Rhys Ifans genoemd voor rol in nieuwe Bondfilm

Rhys Ifans zou hebben getekend voor de nieuwste Bondfilm. Welke rol de acteur uit Wales gaat spelen is nog niet duidelijk, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph. Hoofdrolspeler Daniel Craig en Ifans werkten in 2004 al samen in het romantische drama Enduring Love, waarin de twee heren een gepassioneerde zoenscène hebben.

"Ifans speelt mee in de film, evenals Javier Bardem die de slechterik speelt", zegt een anonieme bron tegen de krant. "Veel opnames vinden plaats in Zuid-Afrika."

Castinggeruchten over de vooralsnog titelloze 23e Bondfilm doen al maanden de ronde. Bardem is inmiddels bevestigd, maar nog onbekend is welke rol hij speelt. Ook Ralph Fiennes heeft getekend, maar ook over zijn rol is nog niets bekend. De enige twee castleden van wie duidelijk is wie zij spelen, zijn Craig als Bond en Judi Dench als zijn baas M.

De 42-jarige Ifans is vooral bekend als Hugh Grants losgeslagen huisgenoot in de romantische komedie Notting Hill, maar speelde ook in films als Hannibal Rising, Elizabeth: The Golden Age en The Boat that Rocked. Hij is er altijd trots op geweest dat hij, tijdens de opnames van Enduring Love, tegenspeler Craig kon jennen met de ophanden zijnde liefdesscène. Volgens Ifans vindt Craig die scène nog altijd de moeilijkste uit zijn carrière.

'Bond 23', onder regie van Sam Mendes, verschijnt volgend jaar op 1 november in de Nederlandse bioscopen.

James Bond
Rhys Ifans genoemd voor rol in nieuwe Bondfilm (Foto: Novum)