FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 19 juli 2011

Veteraan Wiltord maakt comeback bij Nantes

FC Nantes heeft zich versterkt met Sylvain Wiltord. De voormalig speler van Arsenal zat afgelopen seizoen zonder club, maar heeft onderdak gevonden bij de vereniging uit de Ligue 2, het tweede profniveau in Frankrijk. De 92-voudig international heeft een contract getekend voor één seizoen. Dat meldt Nantes vandaag.

Wiltord kwam in het seizoen 2009-2010 voor het laatst in actie. Met Metz eindigde hij destijds als vierde in de Ligue 2. De 37-jarige Fransman trof 26 keer doel voor Frankrijk, waarmee hij in 2000 Europees kampioen werd. In de finale maakte hij gelijk in blessuretijd, waarna David Trézéguet in de verlenging het duel besliste tegen Italië.

De aanvaller kwam in zijn lange carrière onder meer uit voor Arsenal, Girondins de Bordeaux, Olympique Lyon en Olympique Marseille. Hij debuteerde in het seizoen 1992-1993 in het betaalde voetbal voor Rennes.


Veteraan Wiltord maakt comeback bij Nantes (Foto: Novum)

FBI arresteert medewerker geheime dienst Pakistan

De FBI heeft dinsdag een man gearresteerd die verdacht wordt van het werken voor de Pakistaanse geheime dienst ISI. Hij zou in de Verenigde Staten lobbywerk hebben verricht voor de Pakistaanse regering. Dat heeft een bron tegen Associated Press gezegd.

Syed Fai, ook bekend als Ghulam Nabi Fai, is directeur van de Kashmiri American Foundation, een instelling die volgens India fungeert als dekmantel voor de Pakistaanse regering.

Hoewel de man niet verdacht wordt van spionage, betekent de arrestatie wel een nieuwe knauw in de betrekkingen tussen Pakistan en de VS. Deze banden verslechterden aanzienlijk na de Amerikaanse liquidatie van terreurleider Osama bin Laden in mei.

De Pakistaanse inlichtingendienst ISI is van cruciaal belang voor de Amerikanen in de strijd tegen de terreur, maar houdt er ondertussen ook nadrukkelijk een eigen agenda op na. De dienst werkt de VS geregeld tegen en maakt gebruik van dubbelspionnen tegen de CIA.

VN willen veiligheidsgaranties in Somalië

De Verenigde Naties willen aanvullende veiligheidsgaranties van gewapende groepen voor hulpverleners in Somalië. In het Oost-Afrikaanse land hebben honderdduizenden mensen dringend noodhulp nodig vanwege de droogte.

Hulpgroepen zijn sinds 2009 door gewapende groepen uit grote delen van het zuiden van Somalië verjaagd. De gevaarlijkste groep militanten, Al-Shabab, heeft hulpgroepen beperkte toegang beloofd tot gebieden die onder zijn controle staan, maar voor de vluchtelingenorganisatie UNHCR is dit niet genoeg. "Wij hebben aanzienlijk beter toegang nodig dan wij nu hebben om een noodsituatie als deze aan te kunnen", aldus UNHCR-woordvoerder Adrian Edwards in Genève.

De UNHCR verdeelde de afgelopen dagen hulp aan negentigduizend mensen in de hoofdstad Mogadishu en het zuidwesten van Somalië. Volgens de organisatie zijn er in het gebied van de Hoorn van Afrika meer dan elf miljoen mensen die door de droogte hulp nodig hebben. Velen zijn naar grote vluchtelingenkampen in Kenia en Ethiopië getrokken waar hulp voorhanden is, maar door de grote volksverhuizingen en slechte hygiënische omstandigheden is het gevaar van epidemieën groot.

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) heeft kantoren in vier regio's in Somalië van waaruit aan anderhalf miljoen mensen hulp wordt geboden. Het WFP schat dat in gebieden waar het geen toegang toe heeft een miljoen mensen verblijven. "Wanneer wij eenmaal veiligheidsgaranties hebben en volledige toegang om voedsel af te leveren, te verdelen en te volgen, zijn wij bereid er weer binnen te gaan", zei woordvoerster Emilia Casella.

Klagenfurt ontneemt Hitler ereburgerschap

De Oostenrijkse stad Klagenfurt heeft Adolf Hitler het ereburgerschap afgenomen. De stad sluit zich met deze stap aan bij een reeks andere Oostenrijkse gemeenten die Klagenfurt voorgingen.

De gemeenteraad van Klagenfurt, hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Karinthië en met bijna honderdduizend inwoners de zesde stad van het land, stemde dinsdag unaniem in met het afnemen van het ereburgerschap. Dat werd in april 1938 aan Hitler verleend, kort nadat de Duitse troepen Oostenrijk hadden geannexeerd.


Klagenfurt ontneemt Hitler ereburgerschap (Foto: Novum)

EU keurt bouwplannen Israël af

De Europese Unie heeft dinsdag zijn afkeuring uitgesproken over Israëlische plannen voor de bouw van 336 woningen in joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. De nederzettingen zijn illegaal onder internationale wetgeving en vormen een obstakel in de vredesonderhandelingen met de Palestijnen, aldus de Unie.

Israël besloot maandag tot een aanbestedingsprocedure voor de bouw van 336 appartementen in de nederzettingen Karnei Shomron en Betar Illit.

De bouw op bezet gebied zorgt echter voor wrevel bij de andere partij. In september vorig jaar liepen de vredesgesprekken met de Palestijnen vast op de weigering van Israël een moratorium op nieuwbouw te verlengen. Om die reden raadt de EU Israël dan ook af door te gaan met de bouw van de nieuwe appartementen.

In een eigen verklaring liet ook Groot-Brittannië zich kritisch uit over de Israëlische werkwijze. "Ik ben zwaar teleurgesteld door het nieuws dat het Israëlische ministerie van woningbouw meer dan driehonderd bouwopdrachten heeft aangekondigd in nederzettingen op de Westoever", zei de Britse minister van buitenlandse zaken William Hague. "Dergelijke aankondigingen die de illegale nederzettingen op de Westoever uitbreiden vormen nieuwe obstakels op het moeilijke pad richting vrede. Wat nodig is, is een rappe terugkeer naar de onderhandelingstafel voor een tweestatenoplossing."

Teeven wil privacy vliegtuigpassagiers borgen

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) gaat niet akkoord met de afspraken die Europa en de Verenigde Staten hebben gemaakt over het verstrekken van de gegevens van vliegtuigpassagiers. In een ontmoeting met zijn Europese collega's in Polen heeft hij zijn bezwaren kenbaar gemaakt. Hij stond hierin niet alleen, meldt een woordvoerder van het ministerie.

Teeven vindt dat de VS de gegevens niet langer dan vijf jaar mag bewaren, terwijl deze termijn in de huidige afspraken tussen de EU en de VS op vijftien jaar is vastgesteld. Ook wil Nederland dat de gegevens worden gebruikt voor de bestrijding van misdrijven waar minimaal vier jaar cel op staat, in plaats van een jaar of meer.

Teeven wil dat de maatregelen, die zijn bedoeld om terrorisme aan te pakken, proportioneel zijn en niet onnodig inbreuk maken op de privacy van passagiers. Dat meldt de woordvoerder.

De Europese Commissie moet, omdat meerdere landen bezwaar hebben, terug naar de onderhandelingstafel om over een aangepast akkoord te onderhandelen. Dit moet op 11 september klaar zijn.


Teeven wil privacy vliegtuigpassagiers borgen (Foto: Novum)

NBA maakt speelschema bekend ondanks impasse

De NBA heeft dinsdag het speelschema voor het seizoen 2011-2012 bekendgemaakt. Kampioen Dallas Mavericks opent het seizoen op 1 november tegen Chicago Bulls. De meeste teams spelen hun eerste wedstrijd een dag later. Of de competitie daadwerkelijk in november van start gaat, is nog maar de vraag. Er is geen akkoord over een nieuwe cao.

Spelers en clubeigenaren staan lijnrecht tegenover elkaar in de onderhandelingen over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Beide partijen zijn mijlenver uit elkaar over zowat ieder belangrijk onderwerp, waaronder salariëring en salarisplafonds. De NBA heeft hierdoor een 'lockout' afgekondigd. Tot beide partijen tot overeenstemming komen, kan de NBA-competitie niet van start gaan.

Wanneer het te lang duurt tot een overeenkomst wordt bereikt, wordt het seizoen ingekort. In de jaargang 1998-1999 ging de competitie pas van start in februari. Het seizoen moest daardoor worden ingekort van 82 naar 50 duels.


NBA maakt speelschema bekend ondanks impasse (Foto: Novum)

Twintig jaar geëist voor automoord Nieuwegein

Een 53-jarige man die twee jaar geleden een andere man in zijn auto in Nieuwegein doodschoot hoorde dinsdag in hoger beroep een celstraf van twintig jaar tegen zich eisen. Die eis is twee keer zo hoog als de celstraf waartoe de rechtbank hem juli vorig jaar veroordeelde. De twee mannen kenden elkaar uit het criminele milieu.

Het Openbaar Ministerie verwijt de verdachte dat hij het slachtoffer op klaarlichte dag doodschoot op een kruising waar veel passanten waren. De kruising ligt vlak bij een winkelcentrum. De man heeft volgens het OM zelf de confrontatie gezocht door het slachtoffer te achtervolgen, uit te stappen en koelbloedig een wapen op hem te richten.

De schietpartij vond plaats op 5 augustus 2009, toen de man het slachtoffer in de buurt van zijn woning zag. Hierop ging hij in een auto achter hem aan. Aan de Zandveldseweg kwam het tot een confrontatie. De verdachte laadde zijn pistool door in zijn auto en sommeerde de ander uit te stappen.

De verdachte wordt vervolgd voor moord en verboden wapenbezit. Hij beroept zich op noodweer. De man belde na de schietpartij zelf 112. Hij zou op een dodenlijst van het slachtoffer staan.

Het gerechtshof in Arnhem doet naar verwachting op 2 augustus uitspraak in de zaak.

Uitslagen oefenduels 19 juli

De profclubs beginnen langzamerhand met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarbij horen ook oefenduels. FOK!sport zet dagelijks de uitslagen voor je op een rijtje.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Valencia (Spa) PSV 2-0
AZ
Messaoud (2), Falkenburg, Holman, Martens
AGOVV Apeldoorn 5-0
FC Dordrecht Feyenoord
Fer, Leerdam, Fernandez, Cissé
0-4
Go Ahead Eagles De Graafschap
Rose
0-1
FC Eindhoven Roda JC Kerkrade
Ramzi
0-1
FC Den Bosch FC Utrecht afg.
SC Veendam SC Cambuur
Dissels, Bakker
0-2
WKE FC Emmen
Almeida, Ter Heide
1-2
VV Gemert Helmond Sport
Nygaard (2), Veerman
1-3
Regioteam Garderen FC Zwolle
Saymak (3), Mamedov (2), Hiwat (2), Mailoa, Narsingh, Pot, Bannink
0-11

Ashton Kutcher naakt voor promo Two and a Half Men

De Amerikaanse zender CBS doet er werkelijk alles aan om Charlie Sheen te doen vergeten bij Two and a Half Men. In een promotiecampagne voor het het eerste seizoen zonder de acteur moest zijn vervanger Ashton Kutcher meteen uit de kleren. Ook Kutchers kersverse collega's Jon Cryer en Angus T. Jones wierpen hun kleren af.

De campagne werd dinsdag gelanceerd met een metershoge billboard op de muur van de Warner Bros-studio's, meldt Us Weekly. Op de foto poseren de drie heren zonder kleren en bedekken hun kruis met een bord met de tekst 'alles wordt onthuld'. Daaronder staat de datum 19 september 2011, het moment wanneer het nieuwe seizoen van start gaat.

In het nieuwe seizoen neemt Kutcher de plaats in van Sheen, die eerder dit jaar werd ontslagen vanwege zijn turbulente privéleven. Kutcher neemt niet de rol van Sheen over. Naar verluidt wacht zijn personage een uiterst gruwelijke dood.

Advertentie Two and a Half Men met Ashton Kutcher
Het nieuwe seizoen van Two and Half Men start op 19 september in de VS.

Digitenne-klanten kunnen weer tv kijken

Alle 26 duizend mensen met Digitenne die door het naar beneden storten van de zendmast bij Hoogersmilde geen televisie meer konden kijken, kunnen dit nu wel weer doen via hun internetaansluiting. Dat heeft KPN dinsdag bekendgemaakt.

Voor de klanten is een speciale website gelanceerd. Vanwege beperkte bandbreedte worden echter alleen Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5 en 7, SBS 6 en Net 5 aangeboden.

De oplossing is tijdelijk. Maandag meldde KPN nog twaalfduizend mensen in het gebied rond het Drentse Hoogersmilde die via Digitenne televisiekijken een extra antenne te hebben gegeven, waarmee ze alsnog het signaal kunnen ontvangen.

Het ging hierbij om klanten die aan de randen van het getroffen gebied wonen. Zij kunnen met een sterkere antenne het signaal wel ontvangen. De veertienduizend overige Digitenne-klanten in het gebied die door het instorten van de zendmast geen ontvangst hebben moesten nog wachten. Voor hen zou ook een sterkere antenne niet helpen.

Vrijdag stortte het bovenste deel van de zendmast bij Hoogersmilde neer tijdens een brand in de mast. Een noodmast in Assen zou ervoor moeten zorgen dat de problemen met Digitenne vrijdag zijn opgelost. Momenteel wordt gewerkt aan de opbouw van de mast in Assen.

Het bereik van UMTS is overigens wel weer helemaal terug in het gebied, meldt KPN.

Estafetteploeg loopt WK-limiet

De Nederlandse estafetteploeg heeft vandaag bij wedstrijden in Lignano voldaan aan de limiet op de 4x100 meter voor het WK atletiek dat in augustus in Daegu gehouden wordt. Mike van Kruchten, Patrick van Luijk, Brian Mariano en Churandy Martina liepen in Italië een tijd van 39,09 seconden en bleven hiermee één honderste onder de limiet.

Vorige maand was Nederland in Izmir met een tijd van 39,30 seconden nog boven de limiet gebleven. Het WK in Zuid-Korea begint op 27 augustus en loopt tot 4 september.

Etherontvangst publieke omroep blijft beperkt

De FM-ontvangst van de publieke omroep blijft in delen van Nederland beperkt. De zendmast in Lopik geeft een beperkter signaal dan normaal en noodzenders kunnen slechts voor een deel het wegvallen van de zendmast in Hoogersmilde compenseren, meldt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) dinsdag.

Vorige week vrijdag stortte het bovenste deel van de zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe naar beneden door een brand in de mast. De mast in het Utrechtse IJsselstein werd daarnaast vrijdag uit voorzorg buiten gebruik gesteld na een brandje als gevolg van een oververhitte kabel.

De zendmast bij Lopik geeft uit veiligheidsoverwegingen een beperkter signaal. In Friesland en Flevoland zijn daarnaast noodzenders geplaatst, die een beperkt deel van de ontvangst van de mast in Hoogersmilde overneemt.

In delen van Zeeland is door de brandjes in de masten de ontvangst van Radio 1 beperkt. Radio 4 is daarnaast niet via de FM te ontvangen in de kop van Noord-Holland. Hoelang de situatie nog duurt is onbekend.

Luisteraars zonder FM-ontvangst wordt aangeraden via de kabel, internet of mobiele app's te luisteren. Radio 1 is landelijk ook te ontvangen via 747 AM. Luisteraars met vragen kunnen vanaf woensdagochtend bellen met een speciaal in het leven geroepen nummer 020 89 41 010.

'Sabine Uitslag schoffeert mantelzorgers'

Sabine Uitslag heeft zich de kritiek van velen op de hals gehaald wegens een recente column. In het artikel op de website Zorg en Welzijn van gisteren schrijft de CDA-politica behoorlijk denigrerend over mantelzorg.

"Iets doen voor een ander: is dat waardevol of kost het vooral tijd? Laatst was ik in het weekend een ontbijtje aan het klaar maken voor mezelf en m'n lief en ik vroeg me af: ben ik nu aan het mantelzorgen?", schrijft Uitslag. Met name deze passage is velen in het verkeerde keelgat geschoten.

De Twenste politica gaat nog even door met het schofferen van mantelzorgers. Zo vindt zij het al mantelzorg als je als moeder je baby driemaal 's nachts uit bed haalt. Ook een yogales laten schieten om te koken voor een doodzieke vriendin valt volgens Sabine onder mantelzorg.

De column heeft de tongen op internet goed losgemaakt. Zo is er op Twitter woedend gereageerd op het stukje van de oud-verpleegkundige. Ook op FOK! heeft de column een eigen topic gekregen, dat inmiddels volstaat met boze reacties van vele FOK!kers.

Brooks: praktijken NotW vreselijk en verfoeilijk

Wat er bij News of the World is gebeurd is vreselijk en verfoeilijk. Dat heeft Rebekah Brooks dinsdagavond gezegd. Na een hoorzitting van drie uur eerder op de dag, waarin Rupert en James Murdoch getuigenissen aflegden over het afluisterschandaal rond NotW, was het de beurt aan de voormalige hoofdredacteur van de krant en aftredend directeur van News International.

Net als Rupert en James Murdoch bood Brooks haar verontschuldigingen aan voor de afluisterpraktijken bij de krant. Brooks zei tegen de Lagerhuiscommissie zo open mogelijk te zullen antwoorden, maar koos er toch voor om haar advocaat aan haar zijde te hebben.

Volgens de oud-hoofdredacteur kwam pas eind december 2010 aan het licht dat op grote schaal telefoons werden afgeluisterd door medewerkers van NotW. "Ik denk dat we, toen we over die informatie beschikten, snel en slagvaardig hebben gehandeld." Brooks wilde vanwege een strafrechtelijk onderzoek niet ingaan op vragen of ze door hooggeplaatste medewerkers was misleid.

Net als andere kranten maakte NotW gebruik van privédetectives, zei Brooks. Wel ontkende ze ooit de privédetective Glenn Mulcaire te hebben ontmoet. Mulcaire werd in 2007 veroordeeld voor het afluisteren van telefoons. Brooks zei verder dat ze niet zou hebben toegestaan als deze personen specifieke betalingen zouden hebben gedaan.

In 2003 bevestigde Brooks dat het betalen van agenten door journalisten in de praktijk voorkwam. Dinsdag zei ze dat ze hiermee had gedoeld op een 'algemene overtuiging' dat dit in het verleden gebeurde en niet op een 'wijdverspreid gebruik'. "Ik kan zeggen dat ik nooit zelf een agent betaald heb", zei ze. "Het is mijn ervaring dat de politie informatie gratis aan kranten geeft."

Brooks zei het te betreuren dat de telefoon van het vermoorde meisje Milly Dowles was afgeluisterd. "Dat vind ik net zo weerzinwekkend als ieder ander in deze ruimte." Daarnaast zei ze het te betreuren dat het te lang heeft geduurd voor de zaak grondig werd onderzocht.

Brooks, van 2000 tot en met 2003 hoofdredacteur van NotW, werd zondag ingerekend, maar na het betalen van een borgsom weer vrijgelaten.


Brooks: praktijken NotW vreselijk en verfoeilijk (Foto: Novum)

Grote bosbrand in noorden Griekenland

Brandweerlieden in Griekenland zijn in touw om een grote bosbrand nabij de noordwestelijke stad Ioannina te blussen. De autoriteiten zeiden dinsdag dat er op het moment nog geen gevaar voor bewoonde gebieden is.

Bijna honderd brandweermannen bestrijden de brandhaard, die eerder dinsdag nog het ziekenhuis van Ioannina naderde. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Griekenland wordt ieder jaar getroffen door bosbranden. In 2007 kwamen bij bosbranden 76 mensen om het leven.

Tennisster Bertens overtuigt in Roemenië

Kiki Bertens heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van het ITF-toernooi van Boekarest. De 19-jarige Westlandse rekende in de eerste ronde met 6-1 en 6-1 af met Elitsa Kostova. In de volgende ronde ontmoet ze de Zwitserse Stefanie Vögele, die lucky loser Laura-Ioana Andrei klopte: 6-4 en 6-3.

Bertens had in de eerste set geen kind aan Kostova. In het tweede bedrijf kreeg de Bulgaarse wat hoop toen ze de Nederlandse 189 van de wereld haar eerste servicegame afsnoepte, maar Bertens won zes games op rij en bereikte eenvoudig de volgende ronde.

[Tour] Riis: "Contador haalde hamer boven"

Alberto Contador zorgde vandaag in de zestiende etappe van de Tour de France voor een verrassingsaanval op de Col de Manse. Dit leverde de Spanjaard een minuut tijdwinst op op een aantal van zijn concurrenten. "Dit was het plan zoals we dat vanmorgen hadden uitgestippeld," aldus de ploegleider van Saxo Bank, Bjarne Riis.

"Alberto is klaar voor het grote gevecht in de Alpen. Hij haalde de hamer boven en heeft laten zien dat hij weer meedoet. Het flitsende was er weer. Ik zag weer de Contador van de voorbije jaren. Het ziet er goed uit voor de bergen. Dit belooft wat voor de Galibier en l'Alpe d'Huez," zo besloot de Deense ploegleider.

Wildcard Stebe klopt Ferrero in Stuttgart

Juan Carlos Ferrero heeft zijn toernooizege van afgelopen weekeinde in Stuttgart geen goed vervolg gegeven. De voormalige nummer één van de wereld ging tijdens het Duits Open in Hamburg in de eerste ronde onderuit tegen Cedrik-Marcel Stebe: 3-6 en 2-6. De 20-jarige thuisfavoriet werd tot het hoofdtoernooi toegelaten met een wildcard.

Stebe had slechts vijf kwartier nodig om Ferrero opzij te zetten. In de tweede ronde treft de Duitse nummer 168 van de wereld Nikolay Davydenko uit Rusland, die een bye had in de eerste ronde.

Ook wildcardspelers Julian Reister en Tobias Kamke wonnen hun partijen. Beide Duitsers kwamen in actie in de tweede ronde van het graveltoernooi. Reister rekende met 7-6 (5) en 6-2 af met Guillermo Garcia-Lopez, de nummer veertien van de plaatsinglijst. Kamke zette Juan Ignacio Chela (7) verrassend met 6-1 en 6-4 opzij.

Eis: cel en tbs voor misbruiken 4 dochters

Tegen een 34-jarige man uit Harlingen is dinsdag drie jaar cel en tbs geëist voor ontucht met zijn minderjarige dochters. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden zou bij de vier dochters sprake zijn van verkrachting.

De meisjes van tussen de 8 en 17 jaar werden ongeveer twee jaar lang misbruikt, totdat de man vorig jaar werd aangehouden.

De rechtbank in Leeuwarden doet over twee weken uitspraak.

Gerard Joling woedend op naammisbruikers

Gerard Joling is woedend op de vele bedrijven die zijn naam gebruiken om reclame te maken. Op het internet wemelt het van de instituten die beweren dat de zanger bij hen een haartransplantatie heeft laten doen.

"Met verwondering heb ik op internet gezien hoeveel bedrijven met mijn naam reclame maken. Daar ben ik op zijn zachtst gezegd niet blij mee", schrijft Joling dinsdag op zijn website. De 51-jarige zanger benadrukt dat alleen het bedrijf waar hij de laatste jaren komt, enig resultaat biedt.

Joling, die sinds vorige week weer rondloopt met een kort koppie, waarschuwt iedereen daarom ook niet alles te geloven wat op internet staat. "Laat niet zomaar bij bedrijfjes die haartransplantaties aanprijzen in je hoofd snijden. Dat heb ik dus zestien jaar geleden voor het eerst gedaan met een blijvend litteken van oor tot oor."

Gelukkig ging het voor Joling vorige week beter. Hij laat weten dat alles goed is gegaan. "En ik heb geen centje pijn gehad", jubelt hij.

Rosberg ziet rooskleurige toekomst bij Mercedes

Volgens Nico Rosberg kan Mercedes Grand Prix is de toekomst een topteam worden. De Duitser vindt dat achter de schermen alles nu op zijn plaats begint te vallen en dat ondanks dat het op de baan nog niet te zien is het toekomstperspectief rooskleurig is.

"Iedereen heeft dit seizoen wel kunnen zien dat we nog geen topauto kunnen construeren, maar we zijn een team in opbouw. Intern maken we echt veel vooruitgang," zei Rosberg tegen Motorsport Magazin. "Er komen veel goede nieuwe mensen binnen en alles begint op zijn plaats te vallen. Ik hoop daarom dat we de huidige situatie als een omslagpunt kunnen zien en we vanaf nu gestaag vooruitgang kunnen gaan boeken. Voor zover ik het kan zien, is dat namelijk absoluut mogelijk."

Mass Effect 3 voor PS3 en Xbox 360 zijn gelijk

Bioware heeft aangegeven dat de de PS3- en Xbox 360-versie van Mass Effect 3 allebei grafisch gelijk zullen zijn. Beide games zullen geen spatje van elkaar verschillen volgens de ontwikkelaar omdat de games naast elkaar zijn ontwikkeld voor de consoles. De PS3-versie van de game-serie heeft een apart verleden.

De eerste game uit de serie kwam niet uit op de console van Sony en de tweede game kwam een jaar later. Deel twee in de serie is naast de late komst ook nog eens geplaagd met verschillende releasebugs en glitches. Het derde deel van Bioware moet dit niet overkomen met een release die tegelijk zal liggen voor drie platforms: PS3, PC en Xbox 360. Mass Effect 3 zal 6 maart 2012 wereldwijd uitkomen.

Allende pleegde zelfmoord

De Chileense president Salvador Allende heeft in 1973, ten tijde van een staatsgreep tegen zijn bewind, zelfmoord gepleegd. Dat heeft een autopsie door een internationaal team deskundigen uitgewezen, zei Allende's dochter Isabel dinsdag.

Volgens de Britse ballistisch deskundige David Prayer kwam Allende om het leven door twee schoten uit een semiautomatisch geweer dat tussen zijn benen was geplaatst en op automatisch was gezet.

De resultaten van de autopsie sluiten uit dat Allende is vermoord door militairen die zijn paleis bestormden tijdens de staatsgreep onder leiding van generaal Augusto Pinochet.


Allende pleegde zelfmoord (Foto: Novum)

Turkse Super Cup uitgesteld wegens omkoopschandaal

Het duel om de Turkse Super Cup is voorlopig van de baan. Fenerbahçe en Besiktas zouden elkaar op 31 juli treffen, maar dit duel is uitgesteld. Beide clubs zijn mogelijk betrokken bij het grote omkoopschandaal dat het land in zijn greep houdt. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld. Ook de start van de Süper Lig wordt mogelijk uitgesteld.

In Turkije zijn reeds dertig personen in de voetballerij opgepakt na een onderzoek naar 19 duels die mogelijk verkocht zouden zijn. Onder de verdachten bevindt zich de preses van landskampioen Fenerbahçe. Ook de vicevoorzitter en de trainer van bekerwinnaar Besiktas zijn beschuldigd.

De aanvang van de Turkse competitie op 5 augustus is eveneens onzeker. Bondspreses Mehmet Aydinlar zei dinsdag dat de geplande start onder de loep wordt genomen nadat de Turkse voetbalbond bewijs heeft ontvangen van onderzoekers naar het grootscheepse omkoopschandaal.

Rebecca Black is terug!

We hebben er lang op moeten wachten, maar ons geduld is eindelijk beloond. Rebecca Black heeft een nieuw plaatje gemaakt.

Het inmiddels 14 jaar oude meisje heeft gisteren haar nieuwe single op YouTube gezet. Het plaatje heet 'My Moment' en is nu al een enorme internethit. In nog geen 24 uur is het nummer al ruim 1,8 miljoen keer bekeken.

Werd haar vorige hit 'Friday' al enorm afgekraakt, ook Rebecca's nieuwste krijgt de handen niet op elkaar. Hoewel het liedje al ruim 79.000 stemmen voor 'leuk' heeft vergaard, vormt het aantal 'nee'-stemmers met een kleine 132.000 een ruime meerderheid.

Rebecca werd begin dit jaar vanuit het niets ineens een enorme ster. Met het plaatje 'Friday' wist ze op een negatieve manier de belangstellling te trekken. Het nummer werd door velen neergesabeld, en zelfs 'het slechtste liedje ooit' genoemd. Ook is ze talloze malen met de dood bedreigd.


FOK! stelt zichzelf niet aansprakelijk voor permanente gehoortrauma's...

Prijswinnaars van de maand juni!

Hier een overzicht van gelukkige users die een prijsvraag hebben gewonnen in de maand juni! De winnaars zijn per PM ook op de hoogte gebracht en de meeste spullen zijn al verstuurd, maar toch nog even een overzicht van de uitslagen van de laatste acties:

Kaarten Insidious + dvd Paranormal Activity
Taxman
fleuril
Big_Poppa
Tijnes
La-Vache-Qui-Rit

Boek: De vuurwerkramp van Harmen Saliger
Zelva
La-Vache-Qui-Rit
Adames
Spouwerranger
keeszify

Trivial Pursuit Grijp Ze!
Weekwinnaar (spellenpakket)

fruitellafantastic

Dagwinnaars (spel Trivial Pursuit Grijp Ze!)
Ra-z, Drizzt_DoUrden, The_Verve, Lithia, Jogo, DevilsWhore, jespertje, Huppelmuts, douche-eendje, Erasmo, Bart, Kluupkluup, CG, LastRequest, peaeffgreen, _Ophelia_, TitaToven, KaasManiak, golfer, Cynicism, Stroekie, Aerox2002, TjetMaster, mmascha, SummerBreeze, Doler12, McTasty, M.rak, Facepalm, MarjoBlabla, Vicky, RenHoek, Kptelmo, HMaster-II, Simsfan88, PatriQue89, Lindgren., ikveranderhemniet, Sloeber94, Piperidine, Dj_ko, Sunnythesun, LasTeR, missyB, ProFlamer, Alphamusic, SpeCulaes, usurper, JeMoeder, JohnDorian, Beach, Max-Westerman, indaha, noddy1, Bartjebart, mecano, Pasoatje, DeRattebaas, Bluezz en Spuuglokje.

De game The Witcher II
WhiteAss_NL
Kaneda_
Loki.Nya

Dirt 3
Fallen
jbravo25
elle_bel

FOK!Ubi-maandag winnaar (6 juni)
Child of Eden T-shirt

Ysgrublaidd

Kung Fu Panda prijzenpakket:
hornage
Tain
Naggelwauz
BasOne
SuperPoekie
MoiZie
dicapo
ils1

FOK!Ubi-maandag winnaar (13 juni)
Gesigneerde Rift-comic
DaMSWer

Winnaars Source Code vrijkaarten + dvd Rendition
L3IPO
gjmjkramer
exaCtly
sprankje
cindy29

FOK!Ubi-maandag winnaar (20 juni)
Child of Eden-pakket, met daarin een T-shirt, een door Mizuguchi getekende inlay en een boekje met artwork.

Vertanio

De BV Bruinsma
R2cksson
Stefan
Omnibus33
Liesje1979
Zeroku

L.A. Noire goodies
johandeleng
kos41
hanskedrie
CrazyChicken
henk321
marlies16
caro123
Njosnavelin
Spouwerranger
regmandamian
Koenlotte1
Geeodorah
Dwight93
karel_111
Mr.Kaas

Boek Bastiaan Ragas 'Maar je krijgt er wel heel veel voor terug'
PM-girl
Ivo1986
Ireth
bodpa09
Sverdrup

Gesigneerd boek: How To Live Wow van Sietse Bakker'
Killjoy
Ken_X
riesvandam
Thormodo
OdieOdie

F.E.A.R. 3 Collection Edition:
snivoos
Koning2
ThaaGZ

Transformers: Dark of the Moon-spel
Inspire
hupsakesie
Taxman

FOK!Ubi-maandag winnaar (27 juni)
Might & Magic Heroes VI T-shirt

made

Schrijfwedstrijd 'Maand van het spannende boek'
Rodeparaplu
Liesje1979
Aardbijna
Biancavia
Xessive
Eerin
BlackLodge
Lookbehind
Mama_Mia
microgids

De meeste prijzen zijn allang verzonden en dus al in jullie bezit! De overige prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Als je nou binnen een maand nog steeds geen prijs hebt ontvangen, moet je even mailen naar pr@fok.nl.

Namens het PR-team van FOK! wil ik iedereen van harte feliciteren met de gewonnen prijzen! Bedankt voor het meedoen en blijf natuurlijk meedoen aan alle prijsvragen op FOK!

Jongen (17) tijdens seks in brand gestoken

De politie van het Amerikaanse Gwinnett County heeft vandaag ene Joseph Raymond Zeock opgepakt. De 61-jarige man heeft vorige week letterlijk hete seks gehad met een 17-jarige jongen. Zeock, die ook wel J.R. wordt genoemd, heeft het slachtoffer tijdens de vrijpartij in brand gestoken.

Brittany Duncan, woordvoerster van de politie van Woodstock, heeft bekendgemaakt dat haar collega's op 12 juli naar het ziekenhuis aldaar werden gestuurd omdat daar een gewonde jongen lag. "Hier vertelde een 17-jarige jongen dat Zeock hem in brand had gestoken", aldus Duncan.

Het incident vond plaats op 10 juli in een motel in Woodstock. "Het slachtoffer heeft verklaard dat Zeock hem geld had geboden voor seks. Tijdens een van de vrijpartijen werd het slachtoffer vastgebonden, gekneveld en in brand gestoken."

De dader is inmiddels gearresteerd. Hem wordt onder andere kindermishandeling, vrijheidsberoving en het uitlokken van anale seks ten laste gelegd.

Caro Emerald krijgt het benauwd van Adele

Caro Emerald krijgt het behoorlijk benauwd van het aanhoudende succes van Adele. Het zweet breekt haar uit wanneer ze ziet dat de Britse nu wel heel dicht bij haar record komt. Adele staat sinds afgelopen weekeinde 21 weken bovenaan in de albumlijst met haar succesalbum 21.

De Britse heeft nog maar negen weken te gaan om het record van Caro te verbreken, die vorig jaar de lijst dertig weken aanvoerde met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor.

"Het is nog niet zover. Het is echt nog wel een verschil, maar hier word ik wel een beetje kriebelig van", biecht Caro op in RTL Boulevard. "Het is al heel wat dat ik dat record heb, maar het zou wel sneu zijn als ik dat na een jaar kwijtraak."

Ook buiten Nederland timmert Caro nog steeds behoorlijk aan de weg. Zowel in Duitsland als in Engeland bivakkeert ze al weken in de top tien van de hitlijsten. Caro verbaast zich nog steeds over het enorme succes. "Ik ben echt in shock eigenlijk. Het blijft maar scoren. Het gaat zo goed."

Ondanks de grote drukte, let ze nu wel goed op haar gezondheid. "We zijn wel wat voorzichtiger geworden. We willen natuurlijk geen nieuwe poliep.

[Tour] Uitslagen en standen na zestiende etappe

Vandaag stond in de Tour de France de zestiende etappe op het programma. Elke avond na de etappe plaatst FOK!sport de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

Uitslag zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 3:31.38
2 Edvald Boasson Hagen Noo Team Sky z.t.
3 Ryder Hesjedal Can Garmin-Cervélo + 0.02
4 Tony Martin Dui HTC-Highroad + 0.36
5 Michail Ignatiev Rus Katusha + 0.55
6 Alan Pérez Spa Euskaltel + 1.24
7 Jérémy Roy Fra FDJ + 2.00
8 Marco Marcato Ita Vacansoleil z.t.
9 Dries Devenyns Bel Quick-Step z.t.
10 Andrij Grivko Oek Astana z.t.
19 Rob Ruijgh NED Vacansoleil + 4.44
64 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 7.34
76 Robert Gesink NED Rabobank + 9.12
83 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 10.35
141 Laurens ten Dam NED Rabobank + 15.06
142 Niki Terpstra NED Quick-Step z.t.
143 Lieuwe Westra NED Vacansoleil z.t.
160 Bauke Mollema NED Rabobank + 15.25
164 Addy Engels NED Quick-Step z.t.


Klassement na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 69:00.56
2 Cadel Evans Aus BMC +1.45
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +3.03
5 Samuel Sanchez Spa Euskaltel +3.26
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.42
7 Ivan Basso Ita Liquigas +3.49
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +6.04
10 Rigoberto Uran Col Team Sky +7.55
19 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56
42 Robert Gesink NED Rabobank + 39.49
55 Laurens ten Dam NED Rabobank + 55.51
84 Bauke Mollema NED Rabobank + 1:26.32
95 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil + 1:36.09
117 Joost Posthuma NED Leopard-Trek + 1:56.46
119 Maarten Tjallingii NED Rabobank + 1:56.54
137 Lieuwe Westra NED Vacansoleil + 2:10.07
140 Niki Terpstra NED Quick-Step + 2:11.56
143 Addy Engels NED Quick-Step + 2:15.00


Stand groene trui na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Mark Cavendish GBr HTC-Highroad 319
2 José Joaquin Rojas Spa Movistar 285
3 Philippe Gilbert Bel Omega Pharma-Lotto 250
4 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 235
5 André Greipel Dui Omega Pharma-Lotto 170
49 Lieuwe Westra NED Vacansoleil 32


Stand bolletjestrui na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Punten
1 Jelle Vanendert Bel Omega Pharma-Lotto 74
2 Samuel Sánchez Spa Euskaltel 72
3 Jeremy Roy Fra FDJ 45
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek 28
5 Cadel Evans Aus BMC 26


Stand witte trui na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Rigoberto Uran Col Sky 69:08.51
2 Rein Taaramae Est Cofidis +1.07
3 Pierre Rolland Fra Europcar +1.58
4 Arnold Jeannesson Fra FDJ +2.10
5 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +5.01
10 Robert Gesink NED Rabobank +31.54


Stand ploegenklassement na zestiende etappe

# Ploeg Tijd
1 Garmin 206:31.24
2 Leopard-Trek +7.01
3 Europcar +8.14
4 AG2R +10.04
5 Katusha +13.05
17 Rabobank +1:10.56
19 Vacansoleil +1:19.06

[Tour] Voeckler kon Contador niet goed volgen

Thomas Voeckler start ook morgen in de gele trui, maar de vraag is voor hoelang dit nog zal zijn. De Fransman rekende niet op een venijnige aanval van Alberto Contador en Cadel Evans. Op de streep moest de renner van Team Europcar enkele seconden toegeven.

"Er werd erg hard gereden op de klim, dat was niet onverwacht," liet Voeckler na afloop van de etappe weten. "Maar dat er zo'n oorlog op de top zou losbarsten, was wel een verrassing. De aanval van Contador kwam onverwacht en ik kon ook niet goed volgen."

Voeckler was ondanks het geringe tijdsverlies gematigd positief. "Ik ben niet teleurgesteld, maar ook niet blij. Ik verlies toch wat seconden. Dit is het bewijs dat het in de Tour niet alleen om de pure bergritten gaat. In elke rit moet je alert zijn."

Bernard Hinault was in 1985 de laatste Fransman, die het gele tricot naar Parijs wist te brengen. Als Voeckler deze prestatie wil evenaren, dan zal hij ongetwijfeld voor een groot Frans volksfeest gaan zorgen. Toch is het nog maar de vraag of hij hierin gaat slagen, aangezien in de komende dagen de Alpen op het programma staan.

Mocht Voeckler er in slagen om de Alpen-reuzen goed te verteren, dan wacht op zaterdag nog een afsluitende tijdrit. Op de slotdag van de Tour de France, die voor zondag op het programma staat, wordt traditiegetrouw op de Champs-Élysées in Parijs gefinisht.

Ontwikkelaar verdient meer aan Steam dan XBLA

Ontwikkelaar Zeboyd Games heeft op zijn blog aangegeven dat ze de afgelopen zes dagen meer verdiend hebben via Steam dan het afgelopen anderhalf jaar op Xbox Live Indie in totaal. De ontwikkelaar zou in de afgelopen dagen dan meer dan $100.000 verdiend hebben via Steam.

Eerder deze maand heeft de ontwikkelaar namelijk aangegeven dat ze rond de $50.000 hebben verdiend aan Breath of Death VII dat één dollar kost en nog eens $50.000 aan Cthulhu Saves the World dat drie dollar kost. In totaal zijn beide games samen zo'n 66.500 keer over de digitale toonbank gegaan bij Xbox Live Indie.

De twee games zijn ook samen te koop op Steam via een bundel van drie dollar. Als ze daarmee de $100.000 mee overtreffen in zo'n zes dagen betekent dat ze meer dan 5.500 bundels per dag verkocht hebben, duidelijk meer dan via XBLI.

[Tour] Andy Schleck: "Te gevaarlijke afdaling"

De verliezer van de dag in de zestiende etappe was Andy Schleck. De Luxemburger moest vandaag ruim een minuut prijsgeven op Cadel Evans en Alberto Contador.

Na afloop van de rit zei de jongste van de broers Schleck dat hij zich in de klim al niet sterk voelde. Maar naar zijn mening had vooral de "veel te gevaarlijke" afdaling naar Gap hem opgebroken.

Schleck stak zijn ongenoegen over de parcourskeuze niet onder stoelen en banken. "Is het nu echt hun bedoeling dat de Tour bergaf wordt beslist? Iedereen heeft familie thuis."

Toch houdt de renner van Leopard-Trek de moed er in. "Een minuut is niet veel. Ik ben in vorm en zal me nog wel laten zien. "

Oefenduel RKC Waalwijk afgeblazen

De oefenwedstrijd tussen FC Antwerp en RKC Waalwijk, dat in het Belgische Wijnegem gespeeld zou worden, is afgelast. Dit is op de officiële website van de Waalwijkers te lezen.

Het treffen tussen de Belgische club en RKC Waalwijk stond voor 26 juli op het programma, maar is op last van de burgemeester van Wijnegem verboden. Het is onduidelijk wat de aanleiding voor de afgelasting is.

Double Eleven tekent voor Sony-exclusiviteit

Sony heeft bekendgemaakt dat Double Eleven, een jonge game-studio uit Engeland, exclusief games gaat maken voor de platformen van Sony. De developer is op dit moment bezig met LittleBigPlanet voor de PlayStation Vita en zal zich in de toekomst ook op de PlayStation Vita gaan concentreren.

Volgens Sony is Double Eleven, opgericht door voormalige leden van Rockstar Leeds, één van de meest interessante jonge ontwikkelaars die er op dit moment zijn en daarnaast vindt Sony dat ze uitstekend werk aan het verrichten zijn met de ontwikkeling van LittleBigPlanet.

“Double Eleven are one of the most exciting developers to emerge onto the development scene in recent years, their technical expertise makes them a great fit for LittleBigPlanet on PS Vita and we’ve very pleased with the progress the team have made on this hugely anticipated title,”

Ook Double Eleven is enorm blij met de deal die ze hebben gesloten met Sony. Ze vinden het geweldig dat Sony zoveel vertrouwen in ze heeft en zijn er van overtuigd dat ze met deze deal kunnen groeien en interessante games kunnen maken.

“It is a testament to the hard work of all the exceptional team here at Double Eleven and we’re delighted that this agreement will help our company grow and flourish, working on prestigious titles, on leading-edge platforms. The opportunity to work so closely with Sony is simply fantastic and we look forward to a truly exciting new phase in our own development, with the absolute intention to become a world-class studio.”

Double Eleven

Teaserposter voor All Stars 2: Old Stars

Er is een teaserposter opgedoken van de nieuwe voetbalkomedie All Stars 2: Old Stars van regisseur Jean van de Velde.

In 1997 maakten we voor het eerst kennis met de Swift Boys, een club van jeugdvrienden die elk weekend samenkomen om te voetballen. De film All Stars werd een groot succes en al snel was er vraag naar een vervolg. Dat leidde tot een internationaal bekroonde tv-serie en een Belgische remake van de film (met vervolg) voordat bekend werd dat er een vervolg zou komen op de film uit 1997.

All Stars 2 Old Stars gaat verder waar de eerste film eindigde. De ploeggenoten zijn inmiddels ouder geworden en één van hen kondigt aan te gaan trouwen. De andere ploeggenoten besluiten om een 'ouderwets' trainingskamp op te zetten. Tijdens hun tocht beginnen de mannen zich af te vragen of het leven is wat ze wilden of dat ze al aan hun tweede helft zijn begonnen.

Teasers
Zoek de verschillen

De teaserposter vertoont veel overeenkomsten met de teaserposter van Gooische Vrouwen, de meest succesvolle Nederlandse film van de laatste jaren. Het is in dit geval geen toeval, want beide posters zijn door Gijs Kuijper gemaakt.

All Stars 2: Old Stars draait vanaf 24 november in de Nederlandse bioscopen.

All Stars 2 teaserposter 1
De teaserposter voor All Stars 2: Old Stars

Dordrecht huurt Van Beers van Willem II

Casper van Beers speelt dit seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht. De Schapenkoppen huren de verdediger van Willem II, dit seizoen een tegenstander in de Jupiler League.

De negentienjarige Van Beers signeerde begin dit jaar een contract tot medio 2013 bij Willem II. De Tilburgers denken dat Van Beers in Dordrecht meer kans heeft op speeltijd en zich dus beter kan ontwikkelen. De geboren Tilburger is al sinds zijn negende actief voor Willem II.

[Tour] Hushovd: "Het leek op een Noors kampioenschap"

Thor Hushovd kwam vanmiddag als eerste over de streep in Gap en haalde daarmee zijn tweede dagzege van deze Tour de France binnen. De Noor troefde in de sprint landgenoot Evald Boasson Hagen af.

Voor Hushovd is het podium dit jaar geen onbekend terrein. Naast de twee eerdergenoemde dagzeges reed de Noor van Team Garmin ook nog eens een week met de gele trui rond. "Het is ongelofelijk wat ik hier allemaal meemaak," liet hij in een reactie weten. "Eerst veroverde ik de gele trui na onze zege in de ploegentijdrit. Daarna kwam ik al eens solo aan en vandaag mocht ik om de zege strijden met mijn ploegmaat Hesjedal en mijn landgenoot Boasson Hagen."

Hushovd versloeg Boasson Hagen uiteindelijk in de sprint, waar Ryder Hesjedal enkele seconden later over de meet reed. "Het leek wel het Noors kampioenschap. Daar moest ik toch wel enkele keren aan denken in de slotfase."

Rupert Murdoch getaart in Lagerhuis

Rupert Murdoch heeft dinsdagmiddag een taart van scheerschuim in zijn gezicht gekregen. De mediamagnaat werd op dat moment door Britse parlementsleden ondervraagd over het afluisterschandaal van zijn krant News of the World.

De aanvaller, die zichzelf omschrijft als activist en komiek, kondigde zijn daad op Twitter aan met de opmerking dat hij nog nooit iets beters heeft uitgevoerd en voegde de hashtag #splat toe. De zitting werd onmiddellijk geschorst en later hervat, maar dan zonder publiek en pers.

Murdoch leek zelf onbewogen door het incident, maar zoon James, topman in het imperium van zijn vader, was woedend. Volgens hem had de veiligheidsafdeling de mediamagnaat beter moeten beschermen. "Ze zochten blijkbaar niet naar scheerschuim", aldus James Murdoch.

Het motief van de taarter is onduidelijk, maar BBC-correspondent Nick Robinson meldt het woord 'hebberig' in het tumult te hebben opgevangen. De man is door politie ingerekend. Hij kreeg overigens nog een klap van Murdochs vrouw met zijn eigen taartschotel.


Rupert Murdoch belaagd door taarter in het Britse Lagerhuis

Roda JC trekt Malki aan

Roda JC Kerkrade heeft een nieuwe spits gecontracteerd. Sanharib Malki komt over van het Belgische SC Lokeren. De Syriër tekende een contract tot medio 2012, met een optie op nog twee seizoenen.

De 27-jarige Malki was al enige tijd op proef in Kerkrade. Hij wist trainer Harm van Veldhoven, met wie hij eerder werkte bij Germinal Beerschot, snel te overtuigen. De onderhandelingen met Lokeren duurden echter lang. De Belgen stemden uiteindelijk in met een transfervrije overgang. Als tegenprestatie komt Roda JC naar België voor een oefenduel.

Malki, wiens bijnaam De Tank van Damascus luidt, speelt sinds 2005 in België. Namens SV Roeselare, Germinal Beerschot en SC Lokeren kwam hij tot 123 duels in de Belgische competitie, waarin hij 32 keer scoorde. Afgelopen seizoen verhuurde Lokeren hem aan het Griekse Panthrakikos.

Broerse op proef bij Excelsior

Joost Broerse loopt deze week stage bij Excelsior. De zowel in de achterhoede als op het middenveld inzetbare speler hoopt een contract af te dwingen in Rotterdam. Een stage bij VVV-Venlo liep recent op niets uit.

De 32-jarige Broerse speelde de afgelopen vier seizoenen voor APOEL Nicosia op Cyprus. Eerder kwam hij in eigen land uit voor FC Groningen en FC Utrecht. Excelsior-trainer John Lammers ziet graag enkele ervaren spelers komen als aanvulling op zijn piepjonge selectie. Met 338 competitieduels als prof in de benen heeft Broerse in ieder geval de nodige bagage. Broerse zal deze week meetrainen en maakt zaterdag zijn opwachting in een oefenduel tegen het Belgische Westerlo.

Invallen FBI bij hackersgroep Anonymous

De Amerikaanse FBI heeft dinsdag op verschillende plaatsen in New York huiszoekingen gedaan in het kader van een onderzoek naar de hackersgroep Anonymous. Op een adres in Brooklyn en drie op Long Island werden computers in beslag genomen, zegt een FBI-woordvoerder.

Anonymous is een los georganiseerde groep van hackers die sympathiseren met de klokkenluiderswebsite Wikileaks. De groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een groot aantal aanvallen op websites van bedrijven en overheidsinstellingen in de hele wereld. Doelwit waren onder meer de websites van creditcardbedrijven Visa en Mastercard, omdat die weigerden donaties voor Wikileaks en zijn oprichter Julian Assange te verwerken. Ook werden de sites van de Scientology-kerk en van Kiss-bassist Gene Simmons aangevallen.

Gamewinkels in gevaar door Facebook

Het voortbestaan van gespecialiseerde gamewinkels komt in gevaar door de opkomst van webgames en downloadbare spellen. Hoewel er steeds meer gamers bij komen, kopen de meesten geen spellen in de winkel. Dat zei Andrew Wilson, directeur van EA Sports, tijdens de Develop Conference in Engeland, schrijft het Britse vakblad MCV.

Ruim 45 procent van de inkomsten van EA Sports, de bedrijfstak van game-uitgever Electronic Arts die onder meer verantwoordelijk is voor de voetbalspellenreeks Fifa, kwam in 2010 voort uit aanbieden van downloadbare spellen en extra's. Ook de populariteit van spellen op websites als Facebook en Hyves zouden volgens de topman een gevaar kunnen vormen voor de games die in de winkel liggen.

Wilson benadrukt volgens het vakblad dat er nog altijd een markt is voor games van 50 euro, zoals die nu in de winkel liggen. "Zolang er vraag is, blijven wij die spellen maken", beredeneert de topman van EA Sports.


Gamewinkels in gevaar door Facebook

Championship Manager wordt gratis online spel

Het voetbalspel Championship Manager, waarin spelers de rol van clubmanager op zich nemen, wordt dit jaar in China gelanceerd als een gratis online game. Championship Manager: World of Football moet in een webbrowser te spelen zijn. Mocht het spel in China een succes blijken, dan overweegt game-uitgever Square Enix het spel naar Europa te brengen.

Championship Manager: World of Football wordt gemaakt door Beautiful Game Studios en Shanda Games. Beautiful Game Studios is al enkele jaren de gamestudio die verantwoordelijk is voor de productie van de gamereeks Championship Manager.

De online game is niet de eerste in zijn genre die eigenschappen overneemt van een massively multiplayer online game. Concurrent Sports Interactive bracht in november 2008 het management spel Football Manager Live uit. Gamers met een abonnement konden het spel spelen. Doordat het aantal spelers daalde, werd Football Manager Live in mei offline gehaald.


Championship Manager wordt gratis online spel

[Tour] Ruijgh hoopt vol te houden tot Parijs

Rob Ruijgh was vandaag opnieuw de beste Nederlander in de Tour. De 24-jarige Limburger kwam in de zestiende etappe van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap als negentiende over de meet en drong de top twintig binnen van het algemeen klassement. "Het gaat goed", meldt de Vacansoleil-renner na afloop. "Ik hoop dat ik dit tot zondag vol kan houden."

De tourdebutant zat bij de groep met favorieten op de slotbeklimming van de Col de Manse en klom naar de negentiende plaats in het klassement. "Ik wilde van voren beginnen aan de afdaling. Die was vrij technisch, maar daar houd ik wel van. Ik heb nog een paar man ingehaald. Je moet een beetje risico nemen als je tijd wilt winnen."

Bauke Mollema zat mee in enkele vluchtpogingen maar miste uiteindelijk de slag. "Het was lastig wegkomen, ook door de brede rechte wegen", verklaart de Raborenner. "Als je één keer stilviel, kwam het peloton er meteen overheen. Ik dacht een paar keer: we zijn weg. Maar dat was niet zo. Soms zitten de verkeerde renners mee en dan word je teruggehaald."

De 24-jarige Groninger zat ondanks zijn aanvalsdrift niet mee in de groep die om de dagzege zou strijden. "Gewoon pech. Het was een sterke groep en ik probeerde nog aan te klampen met tien seconden achterstand, maar het lukte niet meer."

Van der Vaart hoopt dat Modric bij Spurs blijft

Rafael van der Vaart acht het van cruciaal belang dat Luka Modric behouden blijft voor Tottenham Hotspur. De Nederlander denkt dat de Spurs veel meer kans heeft de top vier van de Premier League te bereiken met de Kroaat, die begeerd wordt door diverse Engelse topclubs. "We willen hem houden en hopen dat hij blijft. We zijn met Luka veel sterker", zegt de linkspoot tegen Talksport.

Van der Vaart is niet verbaasd over de belangstelling van onder meer Chelsea. "Hij is een geweldige speler. Zoals hij vorig seizoen speelde, is het normaal dat een grote club hem wil kopen", meldt de Oranje-international. "Als we kunnen spelen zoals vorig jaar en iets meer geluk hebben, kunnen we echt iets bereiken. Als Luka blijft hebben we een goede kans."


Van der Vaart hoopt dat Modric bij Spurs blijft (Foto: Novum)

3,5 miljoen binnen op giro 555

Voor de actie voor hulp aan de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika van de Samenwerkende Hulporganisaties is tot nog toe 3,5 miljoen euro binnengekomen op giro 555. Dat melden de hulporganisaties dinsdag.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) spreken van een goed begin. De actie ging ongeveer een week geleden van start. Giro 555 wordt alleen gebruikt voor grote rampen.

Tien miljoen mensen in de Hoorn van Afrika worden door hongersnood getroffen. De droogte in de regio zou de ergste zijn in zestig jaar. De opbrengsten van de SHO worden gebruikt om noodhulp te bieden aan de mensen die door de honger worden bedreigd. Het gaat hierbij om water, voedsel en medische zorg.

Het kabinet maakte vorige week bekend vijf miljoen euro extra uit te trekken voor noodhulp aan de Hoorn van Afrika. Het geld komt boven op de ruim tien miljoen euro die al was toegezegd aan Ethiopië en Somalië.

Batman Arkham City Collectors Edition

Warner Bros. Interactive Entertainment en DC Entertainment onthullen vandaag de details en afbeeldingen van de langverwachte Batman: Arkham City Collectors Edition. De Collector's Editions zijn in gelimiteerde aantallen vanaf 20 oktober 2011 verkrijgbaar.

De Batman: Arkham City Collectors Edition zal de volgende bonusmaterialen bevatten:

• Speciaal Batman-figurine geproduceerd door Kotobukiya
• Artbook
• Eerder toegang tot een speciale challenge map en Batman skin
Batman: Arkham City album van WaterTower Music met alle originele nummers van bekende artiesten, verkrijgbaar via digitale download
• Batman: Gotham Knight, een DC Universe geanimeerde originele film 

In Batman: Arkham City gaan we naar Arkham City, het nieuwe zwaar beveiligde 'thuis' voor alle misdadigers, gangsters en gestoorde meesterbreinen van Gotham City dat vijf keer groter is dan de game wereld in Batman: Arkham Asylum. Binnen de zwaar bewaakte muren van deze uitgestrekte wijk in het hart van Gotham City zal Batman orde op zaken moeten stellen.

Batman: Arkham City

Fotograaf vervolgd voor aanzetten tot brandstichten

Justitie gaat een fotograaf uit Veghel vervolgen voor zijn rol bij twee brandstichtingen vorig jaar. De man wordt ervan verdacht dat hij twee jongens zou hebben aangespoord brand te stichten in Veghel en Vorstenbosch. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Den Bosch dinsdag.

De twee verstandelijk gehandicapte jongens werden juni vorig jaar tot taakstraffen veroordeeld voor het stichten van twee branden. In de rechtszaal verklaarden ze dat ze daartoe waren aangespoord door de fotograaf.

Justitie heeft de bewering van de jongens onderzocht en op basis daarvan besloten de Veghelaar te vervolgen. De man moet op 22 september voor de politierechter verschijnen. Het OM verdenkt hem van brandstichting en medeplichtigheid aan brandstichting in vereniging.

Tbs geëist voor doden bejaarde vader

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tbs met dwangverpleging geëist tegen een 39-jarige man uit Diemen die ervan wordt verdacht zijn bejaarde vader te hebben omgebracht. Volgens het OM is de man geestelijk ernstig ziek en was hij tijdens het misdrijf ontoerekeningsvatbaar.

De Diemenenaar doodde zijn 82-jarige vader april vorig jaar. Het slachtoffer werd dood gevonden in zijn woning aan de Margrietstraat in dezelfde plaats. Uit sectie concludeerde de politie dat hij door een misdrijf was omgekomen. Enkele dagen later werd de zoon aangehouden. De man werd herkend in een politiebureau. Hij was op het bureau om een andere reden. Welke reden dat was, wil de politie niet zeggen.


Tbs geëist voor doden bejaarde vader (Foto: Novum)

'Eco-anarchisten' voor Zwitserse rechter

Voor het Zwitserse Federale Strafhof in Bellinzona is dinsdag een proces geopend tegen drie 'eco-anarchisten' die van plan zouden zijn geweest een onderzoekscentrum voor nanotechnologie van IBM bij Zürich op te blazen.

Het proces begon een uur te laat vanwege de zeer strenge veiligheidsmaatregelen van de Zwitserse politie.

De drie - de 36-jarige Italiaan Costantino Alfonso Ragusa, diens 29-jarige vrouw Silvia Ragusa Guerini en hun 26-jarige Zwitserse vriend Luca Cristos Bernasconi - werden in april 2010 in hun auto opgepakt. Ze waren volgens de politie met explosieven en ander bommenmateriaal op weg naar het IBM-onderzoekscentrum in Rüschlikon. De politie zegt tientallen brieven te hebben gevonden waarin de verantwoordelijkheid voor de te plegen aanslag werd opgeëist namens 'ELF Zwitserland, Earth Liberation Front'.

Nanotechnologie - het manipuleren en vervaardigen van nieuwe stoffen in de orde van grootte van nanometers (een miljardste van een meter) - wordt steeds meer gebruikt voor agrarische, medische, militaire en industriële toepassingen. Milieuactivisten zeggen dat de technologie riskante gevolgen kan hebben voor de omgeving.

Werkstraf geëist tegen brugwachter Ketelbrug

Tegen een brugwachter van de Ketelbrug is dinsdag een werkstraf van veertig uur geëist. De brugwachter zorgde er volgens het Openbaar Ministerie in Lelystad voor dat de brug in oktober 2009 door onzorgvuldig handelen plotseling openging.

Een auto met daarin twee volwassenen en twee kinderen botste tegen het geopende brugdeel op. De volwassenen en een kind raakten zwaargewond.

De brugwachter besloot de brug open te stellen voor de wachtende schepen toen een file op de brug was ontstaan door de drukte op de A6. De man schakelde de noodbediening in, die handmatig moet worden bediend.

Nadat de brug was geopend en weer gesloten, drukte de brugwachten voor het noordelijke deel richting Lelystad de stopknop in. Voor het zuidelijke deel en de parallelweg, waar het ongeluk plaatsvond, drukte hij echter de knop in om de brug te openen.

De officier van justitie stelde dinsdag voor de rechtbank in Lelystad dat de brugwachter beter op had moeten letten aangezien hij met de handbediening werkte.

Regen op de camping: een zegen!

Vakantie in Nederland. In de maand juli betekent dat 's ochtends je tent open ritsen en dat er vervolgens drieënveertig liter regenwater naar binnen stroomt. Daarom zou ik altijd op een luchtbed slapen en nooit op zo'n water absorberend matje. Maar ik kampeer niet. Met reden. Menig camping is veranderd in een rampgebied. Waar de stemming in de caravans slechter is dan in een tentenkamp in Soedan. 

Nürburgring legt F1-lot in handen Ecclestone

De Nürburgring wil ook graag in de toekomst Formule 1-races blijven organiseren. Het Duitse circuit heeft echter moeite om de financiën hiervoor bij elkaar te krijgen omdat de regionale overheid de geldkraan dichtdraait. Hierdoor moet er over de voorwaarden van het tot 2016 lopende contract met Bernie Ecclestone opnieuw onderhandeld gaan worden.

De Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz moet bezuinigen en de Formule 1 wordt hier slachtoffer van. "De huidige financiële afspraken zorgen voor een hoog en niet langer te accepteren verlies. De legende van de Formule 1 zal op de Nürburgring alleen voort kunnen bestaan als een toekomstig contract uit economisch en politiek acceptabele voorwaarden bestaat," zei circuitbaas Jorg Lindner tegen persbureau DPA. Hij weet dat het van Formule 1-baas Ecclestone afhangt of de Formule 1 nog jaarlijks Duitsland aan zal gaan doen of dat de kalender er anders uit komt te zien in de toekomst.

[Tour] Ruijgh: "Had Contador niet verwacht"

Rob Ruijgh kwam vandaag in de zestiende etappe van de Tour de France als negentiende over de finish. Daarmee was hij de beste Nederlander.

"Het was chaotisch vanaf het begin. Elke ploeg wilde een mannetje mee hebben, omdat iedereen het idee had dat een lange vlucht succesvol zou kunnen zijn. Als je met Alberto Contador meewilt, moet je voorin zitten. Ik had hem nog niet verwacht op dit moment. De afdaling was behoorlijk gevaarlijk. Contador verrast hier veel mensen,” aldus Ruijgh na afloop van de etappe.

CDA wil opheldering 'Bulgaarse maffia'

Het CDA wil weten of in Bulgarije Europees geld achterover is gedrukt. Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel heeft opheldering gevraagd aan staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Ben Knapen (CDA), zo laat hij dinsdag weten.

Aanleiding voor de vragen is de documentaire New Maffia. Daarin wordt burgemeester Jordan Letsjkov van de stad Sliven ervan beschuldigd nauwe banden te onderhouden met de maffia. Zo wordt getoond dat met Europees geld de verouderde riolering van de stad wordt vervangen. Het project is echter stilgelegd en het geld zou zijn verdwenen in Letsjkovs zakken.

Ormel wil van Knapen weten hoe wordt gecontroleerd dat de 'zakelijke belangen' van Letsjkov niet worden verweven met publieke projecten.

485 miljoen Chinezen online

De internetbevolking van China is eind juni gegroeid tot 485 miljoen. Vooral door het toenemende gebruik van smartphones groeit het aantal Chinezen dat online is, meldt het China Internet Network Information Center (CNNIC).

Het aantal Chinese webgebruikers, verreweg het grootste in de wereld, groeide ten opzichte van 2010 met 15,5 procent, zegt CNNIC. Driehonderdachttien miljoen mensen, ofwel 65 procent van het totaal, surfen met mobiele telefoons over het web.

De totale groei is iets lager dan in 2010, toen de Chinese internetbevolking met negentien procent toenam.

De Chinese overheid stimuleert het gebruik van internet door bedrijven en het onderwijs, maar werpt blokkades op voor materiaal dat staatsondermijnend of pornografisch wordt geacht.

Armstrong wil onderzoek naar justitieel lek

Lance Armstrong heeft een aantal Amerikaanse media ervan beschuldigd voor publicaties gebruik te hebben gemaakt van illegaal gelekt materiaal. Tegen de zevenvoudig tourwinnaar loopt een justitieel onderzoek naar vermeend dopegebruik.

Volgens Armstrong hebben kranten als de New York Times en de Wall Street Journal daarover gepubliceerd met informatie die betrokken moet zijn via een bron binnen de onderzoekers. Volgens Armstrong heeft zijn reputatie geleden onder de doorgespeelde informatie. Hij eist een onderzoek naar het lek.

Plagiaatzaak tegen J.K. Rowling van de baan

Harry Potter-auteur J.K. Rowling hoeft niet meer in de rechtszaal te verschijnen om zich te verdedigen tegen de beschuldiging dat zij plagiaat zou hebben gepleegd. Britse media meldden dat de erven van auteur Adrian Jacobs de waarborgsom van omgerekend 1,7 miljoen euro niet aan de rechtbank hebben betaald.

De erfgenamen van de in 1997 overleden Jacobs stelden dat Rowling het vierde deel van de succesreeks Harry Potter, De Vuurbeker, had gebaseerd op het boek The Adventures of Willy the Wizard uit 1987. De beheerder van Jacobs' erfgoed, Paul Allen, eiste een schadevergoeding van omgerekend 705 miljoen euro. Hij moest de waarborgsom uiterlijk vrijdagmiddag hebben betaald. Nu dat niet is gebeurd, vervalt de rechtszaak.

Volgens de erfgenamen was Jacobs de eerste die kwam met het idee voor een boek over tovenaars. Rowling noemde de aantijging van plagiaat eerder 'niet alleen ongegrond, maar ook absurd'. Ze zei het boek nooit gezien te hebben totdat Allen in 2004 met de zaak begon.

Rowlings uitgeverij Bloomsbury is blij dat de 'absoluut bespottelijke zaak' ten einde is. "Een enorme hoeveelheid tijd is verspild met de verdediging tegen deze beschuldiging, ook al was vanaf het begin duidelijk dat de zaak geen kans van slagen had", zei Rowlings advocaat Gideon Benaim tegen de Britse pers. Allen was zeven jaar met de zaak tegen Rowling en haar uitgever bezig.

OM herziet strafeis voor fatale klap taxichauffeur

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag in hoger beroep twee jaar cel geëist tegen de taxichauffeur die vorig jaar een klant doodsloeg op het Amsterdamse Leidseplein. De chauffeur werd vorig jaar april door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Het OM had toen drie jaar geëist.

Dat de eis nu gelijk is aan de eerder opgelegde straf komt doordat het OM de zaak opnieuw heeft bekeken. "Het OM is tot de conclusie gekomen dat de opgelegde staf passend is en in overeenstemming met sancties in soortgelijke zaken", zegt een woordvoerder.

De taxichauffeur kreeg het in juli 2009 aan de stok met de 44-jarige Rob Sitek over de ritprijs. Er ontstond een gevecht waarbij de chauffeur, een volgens justitie geoefend kickbokser, een klap gaf tegen het hoofd van Sitek. Die viel achterover, raakte bewusteloos en overleed een paar uur later.

De doodsoorzaak was een gescheurde wervelslagader. De rechter liet bij de eerdere rechtszaak in het midden of die veroorzaakt was door de klap die Sitek kreeg of door de val op de stoep. Het OM vond dat het door de klap kwam. Nu sluit het OM zich aan bij de conclusie van de rechtbank. "Of het letsel het gevolg is van de klap of de val op het wegdek is niet van wezenlijk belang", aldus de advocaat-generaal. "Feit blijft dat de taxichauffeur met zijn vuistslag ernstig lichamelijk letsel heeft veroorzaakt."

De dood van Sitek leidde twee jaar geleden tot veel opschudding. Bij de taxistandplaats was het wel vaker raak. De politie verscherpte na het incident de controle op het plein.

Verkiezingszege Yingluck in Thailand bevestigd

De Thaise Kiescommissie heeft dinsdag bevestigd dat Yingluck Shinawatra in de verkiezingen van 3 juli een parlementszetel heeft gewonnen. Hiermee is weer een hindernis genomen op weg naar haar benoeming tot eerste vrouwelijke premier van Thailand.

Yingluck is de zus van de vroegere premier Thaksin Shinawatra, die in 2006 door het leger werd afgezet.

De Pheu Thai-partij van Yingluck behaalde volgens de officieuze uitslagen met 265 zetels een ruime meerderheid in het parlement. In 142 gevallen achtte de kiescommissie na klachten over onregelmatigheden een nader onderzoek nodig alvorens de uitslag te bevestigen.

Het nieuwe parlement moet bijeenkomen en Yingluck tot premier kiezen voordat zij haar ambt kan aanvaarden.


Verkiezingszege Yingluck in Thailand bevestigd (Foto: Novum)

Treinkaartje 2,55 procent duurder

De NS wil de tarieven voor kaartjes en abonnementen per 1 januari volgend jaar met 2,55 procent verhogen. Dat meldt het spoorbedrijf dinsdag.

De verhoging bestaat uit de door het Centraal Planbureau verwachte inflatie van 2,25 procent en een verhoging van de vergoeding voor het gebruik van de infrastructuur die de NS aan spoorbeheerder Prorail betaalt van 0,3 procent. De prijsverhoging geldt voor losse kaartjes en voor traject- en netabonnementen.

Mochten de gebruiksvergoeding en de inflatie nog wijzigen, dan past de NS dit nog aan in de tariefstijging. De voorstellen voor de aanpassing van de tarieven liggen momenteel bij de consumentenorganisaties.

[Tour] Ritzege Hushovd, Evans passeert F. Schleck

De zestiende etappe van de Tour de France, van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Gap, is gewonnen door Thor Hushovd. De Noor, die zijn tweede ritzege deze Tour boekte, bleef zijn landgenoot Edvald Boasson Hagen in de sprint voor.

Verschillende renners probeerden uit het peloton te ontsnappen maar ver kwamen ze echter niet. Lieuwe Westra pakte na 75 kilometer koersen een gaatje maar kreeg maximaal 100 meter voorsprong. Het bleef onrustig in het peloton. Johnny Hoogerland probeerde het vervolgens en kreeg een elf renners mee waaronder Mollema. Van daarachter probeerden andere renners de overstreek te maken. De groep kwam echter niet weg en viel uit elkaar.

Perez, Hushovd, Hagen, Devenyns, Roy, Martin, Ignatiev, Marcato, Grivko en Hesjedal leken wel weg te komen en pakten al rap een voorsprong van een minuut. 45 minuten voor de finish was dit al bijna zes minuten. Achter de kopgroep reden Mollema, Dumoulin en Jeandesboz die de slag net hadden gemist.

Op 21 kilometer van de finish begon de kopgroep aan de Col de Manse (tweede categorie). Ignatiev sprong weg uit de kopgroep. Hesjedal probeerde vervolgens het gat naar Ignatiev te dichten. Uit het peloton ontsnapte vervolgens Alberto Contador. Evans en de broers Schleck counterden. Voeckler en Samuel Sanchez haakten ook aan. De rest van het peloton sloot vervolgens ook weer aan.

Vooraan was het Hesjedal die Ignatiev van zich had afgeschud. Twaalf kilometer voor de streep, nog steeds in de beklimming, zette Contador wederom aan. Andy en Fränk Schleck en Cunego moesten lossen. Evans en Sanchez kwamen bij de Spanjaard terwijl ook Voeckler moest lossen. In de afdaling kwamen Hushovd en Hagen bij Hesjedal. Op de top van de Col de Manse was de voorsprong van de groep Contador op de groep gele trui 25 seconden.

Hesjedal, Hagen en Hushovd moesten in de eindsprint bepalen wie de sterkste was. Hushovd trok de sprint aan en was zijn landgenoot Hagen net te snel af. Evans ging als een speer in de afdaling naar beneden en Contador en Sanchez konden hem niet bijbenen. De oud-wereldkampioen won uiteindelijk een paar seconden op Contador en een minuutje op Andy Schleck en Basso.

Uitslag zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thor Hushovd Noo Garmin-Cervélo 3:31.38
2 Edvald Boasson Hagen Noo Team Sky z.t.
3 Ryder Hesjedal Can Garmin-Cervélo + 0,02
4 Tony Martin Dui HTC-Highroad + 0,36
5 Michail Ignatiev Rus Katusha + 0,55
6 Alan Pérez Spa Euskaltel + 1,24
7 Jérémy Roy Fra FDJ + 2,00
8 Marco Marcato Ita Vacansoleil z.t.
9 Dries Devenyns Bel Quick-Step z.t.
10 Andrij Grivko Oek Astana z.t.


Klassement na zestiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 69:00.56
2 Cadel Evans Aus BMC +1.45
3 Fränk Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +3.03
5 Samuel Sanchez Spa Euskaltel +3.26
6 Alberto Contador Spa Saxo Bank +3.42
7 Ivan Basso Ita Liquigas +3.49
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +6.04
10 Rigoberto Uran Col Team Sky +7.55

Wegwerker rijdt collega dood

Een 28-jarige wegwerker uit IJsselmuiden is dinsdag om het leven gekomen bij een ongeluk op de A32 bij Havelte. Hij werd aangereden door de achterste beveiligingsauto van de wegwerkerscolonne. Vermoedelijk had de bestuurder van deze wagen te laat opgemerkt dat de wegwerker met zijn auto was gestopt en was uitgestapt om de berm te maaien en putten schoon te maken, aldus een politiewoordvoerder.

Het ongeval vond plaats rond 13.00 uur. De bestuurder van de beveiligingsauto's en andere collega's die getuige waren van het ongeval zijn gehoord. Volgens de politiewoordvoerder was de verslagenheid onder hen groot. Niemand zit vast.

Onderwijsassistenten Amsterdam beheersen taal onvoldoende

Meer dan de helft van de onderwijsassistenten bij Amsterdamse basisscholen beheerst de Nederlandse taal onvoldoende. Voor de toets begrijpend lezen zakte 58 procent van de 164 geëxamineerde assistenten. In de eerste twee groepen van het basisonderwijs staan assistenten leraren vooral bij met extra taalactiviteiten voor kinderen.

Voor het onderdeel schrijven slaagde 22 procent van de assistenten niet, het onderdeel spreken wist 16 procent niet te volbrengen. Dat meldt de gemeente Amsterdam dinsdag.

De assistenten die voor een van de toetsen zakten krijgen door de school en door de gemeente extra scholing aangeboden. In 2013 moet het taalniveau van alle onderwijsassistenten die in de laagste klassen van de basisschool werken in orde zijn. Zo niet dan worden daar 'noodzakelijke consequenties aan verbonden' laat de gemeente weten.

PVV-Statenlid in Limburg stapt uit fractie

Het Limburgse Statenlid Harm Uringa verlaat de PVV-fractie. Hij gaat als eenmansfractie door in het Limburgs parlement. De PVV laat weten dat Uringa 'om hem moverende redenen' heeft besloten per direct de fractie te verlaten.

De PVV maakt in Limburg samen met de VVD en het CDA deel uit van het college van Gedeputeerde Staten. Door het verlaten van Uringa komt hun meerderheid niet in het gevaar. Samen hadden zij 28 van de 47 zetels.

Met het vertrek van Uringa wordt het CDA met tien zetels weer de grootste fractie in het parlement. De PVV houdt er negen over.


PVV-Statenlid in Limburg stapt uit fractie (Foto: Novum)

Benevelde machiniste ontslagen

De 44-jarige treinmachiniste uit Groningen die maandag werd aangehouden voor rijden onder invloed, is ontslagen. Dat meldt haar werkgever Arriva dinsdag. De vervoerder heeft dit besloten na een overleg met de vrouw.

Reden is dat in de cao staat dat werknemers niet onder invloed van alcohol mogen zijn. Ook is het bij wet verboden, licht een woordvoerder toe. "Veiligheid staat bij ons voorop."

De vrouw werd maandag rond 07.45 uur betrapt bij een routinecontrole op het station in Groningen. De treinbestuurdster verklaarde dat ze nog onder invloed was van de alcohol die ze de avond ervoor had gedronken.

Rerizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV is het eens met het ontslag: "Mensen die vinden dat zij onder invloed van drank of drugs een trein mogen besturen, horen bij het spoor niet thuis. Machinisten, verkeersleiders en ander veiligheidspersoneel zorgen immers voor de veiligheid van tientallen, of zelfs honderden passagiers. Dat dient absoluut nuchter te gebeuren."

Winstverdubbeling Goldman Sachs

Goldman Sachs, een van de machtigste zakenbanken op Wall Street, heeft de nettowinst in het tweede kwartaal ruimschoots zien verdubbelen tot 1,05 miljard dollar (742 miljoen euro). Dat maakte het concern dinsdag bekend.

Ondanks de groeispurt rekenden analisten op meer. De tegenvaller zat hem vooral bij de handelstak van de bank. De inkomsten uit obligatie-, valuta- en grondstoffenhandel kelderden 53 procent tot 1,6 miljard dollar in de afgelopen periode. De totale omzet kwam uit op 7,3 miljard dollar, een daling van 17,6 procent.

Winstverdubbeling Goldman Sachs
Winstverdubbeling Goldman Sachs (Foto: ANP)

De Bakker boekt zege bij rentree

Thiemo de Bakker heeft zijn rentree op de tennisbaan opgeluisterd met een overwinning. De 22-jarige Westlander won in de eerste ronde van het challengertoernooi van Orbetello van Martin Fischer: 4-6, 6-3 en 6-4. In de volgende wacht de Kroaat Kristijan Mesaros.

Het was De Bakkers eerste wedstrijd sinds eind meí. Hij laste na Roland Garros een rustpauze in om te herstellen van fysiek ongemak.

De Bakker had in het begin duidelijk moeite om in zijn ritme te komen. Hij verloor zijn eerste servicegame op love. Hij plaatste bij 2-3 nog wel een break, maar omdat de Oostenrijker meteen terugbrak, ging de eerste set met 6-4 naar Fischer. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid. Ditmaal pakte De Bakker een snelle break. Die marge hield hij de gehele tweede set intact: 6-3.

Ook in de beslissende set brak de Westlander als eerste, bij 2-2. De Bakker slaagde er vervolgens niet in zijn servicegame te behouden, maar omdat zijn Oostenrijkse opponent dat ook niet kon, behield de voormalig nummer veertig van de wereld zijn voorsprong. Met een solide servicegame serveerde De Bakker de wedstrijd uit.

Onderzoek naar brand Hoogersmilde begonnen

Het onderzoek naar de brand in de zendmast in Hoogersmilde is dinsdag van start gegaan. Aanvankelijk zou de recherche woensdag beginnen met het onderzoek, maar de situatie is eerder als veilig aangemerkt. Dat meldt een woordvoerder van de politie.

De forensische dienst onderzoekt hoe de brand die vrijdag in de zendmast woedde heeft kunnen ontstaan. Onduidelijk is hoe lang het onderzoek in beslag zal nemen.

Het gebied rond de ingestorte mast is nog steeds afgezet.

Schutter Baflo betuigt spijt

Alasam S., die wordt verdacht van de moord op een agent en een 29-jarige vrouw in Baflo, heeft dinsdag zijn excuses aangeboden. De man zei dinsdag op een pro-formazitting dat het hem verschrikkelijk spijt wat er allemaal is gebeurd. "Voor de families en voor mijzelf."

De officier van justitie las dinsdag op de zitting de voorlopige tenlastelegging voor. Het OM beschuldigt S. van twee moorden en twee pogingen tot moord. De rechter besloot de zaak maximaal drie maanden aan te houden.

De uitgeprocedeerde asielzoeker uit Benin schoot half april de 47-jarige motoragent Dick Haveman met diens eigen dienstwapen dood. Daarvoor had hij zijn 29-jarige vriendin met een brandblusser om het leven gebracht. Bij de schietpartij raakten ook een 22-jarige agente en een 72-jarige omstander gewond.

In mei besloot de rechter-commissaris dat S. voor psychologisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht moest. S. raakte gewond bij zijn arrestatie en lag een paar weken in het penitentiaire ziekenhuis in Scheveningen.

'Gary Glitter' mocht wel worden geëxecuteerd

Gary Glitter heeft nul op het rekest gekregen van de Britse mediawaakhond Ofcom. De 67-jarige rocker diende een klacht in wegens een tv-parodie, waarin hij wordt geëxecuteerd wegens het verkrachten van een kind.

Glitter, die een celstraf heeft uitgezeten wegens seksueel misbruik van twee meisjes, vindt dat er een verkeerd beeld van hem is geschetst in The Execution of Gary Glitter. De korte film werd in 2009 uitgezonden op de Engelse zender Channel 4 en speelt zich af in een fictief Engeland, waar de doodstraf kan worden opgelegd.

De klacht van de Britse rocker vond geen gehoor bij Ofcom, meldt de Britse omroep BBC, omdat volgens de mediawaakhond duidelijk was dat het om fictie ging. Vanwege Glitters reeds 'algemeen bekende reputatie met betrekking tot kindermisbruik' is geen sprake van verdere imagoschade.

Glitter werd eind 1999 veroordeeld tot vier maanden celstraf in een Britse gevangenis wegens het bezit van kinderporno. In maart 2006 werd hij schuldig bevonden aan seksueel misbruik van twee Vietnamese meisjes, waarna hij drie jaar in een gevangenis in Vietnam doorbracht.

[Tour] Technicus Tour dood gevonden

De organisatoren van de Tour de France zijn in rouw. Aanleiding is dat vanmorgen een technici uit de Tour dood is gevonden.

Het lichaam van de 59-jarige Patrick Guay, een oud-wielrenner  en voor de 27e keer werkzaam in de koers, werd naast zijn camper dicht bij de finish in Gap gevonden. "De autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld”, aldus een verklaring van de organisatoren.

Guay was de oom van wielrenner Jérôme Pineau die in de Tour voor Quick-Step rijdt. De Fransman rijdt vandaag met zwarte polsbandjes.

Ben Saunders wil geen 'goede Ben' zijn

Ben Saunders geeft niemand voorkeursbehandelingen. De zanger kan regelmatig pissig worden van de extra aandacht die voor gehandicapten wordt gevraagd. Naar eigen zeggen hoeft hij niet zo nodig de 'goede Ben' uit te hangen.

"Moet ik dan elke gehandicapte knuffelen? Alleen omdat iemand in een rolstoel zit?", vraagt Ben zich af in Grazia. De zanger zegt er zelfs boos van te worden. "Er wordt vaak extra aandacht voor ze gevraagd. Maar de andere kinderen dan. Daar zit toch geen verschil tussen? Soms kan ik daar wel pissig om worden."

De 27-jarige talentenjachtwinnaar zegt veel verzoekjes te krijgen van ongeneeslijk zieken of gehandicapten. Maar volgens hem hebben ze helemaal niets aan hem. "Dan schrijven ze of ik bij hen thuis kan komen", vertelt hij. "Dan antwoord ik dat ik dat niet ga doen, omdat ik hem toch niet beter kan maken."

Ook het idee om hen een lichtpuntje te geven, gaat voor Ben al te ver. "Wat kopen ze voor mijn glimlach? Hun gezondheid krijgen ze er niet mee terug. En ik heb er niet zo'n behoefte aan om mijn kop te laten zien en de 'goede Ben' uit te hangen."

Sigourney Weaver heeft wel zin in Alien 5

Sigourney Weaver heeft wel zin in een vijfde Alien-film. "Ik zou zelf graag nog een laatste deel maken waarin we terugreizen naar de planeet waar het voor mijn personage Ripley allemaal begon", zegt de Amerikaanse actrice in een interview met de filmsite Moviefone. "Voor mijn gevoel is haar verhaal nog niet af."

Toch heeft de 61-jarige actrice twijfels of zij de hoofdrol gaat spelen, mocht de film er ooit komen. "Hollywood heeft geen behoefte aan actieheldinnen van boven de zestig", zegt ze simpelweg. "Aan mij ligt het niet, ik denk dat ik die aliens nog een flink pak slaag kan geven."

Weaver speelde in 1979 voor het eerst de rol van legerofficier Ellen Ripley in de thriller Alien van Ridley Scott. Vooral het vervolg, de actiefilm Aliens uit 1986 van James Cameron, maakte van haar een wereldster. Uiteindelijk werden vier delen in de Alien-reeks gemaakt waarvan de laatste, Alien: Resurrection, in 1997 verscheen.

De actrice kan hoe dan ook uitkijken naar de film Prometheus, de tweede film die Scott regisseert over het Aliens-universum. Nu, ruim dertig jaar later, vertelt hij naar verluidt de oorsprong van de buitenaardse wezens. In Prometheus speelt Noomi Rapace, bekend als de spijkerharde Lisbeth Salander uit de Millennium-films, de hoofdrol. Deze film verschijnt volgend jaar zomer.


Sigourney Weaver heeft wel zin in Alien 5 (Foto: Novum)

Eerste beelden martial-arts film The Grandmasters

Er is een eerste teaser vrijgegeven voor de martial-arts film The Grandmasters (Yut Doi Jung Si) van de alom geprezen regisseur Kar Wai Wong (In the Mood for Love, 2046, My Blueberry Nights).

In eerste instantie werd de film al dit jaar tijdens het Filmfestival van Cannes verwacht, maar al snel werd duidelijk dat dit niet haalbaar was. De film speelt zich af in de jaren 50, waarbij er hoofdrollen zijn voor Tony Leung Chiu Wai, Ziyi Zhang en Chen Chang. Nu is het afwachten tot 2012 of deze film de hooggespannen verwachtingen kan waarmaken.


Eerste teaser The Grandmasters (Video: YouTube)

[WK] Waterpolosters eenvoudig langs Kazachstan

De Nederlandse waterpolosters hebben hun tweede groepswedstrijd op het WK in Shanghai overtuigend gewonnen. Kazachstan werd eenvoudig met 13-3 aan de kant geschoven. Nienke Vermeer was net als in het openingsduel met de VS de productiefste Nederlandse. Ze scoorde viermaal.

Door de zege gaat Nederland samen met Amerika, dat eerder op de dag Hongarije met 16-7 versloeg, aan de leiding in groep A. In de laatste groepswedstrijd tegen Hongarije wordt bepaald of de regerend olympisch kampioen zich rechtstreeks voor de kwartfinales plaatst, of dat het via een omweg moet gebeuren. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks, de nummers twee en drie gaan door naar een tussenronde.

Mallya: "Zesde plaats zal lastig worden"

Vijay Mallya denkt dat het behalen van een zesde plaats in het constructeurskampioenschap in de Formule 1 lastig zal gaan worden. De teambaas van Force India staat met zijn renstal momenteel achtste met vijf punten achterstand op Scuderia Toro Rosso en 21 punten achter op Sauber dat plaats zes bezet.

"We zijn zeer optimistisch voor het tweede deel van het seizoen. We beschikken over een goed stel rijders en hebben een auto die elke race beter wordt. Het zal echter moeilijk worden om nog voor Toro Rosso en Sauber te komen," zei Mallya die weet dat zijn directe concurrenten in de laatste races punten hebben gepakt.

Het team van Force India zelf ging in Groot-Brittannië bij de pitstops van Paul di Resta en Adrian Sutil de mist in, waardoor punten onmogelijk werden. "Vorige week in Silverstone hebben we een goede kans op punten laten liggen, doordat er verwarring was op de pitmuur. Dat was erg frustrerend. We hebben maatregelen genomen om herhaling van deze problemen te voorkomen. We hebben de laatste races laten zien dat we in de kwalificatie consistent in de top-tien kunnen komen. We moeten nu in de races net zo goed gaan presteren."

WHO bezorgd over oprukken mazelen in Europa

De Wereldgezondheidsorganisatie maakt zich zorgen over het toenemende aantal gevallen van mazelen in Europa. De WHO dringt er op aan dat mensen nagaan of zij afdoende gevaccineerd zijn.

De afdeling Europa van de WHO registreerde tussen januari en mei van dit jaar meer dan twaalfduizend gevallen, meer dan in heel 2010. De meeste gevallen deden zich voor in Frankrijk (7324) en Spanje (1146).

De WHO vreest dat de situatie erger kan worden, vooral in de zomer wanneer mensen op vakantie gaan en er vaker evenementen zijn waar veel mensen bij elkaar komen en het virus kunnen oplopen.

Mega Man Legends 3 geschrapt

De productie van Mega Man Legends 3 is stilgelegd. De actiegame voor Nintendo 3DS zou niet voldoen aan de kwaliteitseisen van game-uitgever Capcom. Dat heeft het Japanse gamebedrijf laten weten op de officiële website van het spel. Na Mega Man Universe is dit de tweede Mega Man-game die dit jaar wordt geannuleerd.

De precieze reden voor het schrappen van de game is niet bekend. Keiji Inafune, de bedenker van de Mega Man-serie, nam recent afscheid van Capcom. Begin dit jaar maakte Inafune, toen nog werkzaam bij Capcom, bekend dat de online game Mega Man Universe niet meer zou verschijnen. De uitgever heeft bevestigd dat het vertrek van Inafune niets te maken heeft met de stilgelegde productie van Mega Man Legends 3.

Mega Man Legends 3 was een vervolg op de Mega Man Legends-spellen voor de eerste Playstation-spelcomputer. Gamers konden invloed uitoefenen op de productie van het spel door tips en ideeën te delen met de ontwikkelaars via een speciale webpagina.

Zynga aangeklaagd vanwege Farmville

Het Amerikaanse gamebedrijf SocialApps heeft gamegigant Zynga aangeklaagd. Zynga zou de broncode van het Facebookspel MyFarm, dat eigendom is van SocialApps, hebben gebruikt als blauwdruk voor populaire Facebookspellen als Farmville en Cityville. SocialApps eist zeker 600 duizend dollar en een deel van de winst op Farmville.

SocialApps en Zynga zouden in mei 2009 een overeenkomst hebben gesloten voor het gebruik van de broncode van MyFarm. Nadat Zynga de benodigde software heeft gekregen, heeft het bedrijf nooit meer iets van zich laten horen. SocialApps heeft nooit financiële compensatie gekregen of erkenning voor het werk dat zij geleverd hebben.

Farmville werd in juni 2009 uitgegeven en groeide uit tot een van de populairste Facebookgames ooit. Maandelijks trekt het online boerderijspel meer dan 36 miljoen spelers. Ook CityVille trekt maandelijks tientallen miljoenen spelers.

Blessure Van der Struijk valt mee

Frank van der Struijk hoeft niet onder het mes. Een MRI-scan in het ziekenhuis van Arnhem heeft aangetoond dat de Vitesse-verdediger geen scheur in de meniscus of ander zwaar letsel in zijn knie heeft opgelopen. Daar werd voor gevreesd nadat Van der Struijk zaterdag in het met 4-0 gewonnen oefenduel met SSV Jahn Regensburg geblesseerd uitviel. Het is nog niet bekend hoelang Van der Struijk precies uit de roulatie is.

"Waarschijnlijk is er sprake van kapselspierbeschadiging. Dit kan conservatief, dus zonder operatie behandeld worden", zegt Van der Struijk op de clubsite. De 26-jarige verdediger maakt zich op voor zijn vierde seizoen bij Vitesse. Begin 2010 werd hij nog een half jaar uitgeleend aan Willem II, de club waar hij de eerste vijf seizoenen van zijn carrière speelde.

Lampard maakt zich geen zorgen

Chelsea-middenvelder Frank Lampard is niet ongerust door de versterkingen die de concurrentie in Engeland heeft aangetrokken. "We zijn al sterk genoeg", aldus de international.

Tegenover SkySports laat Lampard weten dat hij niet wakker ligt van de uitgaven die Liverpool, Manchester City en Manchester United tot nu toe deden. "Wij zitten in een andere situatie dan zij", laat Lampard weten. "Wij hebben al een sterk team, ook door de winterse transfers". Hiermee doelt Lampard op het aantrekken van Fernando Torres en David Luiz afgelopen januari.

Toch liet Lampard niet dooschemeren dat Chelsea al klaar is op de transfermarkt. "Het ligt er een beetje aan wat de manager wil", vervolgt de middenvelder met ijzeren longen. "Als de manager denkt dat er nog versterkingen moeten komen, dan zullen die ongetwijfeld komen", aldus Lampard.

Volgens Lampard zelf hoeft er dus niet zo nodig nog een extra speler aan de selectie te worden toegevoegd: "Ik denk dat we al sterk genoeg zijn in de huidige samenstelling", meldt de voormalig speler van West Ham United. "Als de andere ploegen veel geld uit willen geven, moeten ze dat doen. Wij geloven in onszelf", besluit de Engels international.

Fiennes maakt film over geheime liefde Dickens

Ralph Fiennes gaat een film regisseren over de geheime liefde tussen de Engelse schrijver Charles Dickens en Ellen Ternan. De Britse acteur gaat de beroemde verhalenverteller in het liefdesdrama The Invisible Woman mogelijk zelf spelen.

Fiennes heeft volgens de Britse krant The Daily Mail diverse actrices gesproken over de rol van Ternan. De 48-jarige acteur zou onder anderen Felicity Jones, Abbie Cornish en Carey Mulligan benaderd hebben.

Ternan was een Britse actrice uit de negentiende eeuw. Dickens was 45 jaar oud toen hij de 18-jarige Ternan ontmoette. Hij verliet uiteindelijk zijn vrouw voor haar, maar heeft de affaire altijd verborgen willen houden. De film is gebaseerd op de biografie die Claire Tomalin in 1991 over de actrice schreef.

The Invisible Woman wordt de tweede film die Fiennes regisseert. Zijn regiedebuut Coriolanus verschijnt later dit jaar. De film waarin hij zelf te zien is als Romeinse soldaat is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare.

De acteur is momenteel te zien in de bioscopen als Lord Voldemort in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, het laatste deel van de Potter-filmreeks.


Fiennes maakt film over geheime liefde Dickens (Foto: Novum)

Nieuwe directeur: "Renault blijft in Formule 1"

Renault zal voorlopig niet uit de Formule 1 stappen, zo meldt de nieuwe operationele directeur Carlos Tavares. In het verleden dacht het Franse merk nog over terugtrekking uit de koningsklasse, maar Taveres vindt de sport voor het merk vele voordelen oplevert.

"Na slechts zes dagen in deze functie bezocht ik al een Grand Prix, in Silverstone, omdat ik geloof dat de Renault Group veel passie voor auto's, autosport en Formule 1 bevat. Het is ook mijn manier om te tonen dat we die passie moeten koesteren binnen de Renault Group, zodat alle partners en werknemers kunnen profiteren van onze betrokkenheid, met het uiteindelijke voordeel voor onze klanten," zei Tavares.

"Het is cruciaal dat we het talent in onze Formule 1-afdeling in Viry-Chattilon koesteren en daar springen we voorzichtig mee om. Ik weet dat we veel engineers in dienst hebben die streven naar een verbetering van hun kennis en begrip, in het veld. We hebben ook een dialoog en interactie tussen de Formule 1-afdeling en de rest van het bedrijf op gang gebracht om de technologieën nog beter te vertalen naar onze productie-auto's."

Helen Mirren vervangt Bette Midler in Spector-film

Helen Mirren gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de tv-film over muziekproducent Phil Spector. Bette Midler zou eigenlijk de rol van Spectors advocate Linda Kenney Baden spelen, maar zij trok zich terug uit het project vanwege een hernia. De actrice en zangeres moet hieraan wellicht geopereerd worden, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De nog titelloze film gaat over de relatie tussen Baden en haar cliënt. De excentrieke muziekproducent wordt gespeeld door Al Pacino. Jeffrey Tambor, bekend van de The Hangover, speelt een andere advocaat van Spector. De producent is uiteindelijk schuldig bevonden van de moord op actrice Lana Clarkson in 2003. Hij zit een gevangenisstraf uit van negentien jaar.

De opnamen voor het tv-drama waren in volle gang tot Midler zich terug moest trekken. Naar verwachting gaat het draaien volgende week verder in New York. De film is volgend jaar te zien op de Amerikaanse betaalzender HBO.

Mirren won vier Emmy Awards voor haar tv-werk, onder meer voor haar rol als koningin Elizabeth I in de gelijknamige miniserie op HBO. Pacino won vorig jaar een Emmy voor zijn rol als arts Jack Kevorkian in de HBO-film You Don't know Jack.


Helen Mirren vervangt Bette Midler in Spector-film (Foto: Novum)

Kevin Costner gevraagd voor Tarantino-western

Kevin Costner is in onderhandeling voor een rol in de spaghettiwestern Django Unchained van Quentin Tarantino. De acteur is in gesprek om een sadistische slaventrainer te spelen, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

De film wordt een hommage aan de Italiaanse regisseur Sergio Leone, beroemd om zijn westerns. De cast bestaat nu uit Jamie Foxx als bevrijde slaaf Django, Christoph Waltz speelt een premiejager en Leonardo DiCaprio is te zien als slavendrijver Candie met Samuel L. Jackson als zijn rechterhand. Het personage van Costner is Ace Woody, een kwaadaardige trainer van de mannelijke gevechtsslaven.

In Django Unchained weet de hoofdpersoon te ontsnappen aan de martelpraktijken van Candie die slaven mishandelt voor zijn Candyland. In de ranch moeten de mannen elkaar bevechten en worden de vrouwen tot prostitutie gedwongen. De rollen van DiCaprio en Costner zouden vergelijkbaar zijn met kolonel Hans Landa, het sadistische personage van Waltz in Tarantino's Inglourious Basterds.

Het wordt de eerste keer dat Costner in een film van Tarantino speelt. De 56-jarige acteur is ook te zien in de Superman-film Man of Steel als stiefvader van Clark Kent. Django Unchained verschijnt in 2013 in de bioscopen.


Kevin Costner gevraagd voor Tarantino-western (Foto: Novum)

Personeel Air France mogelijk in staking

Vliegers en cabinepersoneel van Air France gaan mogelijk in de drukke vakantieperiode van eind juli tot en met begin augustus staken Dat meldt de Franse krant Les Echos dinsdag op basis van vakbondsbronnen.

Het cabinepersoneel van het Franse deel van vliegmaatschappij Air France-KLM zou van 29 juli tot en met 1 augustus staken. De vliegers volgen van 5 tot en met 8 augustus, meldt de krant. Het vliegend personeel is het niet eens met de pensioenplannen en stationering op regionale luchthavens.

Begin juli maakte Air France bekend vanaf oktober internationale vluchten te laten vertrekken vanuit de Franse regionale luchthavens Marseille, Toulouse, Nice en Bordeaux. Een enkele reis vanuit deze luchthavens moeten 50 euro gaan kosten inclusief belastingen. Hiermee hoopt Air France de concurrentie aan te kunnen gaan met prijsvechters.

OM in beroep tegen vrijlating top Chemie-Pack

Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep ingesteld tegen de beslissing van de rechtbank in Breda om de directeur en twee medewerkers van Chemie-Pack op vrije voeten te stellen. De rechter-commissaris bepaalde begin deze maand dat het drietal onrechtmatig is aangehouden en vastgezet.

De directeur, de productieleider en een veiligheidscoördinator werden eind vorige maand aangehouden op verdenking van het op een verkeerde manier opslaan en bewerken van gevaarlijke stoffen. De rechter bepaalde een paar dagen later dat ze het proces in vrijheid mochten afwachten, maar omdat tijdens een verhoor een nieuwe verdenking ontstond werden ze direct weer opgepakt.

De drie hebben volgens justitie zo roekeloos gehandeld, dat er sprake zou kunnen zijn van opzettelijke brandstichting. De rechtbank in Breda oordeelde rechter dat er onvoldoende reden is om aan te nemen dat er van brandstichting sprake zou zijn en stelde ze opnieuw op vrije voeten.

Het hoger beroep tegen die beslissing dient woensdag bij de rechtbank in Breda, liet een woordvoerder van de rechtbank weten.


OM in beroep tegen vrijlating top Chemie-Pack (Foto: Novum)

Pool uitgeleverd voor moord Helmondse

Een 28-jarige Pool die wordt verdacht van de moord op zijn 47-jarige vriendin uit Helmond in 2008 is vrijdag overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de politie dinsdag. Hij werd al in juni van dat jaar aangehouden in Polen, maar kon pas nu worden overgeleverd omdat hij in zijn vaderland nog een oude straf moest uitzitten.

Het slachtoffer werd in mei 2008 dood in haar huis aan de Volderhof in Helmond gevonden. Haar vriend werd een maand later opgepakt in Polen, waar hij na de moord naartoe was gevlucht. Daar bleek dat de man nog een straf moest uitzitten voor een eerdere veroordeling.

De man is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch en blijft voorlopig vastzitten. Tijdens verhoren in het Oost-Europese land heeft de man aan Nederlandse rechercheurs bekend de Helmondse te hebben vermoord.

OPTA sluit 0900-nummers nudoneren.nl af

De OPTA heeft ingegrepen bij nudoneren.nl. De telecomwaakhond vermoedt na een vooronderzoek misbruik en heeft de 0900-nummers die de site gebruikt voorlopig buiten gebruik laten stellen. Nudoneren.nl roept mensen op een deel van hun beltegoed aan een goed doel te doneren door met een 0900-nummer te bellen.

De OPTA deed het vooronderzoek naar aanleiding van negatieve berichten in de media over nudoneren.nl. De toezichthouder gaat nu uitgebreid onderzoek doen om vast te stellen of echt sprake is van misbruik.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) waarschuwden vrijdag mensen die geld willen overmaken voor de Hoorn van Afrika, dit niet te doen via nudoneren.nl. De site is volgens de SHO in handen van fraudeurs.

In een verklaring op de website nudoneren.nl staat dat de initiatiefnemers niets te verbergen hebben en meewerken aan het onderzoek van de OPTA. Dat er nog geen geld is overgemaakt aan giro 555 ten behoeve van de hongersnood in de Hoorn van Afrika zou komen doordat de provider die het beltegoed int niet uitbetaalt. Hier zou druk over onderhandeld worden.

De OPTA laat weten de provider opdracht gegeven te hebben voorlopig geen betalingen te doen.

Katy Perry is roddels over scheiding zat

Katy Perry is de verhalen over een vermeende breuk tussen haar en Russell Brand meer dan zat. De twee zouden met hun drukke schema's geen tijd voor elkaar hebben en onder meer een proefscheiding overwegen.

"Dat we niet met onze relatie pronken, betekent niet dat er iets mis is", twittert de 26-jarige zangeres. "Wij hechten aan onze privacy." Haar man sluit zich daar bij aan. "Goed gezegd, mevrouw Brand. In Groot-Brittannië wordt de roddelpers op dit moment ontmanteld", verwijst hij naar het News of the World-schandaal. "Ik weiger mee te doen aan de onzin die ze verspreiden."

Perry is momenteel bezig met haar wereldtoer California Dreams, terwijl de 36-jarige Brand de afgelopen tijd druk is geweest met opnamen voor de film Rock of Ages. De twee trouwden in oktober in India.

[Tour] Dekker mist strijdvaardigheid bij Gesink

Wielrenner Thomas Dekker heeft hard uitgehaald naar Robert Gesink. De kopman van de Rabobank kwam met podiumaspiraties naar de Tour de France, maar staat nu 41e op 35.21 minuten van geletruidrager Thomas Voeckler. Dekker mist strijdvaardigheid bij zijn voormalig ploeggenoot. "Contador zul je nooit betrappen op gebrek aan strijdvaardigheid. Gesink mag daar wel op afgerekend worden."

Dekker vindt dat de 25-jarige Gesink zijn verantwoordelijkheid moet nemen. "Hij moet nu zelf het boetekleed aantrekken en er gaan staan. Michael Boogerd en ik stonden er altijd. Als het goed ging, maar ook als het slecht ging", zegt hij in het magazine Nusport.

Volgens Dekker, die onlangs zijn rentree in het wielerpeloton maakte na het uitzitten van een schorsing van twee jaar vanwege dopinggebruik, bezwijkt Gesink onder de druk. "De Tour is heel groot, de druk ook. Robert moet met die druk om kunnen gaan. Als je dat niet kunt, ben je niet geschikt voor een topklassering in de Tour."

Toch weigert de 26-jarige Dekker Gesink definitief af te schrijven. "Hij zal best nog eens een goed klassement rijden. Misschien met iets minder druk. Als Bauke Mollema of Steven Kruijswijk, of een ander ook als favoriet meegaat."

Dekker was in 2007 en 2008 ploeggenoot van Gesink bij de Rabobank. Hij stapte vervolgens over naar Silence-Lotto, waar hij betrapt werd op het gebruik van epo. Dekker gaat waarschijnlijk vanaf augustus aan de slag bij de opleidingsploeg van Garmin.

Lijk gevonden langs Vierdaagse-route

Langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse is dinsdagochtend een lijk gevonden. De dode vrouw lag in de uiterwaarden van de Waal in Lent. Dat is onderaan de Oosterhoutsedijk, waar de duizenden deelnemers dinsdag overheen wandelen. Dat meldt de politie.

Het lichaam van de vrouw werd rond 11.00 uur gevonden door een wandelaar die niet aan de Vierdaagse deelneemt. Of de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, kan de politie nog niet zeggen. "Er vindt nu onderzoek plaats door een forensisch team", laat een woordvoerder begin van de middag weten.

De wandelaars kunnen het lichaam niet zien. Het ligt een paar honderd meter van de dijk af, achter bosschages. Hoogstens zien ze opvallend veel politieauto's.

Transfergeruchten dinsdag

Ze zeggen altijd geen nieuws is goed nieuws, dit gaat echter niet op voor de journalist. Die wordt nooit zo vrolijk van geen nieuws. Daarom is dan ook de transferperiode uitgevonden, zodat elke journalist met een greintje fantasie iets kan schrijven. Het doel van FOK!sport is om hierin het kaf van het koren te scheiden en zodoende een overzicht te kunnen presenteren.

Inter Milan-middenvelder Dejan Stankovic is zo zeker dat Wesley Sneijder blijft dat hij er om durft te wedden. Hij wedt om, hoe kan het ook anders als je in Italië speelt, een pizza en een biertje. Manchester United heeft naar verluidt financiële experts erbij gehaald om een overeenkomst te bereiken die voor iedereen gunstig is. Ondertussen blijft Sir Alex Ferguson zeggen dat Sneijder niet voor United gaat tekenen. Zijn interesse ligt nu bij Ajacied Christian Eriksen of Santos-ster Paulo Henrique Ganso, die de nieuwe Zidane wordt genoemd.

Barcelona is er zeker van dat Cesc Fàbregas deze week terugkeert naar zijn jeugdclub. Barcelona heeft 26 miljoen euro plus elf miljoen euro aan bonussen geboden op Alexis Sánchez, één miljoen onder de vraagprijs.

Ondanks dat gisteren naar buiten kwam dat Carlos Tevéz richting Corinthians zou verhuizen, wordt er op de site van de BBC vermeld dat de Braziliaanse ploeg er nog mee in moet stemmen.

Roberto Mancini verwacht dat Manchester City een dezer dagen een bod gaat doen op Sergio Agüero.

Chelsea zou Didier Drogba kunnen gebruiken in ruil voor Luka Modrić plus tien miljoen euro.

Liverpool wil naar verluidt Lee Cattermole naar Anfield halen. De Sunderland-middenvelder zal rond de twaalf miljoen euro moeten kosten.

Fiorentina verwacht dat Riccardo Montolivo weg wil. De eerste hint voor de Italiaanse club met betrekking tot dit nieuws was toen de international zijn contract niet wilde verlengen. De tweede hint was toen hij gisteren in de pers meldde dat hij weg wilde. AC Milan is geïnteresseerd in de middenvelder.

FC Twente zet streep onder Guidetti-soap

FC Twente heeft een akkoord bereikt met John Guidetti over de afwikkeling van zijn contract. Dat bevestigt een woordvoerder van de club. De Zweedse spits tekende een voorcontract bij de Tukkers, maar wilde van de verbintenis af toen hij vernam dat Roberto Mancini, trainer van Manchester City, hem een nieuwe kans wilde geven.

FC Twente zou volgens Engelse media een schadevergoeding van een miljoen euro ontvangen. Een woordvoerder van de club wil niets kwijt over de overeenkomst met Guidetti. De bekerwinnaar dreigde even naar wereldvoetbalbond FIFA te stappen, maar ziet daarvan af nu een akkoord met de speler is bereikt.

FC Twente verwachtte dat Guidetti zich op 1 juli bij de eerste training zou melden, maar de aanvaller kwam niet opdagen. De 19-jarige spits heeft inmiddels zijn aflopende verbintenis bij City met drie jaar verlengd.

Vandaag verplichte systeemupdate Xbox 360

Spelers die ergens vandaag gaan inloggen op Xbox LIVE zullen een verplichte systeemupdate moeten uitvoeren. Volgens Larry Hryb, alias Major Nelson, voegt de update op dit moment geen nieuwe mogelijkheden toe aan het 360-dashboard, maar wordt het systeem voorbereid op een systeemupdate later dit jaar.

De laatste update was van mei 2011 en voegde onder andere Paypal en ondersteuning voor het nieuwe XGD3-opslagsysteem voor 360-spellen toe.

De features welke men later dit jaar voor de 360-update kan verwachten zijn Bingsearch, YouTube, Live-televisie met behulp van Bing, Cloud-opslag voor data- en profielinformatie en verbeterde Kinect Voice-ondersteuning.

'Dader schietpartij Middelburg opgepakt'

De dader van de dubbele moord in Middelburg is opgepakt. Dat meldt RTL Nieuws. Bij de aanhouding in een park in Middelburg zouden waarschuwingsschoten zijn gelost.

Na een melding vond de politie maandagnacht een 55-jarige vrouw dood in een woning aan de Hooge Meestraat. Een 59-jarige man was zwaargewond en bezweek later in een ziekenhuis. De politie opende een klopjacht op de dader, waarbij onder meer een helikopter werd ingezet.

De politie kon het bericht niet direct bevestigen.

Justin Biebers luchtje vliegt over de toonbank

Justin Biebers luchtje is onweerstaanbaar voor Amerikaanse tieners. Het parfum van het 17-jarige tieneridool heeft al meer dan drie miljoen dollar opgebracht, terwijl het pas ruim drie weken te verkrijgen is. "Als dit zo door blijft gaan, wordt Someday het meest verkochte parfum van dit jaar", voorspelt een marktanalist in het Britse lifestyleblad Frost Magazine.

"We hebben dit niet meer meegemaakt sinds Glow van Jennifer Lopez en Curious van Britney Spears op de markt verschenen." Bieber presenteerde zijn luchtje Someday eind juni, het parfum ligt vooralsnog alleen in de winkelschappen van het Amerikaanse warenhuis Macy's. "We kunnen simpelweg geen voorraad aanleggen, alles vliegt weg", zegt de maker van het parfum.

Vanwege het succes hebben ook andere winkelketens interesse in Someday, later dit jaar gaan ook grote ketens als Sephora het luchtje verkopen. Bovendien gaat Biebers parfum internationaal, ook in Groot-Brittannië, Australië, Nieuw Zeeland en Duitsland komt het in de schappen.

De opbrengst van Someday gaat naar verschillende goede doelen. "Someday heeft een start die simpelweg verbazingwekkend is", zegt de maker van het luchtje, die nauw contact heeft met de goede doelen die profiteren van het succes. "Justin heeft echt zijn stempel gedrukt op de parfummarkt, nooit eerder is een luchtje van een ster zo succesvol gelanceerd."

[WK] Heister: "Stilgehouden blessure oorzaak presteren"

Langeafstandszwemster Linsy Heister werd vandaag bij de wereldkampioenschappen tien kilometer open water in Shanghai slechts twintigste. Een bittere pil voor de Europees kampioene van vorig jaar, die na afloop een verklaring had. Ze had eerder dit jaar namelijk een schouderblessure opgelopen en hierdoor een flinke trainingsachterstand opgebouwd.

Heister vertelde huilend dat ze het niet van te voren als excuus op wilde voeren. "Want stel dat ik toch goed had gezwommen, dan was dat raar geweest. Het is heel moeilijk als je voor de belangrijkste wedstrijd van je carrière niet de dingen hebt kunnen doen, die je voorheen wel deed. Ik heb veel moeten inleveren. Dat ik de afgelopen tijd toch nog zo sterk zwom, heeft me verbaasd," zei de Nederlandse die in China niet mee kon komen. "Ik was niet het 'beest' zoals vorig jaar. Maar we weten waaraan het ligt."

Matavz niet in beeld bij PSV

Tim Matavz is niet bij PSV in beeld om de spitspositie in te vullen. Dat laat technisch directeur Marcel Brands weten aan het Eindhovens Dagblad.

Na het aantrekken van Kevin Strootman, Dries Mertens en Georginio Wijnaldum is PSV nog op zoek naar een spits. Nadat eerder Mounir El Hamdaoui al in verband werd gebracht, werd ook Tim Matavz genoemd. De Sloveense spits heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij FC Groningen, maar is desondanks niet in beeld bij PSV.

Matavz zou een te dure optie zijn voor PSV, dat onlangs nog gered werd door de gemeente Eindhoven. Door de grond onder het stadion op te komen ontving PSV miljoenen en kon zodoende blijven voortbestaan als topclub.

PSV zag dit jaar Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák en Javier Rodriguez vertrekken. Deze transfers brachten flink wat geld in het laatje. Maar daar tegenover stond de komst van de Mertens, Strootman en Wijnaldum. Wie de nieuwe spits wordt in Eindhoven is vooralsnog onbekend.

'Capcom komt met Wii U-titel op TGS'

Mogelijk krijgen we op de Tokyo Game Show Wii-U materiaal te zien van Capcom. Aldus Capcom Europe-baas, David Reeves. De ontwikkelaar heeft tot nu toe nog niet laten weten wat voor mogelijkheden ze ziet voor de Wii-U, maar dit gaat waarschijnlijk komende september veranderen, aldus Reeves.

"Capcom haven't announced anything officially on Wii U. I think they have done prototypes. There are only so many things you can get ready for E3. But they might show something at the Tokyo Games Show which is where Wii U is more focused on. I haven't seen anything personally myself but since the companies are quite close, I am sure they must be looking at something."

TGS is van 15 tot 18 september in Tokio uiteraard. We houden jullie op de hoogte.

Allison nieuwe baas technische werkgroep FOTA

De technisch directeur van Lotus Renault GP, James Allisson, is door de Formula One Teams' Association aangesteld als nieuwe technisch directeur. De Brit is hiermee de opvolger van Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn.

Brawn had bij de belangenvereniging van Formule 1-teams al eerder op moeten stappen, maar zijn beoogd opvolger Aldo Costa werd door Ferrari overgeheveld naar afdeling voor straatauto's. Een nieuwe stemming werd noodzakelijk en Allison kreeg van alle andere FOTA-leden de steun voor zijn kandidatuur. De Brit heeft een lange historie in de Formule 1 met 1991 als begin jaar. Hij heeft via Benetton, Larousse, wederom Benetton en Ferrari in 2005 zijn plaats weer bij Renault, dat Benetton ingelijfd had, ingenomen.

Emma Watson gaat weer studeren

Emma Watson vervolgt binnenkort haar studie. De 21-jarige actrice liet in maart weten de Amerikaanse Brown University tijdelijk te verlaten, om al haar werk rond de laatste Harry Potter-film af te ronden. Ze is er nu klaar voor om de schoolbanken weer in te duiken.

Watson gaat in het najaar studeren aan de universiteit van het Engelse Oxford. "Ik ben nog steeds een student aan Brown. Maar ik breng mijn derde jaar in het buitenland door, in Oxford. Daarna zal ik terugkeren naar Brown om mijn laatste jaar af te ronden", legt Watson uit aan de Amerikaanse krant The Virginian-Pilot.

Watson speelt in de Harry Potter-films de rol van Hermione Granger. Ze is momenteel te zien in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2, het laatste deel uit de reeks over de tovenaarsleerling. De film verpulvert wereldwijd omzetrecords.

Hbo'ers vinden snel een baan

Afgestudeerde hbo'ers vinden snel een baan. 88 procent heeft binnen drie maanden werk gevonden, driekwart zelfs binnen een maand. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde HBO-monitor van de HBO-Raad.

De werkloosheid onder hbo'ers is afgelopen jaar afgenomen. In 2009 had 5,4 procent nog geen baan gevonden anderhalf jaar na afstuderen, in 2010 was dat 5,2 procent. Voor de economische crisis lag het percentage nog rond de vier procent.

De werkloosheid onder studenten van het Rotterdamse Codarts Hogeschool voor de Kunsten en van Hogeschool De Kempel in Helmond is het hoogst met vijftien procent. Hogeschool Den Bosch scoort het best met een werkloosheid van één procent. De in opspraak geraakte hogeschool Inholland scoort met zes procent werkloosheid iets hoger dan gemiddeld.

De helft van de 18 duizend ondervraagden heeft anderhalf jaar na afstuderen een vaste aanstelling gekregen. Dat is een daling van vijf procent ten opzichte van 2009. Gemiddeld verdiende een hbo'er in 2010 14,60 euro per uur, twintig eurocent meer dan in 2009.

Dit weekeinde drukte op wegen verwacht

Dit weekeinde wordt het waarschijnlijk een stuk drukker op de Nederlandse wegen, meldt de ANWB. Vrijdag is de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook sluiten die dag de basisscholen in het noorden van Nederland de deuren.

Voor ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders begint vrijdag de vakantie. De helft daarvan gaat naar het buitenland. Veel Nederlanders hebben al vakantie. Daarom verwacht de ANWB dat de drukte door het vakantieverkeer meevalt. De intocht van de Vierdaagse leidt waarschijnlijk tot meer problemen, vooral in en rond Nijmegen.

Op de A15 vanuit Gorinchem, de A50 vanuit Arnhem, de A73 vanuit Venlo en de A325 vanuit Arnhem kunnen de hele dag files voorkomen. Rond Tilburg kan het ook druk worden, omdat daar vrijdag de Tilburgse Kermis begint.

Eenmaal over de grens is het verre van zeker dat vakantiegangers in een ruk hun bestemming kunnen bereiken. In Frnakrijk wordt zaterdag rond het middaguur ongeveer vierhonderd kilometer file verwacht. Vooral rond Parijs en bij de Spaanse grens wordt het dringen.

In Duitsland begint vrijdag de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen. Daarom wordt drukte verwacht rond Hamburg, Salzburg en München. Op de Nürburgring ten noordwesten van Koblenz worden Formule 1 races gehouden. Dat zorgt vooral zondag voor files.


Dit weekeinde drukte op wegen verwacht (Foto: Novum)

"Team Meat doesn't fucking care"

Team Meat, bekend van Super Meat Boy, heeft voor Amerikaanse termen wel een hele opzienbarende uitspraak gedaan met betrekking tot piracy. Oprichters Tommy Refenes en Edmund McMillen hadden namelijk het volgende te vertellen: "our game was hugely pirated - we don't fucking care".

Ze vervolgen hun uitspraak gelukkig wel met een stukje inhoud:

"If there are let's say 200,000 copies of Super Meat Boy that are getting passed around for free, that's 200,000 people who are playing the game. If they like this game there's a really high probability of their friends coming around and seeing it or them posting about it on their blogs. And it's not cool to go round and say I really like this game that I stole, so they're not going to say that. So it's going to come around to sales," aldus de makers van de hardcore-game.

Super Meat Boy is verkrijgbaar op Xbox 360 en PC.

Janko wijst miljoenenbod uit Rusland af

Marc Janko wil nog niet vertrekken bij FC Twente. De lange Oostenrijkse spits heeft een miljoenenbod van het Russische Anzhi Makhachkala naast zich neergelegd omdat hij zijn contract in Enschede uit wil dienen. De aanvaller laat weten nog lang niet klaar te zijn bij de Tukkers.

Janko kon in Rusland een contract voor drie seizoenen tekenen en in die periode acht miljoen euro opstrijken. Zijn manager Georg Stangassinger van SPOCS sports consultants bezocht de nieuwe club van Balasz Dzsudzsak die op trainingskamp in Oostenrijk was, maar verklaarde dat zijn pupil niet zal verkassen. "Maar Marc wil niet in Rusland wonen en hij is nog niet klaar bij FC Twente."

Twente had eerder deze zomer naar verluidt wel oren naar een verkoop van Janko, maar sinds de komst van trainer Co Adriaanse, die de spits bij Red Bull Salzburg al eens onder zijn hoede had, is dit veranderd. Adriaanse kent de Oostenrijker goed en roemt hem om zijn killersinstinct voor de goal.

The Dark Tower afgezegd door Universal

The Dark Tower, gebaseerd op Stephen King's cowboy fantasieverhaal, is officieel beëindigd door Universal. Na maanden van geruchten over het mogelijk eindigen van het project heeft de studio besloten niet verder te gaan met het maken van de drie films en een TV-serie. 

Ron Howard zou de film regisseren en Akiva Goldsman zou de film schrijven. Hoewel Howard bleef ontkennen dat het project dood was lekte het vorige week uit dat hij de Formule 1 film Rush zou maken met Chris Hemsworth in de hoofdrol.

Op 15 juli viel de beslissing om The Dark Tower niet te maken. De studio kon het financieel niet redden, zelfs niet na enkele pogingen om het project kleinschaliger te maken.

Dit is de tweede hoogstaande adaptatie van The Dark Tower dat faalt. De eerste zag J.J. Abrams en zijn Bad Robot bedrijf tegen de muur aan lopen.

NK allround naar februari

Schaatsbond KNSB heeft bekend gemaakt dat het NK allround is verplaatst naar begin februari. Daarnaast maakte de schaatsbond vandaag bekend dat het NK sprint van Groningen naar Thialf in Heerenveen is verhuisd.

Het NK allround stond oorspronkelijk op 18 en 19 december gepland, maar zal nu op 4 en 5 februari in Thialf worden gehouden. Het NK sprint is met enkele dagen verplaatst en wordt nu op 29 en 30 december georganiseerd.

Piraten kapen Sky Radio na instorten zendmast

Etherpiraten in Zuidoost-Drenthe hebben handig gebruikgemaakt van de radiostilte als gevolg van het instorten van de zendmast bij Hoogersmilde vorige week vrijdag. Nadat veel zenders uit de lucht gingen, hebben zij de frequentie van Sky Radio gekaapt om onvervalste piratenmuziek de ether in te slingeren.

Volgens het piratenstation Vier van de vijf was het instorten van de zendmast een uitgelezen kans om muziek te laten horen die Sky Radio nooit uitzendt: schlagers en piratenhits. Om het echt te laten lijken, werden de jingles van Sky Radio gebruikt. Toen het radiostation pogingen ondernam om weer in de lucht te komen, hebben de piraten hun actie gestopt.

Piraten kapen Sky Radio na instorten zendmast
Piraten kapen Sky Radio na instorten zendmast (Foto: ANP)

Succesvolle proef donoren Noord-Nederland

De proef in Noord-Nederland waarbij in ziekenhuizen actiever orgaandonoren worden geworven, heeft succes.

In de eerste helft van dit jaar zijn al net zoveel donatieprocedures uitgevoerd als in geheel 2010. Dat heeft het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) dinsdag laten weten. De pilot onder leiding van het UMCG loopt in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overrijssel en een deel van Gelderland.

Succesvolle proef donoren Noord-Nederland
Succesvolle proef donoren Noord-Nederland (Foto: ANP)

Vrouwenfinale vestigt record op Twitter

De finale van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen heeft zondagavond voor records gezorgd op Twitter. De sociale netwerksite meldde dat er meteen na de eindstrijd 7.196 tweets per seconde over het duel werden verstuurd.

De unieke cijfers van de eindstrijd die Japan na strafschoppen won van de Verenigde Staten werden gevolgd door een ander voetbalduel. De verrassende uitschakeling van Brazilië door Paraguay op de Copa America zorgde dezelfde avond voor 7.166 tweets per seconde.

Vrouwenfinale vestigt record op Twitter
Vrouwenfinale vestigt record op Twitter (Foto: ANP)

Syrische troepen doodden burgers in Homs

Syrische troepen hebben maandag en dinsdag zeker 13 burgers in de plaats Homs gedood tijdens een razzia. Dat heeft een mensenrechtenactivist laten weten. Ook zijn verschillende mensen gewond geraakt.

Zondag vielen al ongeveer 30 doden in Homs door geweld tussen aanhangers en tegenstanders van president Bashar al-Assad. Activisten vrezen een scheuring in de Syrische maatschappij als de verschillende groepen op nog grotere schaal tegenover elkaar komen te staan.

Syrië

Syrische troepen doodden burgers in Homs (Foto: ANP)

Ricciardo hoopt dichterbij de anderen te zitten

Daniel Ricciardo maakte tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn racedebuut in de Formule 1. De Australiër kwam met de Hispania Racing gelijk aan de finish, maar werd wel laatste, ruim achter zijn teamgenoot Vitantonio Liuzzi. Hij hoopt hierin komend weekend in Duitsland al wat verandering in te brengen.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste race heb kunnen finishen. Het was fijn die ervaring op te doen. Het was leuk geweest om wat dichter op mijn rivalen te zitten, maar dat is het doel voor de volgende race. Het controleren van de banden is toch nog wel wat lastiger dan ik had gedacht en daar moet ik nu veel aandacht aan besteden," zei Ricciardo die door Red Bull uitgeleend is aan HRT.

"Ik ken de Nürburgring redelijk goed, al heb ik hier in 2008 in de Formule 3 Euroseries de motor van mijn SG Formula-bolide laten afslaan. Ik eindigde echter in de race wel als zesde en vorige maand had ik in de regen een prachtig gevecht met Robert Wickens in de World Series by Renault. Helaas won ik niet, maar toch genoot ik, want ik vind het een heel mooi circuit. De eerste sector is erg technisch en de tweede heel vloeiend," zei de Australiër die er komend weekend in de Formule 1 rijdt. "Mijn doel is om te finishen en het gat met Tonio en de rest te verkleinen."

Eerste Vierdaagselopers alweer binnen

De eerste deelnemers aan de 95ste Vierdaagse van Nijmegen zijn dinsdagmorgen alweer gearriveerd bij de finish op de Wedren. Traditiegetrouw komen enkele tientallen lopers die 50 kilometer per dag afleggen vroeg in de ochtend weer in Nijmegen aan

De laatste wandelaars op de 30 kilometer net zijn dan net vertrokken voor de eerste loopdag, die door de Betuwe voert. Dinsdagmorgen zijn in totaal 41.316 wandelaars van start gegaan.

Eerste Vierdaagselopers alweer binnen
Eerste Vierdaagselopers alweer binnen (Foto: ANP)

Atlantis voor het laatst op weg naar aarde

Het Amerikaanse ruimteveer Atlantis is dinsdag voor de laatste keer losgekoppeld van het internationale ruimtestation ISS. Dat meldde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.

De bemanning bracht 3800 kilo proviand, materiaal en vervangingsonderdelen naar het ISS. Het ruimtevaartuig gaat op weg naar de aarde, waar het volgens planning donderdag landt. Met de missie van de Atlantis komt een einde aan een tijdperk van 30 jaar spaceshuttles. Tof filmpje van een Atlantis launch, hier.

Shuttle voor het laatst op weg naar aarde
Shuttle voor het laatst op weg naar aarde (Foto: ANP)

Sony werkt aan virtual reality-games

Sony werkt aan driedimensionale virtual reality-games waarbij een speler alleen een spelwereld ziet en niet wordt afgeleid door zijn omgeving. Dat zegt Sony Worldwide Studios directeur Mick Hocking tegenover gamevakblad Develop. Een hightechbril met twee ingebouwde schermen en een bewegingssensor zou de toekomst moeten zijn.

"Op dit moment is het gewoon een display dat je op je hoofd zet, maar we boeken goede resultaten met het testen van de bewegingssensor", zegt Hocking tegen het vakblad. Sony test intern verschillende spellen met de hightechbril, maar noemt geen specifieke titels.

De bril beschikt over twee flinterdunne OLED-schermpjes, een voor elk van de ogen. Hierdoor kan gemakkelijk een driedimensionaal beeld gevormd worden.

Voor Sony is 3D de volgende stap. Vorige maand heeft de Japanse hardwaregigant een 3D-televisie aangekondigd die onder de merknaam Playstation op de markt wordt gebracht. Verschillende games, waaronder race- en schietspellen, zijn in 3D te spelen op de Playstation 3.

Wanneer Sony de hightechbril op de markt wil brengen, is nog niet bekend.

Meeroken schadelijk voor gehoor

Tieners die meeroken hebben bijna twee keer zoveel risico om op latere leeftijd hun gehoor te verliezen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek, berichtten Amerikaanse media maandag (lokale tijd).

Hoe meer de tieners worden blootgesteld aan passief roken hoe groter de mogelijke schade is, aldus het onderzoek waar ruim 1500 tieners aan meededen. Het is echter nog onbekend op welke leeftijd de schade daadwerkelijk ontstaat. De rook brengt mogelijk ook schade toe aan de bloedsomloop in de oren, aldus de onderzoekers.'

Roken

Meeroken schadelijk voor gehoor (Foto: ANP)

Voltron deze herfst als downloadspel

Het actieavontuur Voltron: Defender of the Universe komt niet in de winkel te liggen, maar is vanaf dit najaar te downloaden. Dat schrijft entertainmentwebsite IGN. Tijdens Comic-Con in de Amerikaanse stad San Diego heeft game-uitgever THQ onthuld dat het gaat om een downloadbaar spel (10 euro) voor 360 en PS3.

Voltron: Defender of the Universe is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilmserie uit de jaren tachtig. Dit najaar gaat Nickelodeon de serie nieuw leven in blazen. De televisiezender en THQ hebben al enkele jaren een samenwerking rond games gebaseerd op tekenfilms van de zender, waaronder Spongebob en Go Diego Go. De game rond Voltron valt onder de samenwerking tussen de twee bedrijven.

Het spel is met vijf spelers te spelen waarbij elk van hen een van de vijf mechanische leeuwen van team Voltron Force bestuurt. Gezamenlijk kunnen de leeuwen transformeren tot Voltron, verdediger van het universum.

Arsenal verhuurt Denilson aan São Paulo FC

Denilson keert komend seizoen terug bij São Paulo. De 23-jarige middenvelder wordt door Arsenal voor een jaar verhuurd aan de Braziliaanse topclub, meldt São Paulo. Denilson brak in 2005 als jong talent door bij São Paulo, waarna Arsenal hem een jaar later naar Engeland haalde. Vorig seizoen werd Denilson door manager Arsène Wenger nauwelijks meer gebruikt.

Denilson speelde vijf jaar voor Arsenal, maar kon alleen in het seizoen 2008/2009 rekenen op een vaste plaats. Toen startte hij 36 duels in de basis. In totaal kwam Denilson, die eenmaal bij de selectie van het Brazilaanse nationale team zat, tot 96 optredens. Daarin scoorde hij zes keer.


Arsenal verhuurt Denilson aan Sao Paulo (Foto: Novum)

Fallout New Vegas DLC3 vandaag beschikbaar

De derde DLC voor Fallout: New Vegas komt vandaag uit. Old World Blues verschijnt gelijktijdig voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en kost ongeveer een tientje. De DLC neemt je mee naar een researchfacility waar de wetenschappers hun brein bewaard hebben in robots. Er is echter iets mis gegaan en aan jou de taak om ze te redden.

De levelcap gaat met deze DLC weer vijf levels omhoog en ook zijn er nieuwe achievements/trophies, nieuwe wapens, nieuwe perks, nieuwe vijanden en een nieuw gebied. Dit keer kun je jouw uitrusting meenemen de DLC in en hoef je het niet achter te laten zoals in Dead Money en Honest Hearts wel het geval was.

Schuren met 170.000 kippen uitgebrand

Ongeveer 170.000 kippen hebben dinsdagochtend een grote uitslaande brand in Gasselternijveenschemond (Drenthe) niet overleefd. De kippen bevonden zich in twee grote schuren die totaal werden verwoest. Rond acht uur was de brand onder controle, zo meldde de brandweer.

De brand brak rond kwart voor vijf uit. Niemand raakte gewond en er is geen asbest vrijgekomen. Wel doet de gemeente nog metingen in de omgeving om de effecten van de brand in kaart te brengen.

Schuren met 170.000 kippen uitgebrand
Schuren met 170.000 kippen uitgebrand (Foto: ANP)

Radio Drenthe tijdelijk via satelliet

Radio Drenthe is tijdelijk ook via de satelliet te ontvangen. Dat is nodig omdat delen van Drenthe geen of een heel slecht radiosignaal hebben sinds de brand en instorting van de zendmast in Hoogersmilde vorige week. Radio Drenthe is de calamiteitenzender voor de provincie.

Door ongecodeerd via de Astrasatelliet uit te zenden, is Radio Drenthe in de hele provincie gratis en zonder speciale apparatuur te ontvangen. "Vanwege de calamiteitenstatus is het belangrijk dat Radio Drenthe ook via de satelliet beschikbaar is. Op deze manier kunnen we ook de buitengebieden voorzien van informatie", aldus de omroep dinsdag.

Radio Drenthe tijdelijk via satelliet
Radio Drenthe tijdelijk via satelliet (Foto: ANP)

Orka Morgan naar Canarische Eilanden

Orka Morgan verhuist waarschijnlijk van het Dolfinarium in Harderwijk naar de Canarische Eilanden. Het Dolfinarium liet dinsdag weten een adoptiefamilie te hebben gevonden in het dierenpark Loro Parque op Tenerife.

Morgan werd op 23 juni vorig jaar sterk verzwakt uit de Waddenzee gehaald en kwam daarna op sterkte in Harderwijk. Onderzoek wees uit dat het dier niet meer kon worden teruggezet. Sindsdien was het Dolfinarium op zoek naar een geschikte opvangplek.

Orka Morgan naar Canarische Eilanden
Orka Morgan naar Canarische Eilanden (Foto: ANP)

Clubloze doelman Etemadi naar FC Groningen

FC Groningen heeft zich versterkt met doelman Agil Etemadi. De 24-jarige Iraniër is de vervanger van Leonard Nienhuis, die aan Veendam is verhuurd. Groningen wil graag vier doelmannen in de selectie hebben en heeft daarom de clubloze Etemadi aangetrokken. Hij moet de concurrentie aangaan met Brian van Loo, Luciano da Silva en Renze Fij.

Etemadi speelde vorig seizoen een duel voor Veendam. Het jaar daarvoor kwam hij nog tot elf duels voor FC Emmen. Etemadi begon zijn carrière bij Heerenveen, maar maakte in Friesland nooit zijn debuut in de hoofdmacht.

KPN verhoogt tarieven abonnement

Telecombedrijf KPN laat klanten in zijn nieuwe abonnementsvormen, die het bedrijf vanaf 5 september aanbiedt, niet apart betalen voor bepaalde diensten. Ook worden geen diensten geblokkeerd. Bellen, sms'en en mobiel internetten komt voortaan in één bundel en klanten gaan meer betalen voor een nieuwe smartphone.

Dat liet KPN dinsdag weten. Bovendien wordt mobiel datagebruik binnen de bundel duurder. KPN vindt de ingrepen nodig omdat het bedrijf te weinig verdiende aan zijn mobiele abonnementen. Praat ook mee op het Forum over de nieuwe KPN-tarieven.

KPN blokkeert of belast geen diensten
KPN blokkeert of belast geen diensten (Foto: ANP)

Treinverkeer Schiphol stil wegens rook

Het treinverkeer van en naar Schiphol ligt dinsdagochtend stil. Reden is dat er sprake is van rookontwikkeling in de Schipholtunnel. Dat meldde spoorbeheerder ProRail.

Het is nog onduidelijk wat er precies aan de hand is. Zo is onbekend of de rookontwikkeling in een trein plaatsvond. De eerste meldingen van het incident kwamen iets voor tien uur binnen, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio Kennemerland.

Treinverkeer Schiphol stil wegens rook
Treinverkeer Schiphol stil wegens rook (Foto: ANP)

Uncharted-film terug bij af

De nieuwe regisseur voor de aankomende Uncharted-film, Neil Burger, is opnieuw begonnen. De reeds bestaande screenplays zijn overboord gegooid en ze gaan terug naar de eerste game. Deze game kan volgens Burger meer dan genoeg dienen als inspiratie omdat er veel toffe dingen gebeuren.

Burger, die ook Limitless en The Illusionist regisseerde, vertelde dit tegenover Crave Online: "We beginnen helemaal opnieuw en gaan terug naar de game. Daar gebeuren namelijk een hoop toffe dingen die we kunnen gebruiken. Uncharted is éém van de meest cinematische games die ik ken en kent ontzettend goed uitgewerkte personages. Dus, je kunt wel begrijpen dat er veel gave en intense momenten gebruikt kunnen worden voor de film."

Men verwacht nu dat de fans van de game wat enthousiaster worden aangezien de vorige regisseur een wat vrijere kijk op het verhaal had. Burger blijft meer trouw aan het verhaal en de setting van developer Naughty Dog.

Uncharted wordt gezien als een moderne Indiana Jones: "Indiana Jones is nostalgie. De eerste film speelde in de jaren '30 en de vervolgen in de jaren daarna. Uncharted daarentegen is erg 'nu' en is qua intensiteit meer te vergelijken met The Bourne Identity."

Het is overigens nog niet bekend wie Nathan Drake gaat spelen. Fans willen dat Nathan Fillion (Rick Castle in de serie Castle) gecast wordt voor de rol, maar Burger kijkt pas naar acteurs als de screenplay af is: "Nathan Fillion is een goede acteur. Ik denk echter dat er een hoop goede acteurs zijn die de rol kunnen spelen, zelfs als ze niet op Drake lijken. Op dit moment zijn we, zoals gezegd, helemaal opnieuw begonnen met de screenplay, en zodra dat klaar is gaan we kijken naar de acteurs voor de verschillende rollen. We moeten kijken wie geschikt is, en wie er tijd heeft."

"Gears of War 4 als deel 3 goed verkoopt"

Later dit jaar zal Epic met het derde deel in de Gears of War-serie komen. Mocht de game goed gaan verkopen dan zijn ze bereid om ook een vierde deel te gaan maken. Dat heeft Cliff Bleszinski in een interview gezegd tegen Ripten. Volgens hem zijn ze bij Epic zakenmensen en zouden ze dom zijn als ze het niet zouden doen.

De eerste twee delen in de serie hebben enorm goed verkocht. Het eerste deel is al meer dan vijf miljoen keer over de toonbank gegaan. Het tweede deel werd in de eerste twee maanden na release maar liefst vier miljoen keer verkocht. Volgens Bleszinski zouden ze gek zijn als ze geen vierde deel zouden maken als het derde deel net zo'n succes zou worden als de vorige games.

De grote vraag is dan waar het vierde deel over zou moeten gaan en waar het in de wereld van Gears of War past. Bleszinski geeft aan dat ze altijd nog de weg van Peter Jackson kunnen bewandelen die op dit moment bezig is met The Hobbit, wat een prequel is op de Lord of the Rings-trilogie.

“So, I mean, the key is figuring out what’s appropriate. What makes sense for this connected world that we’re moving into? So, that remains to be seen. That’s the million dollar question.”

Gears of War 3 zal in oktober verschijnen voor de Xbox 360.

Fer krijgt eigen rouwbrief

Leroy Fer heeft zijn eigen rouwbrief gekregen. De speler van Feyenoord kreeg in een envelop, die ongeadresseerd was, een rouwadvertentie met zijn eigen naam. Dit meldt De Telegraaf.

De middenvelder ziet de brief als een bedreiging. Vorige week, na de oefenwedstrijd tegen Vitesse Delft, werd Fer ook al fysiek belaagd.

Fer wil zijn contract bij Feyenoord, dat medio 2012 afloopt, niet verlengen. Een deel van de fans van de Rotterdammers is daar niet blij mee.

[Tour] De etappe van vandaag

Een lastige rit vandaag in de Tour de France. De etappe over 162,5 kilometer naar Gap loopt constant op en er wordt gefinisht na een afdaling van de Col de Manse (2e categorie). De etappe lijkt op papier gemaakt voor aanvallers.

Saint-Paul-Trois-Château
Saint-Paul-Trois-Château is een klein plaatsje van een kleine 9.000 inwoners gelegen in het departement Drôme. De Tour komt ook in dit pittoreske dorpje voor het eerst langs.

Gap
Gap heeft al negentien keer de Tour de France op zijn grondgebied mogen verwelkomen. Recente winnaars in de stad zijn onder andere Erik Zabel, Alexandre Vinokourov en vorig jaar nog Sérgio Paulinho. Daarnaast was het de startplaats in enkele etappes naar de Alpe-d'Huez, onder andere in 2006 toen Fränk Schleck won.

Gap is de markering tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Alpen. Het is een plaats voor zowel zomer- als wintersporten en dat is in de stad ook te merken. Er zijn vele sportclubs en 50 procent van de inwoners is lid van minstens één club.

Etappebeschrijving
Vanaf het begin af aan loopt het langzaam omhoog in deze etappe. Dit duurt eigenlijk tot de 130e kilometer, waar na een kleine afdaling wordt begonnen aan de Col de Manse. De klim is 9,5 kilometer lang, maar is met zijn 5,2% niet zo steil. Er wordt in Gap gefinisht na een afdaling van elf kilometer

De klassementsrenners zullen zich normaal gesproken rustig houden vandaag. Aangezien de sprinters ook weinig kans maken, kan er vooral worden gekeken naar aanvallers zoals Thomas Voeckler. Alleen zal Titi vandaag in zijn gele trui niet de mogelijkheid krijgen om mee te springen in een ontsnapping.

Profiel

Klassement na vijftiende etappe

# Renner Nat Ploeg Tijd
1 Thomas Voeckler Fra Europcar 65:24.34
2 Frank Schleck Lux Leopard-Trek +1.49
3 Cadel Evans Aus BMC +2.06
4 Andy Schleck Lux Leopard-Trek +2.15
5 Ivan Basso Ita Liquigas +3.16
6 Samuel Sánchez Spa Euskaltel +3.44
7 Alberto Contador Spa Saxo Bank +4.00
8 Damiano Cunego Ita Lampre +4.01
9 Tom Danielson VS Garmin-Cérvelo +5.46
10 Kevin de Weert Bel Quick Step +6.18
21 Rob Ruijgh NED Vacansoleil +12.56
41 Robert Gesink NED Rabobank +35.21
52 Laurens ten Dam NED Rabobank +45.29
75 Bauke Mollema NED Rabobank +1:15.51
98 Johnny Hoogerland NED Vacansoleil +1:33.19
118 Maarten Tjallingii NED Rabobank +1:46.32
120 Joost Posthuma NED Leopard-Trek +1:50.55
136 Lieuwe Westra NED Vacansoleil +1:59.26
139 Niki Terpstra NED Quick-Step +2:01.34
141 Addy Engels NED Quick-Step +2:04.19


FOK!sport favorieten voor de etappe

***** Marco Marcato, Jeremy Roy
**** Johnny Hoogerland, Anthony Charteau
*** Bauke Mollema, Luis-Leon Sanchez
** Samuel Sanchez, Philippe Gilbert
* Ryder Hesjedal, Sylvain Chavanel

'Nieuwe generatie consoles in 2014'

De grote bazen van GameStop, een winkelketen uit de Verenigde Staten, zijn pas bij elkaar gekomen om te brainstormen over next-gen consoles en huidige handhels. Conclusie van dit verhaal was dat de nieuwe generatie consoles verwacht kan worden in 2014.

"Management does not expect new hardware consoles from Microsoft and Sony until 2014; however, a successful launch of Nintendo's Wii U in 2012 could add pressure to accelerate a hardware refresh. GameStop is also upbeat on the coming launch of Sony's PlayStation Vita handheld gaming device, which has a $249 price-point within the reach of many gamers. As for the motion controller launched a year ago, management indicated more software is needed to maintain sales momentum."

Wat denken jullie? Is 2014 een goede schatting? Zal de Wii U alles vervroegen? Of juist vertragen omdat Microsoft en Sony zich moeten aanpassen?

Pastoor: "Er zit veel rek in de ploeg"

Alex Pastoor bereidt zich met zijn nieuwe club N.E.C. Nijmegen voor op het nieuwe seizoen. De trainer ziet veel positieve punten bij de spelersgroep.

De club uit Nijmegen was afgelopen week op trainingskamp in Zeeland. Daar oefende het tegen Oud Heverlee-Leusden en won met 0-2. Buiten dat de ploeg van Pastoor tot op heden kan terugkijken op een geslaagde voorbereiding, is men vooral tevreden over de werkwijze van de nieuwe coach. Dat meldt Voetbal International.

"Ik bespeur erg veel voetbalplezier en voetbalvermogen", zegt Pastoor. "Er zit veel rek in de ploeg en voor mijn gevoel is de grens nog lang niet bereikt. Verdedigend zit het goed in elkaar, en qua opbouw en aanvallend vermogen zie ik nog volop mogelijkheden."

Pastoor hoopt komend seizoen met een vernieuwde selectie hoge ogen te gooien in de Eredivisie. Daar waar topscorer Björn Vleminckx is vertrokken, zijn Ryan Koolwijk en Melvin Platje aan de selectie toegevoegd. Daarnaast is Leroy George weer helemaal hersteld van zijn knieblessure. Alleen Niels Wellenberg ontbreekt. De verdediger is reeds geopereerd aan zijn meniscus en staat enkele weken buitenspel.

De Gooyer wil niet eindigen als Kraaijkamp sr.

Rijk de Gooyer hoopt dat zijn laatste dagen er niet hetzelfde uit zullen zien als die van Johnny Kraaijkamp sr. De zondag op 86-jarige leeftijd overleden komiek kreeg nog maar weinig aandacht, wat De Gooyer enorm betreurt.

De 85-jarige acteur, die jarenlang een komisch duo vormde met Kraaijkamp sr., vindt het jammer dat maar weinig mensen voor hem naar het Rosa Spier Huis in Laren kwamen. Daar bracht de komiek de laatste jaren van zijn leven door. "Ik hoop niet dat het mij hetzelfde vergaat als hem en dat er nauwelijks meer over je wordt gepraat. Ik zal blijven knokken totdat ik erbij neerval", laat De Gooyer dinsdag weten in De Telegraaf.

De Gooyer, die zichzelf 'de laatste der Mohikanen' noemt, werd enkele jaren geleden getroffen door een hartinfarct en doet het sindsdien rustig aan. Hij woont in de binnenstad van Amsterdam, waar hij nog regelmatig dineert met vrienden.

Kraaijkamp sr. wordt zaterdag gecremeerd, een dag nadat het publiek afscheid van hem kan nemen. Mensen kunnen vrijdag van 11.00 tot 13.00 uur in het Delamar Theater in Amsterdam een laatste eer worden bewijzen aan de komiek.

Nederlandse vrouwen verongelukt in Namibië

Twee Nederlandse vrouwen zijn afgelopen weekend verongelukt in Namibië. Ze kregen zaterdag een frontale aanrijding in het Afrikaanse land, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Volgens de krant gaat het om de 27-jarige danseressen Els Alderliesten en Sanne Gresnigt. Ze maakten samen een reis door Afrika. De lokale politie gaat ervan uit dat het misging toen de twee met hun huurauto een vrachtwagen wilden inhalen. Ze overleden ter plaatse. De inzittenden van het andere voertuig raakten gewond en liggen in een ziekenhuis.

Els Alderliesten is bekend van het programma Dancing Queen waar ze in 2008 aan deelnam. Sanne Gresnigt speelde in verschillende musicals.

MS: Kinect wordt niet opgedrongen

Ondanks de grote focus van Microsoft op Kinect tijdens de E3 2011 en het statement dat elke first party-game vanaf nu Kinect-ondersteuning zal gaan krijgen, heeft Dennis Durkin in een interview laten weten dat de core-gamer niet bezorgd hoeft te zijn. Ze zullen Kinect niet opdringen.

Durkin benadrukt wederom dat ze Kinect niet zullen opdringen aan gamers en dat je er altijd voor kunt kiezen om het niet te gebruiken. Wel denkt hij dat Kinect de ervaring kan verbeteren.

“If people want to do it and they think it enhances the experience, I think consumers will embrace it and they’ll do it, but that’s the bar that they’ll expect.”

Hij vindt dat het belangrijk is dat ze ook voor de core-gamer een manier weten te vinden om Kinect op een goede manier voor hun te gebruiken. Kinect samen gebruiken met de controller is voor hen dan ook het meest ideaal.

“We’re not dogmatic about, ‘Hey, no controller. It’s got to be 100% no controller.’ What you’re seeing is a lot of experimentation across that spectrum of, ‘Hey, here’s a totally controller based experience that’s been a controller based experience for 10 years, so people are very, very ingrained in how they interact in that experience,’ to, ‘Here’s the other end of the spectrum, which is a totally Kinect-based experience. You don’t need a controller.’"

Dennis Durkin

Gestolen Roemeense raketkoppen terecht

De 64 raketkoppen die waren gestolen uit een vrachttrein in Roemenië zijn terecht. Ze waren, verpakt in vier dozen, verstopt bij het treinstation van het dorpje Chitila, even ten noorden van de hoofdstad Boekarest. De diefstal werd in het weekend ontdekt, waarop een onderzoek werd gestart.

Volgens de autoriteiten zijn de raketkoppen op zichzelf niet gevaarlijk, maar wel als ze als lading in een raketsysteem worden aangebracht.

De vrachttrein was vrijdag ingeladen en die nacht in het Roemeense stadje Brasov gestopt. Zaterdag volgde nog een stop in het stadje Predeal. Toen de trein in Giurgiu arriveerde, een havenstad aan de Donau op de grens met Bulgarije, ontdekten spoorwegarbeiders dat de sloten van de deur van een rijtuig waren geforceerd en dat de raketkoppen waren verdwenen.

De lading raketkoppen was bestemd voor een bedrijf in het Bulgaarse Sopot.

Meer buitenlandse toeristen naar Nederland

Deze zomer gaan ongeveer 2,6 miljoen buitenlandse toeristen op vakantie naar Nederland. Dat zijn er vijftigduizend meer dan vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dinsdag.

De stijging komt voornamelijk doordat meer Duitse en Belgische toeristen voor Nederland kiezen. Uit die twee landen komen ruim een miljoen toeristen. Door de nasleep van de economische crisis kiezen vakantiegangers volgens het NBTC vaak voor een buurland als bestemming. Ook uit landen als de Verenigde Staten, Italië en Spanje worden iets meer bezoekers verwacht dan vorig jaar.

Deze zomer vieren ongeveer 4,1 miljoen Nederlanders vakantie in eigen land. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar. De binnen- en buitenlandse vakantiegangers besteden ongeveer 1,7 miljard euro gedurende de zomermaanden.

Het aantal Nederlanders dat naar het buitenland op vakantie gaat is met 4,3 miljoen ongeveer gelijk aan vorig jaar. Frankrijk is de grote favoriet, gevolgd door Spanje en Duitsland.


Meer buitenlandse toeristen naar Nederland (Foto: Novum)

[WK] Heister stelt teleur op 10 kilometer

Bij het wereldkampioenschap open water in Sjanghai heeft Linsey Heister op de 10 kilometer teleurgesteld. De regerend Europees kampioene werd 20e.

Heister had ruim een halve minuut achterstand op de Britse winnares Keri Payne. Martina Grimaldi uit Italië veroverde zilver, het brons ging naar Marianna Lymperta uit Griekenland. Heister hoopte in Shanghai een olympische nominatie in de wacht te slepen. Daarvoor was een plek bij de eerste tien vereist. Ze mag nog wel meedoen aan het OKT in Portugal volgend jaar.

Later deze week komt Heister nog in actie op de niet-olympische discipline 25 kilometer. Op die afstand verdedigt Heister de wereldtitel.

Greenpeace: biobrandstof schadelijker dan fossiele

Doordat nog vaak palmolie, soja en raapzaad door biobrandstof wordt gemengd is het schadelijker voor het klimaat dan fossiele brandstof. Dat meldt Greenpeace dinsdag na een studie bij tankstations in negen Europese landen.

Om ruimte te maken voor het verbouwen van deze grondstoffen wordt volgens de milieuorganisatie vaak oerbos vernietigd. Consumenten die denken dat hun biobrandstof een verbetering is voor het milieu zouden daardoor bedrogen uitkomen.

"De Europese Commissie moet nu zorgen dat de goede biobrandstoffen van de slechte worden gescheiden", zegt campagneleider bossen bij Greenpeace Hilde Stroot. De commissie wil duurzaamheidscriteria invoeren om ervoor te zorgen dat alleen duurzaam geproduceerde biobrandstoffen worden gebruikt. Volgens Greenpeace is er echter nog steeds veel discussie of moet worden meegewogen waar de grondstoffen vandaan komen.

De commissie moet er volgens Stroot voor zorgen dat het beleid gaat doen 'waar het voor bedoeld is, helpen bij het oplossen van ons klimaatprobleem'. De EU zou producenten moeten verplichten in beeld te brengen wat voor land zij gebruiken voor het verbouwen van hun grondstoffen.

[Tour] Excuses Basso aan Ruijgh

Ruijgh hoorde afgelopen zaterdag aan de voet van de Plateau-de-Belle "Fuck off Vacansoleil" achter zich. Toen hij omkeek zag hij Ivan Basso achter zich.

"Maar ik ben niet opzij gegaan. Een dag later kwam hij zijn excuses aanbieden. Hij vertelde dat hij me respecteerde en dat het in een opwelling was. Het was dringen om vooraan te zitten. Ik vertelde Basso dat het hem sierde. Daarmee was de kous af", aldus de Nederlander van Vacansoleil.

Winnaar FOK!Ubi-monday

In samenwerking met Ubisoft geven wij elke maandag een goodie weg. Het antwoord op de vraag hoe de nieuwe online pass van Ubisoft heet is Uplay Passport. Na een zenuwslopende druk op de knop mag ik de winnaar bekendmaken van onderstaand Call of Juarez T-shirt.

Deze gaat naar Mad-MonKey. Gefeliciteerd!

Volgende week geven we weer een Ubisoft-goodie weg. Het kan van alles zijn, een game, een goodybag of zoals nu een T-shirt. Tot volgende week maandag!

Call of Juarez T-shirt

AGOVV strikt Cairo

Ellery Cairo zet zijn carrière voort bij AGOVV Apeldoorn. De 32-jarige aanvaller tekent bij de club uit de Eerste Divisie een contract voor een jaar met een optie voor nog een seizoen. Cairo moest op zoek naar een andere club nadat hij bij Heracles Almelo geen nieuw contract kreeg aangeboden.

Cairo maakte tijdens een stage bij AGOVV een goede indruk op trainer Hans van Arum. De Apeldoornse club wordt voor de Rotterdammer al zijn negende werkgever. Voor zijn periode bij Heracles speelde hij voor achtereenvolgens Feyenoord, Excelsior, FC Twente, SC Freiburg, Hertha BSC, Coventry City en NAC Breda.

DVD: How Do You Know

Professioneel softbalspeelster Lisa (Reese Witherspoon) ziet haar leven drastisch in de war geschopt worden en werpt zich in een affaire met profhonkballer Matty (Owen Wilson). In het leven van George (Paul Rudd) zit werkelijk alles tegen en hij wordt achtervolgd door tal van problemen met zijn vader en de wet. Wanneer Lisa en George elkaar ontmoeten lijkt alles te veranderen.

Murdochs gehoord door parlement

De baas van het mediaconcern News Corp, Rupert Murdoch, en diens zoon James worden dinsdag door een parlementscommissie gehoord over het mediaschandaal in Groot-Brittannië dat zich steeds verder uitbreidt. Het is al meer dan 5 jaar bekend dat er bij het zondagsblad News of the World (NotW) - onderdeel van Murdochs mediaconcern - figuren waren die mensen afluisterden en politiemensen omkochten, maar de omvang ervan kwam twee weken geleden pas aan het licht.

De Britse tak van Murdochs New Corp, News International, heeft lange tijd volgehouden dat er slechts een rotte appel aan het werk was, maar dat spreken de feiten nu tegen. Onder de vragen die de commissie en miljoenen tv-kijkers bezighouden zijn: wat wist Murdoch van de omvang van de illegale praktijken en waarom is er door de politie vrijwel niets mee gedaan?

De Britse premier David Cameron komt dinsdag terug van een ingekorte reis naar Afrika. Hij heeft een van de hoofdverdachten in de zaak, ex-chef bij NotW Andy Coulson, eerder als perschef in dienst gehad. Woensdag is er in het parlement, dat zijn zomerreces heeft uitgesteld, een debat over de affaire.

Murdochs gehoord door parlement
Murdochs gehoord door parlement (Foto: ANP)

Windmolens moeten onderhoud bos financieren

Staatsbosbeheer gaat bij nieuwe bossen ook windmolenparken aanleggen. Met de opbrengst van de windenergie moet het onderhoud van het bos worden betaald, schrijft Trouw dinsdag.

Een groot probleem bij de aanleg van windmolenparken is dat er vaak veel verzet is van het publiek. Er zou meer draagvlak zijn als tegelijk met de windmolens ook een bos wordt aangelegd. In twintig jaar tijd worden de bomen ongeveer vijftien meter hoog. Daardoor zouden de windmolens vanaf de grond nog nauwelijks te zien zijn.

Staatsbosbeheer heeft al plannen voor zogenoemde 'windbossen' in en rondom het Robbenoordbos en het Dijkgatbos bij Wieringen. Ook de provincie Flevoland zou interesse hebben.

In Frankrijk worden volgens de krant al langer windmolens in bossen gebouwd, maar niet in gebieden waar de natuur een beschermde status heeft. Nederlandse deskundigen zouden echter van mening zijn dat het ook in zulke gebieden mogelijk is.

Staatsbosbeheer moet in 2012 twintig miljoen euro bezuinigen. Dat loopt op tot veertig miljoen euro in 2015, de helft van het budget. Daarom zoekt de beheerder naar andere inkomstenbronnen.

Ook andere terreinbeheerders moeten bezuinigen. Het Bosschap waarin zij zijn verenigd, denkt naast windenergie onder meer aan het invoeren van parkeergeld bij populaire recreatiegebieden.

Klopjacht na dubbele moord in Zeeland

De Zeeuwse politie heeft maandagnacht een klopjacht op een verdachte geopend nadat een vrouw en een man in Middelburg zijn omgebracht. De dader is volgens de politie een bekende van de twee.

Rond 01.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een ernstig misdrijf was gepleegd aan de Hooge Meestraat. Daar vonden agenten een dode vrouw en een zwaargewonde man. De man overleed later in een ziekenhuis.

De dader was gevlucht. Naar hem is onder meer met een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten gezocht. Het gaat om een blanke, magere man tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij draagt donkere kleding en loopt volgens de politie mank.

De plaats van het misdrijf is afgezet. De politie onderzoekt wat zich in de woning heeft afgespeeld.

Hackers melden dood Murdoch op site The Sun

De website van de Britse krant The Sun vermeldde in de nacht van maandag op dinsdag korte tijd het overlijden van mediamagnaat Rupert Murdoch. Hackers hadden het nepbericht op de website van de krant gezet. Even later lag de site helemaal plat.

De hackersgroep die opereert onder de naam Lulz Security wist eerder in te breken in de systemen van Sony, inlichtingendienst CIA en Fox TV, dat net als The Sun behoort tot Murdochs media-imperium News Corp.

Murdoch ligt zwaar onder vuur sinds bekend werd dat zijn krant News of the World op grote schaal mensen afluisterde. Journalisten luisterden niet alleen de telefoons van prominenten af, maar ook die van gewone burgers. Zo kraakten journalisten de voicemails van nabestaanden van omgekomen militairen en van een 13-jarig vermist meisje, dat werd vermoord.

Toen de schaal van de misstanden publiekelijk bekend werd, besloot Murdoch deze maand News of the World direct te sluiten om verdere schade te voorkomen.

Far Cry 3 beperkt door consoles

In een interview met Far Cry 3-ontwerper Jamie Keen geeft deze aan dat de pc veel meer kracht bezit dan consoles, maar dat ze juist willen zorgen dat de verschillen tussen pc, Xbox 360 en PlayStation 3 zo minimaal mogelijk zijn. De opmerkingen komen nadat Yves Guillemot heeft gezegd dat het lange bestaan van de console-generaties hen beperkt.

Jamie Keen vertelt: "De pc heeft wel veel meer kracht onder de motorkap, of kan het hebben, daar kunnen we dus veel meer uithalen. Dat wil niet zeggen dat we de pc voorrang moeten geven en de consoles moeten laten liggen".

Ondanks de verschillen tussen de platformen beweert hij ook dat mensen verrast zouden zijn hoe goed Far Cry 3 eruit ziet op de consoles, en dat het verschil misschien niet zo groot is als mensen denken. Hij voegt eraan toe: "Daarom winden we er geen doekjes om: Far Cry 3 komt ook uit op pc en er zullen gebieden zijn waar de consoles niet in staat zijn om het zo te presenteren als de pc dat kan. Er zal dus een verschil zijn, maar we proberen dat te minimaliseren, we werken in ieder geval hard om dat te realiseren".

Far Cry 3 komt volgend jaar uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Grootste kop koffie ter wereld in Costa Rica

In de gemeente Naranjo, circa 40 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van het Centraal-Amerikaanse Costa Rica, San José, wordt deze maand het grootste kopje koffie gezet. De coördinator van het project, Leonardo Acre, heeft maandag bekendgemaakt dat het kopje 2,6 meter hoog wordt en een diameter zal hebben van 2,45 meter.

De 8000 liter koffie komt uit de streek en het resultaat van deze onderneming wordt op het plaatselijke feest op 30 juli gepresenteerd. Het moet in het Guinness Book of World Records komen. Met de opbrengst van de stunt hoopt de plaatselijke rooms-katholieke parochie de kerk te herbouwen. Het tot dusverre grootste 'bakkie' bevatte destijds in New York (VS) 7608 liter koffie.

Bezuinigen op zorg onmogelijk?

Door bezuinigingen en andere regelgeving verandert de zorg constant. Het wordt moeilijker om kwaliteit te bieden, simpelweg omdat er financieel minder mogelijk is. Alles verandert, op twee aspecten na: cliënten en personeel. Die eerste kunnen niet al te veel veranderen, je kunt niet besluiten niet meer hulpbehoevend te zijn. De laatste kan wel veranderen, maar wil dat vaak (onbewust) niet. Terwijl een veranderende houding van personeel een hoop problemen zou kunnen oplossen.

Deel Rotterdam-IJsselmonde uren zonder stroom

Een deel van de Rotterdamse wijk IJsselmonde heeft het in de nacht van maandag op dinsdag enkele uren zonder elektriciteit moeten stellen. Ongeveer 2.500 huishoudens in de wijk en een aantal bedrijven op industrieterrein Hordijk-Oost hadden last van de stroomstoring, meldde netbeheerder Stedin.

Kort voor middernacht ging het licht uit in het gebied. Rond half vier waren monteurs erin geslaagd de stroom om te leiden, zodat iedereen weer elektriciteit had.

De oorzaak van de storing was waarschijnlijk een kabel kapotte kabel, vertelde een woordvoerster.

Vierdaagse onderweg

In Nijmegen zijn dinsdag om 04.00 uur de eerste deelnemers van de 95ste editie van de Vierdaagse op pad gegaan. De wandelaars lopen dinsdag een tocht van 30, 40 of 50 kilometer richting Bemmel, Huissen en Arnhem en vanaf daar via Elst terug Nijmegen.

Aan de Vierdaagse nemen 42.812 wandelaars deel. De organisatie raadde lopers maandag al aan te denken aan regenkleding en extra droge sokken. Mogelijk vallen er in de middag een paar buien, aldus de meteodienst van de Vierdaagse.

Geen identiteitskaart zonder vingerafdrukken

Een man uit Utrecht die weigert vingerafdrukken af te staan bij de aanvraag van een identiteitskaart, heeft ongelijk gekregen van de rechtbank. De voorzieningenrechter in Utrecht oordeelt dat de wet geen mogelijkheden biedt om een uitzondering voor de man te maken.

De betrokkene had een kort geding tegen de gemeente aangespannen waarin hij een identiteitsbewijs eist zonder vingerafdrukken te hoeven afstaan. De man stelt dat het opslaan van zijn vingerafdrukken een ongeoorloofde inbreuk op zijn privacy is. Hij vreest dat opsporingsdiensten de afdrukken zullen gebruiken en Nederland zodoende een politiestaat wordt, vermeldt het vonnis dat maandag werd gepubliceerd.

Zijn gewetensbezwaren hebben de man inmiddels in een lastig parket gebracht, blijkt uit het vonnis. Zijn oude identiteitsbewijs is verlopen, waardoor hij zich niet op straat kan legitimeren. Een groter probleem dan de boete die hij daarmee riskeert, is dat zijn bank dreigt zijn rekening op te heffen als hij zich niet op korte termijn legitimeert.

Verder speelt er nog een erfeniskwestie rond de nalatenschap van zijn overleden vader, die zonder identiteitsbewijs niet kan worden afgehandeld. De man heeft ook geen rijbewijs dat eventueel als persoonsbewijs zou kunnen dienen.

Europese wetgeving vereist de opslag van vingerafdrukken in de chip van paspoorten en andere reisdocumenten. Gemeenten moeten de afdrukken vervolgens opslaan, zodat mensen die een nieuw paspoort aanvragen herkend kunnen worden. Die praktijk gaat veranderen.

Onder druk van de Tweede Kamer zegde minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) onlangs toe dat de opslag van vingerafdrukken eind juli stopgezet zal worden, nadat grote twijfels waren gerezen over de betrouwbaarheid van de technologie die de afdrukken moet herkennen. De apparatuur blijkt er te vaak naast te zitten. Donner werkt tevens aan een wetswijziging.

Volgens de voorzieningenrechter is de angst van de man voor misbruik onterecht, omdat veiligheidsdiensten de gegevens helemaal niet mogen gebruiken. Bovendien zullen de vingerafdrukken alleen nog op de kaart zelf opgeslagen worden. Miljoenen afdrukken die eerder zijn opgeslagen, worden volgens Donner verwijderd.

The Binding of Isaac nieuwe game Team Meat

Gamestudio Team Meat werkt aan de actiegame The Binding of Isaac. Het tweekoppige bedrijf is bekend van het behendigheidsspel Super Meat Boy. Het nieuwe spel kan volgende maand voor de pc gedownload worden. Dat laat studiobaas Edmund McMillen weten op zijn weblog.

McMillen noemt The Binding of Isaac een 'roguelike' schietspel. Dat zou betekenen dat de spelwereld op willekeurige wijze gevormd wordt en dat de dood van het hoofdpersonage daadwerkelijk 'game over' betekent. Elk level bevat objecten om het personage sterker te maken. Over het verhaal is niets bekendgemaakt.

Super Meat Boy verscheen vorig jaar op de Xbox 360 en pc. De downloadgame werd door critici geprezen om zijn unieke stijl en uitdagende actie. Er zijn in totaal meer dan zeshonderdduizend exemplaren van het spel verkocht. Het is niet bekend of The Binding of Isaac later ook naar spelcomputers wordt omgezet.

'We maakten de ultieme gamedrug'

Het poker-verzamel-rollenspel Runespell: Overture voor de pc is ontworpen als de ultieme gamedrug. De Nederlandse gamestudio Mystic Box uit Den Haag heeft er twee jaar over gedaan om poker, het verzamelen van speelkaarten en elementen uit rollenspel samen te voegen tot een spel.

Dat zegt studiobaas Barry Hoffman tegenover Novum Nieuws. Doelgroepen van het kaartspel Magic: The Gathering, poker en World of Warcraft vertonen veel overlap. "Hoewel dit echt een nichemarkt is, is het voor kleine gamebedrijven handig je te richten op een toegewijde groep", meent de studiobaas.

Runespell laat spelers een aangepaste vorm van poker spelen. Door een full house of een andere pokerset neer te leggen, kan een gekozen aanvalskaart ingezet worden. De personages beschikken over eigenschappen als toverkracht en levenskracht, zoals dat in rollenspellen ook vaak voorkomt.

Of de game daadwerkelijk een succes gaat worden, is nog maar de vraag. "We horen veel enthousiaste reacties, maar de tijd zal het leren", zegt Hoffman. Wanneer het spel succesvol is, wil Hoffman met Mystic Box downloadbare uitbreidingen aanbieden.

Runespell: Overture
is vanaf woensdag te downloaden voor de pc. Het spel is dan via het verkoopkanaal Steam te koop voor 8,99 euro.

Podium bezwijkt tijdens concert Cheap Trick

De bandleden van de Amerikaanse rockband Cheap Trick hebben zondag moeten rennen voor hun leven. Het podium waarop de band een optreden gaf in de Canadese stad Ottawa, stortte in tijdens een zware onweersbui. Vijf mensen raakten gewond, van wie één ernstig.

Cheap Trick kwam met de schrik vrij. "Iedereen is ongedeerd", liet de band na het ongeluk weten. "We hebben geluk dat we nog leven en hopen dat onze fans oké zijn." Cheap Trick scoorde eind jaren zeventig enkele hits, waaronder I Want You to Want Me en Surrender.

Volgens concertorganisator Leanne Wilson helde het podium langzaam achteruit voordat het bezweek. "In minder dan tien seconden was het weg." Naar verluidt zijn er tijdens de storm windsnelheden van 90 kilometer per uur gemeten. Het ongeluk gebeurde tijdens het Ottawa Bluesfest, een van de belangrijkste muziekfestivals van Noord-Amerika.


Podium bezwijkt tijdens concert Cheap Trick

Picasso-dief stal veel meer kunst

De man die er begin juli in een kunstgalerie in San Francisco vandoor ging met een tekening van Picasso blijkt een ervaren kunstdief. Afgelopen weekeinde werden in Mark Lugo's appartement in New Jersey kunstwerken gevonden met een gezamenlijke waarde van ongeveer een half miljoen euro.

De politie denkt dat Lugo verantwoordelijk is voor minstens acht kunstroven sinds juni. In zijn appartement werd onder meer een werk van de Franse kunstenaar Fernand Leger gevonden, dat omgerekend bijna 250 duizend euro waard is.

De 30-jarige Lugo hield vrijdag tijdens een rechtszitting vol onschuldig te zijn. Hij wordt verdacht van diefstal, inbraak en bezit van gestolen goederen. Hij werd gesnapt nadat hij de tekening Tête de Femme, dat ruim 190 duizend euro waard is, van Picasso uit de Weinstein Gallery stal.

Op de camera dichtbij de kunstgalerie in San Francisco was te zien hoe een man rustig met de ingelijste tekening onder de arm wegliep. Op eenzelfde manier werd ook een ander werk van Picasso meegenomen uit een galerie in Manhattan. Eind juni kwam een man tijdens bezoekuren binnen, haalde het werk van de muur en verdween. Een dag later gebeurde hetzelfde bij een chic New Yorks hotel. Daar verdween de Leger.

Bij de huiszoeking bleek bovendien dat de kunstwerken zo prominent stonden uitgestald, dat de politie vermoedt dat Lugo de werken niet wilde verkopen. De dertiger wordt ook verdacht van diefstal van 4271 euro aan dure wijn.

Autoriteiten in New York en New Jersey moeten geduld hebben totdat zij Lugo kunnen vervolgen. Een verzoek van zijn advocaat om de eerder vastgestelde borgsom van vijf miljoen dollar, ongeveer 3,6 miljoen euro, te verlagen werd vrijdag door de rechter in San Francisco afgewezen.


Picasso-dief stal veel meer kunst (Foto: Novum)

Game of the Decade-toernooi - Dag 2

Vandaag dag twee van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Alan Wake
Alan Wake is alsof een thriller van Stephen King tot game is verbouwd. Je speelt een schrijver met een writers-block waarvan zijn vrouw verdwijnt. Je zult haar terug moeten vinden wat veel gevaren met zich meebrengt. De game is spannend, op sommige momenten eng en het verhaal is erg goed. Het spel verscheen in 2010 exclusief voor Xbox 360.

Civilization III
De derde Civilization-game van Sid Meier brengt technologies, wonders of the world en great people naar het strategie-spel. Civilization III is realistischer en gedetailleerder dan zijn voorgangers. Het spel verscheen in 2001 voor PC en heeft meerdere opvolgers gekregen.

Far Cry
Een ex-commando is gestrand op een mysterieuze eilandengroep in Micronesië waar hij ontdekt dat het eiland bevolkt wordt door misvormde wezens, gemaakt door een wetenschapper. Met een klein groepje moet hij het opnemen tegen deze gemuteerde wezens. De shooter verscheen in 2004 voor PC.

Halo: Combat Evolved
De eerste game uit de nu beroemde Halo-serie. Na een noodlanding op een mega-grote ring in de ruimte, ook wel Halo genoemd door jouw vijand, moet je een weg vinden om naar huis te komen samen met andere overlevenden. Halo verscheen in 2002 voor Xbox en een jaar later ook voor PC.

Medal of Honor: Allies Assault
In deze shooter kruip je in de huid van Luitenant Powell die deelneemt aan de Tweede Wereldoorlog. Met hem neem je deel aan D-Day en andere belangrijke momenten uit de oorlog. Het spel bevat een populaire online modus en verscheen in 2002 voor PC

Boom Blox
De Wii-controller zorgde voor nieuwe manieren van spelen. Boom Blox is één van de games die hier op een simpele manier erg goed gebruik van maakt. Gooi met je Wii-controller stapels blokken om, of trek ze juist heel voorzichtig uit een stapel. Boom Blox verscheen in 2008 exclusief voor Wii

Silent Hill 2
De terugkeer naar het dorpje Silent Hill. James krijgt een mysterieuze brief van zijn vrouw die drie jaar geleden is overleden.In het dorpje ontdekt hij de waarheid over de dood van zijn vrouw. Het spel verscheen in 2001 voor PlayStation 2 en is later geport naar Xbox en PC.

The Moment of Silence
In deze thriller-adventure kruip je in de huid van Peter Wright die op het spoor komt van corruptie binnen de Amerikaanse politiek. Het spel verscheen in 2004 exclusief voor PC.

Het vuur ontketend (10)

- hemd plakte aan mijn lijf. De gedachte aan wat Franco uitspookte, deed de adrenaline door mijn aderen gieren. Over zijn duistere daden hing een zweem van uitnodigende spanning. Die vunzigheid, daar moest ik gewoon meer van weten. De nieuwsgierigheid greep me bij de keel. Hier was geen ontkomen meer aan. Ik moest het weten. Alles op alles; niets. En dan die verstikkende greep. Slaap vatten is onmogelijk. Alle verlangen naar veiligheid maakt plaats voor koude overlevingsdrang. Bloed pulseert door aderen. Hoogspanning. Het hart bonkt in de keel. Nog wel. Een waas voor de ogen. Ontheemd. Zo machteloos, alle hoop gezonken. De ranzigheid van -

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.