghen die nog een contract tot medio 2013 heeft. De oefenmeester denkt dat het voor de Belg zelfs goed is dat hij langer blijft, omdat Ajax een mooi jaar tegemoet kan gaan. "Daarna kan hij misschien een veel mooiere transfer maken."

De Boer wil ook Stekelenburg vragen om langer in Amsterdam te blijven. Hierover heeft hij binnenkort een gesprek met de international. "We willen snel duidelijkheid of hij blijft of niet en daarnaast of hij zijn tot 2012 lopende contract wil verlengen. Zo niet, dan is een transfer in de winter waarschijnlijk."