'We maakten de ultieme gamedrug'

Het poker-verzamel-rollenspel Runespell: Overture voor de pc is ontworpen als de ultieme gamedrug. De Nederlandse gamestudio Mystic Box uit Den Haag heeft er twee jaar over gedaan om poker, het verzamelen van speelkaarten en elementen uit rollenspel samen te voegen tot een spel.

Dat zegt studiobaas Barry Hoffman tegenover Novum Nieuws. Doelgroepen van het kaartspel Magic: The Gathering, poker en World of Warcraft vertonen veel overlap. "Hoewel dit echt een nichemarkt is, is het voor kleine gamebedrijven handig je te richten op een toegewijde groep", meent de studiobaas.

Runespell laat spelers een aangepaste vorm van poker spelen. Door een full house of een andere pokerset neer te leggen, kan een gekozen aanvalskaart ingezet worden. De personages beschikken over eigenschappen als toverkracht en levenskracht, zoals dat in rollenspellen ook vaak voorkomt.

Of de game daadwerkelijk een succes gaat worden, is nog maar de vraag. "We horen veel enthousiaste reacties, maar de tijd zal het leren", zegt Hoffman. Wanneer het spel succesvol is, wil Hoffman met Mystic Box downloadbare uitbreidingen aanbieden.

Runespell: Overture
is vanaf woensdag te downloaden voor de pc. Het spel is dan via het verkoopkanaal Steam te koop voor 8,99 euro.