Introductie 18plus-keuring Australië nog ver weg

Definitief uitsluitsel rond de introductie van een 18-plusleeftijdsaanduiding voor computerspellen in Australië is nog ver weg. Australische staten kunnen het niet eens worden over de komst van zo'n leeftijdsaanduiding voor computerspellen. Zo staan de staten South Australia en New South Wales lijnrecht tegenover elkaar. Dat blijkt uit artikelen in Australische media.

In Australië is nu 15 jaar en ouder de maximale leeftijdsaanduiding voor computerspellen. Dat betekent dat games die in Europa een 18-pluskeuring krijgen niet op de markt gebracht kunnen worden in Australië. Zo werd het vechtspel Mortal Kombat in april geweigerd, terwijl bijvoorbeeld Fallout 3 in 2008 in aangepaste vorm werd uitgegeven in Australië.

De krant The Australian schrijft maandag dat de staat South Australia, waar de stad Adelaide ligt, de huidige 15-pluskeuring hoe dan ook wil vervangen voor een 18-plusaanduiding. New South Wales, met onder meer Sydney, is echter niet van plan toe te geven aan de voorgestelde plannen.

Volgens de website Gamespot is de staat New South Wales van plan zich vrijdag te onthouden van stemming. Dit zou een nieuwe vertraging betekenen voor de introductie van een 18-plusleeftijdsaanduiding.