Charlie Sheen bevestigt nieuwe sitcom

Charlie Sheen heeft zijn terugkeer in een comedyserie bevestigd. De 45-jarige acteur gaat definitief de hoofdrol spelen in Anger Management, een sitcom die is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2003.

"Ik heb voor Anger Management gekozen omdat ik het een geweldig concept vind, ook al is het misschien een uitdaging voor me om een man met agressieproblemen te spelen", laat de acteur in een verklaring aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ weten.

Sheen, die eerder dit jaar aan de kant werd gezet bij Two And a Half Men, en producent Joe Roth zijn verheugd over hun toekomstige samenwerking. De twee werkten eerder samen aan verschillende projecten, waaronder Major League en Three Musketeers. "Charlie heeft ongelooflijk veel talent en hij blijft de belangrijkste man op het gebied van televisie-sitcoms. Ik ben heel blij met onze nieuwe samenwerking", jubelt Roth.

De serie wordt geproduceerd door Lionsgate, maar is nog niet verbonden aan een netwerk. Ook zijn er nog geen namen bekend van andere acteurs en is onbekend wanneer de opnamen van start gaan. De serie zou in het najaar op de buis moeten komen. Sheen gaat een begeleider spelen die mensen van hun agressie probeert af te helpen, terwijl hij zelf ook met de nodige agressieproblemen kampt.

De film Anger Management is een comedy met Jack Nicholson en Adam Sandler.