CampZone 2011

CZ

CampZone staat weer op het punt te beginnen. Later deze maand, op 29 juli, zal het veld van boer Cor in Oirschot (nabij Eindhoven Airport) veranderen in een camping door de grote (leger)tenten vol met games in alle soorten en maten. Anders dan een handheld hebben we nooit vakantie met onze liefste hobby kunnen combineren, maar op CampZone gaat dat wel. Meters kabels, grote TV-schermen, consoles overal en het snelste internet van in ieder geval heel Europa.

Niet dat je de hele dag gaat LAN'nen (oké, misschien het grootste deel ervan), want de organisatie is weer van plan geweldige dingen te ondernemen. We voelen deze organisatie even aan de tand.

Allereerst lekker kort door de bocht: ‘Waarom’?
Er was ooit eind jaren ‘90/begin 2000 jaarlijks een ander outdoor evenement wat een klein beetje vergelijkbaar was met wat CampZone is. De organisatoren hiervan hielden er ineens mee op en de mensen die nu CampZone organiseren hadden toen iets van “dan doen wij het toch?”. Het concept van buiten zijn en toch hobby’en met games en computers sprak een steeds grotere doelgroep aan, want het is stukken gezelliger dan in een zaal.

Waar moeten we aan denken als je ‘andere’ dingen gaat doen?
Ik neem aan dat je met ‘andere dingen’ doelt op ‘anders dan achter je pc zitten’. Nou, het gamen is eigenlijk maar een onderdeel van CampZone. Er wordt gezellig samen gegeten, gekletst, gedronken, gegamed en geslapen in tenten zodat er een uniek vakantiegevoel wordt gecreëerd. Deze vijf onderdelen laten samen een beetje de gemiddelde dagindeling van een CampZone bezoeker zien. Niet continu nerdy achter je pc zitten, maar vooral veel dingen samen doen met je vrienden. Daarnaast organiseren wij ook allerlei leuke activiteiten en competities.

Welke competities gaan jullie organiseren? Nog nieuwe games aan het rooster toegevoegd?
Dit jaar gaan we voor het recent gratis geworden Team Fortress 2, Call of Duty 4: Modern Warfare en League of Legends als clancompetities. Team Fortress 2 wordt 6 tegen 6 gespeeld en de andere twee titels 5 tegen 5. Solocompetities voor de pc worden georganiseerd voor TrackMania, Blobby Volley, Unreal Tournament 2004 (instagib) en Warcraft 3 (tower defense). Daarnaast zullen er nog één à twee competities aangekondigd worden, waarbij je vooral kan hopen op StarCraft II. Op de consoles hebben we vervolgens FIFA 11, Mortal Kombat, SingStar en Guitar Hero: Warriors of Rock als competities.

Tijd voor een nerdvraag: hoeveel meter kabel zal er liggen?
Denk aan ruim 4000 meter aan kabels.

Nerdvraag twee: wat is de up- en downloadsnelheid van campzone?
Ongeveer 500mb/s

Hoeveel mensen komen op CampZone af?
We verwachten zoals tot nu toe ieder jaar in Oirschot tussen de 1000 en 1500 mensen.

Wil jij naar CampZone maar wil je geen entree betalen voor 11 dagen? Dan is dit je kans. FOK!games mag in samenwerking met DUH-events namelijk 2 vrijkaarten voor full event weggeven.

Wat houdt deze prijs nou precies in?

Je toegang ter waarde van 310 euro hoef je niet te betalen. Je hoeft alleen maar je tent, bbq, pc en overige kampeerspullen zelf mee te nemen.

Er zitten nog wel een klein aantal voorwaarden aan deze actie:

  1. De prijs is niet overdraagbaar aan iemand anders. Let dus goed op bij het meedoen dat je dus ook echt wilt gaan en vrij hebt voor dit event. CampZone is van 29 juli 00:01 t/m 8 augustus 12:00 uur 2011.
  2. Mocht je je al ingeschreven hebben voor dit evenement en al betaald hebben dan is het niet mogelijk je betaling terug te krijgen.
  3. Je kunt met je full-event bandje ook alleen de weekenden of een losse dag komen kijken.

Nog steeds enthousiast? Klik dan hier en beantwoord de vraag.

Meedoen met deze prijsvraag kan tot en met vrijdag 22 juli 2011.