Negen jaar cel voor schutter wildplasruzie

Een 29-jarige man moet negen jaar de cel in voor het neerschieten van een vader en zijn zoon vorig jaar augustus in Rotterdam. Dat heeft de rechtbank Rotterdam maandag bepaald. De man schoot het tweetal neer, nadat de vader wildplassers op hun gedrag aansprak. Justitie had een gevangenisstraf van negen jaar geëist.

Het incident vond plaats in de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid. De destijds 45-jarige vader sprak twee mannen aan die tegen de gevel van een woning plasten, waarna onenigheid ontstond tussen hem en de groep waar de mannen deel van uitmaakten. De groep sloeg en schopte de vader.

Zijn 18-jarige zoon schoot hem te hulp, waarop de 29-jarige hem direct van dichtbij in zijn rug schoot. De vader probeerde vervolgens het pistool af te pakken van de schutter. In de worsteling die ontstond heeft de verdachte de vader in zijn oksel en schouder geschoten. De vader en zoon raakten bij de schietpartij zwaargewond en hebben nog steeds last.

De veroordeelde man heeft al eerder in de gevangenis gezeten voor geweldsdelicten en wapenbezit. Hij ontkent dat hij op het moment van de schietpartij op de plaats van het delict was. De politie heeft hem destijds aangehouden op basis van getuigenverklaringen.