'HRT wil Villa laten racen'

Javier Villa lijkt nog dit seizoen zijn debuut in de Formule 1 te kunnen maken. Hispania Racing heeft de 23-jarige Spanjaard benaderd om later dit jaar Vitantonio Liuzzi te gaan vervangen. Het past in de filosofie van de nieuwe eigenaar Thesan Group om de banden met thuisland Spanje aan te gaan halen.

"Ja, het is allemaal waar. Ik maak een goede kans om in de Formule 1 te debuteren bij Hispania Racing," zei Villa tegen Italiaracing. De Spanjaard zal eerst vrijdagtrainingen gaan rijden. Zijn adviseur Jose Ramon Galan meldt hierover: "De Formule 1 is een geweldige en onverwachte mogelijkheid. We zien wel hoe de situatie zich ontvouwt."

Villa komt momenteel uit in het World Touring Car Championship waarin hij dit seizoen als hoogste positie een derde plaats in de eerste race in Hongarije behaalde. In een verder verleden reed de Spanjaard vier seizoenen in de GP2 Series waarin hij in 2006 drie zeges boekte. Daarna deed hij alleen in de GP2 Asia Series seizoen 2009-2010 internationaal nog even van zich spreken.