'Feyenoord loopt blauwtje bij Van Gaal'

Louis van Gaal heeft geen interesse om trainer van Feyenoord te worden. De 59-jarige Amsterdammer stond bovenaan het lijstje van technisch directeur Martin van Geel, die Van Gaal eerder in 2005 al naar AZ haalde.

Van Gaal geeft echter de voorkeur aan een sabbatical, meldt Voetbal International. In april werd de Tulpengeneraal ontslagen bij Bayern München. Daarnaast koestert Van Gaal nog steeds de ambitie om op het WK van 2014 als bondscoach actief te zijn.

Feyenoord is na het vertrek van Mario Been op zoek naar een nieuwe trainer. De clubman stapte op nadat een groot deel van de spelersgroep te kennen had gegeven geen vertrouwen meer in Been te hebben. Volgens VI zijn de assistenten, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks, die sindsdien de honneurs waarnemen, ook bezig aan hun laatste dagen in de Kuip.

Feyenoord zou van het tweetal af willen, omdat de spelersgroep ook kritisch was op het functioneren van Beens assistenten. Op hun beurt zijn Vlemmings en Lodewijks teleurgesteld in de spelersgroep.