Meerdere Kirby's in de aanval

Nintendo heeft een nieuwe website vol video's in elkaar gezet. Dit keer voor Kirby Mass Attack voor de Nintendo DS. Kirby is getroffen door een vloek, waardoor de roze pluisbal wordt gesplitst in tien kleinere Kirby's. De Kirby-groep moet samenwerken om bij hun mysterieuze vijand te komen en de betovering ongedaan te maken.

Aan het begin van elk level ben je slechts een enkele Kirby, die nog niet veel kan doen. Maar als je eenmaal genoeg energie hebt gekregen door het eten van fruit, komt er een extra Kirby bij om te helpen met het oplossen van puzzels en het verslaan van grotere vijanden. Een zwerm van tien Kirby's kan vrijwel alles aan.

Je bestuurt de Kirby's met het touch screen. Door snel te tikken rent de groep van Kirby snel, terwijl door te slepen de groep netjes bij elkaar blijft en zelfs even kan zweven voor een tijdje. Wordt een Kirby te vaak geraakt dan verdwijnt het vanzelf, zodat je weer opnieuw fruit moet sparen om een verzwakte extra Kirby te verdienen. Door speciale helingringen te pakken kun je de gewonde Kirby's genezen.

Kirby Mass Attack komt 4 augustus uit in Japan en 19 september komt het spel in Noord-Amerika voor de Nintendo DS. Of en wanneer het spel uitkomt in de Europa is nog niet bekend.