FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 3 maart 2011

Songwriter Britney slaat terug met rechtszaak

De schrijver van Britney Spears' hit Hold it Against Me heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Bellamy Brothers. Het Amerikaanse duo beweerde dat het nummer van de zangeres wel erg veel weg heeft van een van hun hits, maar de schrijver pikt die beschuldiging niet.

De Bellamy Brothers scoorden eind jaren zeventig een wereldwijde hit met If I Said You Had a Beautiful Body Would You Hold it Against Me. Zij horen gelijkenissen tussen hun nummer en Britneys Hold it Against Me en beschuldigen haar van plagiaat.

Songwriter Lukasz 'Dr. Luke' Gottwald, een van de schrijvers van Hold it Against Me, stapte woensdag naar de rechter wegens de aantijging, schrijft entertainmentsite TMZ. Hij beschuldigt de Bellamy Brothers van een 'lastercampagne' en 'een publieke stunt met als doel hun platenverkoop op te krikken en hun teruglopende relevantie af te wenden'.

Gottwald eist een schadevergoeding wegens smaad. Bovendien wil hij dat de rechter eens en voor altijd duidelijk maakt dat Spears' nummer niets te maken heeft met de compositie van de Bellamy Brothers.


Songwriter Britney slaat terug met rechtszaak (Foto: Novum)

Win het boek 'Mijn opa was een Duitser'

In februari is het boek 'Mijn opa was een Duitser' van Alex Dekker verschenen. In samenwerking met Just Publishers mag FOK! 5 exemplaren van dit boek weggeven én heb je de kans om op maandag 7 maart je vragen te stellen aan de auteur.

Het boek
Het behoort nog steeds tot de grote familiegeheimen: Nederlandse vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog een relatie hadden met een Duitse soldaat en van hem zwanger raakten. Onmogelijke liefdes die na de oorlog werden doodgezwegen uit zelfbescherming. Ruim 65 jaar na dato blijkt het onderwerp nog altijd taboe in deze families.
 
Alex Dekker uit Alkmaar is de kleinzoon van een Duitse soldaat. Toen hij dat als puber te horen kreeg intrigeerde hem dat mateloos. Pas toen zijn oma overleed durfde hij verder in dat duistere verleden te spitten met als enige houvast een naam: Herbert Noah. Wie was die man waar zijn oma zo verliefd op was? En waarom is hij na de oorlog niet teruggekomen?
 
Langzaam ontrafelt Dekker het mysterie van zijn onbekende Duitse opa en kan hij diens levenswandel en keuzes beter begrijpen. Maar binnen de familie ontstond weerstand. Kon dit geheim wel naar buiten worden gebracht? Dekker had desondanks de moed deze geschiedenis op te schrijven. Hij weet zijn mening, zijn twijfels en zijn vragen subtiel in het verhaal te verweven.

Stel vragen aan Alex Dekker
Op maandag 7 maart vanaf 19:30 uur zal Alex Dekker op FOK! vragen van users beantwoorden. Wil je weten hoe hij de speurtocht heeft ervaren, hoe zijn familie het boek heeft ontvangen, of heb je andere vragen aan de auteur, dan kun je die live stellen in het interviewtopic in het Cultuur & Historieforum.

Win een van de vijf boeken
In samenwerking met Just Publishers mag FOK! 5 exemplaren van dit boek weggeven aan deelnemers aan het interview. Wil jij kans maken op een van deze boeken, stel dan op maandag 7 maart  vanaf 19:30 uur jouw vraag voor Alex Dekker in het interviewtopic. De auteur kiest vervolgens zelf de vijf beste vragen, die beloond worden met een exemplaar van het boek. Ook crew kan kans maken op dit boek.

Klik hier voor meer informatie over deze actie!

Van Westerloo koninklijk onderscheiden

Fons van Westerloo is donderdag in het Concertgebouw in Amsterdam benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Westerloo kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Van Westerloo is benoemd tot officier, omdat hij de afgelopen 40 jaar een stempel op het Nederlandse medialandschap heeft gedrukt.

Hij begon zijn carrière op 24-jarige leeftijd als verslaggever voor de AVRO. Voor die omroep vertrok hij als correspondent naar de Verenigde Staten. Hij keerde terug naar Nederland en werd adjunct-directeur radio en televisie bij de AVRO. Daarna werd hij directeur van de Amsterdamse zender AT5.

Van Westerloo werkte ook voor de Holland Media Groep en voor SBS Broadcasting. In 1997 werd hij uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar. Tot voor kort was Van Westerloo voorzitter van de zender Wakker Nederland. Hij is momenteel lid van de raad van toezicht van de Wereldomroep.

Van Westerloo koninklijk onderscheiden
Van Westerloo koninklijk onderscheiden (Foto: ANP)

'Evacuatie-actie Libië niet legitiem'

Volgens het internationaal recht mogen landen alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals levensgevaar, met militairen het territorium van andere landen betreden. Dat zei hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops donderdag in het programma Nieuwsuur.

Volgens Knoops is nog niet duidelijk wat precies de situatie is geweest bij de evacuatie-actie in de Libische stad Sirte, waarbij drie Nederlandse militairen in handen vielen van troepen die trouw zijn aan de Libische leider Moammar Gadhafi. "Er is op dit moment twijfel over de legitimiteit van de militaire actie. Als er sprake was van levensgevaar, dan zou het een legitieme operatie kunnen zijn geweest", aldus Knoops. Zo niet, dan vreest Knoops dat Gadhafi de situatie zou kunnen uitbuiten in zijn voordeel.

Liesbeth Zegveld, hoogleraar Humanitair Recht aan de Universiteit Leiden zegt dat Libië volledig in zijn recht staat met het vasthouden van de drie Nederlandse militairen.

De militairen, die sinds zondag worden vastgehouden in Libië, hadden geen toestemming om het land binnen te gaan. "Als drie Libische militairen in een helikopter midden in Amsterdam zouden landen om er wat Libiërs op te halen, zouden wij dat ook niet pikken", aldus Zegveld.

Omdat het geen oorlog is in Libië, geldt het oorlogsrecht niet. Dat wil zeggen dat de militairen onder het Libische recht vallen en wellicht een proces tegemoetzien, bijvoorbeeld voor het in gevaar brengen van de staatsveiligheid. "Libië heeft het recht om het grondgebied te beschermen en intern orde op zaken te stellen'', zegt Zegveld.

'Evacuatie-actie legitiem bij levensgevaar'
Knoops: 'Evacuatie-actie legitiem bij levensgevaar' (Foto: ANP)

Mazda roept auto terug vanwege spin in tank

De Japanse autoproducent Mazda moet in de Verenigde Staten 52.000 auto's terugroepen naar de garage om een speciale veer te monteren in de brandstoftank om spinnen buiten te houden. Dat heeft Mazda donderdag bekendgemaakt.

Het probleem kwam voor het eerst aan het licht in oktober 2009 toen een autodealer een spinnenweb had ontdekt in een ontluchtingsslang van een lekkende benzinetank. Het web veroorzaakte een verstopping van de slang, waardoor grote drukverschillen in de tank ontstonden. Het gevolg daarvan was een lekkage in de brandstoftank.

De terugroepactie heeft betrekking op de Mazda 6 van de bouwjaren 2009 en 2010. De dealer gaat de auto's controleren op lekkages, het ontluchtingssysteem reinigen en een speciale veer monteren om 'indringen van spinnen te voorkomen', aldus Mazda.

Mazda roept auto terug vanwege spin in tank
Mazda roept auto terug vanwege spin in tank (Foto: ANP)

Ook ijsgroei aan onderkant ijskappen Antarctica

De enorme ijskappen op Antarctica groeien niet alleen aan de bovenkant, bijvoorbeeld door sneeuwval, maar ook aan de onderkant. Deze nieuwe ontdekking wordt door wetenschappers beschreven in een artikel dat vrijdag door het wetenschappelijke tijdschrift Science wordt gepubliceerd en donderdag al op de website verscheen.

Aan de onderkant van de ijskappen smelt het ijs, waarna het smeltwater als een soort smeermiddel dient en de ijskap over de ondergrond kan bewegen. Wetenschappers zeggen nu echter dat dit smeltijs ook weer vast kan vriezen en de ijskap naar boven kan duwen. Van een bepaalde ijskap zou zelfs 25 procent van de onderkant uit opnieuw bevroren water bestaan.


IJs groeit ook onder water aan. (Foto: Novum)

Drugsgeweld in Laos toegenomen

Aan drugshandel gerelateerd geweld in Laos is sterk toegenomen. Dit is het gevolg van de enorme groei van de drugssmokkel vanuit buurlanden Birma, China en Vietnam. Dat staat in een jaarverslag van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat donderdag is vrijgegeven.

De afgelopen tien jaar is de productie van opium in Birma en Laos afgenomen, maar de handel in de synthetische drug amfetamine is gegroeid. Ook langs de grens tussen China en Noord-Korea is de handel in dit soort drugs toegenomen.

Couppleger Madagaskar overleeft aanslag

De Malagassische couppleger Andry Rajoelina heeft donderdag een aanslag op zijn leven overleefd. De auto van Rajoelina werd getroffen door een explosie, maar wonderwel raakte er niemand gewond.

Met steun van het leger zette Rajoelina in 2009 de president van Madagaskar, Marc Ravalomanana, af. Sindsdien is het Afrikaanse eiland steeds verder in een isolement geraakt. Rajoelina beloofde na zijn machtsgreep verkiezingen te organiseren, maar dat is tot dusverre niet gebeurd.

Tweede zon is gesignaleerd boven Azië

Berichtten we op de FP in januari nog dat de aarde volgend jaar een tweede zon te zien krijgt, het bijzondere verschijnsel lijkt echter nu al een feit te zijn. Op internet is een filmpje opgedoken waarin deze tweede zon te zien is.

Het filmpje is deze week geschoten in Azië en bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel is vanuit een bus in Bangkok gefilmd. Het tweede deel is echter een stuk duidelijker en is een nieuwsreportage op een Aziatische tv-zender. Of het hier daadwerkelijk een tweede zon betreft of slechts een optische illusie is helaas niet bekend...

Douglas: "Ik wil sorry zeggen tegen Bossen"

Douglas toont berouw voor zijn intimiderende houding richting scheidsrechter Ruud Bossen in het duel met AZ. Douglas kreeg een rode kaart van Bossen voor een slaande beweging richting AZ-speler Pontus Wernbloom. In de daaropvolgende consternatie wilde de woedende Braziliaan verhaal halen bij de arbiter, die bijna omver werd geduwd. Douglas werd hiervoor door FC Twente voor vijf duels geschorst, waarna de KNVB nog een wedstrijd schorsing hieraan toevoegde.

De boomlange verdediger moet daardoor voorlopig langs de kant blijven bij de regerend landskampioen. "Ik wil sorry zeggen, excuses voor scheidsrechter Ruud Bossen", zegt Douglas op de clubsite van Twente. "Ik vond het geen rode kaart, maar moet gewoon niet naar de scheidsrechter lopen Ik moet meer controle over mezelf hebben. Dit mag nooit meer gebeuren."

Douglas kon niet aangeven waar de woede richting Bossen vandaan kwam. "Ik weet het niet, ik wil altijd winnen. Ik voelde me onrecht aangedaan door die rode kaart en was daarom heel boos. Ik moet echter rustiger worden."

Zoenende mannen en troetelhomo's

Op werkdagen zitten mijn kinderen en ik met koffie, thee en koekjes braaf om acht uur voor de televisie. Om te kijken naar de belevenissen van Ludo Sanders en de zijnen. Ik ben er zelf ook niet trots op. Dat dat even duidelijk is. Maar soms ontstaan er binnen een gezin gezellige tradities, die na verloop van tijd nog maar moeilijk uit te roeien zijn. Trouwens, verder kijk ik nooit naar pulp op televisie. Heus niet. Nou vooruit, naar Boer Zoekt Vrouw kijk ik ook. Maar dat doet iedereen en de boeren zijn inmiddels onder de pannen, dus dat telt niet meer mee. Eigenlijk heb ik natuurlijk geen excuus nodig om naar GTST te kijken. We leven in een vrij land tenslotte. Een afkeer van dom en zinloos vermaak is mij echter met de paplepel ingegoten. Dat krijg je er nooit meer helemaal uit, vrees ik.

Marine VS in Griekenland om crisis Libië

Zo'n vierhonderd Amerikaanse mariniers zijn donderdag aangekomen op een marinebasis in Griekenland. De Verenigde Staten sturen meer militaire slagkracht naar de regio, ter voorbereiding op eventuele gebeurtenissen in Libië.

De vierhonderd Amerikaanse militairen 'bieden de president de flexibiliteit van meerdere opties', aldus legerwoordvoerder Paul Farley. In de Middellandse Zee zijn inmiddels ook twee Amerikaanse oorlogsbodems aangekomen.

Ondertussen hebben diverse Europese landen laten weten vooralsnog niet militair te willen ingrijpen. Italië wil als voormalig kolonisator van Libië geen militaire rol vervullen, terwijl Duitsland liet weten dat militair ingrijpen contraproductief zal zijn.


Marine VS in Griekenland om crisis Libië (Foto: Novum)

Venlo krijgt toevoeging 'tuigdorp'

FOK!ker Dyll deed vanochtend een bizarre ontdekking. Een grappenmaker bleek een tweede bord te hebben opgehangen bij het bord dat bezoekers van Venlo welkom heet. De Limburgse stad heeft de toevoeging 'tuigdorp' gekregen.

"Dus ik fiets 's ochtends lekker rustig naar school om weer een leerzame dag te beleven, ranzig kantine voedsel naar binnen werken, en mijn wiskunde proefwerk te verneuken", laat Dyll weten. "Een dag zoals altijd dus, tot het moment dat ik de bebouwde kom van Venlo binnenfiets. Zie ik tot mijn grote verschrikking dat iemand mijn lieve Venlo heeft beledigd. Dat dit kan in Limburg."

De actie volgt een dag na de verkiezingen, waarin PVV in Limburg de grootste partij is geworden. Of het een met het ander verband houdt, is echter niet bekend. De actie is namelijk nog niet opgeëist. De bewuste FOK!ker heeft het bord overigens meegenomen naar huis.

Venlo is tuigdorp
Dat dit kan in Venlo! (foto: Dyll)

Splinter Cell 3DS laat zich zien in debuuttrailer

Ubisoft heeft een trailer uitgegeven voor de nieuwste Splinter Cell. Het betreft hier de versie voor de 3DS. De volledige naam van het spel luidt Splinter Cell: Chaos Theory 3D. Zoals de naam al suggereert, zal het een remake zijn van Chaos Theory, uitgebracht in 2005.

In deze game zal Sam Fisher opnieuw op zoek zijn naar nucleaire wapens, gebruikt door de Georgische president Kombayn Nikoladze. De game zal natuurlijk in 3D te spelen zijn en tevens zal de game een nieuwe soundtrack hebben. Daarvan is in de trailer een kleine preview te horen.

[KNVB Beker] Uitslag Ajax - RKC Waalwijk

Ajax heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. De Amsterdammers versloegen RKC Waalwijk in eigen huis met 5-1. In de eindstrijd in de Kuip treft Ajax op 8 mei FC Twente dat gisteren FC Utrecht versloeg.

Ajax begon met een veredeld B-elftal aan het duel tegen RKC Waalwijk. Vaste krachten zoals Maarten Stekelenburg en Toby Alderweireld kregen rust. De Amsterdammers begonnen gretig aan het duel tegen RKC en braken na dertien minuten de score open via Lorenzo Ebecilio.

Na het doelpunt mocht RKC komen en dat resulteerde in een eigen goal van Daley Blind die de bal na een vrije trap achter zijn doelman Jeroen Verhoeven kopte. Twee minuten later scheerde een vrije trap van Derk Boerrigter (RKC) maar net naast. De opluchting voor Ajax was groot dat Mounir El Hamdaoui kon profiteren van een foutje achterin bij de Waalwijkers en de Ajacieden op een 2-1 voorsprong kon zetten. De spits had voor rust de voorsprong nog moeten vergroten.

In de rust greep Ajax-trainer Frank de Boer in en bracht Vurnon Anita voor El Hamdaoui, een zet die ervoor zorgde dat RKC er niet meer aan de pas kwam. Via goals van Siem de Jong (na een schot van Blind) en Demy de Zeeuw werd de zege veilig gesteld.

RKC mocht nog wel enkele keren komen, maar Verhoeven bewees een degelijke keeper te zijn en hield zijn doel verder schoon. Ajax kon het zich via Miralem Sulejmani nog veroorloven om een penalty te missen. Het slotakkoord was voor De Jong die via een fraaie goal zijn tweede van de avond aantekende.

AFC Ajax

5 - 1

RKC Waalwijk

 13' Ebecilio
 33' El Hamdaoui
 55' De Jong
 58' De Zeeuw
 85' De Jong
   27' Blind (e.d.)
 
 Gele kaart: De Jong, Sulejmani (AFC Ajax), Varela, Bandjar, Braber (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 28.156
Arbiter: Wiedemeijer
Bijzonderheden: Sulejmani (Ajax) mist strafschop (73)
 
Opstelling:   Opstelling:
Verhoeven
Van der Wiel (Eriksen/64)
Ooijer
Vertonghen
Blind
De Zeeuw
De Jong
Lindgren
Sulejmani
El Hamdaoui (Anita/46)
Ebecilio (Özbiliz/73)
  Levita
Bandjar
Drost
Ramos
Van Mosselveld
Varela (Meijers/80)
Braber
Duits (Janssen/68)
Bensson (Mulder/39)
De Groot
Boerrigter

Wrak Koude Oorlog-onderzeeër gevonden in Oostzee

Zweedse duikers hebben in de Oostzee het wrak gevonden van een onderzeeër uit de Koude Oorlog. Deskundigen denken dat het om een Sovjet-onderzeeër gaat, maar weten niet zeker hoe en wanneer deze gezonken is.

Een Zweeds bergingsbedrijf vond het wrak al in 2009, zo'n 70 kilometer ten zuiden van het Zweedse eiland Gotland. Toch wachtte het bedrijf met het bekendmaken van de vondst tot deze week.

Hoewel er volgens de Zweedse marine geen aanwijzingen zijn dat er op de onderzeeër geschoten is, bestaat het vermoeden dat de duikboot in de jaren tachtig door de Zweedse marine tot zinken is gebracht.

Marinewoordvoerder Bo Rask zei donderdag dat vierkante gaten in de romp en het ontbreken van de mast en lantaarns er eerder op wijzen dat de onderzeeër zonk toen het werd weggesleept.

Klik hier voor meer foto's van het wrak.


Wrak Koude Oorlog-onderzeeër gevonden in Oostzee (Foto: Novum)

Verdachte beveiliger dood winkeldief vrij

De beveiliger die is aangehouden na de dood van een winkeldief in Tilburg is vrijgelaten. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat de man geen excessief geweld heeft gebruikt. Daarom zijn er geen gronden om de beveiliger nog langer vast te kunnen houden, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Breda donderdagavond. De man blijft wel verdachte in het onderzoek.

De 21-jarige winkeldief uit Tilburg overleed woensdagavond, nadat hij op de Spoorlaan was aangehouden door twee beveiligers van het station. Die zaten de man kort na 20.00 uur achterna, omdat hij bij de Kiosk in de stationshal een blikje bier zou hebben gestolen. Reanimatie van het slachtoffer mocht niet meer baten.

De verdachte beveiliger zou de Tilburger in afwachting van de politie stevig vast hebben gehouden. De beveiliger werd opgepakt om zijn rol en betrokkenheid bij het incident te kunnen onderzoeken. Van de andere beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen.

Sectie op het lichaam van de 21-jarige Tilburger donderdag heeft volgens het OM uitgewezen dat de man zich ernstig heeft verslikt en daardoor is overleden. Onderzoek van onder meer camerabeelden wijst ook uit dat de beveiliger geen excessief geweld heeft gebruikt. Verder onderzoek, waaronder toxicologische tests, moet definitief uitsluitsel geven over de doodsoorzaak van de winkeldief. De uitslag hiervan wordt over enkele weken verwacht.

Gemeentelijke lasten stijgen met twee procent

De gemeentelijke woonlasten voor een huishouden dat uit meerdere personen bestaat, stijgen dit jaar met gemiddeld 2 procent. Gemiddeld zijn huiseigenaren 686 euro kwijt aan hun gemeente voor de totale woonlasten. Dat meldt de Vereniging Eigen Huis (VEH) na onderzoek.

In de gemeenten Borsele, Terneuzen en Diemen stijgen de lasten met 20,6, 20,1 en 15,7 procent het hardst. In Borsele is een korting op de afvalstoffenheffing afgeschaft, in Terneuzen is voor het eerst een rioolheffing ingevoerd. De grootste daler is de gemeente Schouwen-Duiveland, waar de woonlasten met 16 procent dalen.

Het onderzoek wijst volgens de VEH ook uit dat kleine gemeenten gemiddeld 13 procent duurder zijn op het gebied van de gemeentelijke woonlasten dan grote gemeenten. In een kleine gemeente tot 15.000 inwoners zijn huishoudens die uit meerdere mensen bestaan gemiddeld 733 euro kwijt, tegenover 657 euro in een grote gemeente met meer dan 100.000 inwoners.

Huishoudens die uit één persoon bestaan, betalen in kleine gemeenten ruim 90 euro minder dan meerpersoonshuishoudens. In de grote gemeenten bedraagt dit verschil 45 euro.

Omstreden neuroloog blijft doorwerken

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur is na alle commotie rond hem in Duitsland weer gewoon aan het werk gegaan als medisch specialist. Jansen Steur heeft zeker een maand en mogelijk langer als medisch specialist gewerkt.

Dat blijkt uit onderzoek van Twentsche Courant Tubantia en RTV Oost, meldden beide media donderdag. Jansen Steur zou zich via een uitzendbureau voor medisch specialisten nog steeds laten inhuren als neuroloog.

De aan medicijnen verslaafde neuroloog stelde in het Medisch Spectrum Twente jarenlang opzettelijk verkeerde diagnoses van ziektes als Alzheimer en Parkinson. Bij dertien patiënten zijn er mogelijk gevolgen voor de patiënt. Jaren geleden werd Jansen Steur in Enschede ontslagen.

Begin 2009 bleek eveneens uit onderzoek van de regionale omroep en krant al dat de specialist in Duitsland nog altijd werkzaam was. Vervolgens werd een zwarte lijst van disfunctionerende artsen in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zij niet toch weer in andere ziekenhuizen aan de slag kunnen gaan.

Eind 2009 trok de neuroloog overigens het boetekleed aan en zei hij in NRC Handelsblad dat het afschuwelijk was wat hem was overkomen, maar dat het niets was vergeleken met wat hij patiënten heeft aangedaan.

Secret Story Maik heeft borstverkleining gehad

Vanavond is tijdens de liveshow van Secret Story Maik het huis der geheimen uit gestemd. Maik lag al niet erg goed bij de meiden omdat hij na een verhouding met Monique opbiechtte wel eens wat met mannen te hebben gedaan.

Deze week waren door de vrouwelijke bewoners Servio, Maik en Alex genomineerd. Kijkers konden op de heren stemmen en hebben Maik weggestemd. Alex kreeg 38 procent van de stemmen en mocht samen met Servio blijven in het huis.

Daarnaast heeft bewoner Karim zijn geheim moeten vertellen, namelijk dat hij in een Bollywood-film heeft meegespeeld. Direct daarna kreeg hij door de rode telefoon een missie opgelegd. Karim moet na iedere liveshow Indiaas dansen op Bollywood-muziek om er zo 1000 euro iedere week bij te krijgen.

Maik heeft ook direct zijn geheim verteld voor de camera, zijn geheim is dat hij een borstverkleining heeft gehad.

Man verhangt zichzelf aan onderbroek

Een man uit Saudi-Arabië heeft op bijzondere wijze zichzelf van het leven beroofd. De gevangene heeft zichzelf opgehangen met zijn onderbroek.

Toen bewakers de 24-jarige man aan de raamtralies zagen hangen, renden ze op de man af om hem nog te redden. Ze waren echter te laat, want de man had reeds het loodje gelegd.

De man zat in de gevangenis van Khobar omdat hij zijn ouders had mishandeld. Naar verluidt leed hij al langer aan mentale problemen.

Rekenmachines voor Belgische voetbalclubs

De Belgische voetbalclubs hebben straks om de degradant uit de Eerste Klasse te bepalen een rekenmachine nodig. Deze wordt straks volgens een plan van de KBVB namelijk bepaald door de resultaten van de afgelopen drie seizoenen te nemen.

De fans van enkele teams uit de Tweede Klasse hebben een rekenmachine ontvangen, zodat ze kunnen berekenen welke tegenstander hun club krijgt in de strijd om promotie naar het hoogste niveau.

Omdat de ploegen uit de Tweede Klasse van mening zijn dat ze bij het nieuwe systeem al bij voorbaat in het nadeel zijn, zijn de protestactie gestart. "De rekenmachines moeten de fans helpen het klassement wat duidelijker te zien," zo luidt de verklaring van de clubs die ook bij de FIFA en de UEFA geprotesteerd hebben.

Staats-tv Libië toont Nederlandse militairen

De Libische staatstelevisie heeft donderdag beelden vertoond van de drie Nederlandse militairen die in Libië zijn opgepakt. Ook de helikopter waarmee zij kwamen werd getoond. De beelden waren donderdagavond te zien op het NOS-Journaal. De drie militairen zijn door de NOS onzichtbaar gemaakt om hun identiteit te beschermen.

Ook het geluid van de Libische staatstelevisie is te horen. Een vrouw zegt onder meer dat de helikopter en de militairen naar Libië zouden zijn gekomen om Nederlanders te evacueren.

Op dat moment komt een vuurwapen dat in de helikopter zou zijn aangetroffen in beeld. "Maar hier zien we toch wat anders", zegt de vrouw vervolgens. Ook wordt gezegd dat de Nederlanders zonder toestemming het luchtruim van Libië binnen zijn gevlogen, wat in strijd zou zijn met elk internationaal recht.

Het Ministerie van Defensie maakte donderdag bekend dat de Nederlandse militairen zondag gevangen zijn genomen in Libië tijdens de evacuatie van een Nederlander in de stad Sirte. De drie marineleden waren vanaf het voor de Libische kust varende marinefregat Hr. Ms. Tromp met een helikopter naar Sirte gevlogen om twee evacués op te halen, de Nederlander en een andere Europeaan.

Na de landing werd de helikopter aan de grond gehouden door een gewapende Libische eenheid. De troepen zouden regeringsgezind zijn. Ze houden de Nederlanders vast omdat er voor de operatie geen diplomatieke toestemming was gevraagd. De evacués zijn naar de Nederlandse ambassade vervoerd en vanuit daar zijn ze alsnog geëvacueerd.

Premier Mark Rutte heeft aangegeven het incident verschrikkelijk te vinden en zegt dat intenstieve diplomatieke onderhandelingen plaatsvinden om het marinepersoneel zo snel mogelijk terug naar Nederland te krijgen.

Franse bejaarde schiet 3 mensen dood

Een 78-jarige man heeft donderdag drie mensen vermoord in de Franse gemeente Rivesaltes, ten noorden van Perpignan. Vervolgens deed hij een poging tot zelfmoord. De bejaarde werd na zijn zelfmoordpoging zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Het drama voltrok zich aan het eind van de dag. De gepensioneerde loodgieter verliet plots zijn huis met een jachtgeweer. Hij ging de straat op en schoot twee gemeentewerkers en een 70-jarige man dood. Vervolgens richtte hij het wapen op zichzelf.

Het motief voor de schietpartij is vooralsnog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Webber wil carrière bij Red Bull afsluiten

Mark Webber heeft aangegeven zijn Formule 1-loopbaan bij Red Bull Racing af te willen gaan sluiten. De Australiër hoopt echter dat het afscheid nog wel enkele jaren op zich zal laten gaan wachten.

Webber ziet voor zichzelf nog genoeg toekomst bij Red Bull. "Ja, ik denk het wel. Ik wil net als elke coureur vooraan mee blijven strijden en blijven samenwerken met deze jongens. Het is erg leuk om te racen in dit team en natuurlijk ben je soms bloednerveus in situaties, maar dat heeft iedere coureur. Ze zouden liegen als ze zeggen dat ze nooit nerveus zijn," zei de Australiër.

Ook na de ruzie van vorig jaar vindt Webber dat zijn positie binnen het team goed is. "We hebben afgelopen seizoen wat tegenwind gehad hier en daar in het team, maar het is uniek om twee rijders in het team te hebben die hebben gepresteerd wat wij in 2010 deden. Ik hoop dat ik ook in de toekomst nog hard mag blijven werken voor Red Bull Racing en ze weten dat ik altijd mijn best doe."

De Australiër werd vorig jaar gelinkt aan een overstap naar Ferrari en ondanks dat hij graag bij Red Bull wil blijven sluit hij een overstap naar het team uit Maranello niet helemaal uit. "Die rode auto's blijven je altijd aantrekken."

Positieve dopingtest voor K. Touré

Manchester City-verdediger Kolo Touré heeft positief getest op doping. De 29-jarige Ivoriaans international is voorlopig geschorst totdat de zaak is afgerond. Dat meldt Manchester City vandaag in een korte verklaring. De Premier Leagueclub en de speler werden door de Engelse voetbalbond FA op de hoogte gesteld van de dopingvondst.

Volgens City is in een A-staal van Touré 'een specifiek middel' gevonden. Over wat dat middel is, doet de club geen uitspraken. De Ivoriaan, die sinds 2009 voor de Citizens speelt, heeft het recht om zijn B-staal te laten onderzoeken. Totdat dat gebeurd is en er een uitspraak over een eventuele schorsing is, houdt City hem aan de kant.


Positieve dopingtest voor Kolo Touré (Foto: Novum)

De Graafschap heeft problemen op het middenveld

De Graafschap moet in het duel met rode lantaarndrager Willem II met een ander middenveld spelen. Darije Kalezic, trainer van De Graafschap, mist zijn vaste mensen. Tegen de hekkensluiter zijn Rogier Meijer (één duel geschorst), Youssouf Hersi (knieblessure) en Peter Jungschläger (liesblessure) niet inzetbaar, meldt De Gelderlander.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen Sjoerd Overgoor en Rik Sebens een plaats in het elftal van De Graafschap innemen. De jongelingen werden ook al in het duel tegen Roda JC het veld ingestuurd. Overgoor stond in Kerkrade in de basis, terwijl Sebens inviel voor de geblesseerde Hersi.

Pirelli-banden mogelijk op vrijdagen getest

De Formule 1-teams denken na over een plan om nieuwe Pirelli-banden op de vrijdagen te testen. Zo kan Pirelli de 2011-banden ontwikkelen, omdat ook de rubbermaker getroffen wordt door het verbod op testen. Hierdoor moeten er afspraken met teams gemaakt worden om er onderuit te komen.

In eerste instantie was een idee om na enkele races er een dag aan vast te plakken en dan banden te gaan testen. Nu ligt er het plan om vanaf de Grand Prix van Maleisië de eerste vrije training te gebruiken om verbeteringen aan het rubber te testen. Volgens de motorsportdirecteur van Pirelli Paul Hembery bespaart zijn plan geld, terwijl de teams er niet meer tijd kwijt aan zijn. Het is nog niet duidelijk of de teams er mee instemmen en zo ja bij hoeveel races er nieuwe banden getest gaan worden.

Topless vrouw (26) neemt wraak op ex

Een 26-jarige brunette neemt op een wel heel bijzondere manier wraak op haar ex. De Amerikaanse biedt de kleding van haar ex aan op eBay. Niets bijzonders natuurlijk, maar Taylor heeft zichzelf gefotografeerd met de bewuste kleding aan terwijl ze verder topless is en een minuscuul stringetje draagt.

Taylor is namelijk boos. Vijf jaar lang had ze een relatie met haar vriend tot ze ineens ontdekte dat hij haar had bedrogen. Ze schopte hem hun huis in Florida uit maar besloot de kleding die zij ooit voor hem kocht te houden. Onder de naam MyExBoyFriendsCloset opende ze een site en besloot de kleding op bijzondere wijze aan te prijzen.

De jonge vrouw heeft inmiddels vijftien shirts, diverse broeken, riemen en hoeden verkocht. De actie heeft haar al ruim 1000 dollar en veel publiciteit opgeleverd. Heel internet lijkt mee te leven met Taylor, die behalve haar hoofd bijna alles van haar lichaam prijsgeeft. In diverse media laat ze weten dat het haar wraak is op haar overspelige ex. "Mijn doel is alles te verkopen", laat ze weten. "Dus bied alsjeblieft en help me mijn ex pissig te maken."

Topless chick
Prachtig shirt (Foto: eBay)

Topless chick
De string is helaas niet te koop Ffoto: eBay)

Topless chick
Een prachtige, blauwe trui (Foto: eBay)
Nog veel meer foto's zijn hier te zien

Politie betreurt falen na liquidatie Hillis

Voor de politie kwam de liquidatie van Stanley Hillis, vorige week in Amsterdam, 'volkomen onverwacht'. Dat stelt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Twee agenten waren getuige van de moord op de topcrimineel. Door communicatieproblemen konden de daders ontkomen. De politie betreurt dit en heeft beterschap beloofd.

Hillis werd vorige week op klaarlichte dag in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer neergeschoten. Hij had volgens De Telegraaf een afspraak met Donald G., een bekende uit de onderwereld. De politie bevestigt berichten in die krant dat op luttele meters afstand twee agenten in een aanhangwagen bezig waren met een afluisteroperatie.

Toen Hillis opeens werd neergeschoten, moest de politie omschakelen van een afluister- naar een arrestatieoperatie. Volgens de politie ontstonden er problemen met de onderlinge communicatie en afstemming. Een politiehelikopter die in verband met de afluisteroperatie rondcirkelde is het busje van de daders uiteindelijk uit het oog verloren.

Berichten in de media dat er bij politie of justitie een lek zou zijn naar de criminele wereld neemt de politie hoog op. De rijksrecherche gaat onderzoek doen.

'Subaru denkt aan WTCC-deelname'

Subaru zal nog deze maand gaan beslissen of het merk deel gaat nemen aan het World Touring Car Championship. De geruchten rond het Japanse bedrijf gaan al vanaf 2008, maar nu lijkt een beslissing over deelname vanaf 2012 aanstaande.

"Ik heb met ze gesproken en ze gaven aan dat hun besluit in maart zou komen," zei Marcello Lotti, promotor van de WTCC tegen Autosport. "Ik hoop dat ze ja gaan zeggen en we het nieuws weten voor de openingsronde van dit jaar in Brazilië."

Het Belgische Kronos Racing wordt gelinkt aan het project van Subaru. Teambaas Marc van Dalen meldt dat hij spoedig met nieuws hoopt te komen.

Priester 15 jaar cel in wegens pedofilie

Een rechtbank in Rome heeft donderdag een priester veroordeeld tot ruim vijftien jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van kinderen. Het gaat om de eerste veroordeling van een katholieke geestelijke wegens pedofilie in het aartsbisdom van paus Benedictus XVI.

De rechter acht bewezen dat Ruggero Conti in de periode 1998-2008 zeven kinderen heeft misbruikt. Volgens het Italiaanse persbureau werd de priester in 2008 gearresteerd. Conti hield vol onschuldig te zijn en zijn advocaten bepleitten zijn vrijlating wegens gebrek aan bewijs.

Het Openbaar Ministerie had achttien jaar celstraf geëist tegen de geestelijke. Hij zou de kinderen niet alleen seksueel hebben misbruikt, maar zou hen ook hebben aangezet tot prostitutie.

Priester 15 jaar cel in wegens pedofilie
Priester 15 jaar cel in wegens pedofilie (Foto: ANP)

Carrick langer bij Manchester United

Michael Carrick heeft zijn contract bij Manchester United met drie jaar verlengd. De middenvelder, wiens contract afliep aan het einde van dit seizoen, blijft daardoor tot de zomer van 2014 bij de Red Devils. Carrick werd in de zomer van 2006 overgenomen van Tottenham Hotspur. Hij begon zijn loopbaan bij West Ham United.

De 29-jarige Engels international debuteerde in 2006 bij United en speelde inmiddels 218 wedstrijden voor de club waarin hij tot zeventien doelpunten kwam. Hij won bij de club drie Engelse titels, de Champions League, het WK voor clubs en een League Cup.

Top 10: Snelste auto's ter wereld

Ik vraag me af welke productie auto's nu daadwerkelijk de snelste van de wereld zijn. Hoe kan je dit beter uitleggen door een leuke 10-delige blog. Hieronder zie je nr.6 van de top10. Sommige zullen zeer bekend zijn, andere wat minder. Het is wel een feit dat de auto's extreem snel zijn. Met een kleine uitleg bij elke bolide en een paar mooie beelden eronder rest mij nog te zeggen, geniet ervan en schroom niet om een reactie achter te laten. Historie: #10, #9, #8, #7

[WK] Schlierenzauer pakt goud op grote schans

Bij het wereldkampioenschap noordse nummers in Oslo heeft Gregor Schlierenzauer de wereldtitel veroverd op de grote schans. De Oostenrijker kwam tot sprongen van 130 en 134,5 meter.

Thomas Morgenstern veroverde het zilver met twee sprongen van allebei 133,0 meter. Het brons was voor de Zwitser Simon Amman (129,5 en 134,5 meter).

De 21-jarige Schlierenzauer won eerder goud met Oostenrijk in de teamwedstrijd. 

Call of Juarez in het moderne Wilde Westen

Ontwikkelstudio Techland is druk bezig met Call of Juarez: The Cartel. Deze zomer kunnen we op pc, Xbox 360 en PlayStation 3 genieten van deze moderne western, zoals ze het zelf noemen. Vandaag is er een trailer verschenen van het spel, waarin we het nieuwe Wilde Westen mogen aanschouwen.

Lees vooral ook het exclusieve interview met Blazej Krakowiak, een teamlid achter Call of Juarez: The Cartel, waarin we meer te weten te komen over het plot, het wapensysteem en de personages in het spel!

Indonesiërs proberen onthoofding te voorkomen

Indonesiërs vragen via de televisie, maar ook via sociale netwerksites als Facebook om donaties om het leven te redden van een Indonesisch dienstmeisje in Saudi-Arabië.

Het meisje, Darsem binti Dawud Tawar, werd in mei 2009 door een rechtbank in de Saudische hoofdstad Riyad schuldig bevonden aan de moord op haar Jemenitische baas. Ze werd veroordeeld tot de dood door onthoofding. Het meisje beweerde dat ze uit zelfverdediging had gehandeld, omdat haar baas haar zou hebben willen verkrachten.

De familie van het slachtoffer zei in te stemmen met gratie voor het meisje als er 380.000 euro wordt betaald aan bloedgeld, 'diyat' in het Arabisch. De actievoerders hebben inmiddels ruim 190.000 euro ingezameld.

Zes jaar geëist tegen doodrijder 17-jarige jongen

Tegen een 27-jarige man is donderdag zes jaar cel geëist voor een fataal ongeval in Bergentheim in november. De man was de bewuste nacht volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Zwolle met te veel alcohol op toch achter het stuur gestapt. Hij reed een 17- en een 16-jarige jongen aan. De 17-jarige overleed, de 16-jarige raakte zwaargewond.

De jongens maakten deel uit van een groepje dat over de Kanaalweg Oost fietste. De 17-jarige kwam in een kanaal terecht en verdronk. De verdachte reed volgens het OM te hard en hield tijdens zijn inhaalmanoeuvres geen enkele rekening met de groep fietsers en een tegemoetkomende auto.

Na de aanrijding met de twee slachtoffers zou de man ook nog achteruit zijn ingereden op de groep jongens die om het 16-jarige slachtoffer stonden. Een jongen kon de auto ternauwernood ontwijken.

Het OM beschuldigt de man uit de gemeente Twenterand van doodslag, poging tot doodslag en poging tot zware mishandeling. De rechtbank in Zwolle doet over twee weken uitspraak.

FA onderzoekt uitlatingen Ferguson

Manchester United-manager Alex Ferguson is door de Engelse voetbalbond FA aangeklaagd vanwege zijn kritiek op scheidsrechter Martin Atkinson. De trainer van de Engelse koploper beschuldigde hem na de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Chelsea van partijdigheid.

"Je wilt een eerlijke scheidsrechter, en die kregen we niet", liet Ferguson zich op het tv-kanaal van de club fel uit over Atkinson. "Ik vreesde al het ergste toen bekend werd dat hij het duel zou leiden."

Ferguson vond dat David Luiz in de topper tegen Manchester met rood moest vertrekken. De verdediger van Chelsea maakte, met een gele kaart op zak, een charge op Wayne Rooney, maar werd niet gestraft. Kort daarna gaf Atkinson een strafschop aan Chelsea, waaruit Frank Lampard de winnende treffer scoorde.

Als de Schot schuldig wordt bevonden aan 'ongewenste uitlatingen in de media', hangt hem een schorsing van een aantal wedstrijden boven het hoofd. Ferguson heeft namelijk nog een voorwaardelijke straf van twee wedstrijden staan.

Ferguson heeft tot dinsdag de tijd om zijn verhaal te doen. Daarna beslist de FA over een eventuele schorsing.

Ecclestone: "Race Bahrein niet in zomerstop"

Als het aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt dan zal de Grand Prix van Bahrein dit jaar toch niet in de zomerstop ingehaald worden. In plaats daarvan houdt de Brit vast aan het plan om tegen het einde van het jaar de race nog in te kunnen voegen op de kalender.

De race in Bahrein werd afgelast vanwege de onlusten in het koninkrijk. Ecclestone wil de race graag inhalen, maar het Formule 1-schema van 2011 laat hiervoor weinig ruimte. "Vergeet augustus. Dan is het te heet. Niemand gaat op de tribune zitten als het meer dan veertig graden Celsius is. Misschien kunnen we aan het eind van het seizoen iets omgooien, bijvoorbeeld door Brazilië wat op te schuiven," zei Ecclestone tegen de BBC.

"Ik weet niet hoe waarschijnlijk het is dat tegen die tijd de rust is wedergekeerd. Maar als de situatie het toelaat, vinden we wel een manier. De Formule 1 wordt daar op handen gedragen, dus we willen de mensen graag een mooie race bieden."

Ecclestone vindt dat het afgelasten van de race de Formule 1 als sport zijnde niet in problemen heeft gebracht. "Helemaal niet. Het lag niet in onze handen. De leiders van het land waren ervan overtuigd dat dit de beste oplossing was en ik denk dat ze gelijk hadden. Het was veel erger geweest wanneer de Formule 1 het doelwit zou zijn geworden van demonstranten."

UCI houdt vast aan verbod oortjes

De internationale wielrenunie UCI houdt vast aan het verbod op communicatiemiddelen tijdens wedstrijden. De mondiale federatie heeft dit vandaag bekendgemaakt na een onderhoud tussen voorzitter Pat McQuaid en vertegenwoordigers van de wielerploegen. De preses heeft wel toegezegd dat het verbod op de zogenoemde oortjes tussentijds wordt geëvalueerd.

Harold Knebel (Rabobank), Bjarne Riis (Saxo Bank) en Patrick Lefevere (Quick-Step) kregen in Aigle de kans hun standpunt aan McQuaid toe te lichten. De aanwezige teambazen wilden vandaag niet inhoudelijk op de bijeenkomst ingaan. Een woordvoerder van de Raboploeg meldde wel dat zij bij hun standpunt blijven dat communicatie in de koers toegestaan moet zijn.

Het verbod geldt overigens dit jaar nog niet voor de grote koersen uit de World Tour. De renners kunnen daarom vanaf zondag in Parijs-Nice wel met oortjes rijden.

[NBA] Corbin blijft coach Utah Jazz

Tyrone Corbin blijft hoofdcoach van Utah Jazz. Sinds begin februari was hij interim-coach na het opstappen van Jerry Sloan. Corbin was jarenlang assistent van Sloan.

"Hij is de juiste man”, zo zei voorzitter Randy Rigby over Corbin die vandaag zijn handtekening onder een langjarig contract zette. "Hij wordt door velen gezien als een van de beste jonge coaches in de NBA en we zijn enorm blij dat we hem als hoofdcoach hebben”, aldus Rigby.

Per liter benzine 1 euro naar de staat

Nu de benzineprijs een nieuw record heeft bereikt, vangt ook de staat per liter getankte benzine meer dan ooit tevoren. Vrijdag kost een liter ongelood 1,697 euro; bijna 1 euro (0,995 euro) daarvan gaat linea recta naar de schatkist. Dat heeft consumentencollectief United Consumers berekend.

Bij een prijs van afgerond 1,70 euro per liter benzine zijn accijnzen en heffingen goed voor afgerond 0,73 euro. De btw die over dat bedrag wordt berekend, komt uit op ongeveer 0,27 euro. Jaarlijks wordt ongeveer 4,5 miljard liter benzine getankt, wat de overheid 4,5 miljard euro oplevert aan inkomsten. "Dat is ruim 85 miljoen euro per dubbeltje prijsstijging als meevaller aan extra btw-inkomsten op benzine alleen", aldus Paul van Selms van United Consumers.

Bij een prijs van 1,70 euro gaat grofweg 0,50 euro naar de raffinaderij en heeft de handel 0,20 euro marge.

Autobranden aangestoken door brandweerman

Een vrijwilliger van de brandweer in Bedum is dinsdag opgepakt voor een grote reeks autobranden die de Groningse plaats sinds 2009 teistert. Hij heeft één brandstichting en twee pogingen daartoe bekend, meldden de politie en justitie. De politie onderzoekt of hij ook andere branden op zijn geweten heeft.

Sinds begin 2009 waren er in Bedum twintig brandstichtingen van auto's of pogingen tot brandstichting. Al een jaar geleden begon de politie een onderzoek naar de branden. Meerdere personen werden daarbij aangehouden voor kleine brandjes.

Tijdens het onderzoek werden geen nieuwe branden gesticht. Na het onderzoek was er in september opnieuw een poging tot brandstichting. Die poging mislukte doordat een buurtgenoot alert reageerde toen een verdachte persoon bij een auto rondscharrelde.

Justitie laat weten dat de vrijwillige brandweerman donderdag is voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij blijft voorlopig twee weken vastzitten. Het onderzoek naar de overige branden in Bedum en omgeving gaat door.

L.A. Noire Naked City-trailer

RockStar en Team Bondi hebben voor de mensen die niet kunnen wachten op hun nieuwste game, L.A. Noire, een leuke bonusmissie in de aanbieding. Als je de game vooraf bestelt krijg je toegang tot de 'Naked City'-zaak. Hieronder hebben we de trailer om wat licht op deze zaak te laten schijnen.

In deze missie die je krijgt op het politiekantoor in L.A. Noire, onderzoekt detective Cole Phelps de dubieuze zelfmoord van een model. In het spel zelf zul je nog veel meer zaken moeten onderzoeken, om te ontdekken dat Los Angeles niet alleen de glitter en glamour van Hollywood is. L.A. Noire komt uit op Xbox 360 en PlayStation 3. Vanaf 20 mei ligt het spel in de winkel, maar dan zonder deze extra missie! 

Roken: goed voor niet-rokende NSB'ers

De staat heeft de prijs van sigaretten weer eens verhoogd. Sigaretten gaan 40 tot 50 cent omhoog, de prijs van shag blijft hetzelfde maar de inhoud van een pakje wordt verminderd. 73 procent van een pakje sigaretten vloeit terug naar de staatskas. De antirookmaffia STIVORO vindt de verhoging onvoldoende. ‘Een flinke accijnsverhoging van een euro zou pas echt effect hebben,' aldus woordvoerder Fleur van Bladeren. ‘Dan zie je meer mensen die stoppen met roken.' Maar dat wil toch bijna niemand? Dat ik stop met roken.

Evans focust zich op Tour de France

Cadel Evans legt zich dit seizoen volledig toe op de Tour de France. De 34-jarige Australiër heeft daarom besloten de Ronde van Italië, waarin hij vorig jaar een dag de roze trui droeg, te laten schieten. "Ik vind het jammer dat ik de Giro d'Italia mis, maar voor mij en de ploeg is de Tour belangrijker", zegt hij in de Gazzetta dello Sport.

Vorig seizoen reed de renner van BMC wel de eerste twee grote rondes van het jaar. In de Ronde van Italië werd Evans vijfde, maar in de Tour kwam hij niet verder dan de 26e plaats. "Na de Giro heb ik toen een te lange periode nodig gehad om te herstellen en daarbij reed ik de laatste twaalf etappes van de Tour zelfs met een barst in mijn elleboog."

Evans, die in 2007 en 2008 als tweede eindigde in de Tour, doet vanaf woensdag mee aan de Tirreno-Adriatico. Daarna rijdt de wereldkampioen van 2009 zo goed als zeker de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl als voorbereiding op de Tour .


Cadel Evans richt zich op de Tour de France (Foto: Novum)

Rechtszaak om hoofddoekjesverbod Volendamse school

Een leerlinge van het Don Bosco College in Volendam is naar de rechter gestapt om voor elkaar te krijgen dat zij op de school een hoofddoek tijdens de les mag dragen. Haar advocaat Jelle Klaas laat donderdag weten dat de papieren zijn ingediend bij de rechtbank in Haarlem. "Ze moeten zich daar niet zo onbehouwen en discriminerend opstellen", aldus de advocaat doelend op de Volendamse school.

De Commissie Gelijke Behandeling oordeelde eerder in de zaak dat de katholieke school het meisje ten onrechte heeft verboden om tijdens de les een hoofddoek te dragen. Ondanks dit oordeel besloot de instelling het verbod te handhaven.

Wanneer de zaak dient, moet nog worden bepaald, zegt de advocaat.

De school was donderdag aan het eind van de middag niet meer bereikbaar voor commentaar.

Sieneke wil nieuw Songfestival-avontuur

Sieneke wil ooit weer deelnemen aan het Songfestival. Ondanks de kritiek die de 19-jarige zangeres vorig jaar te verduren kreeg, ziet ze een nieuw Songfestival-avontuur helemaal zitten.

"Die kritiek was gewoon onderdeel van het project. Voor mij was het het mooiste jaar van mijn leven. Ik zou nog wel een keer willen meedoen", zegt ze donderdag in De Telegraaf. "Het Songfestival blijft gewoon leuk."

Sieneke vertegenwoordigde Nederland vorig jaar tijdens het muziekfestijn met het liedje Shala Lie. "Voorlopig ben ik nog wel even 'het meisje van het Songfestival en Shala Lie'", zegt de zangeres die te zien is in Sterren Dansen op het IJs. "Maar ik timmer hard aan mijn carrière, zodat ik uiteindelijk 'het meisje van het levenslied' ben."


Sieneke (Foto: Novum)

[GDC] Heavy Rain-maker wil meer volwassen games

Quantic Dream-baas David Cage sprak zijn frustraties over de game-industrie uit. Met zijn presentatie op GDC had hij een belangrijke boodschap voor alle aanwezige ontwikkelaars: het is de hoogste tijd dat games meer volwassen worden.

Volgens Cage is het grote publiek klaar voor meer volwassen games. Als bewijs toonde hij twee stukjes data van zijn eigen game. Heavy Rain heeft inmiddels bijna twee miljoen stuks verkocht en de game werd door 72% van de mensen die het gekocht hebben uitgespeeld. Dat cijfer is exceptioneel hoog, het gemiddelde ligt namelijk rond de 20-25%. Zelfs andere verhaalgedreven games scoren niet zo hoog, zo hadden 'maar' 50% van de spelers Mass Effect 2 uitgespeeld.

De liefhebber kan hieronder het hele relaas van Cage lezen, waarin hij ondermeer zijn kritiek uit dat games niet genoeg emotionele reikwijdte tonen.

With most games and the designs we as an industry offer, we clearly target teenagers. Most games are based on violence and/or physical actions.

What do you do in most video games? You shoot. You kill. You destroy something with violence. Or you jump on platforms, you climb, you run, you do physical actions.

These two activities are what you do in most video games out there. The consequence of all this is that video games become, most of the time, meaningless. You have a gun and you shoot at enemies to go through the level, to fight a boss... to go to the next level to fight more enemies and more bosses.

The game tells me I'm the good guy, although I'm a mass murderer - because I have to kill thousands of people in order to be that good guy. Where's the meaning in all this? Kissing the princess in the end as your reward?

There is no real meaning that is possible when the only thing the hero can do is shoot other people or jump on platforms. As a consequence, most games are emotionally limited. The kind of emotions you feel in most games are quite basic; they are about frustration, competition, anger. These are the kind of feelings games give you.

But there are many other emotions out there. You can feel empathy - and some games do that very well. But there is sadness, there is guilt - there are many more subtle emotions available that very few video games try to trigger.

In any type of experience, what matters is not so much what you do - it's how you feel. When you see a painting, you don't enjoy just standing in a museum watching the paint; what you like is how it makes you feel. When you go to the cinema, you don't just enjoy sitting in the dark and watching moving images on a screen; what you like is what you feel.

Why not, in games design, focus on what the player is feeling second-to-second? Storytelling seems to be the best way to trigger these emotions, which need to be as varied, subtle and complex as possible. Triggering only one emotion is boring. People like the emotional rollercoaster. Why should interactivity be any different from all the storytelling mediums that humanity has invented so far?

Video games are also based on the same repetitive mechanisms. What you do in a video game is basically involves ten actions. And when you press buttons in a certain order or timing - and if you are quick enough - you can go through a level and see another one. This isn't new; you always do the same thing in these games. That's another limitation.

The last problem is probably the worst. When you think about it, video games have been based on the same paradigms for 13 years. The technology has made tremendous progress in that time - it's amazing. But when you think about the concepts of games, most of the time, you can take the last game you played and compare it to a game that was released 20 years ago. They are both probably based on the same basic rules.

In Heavy Rain, we tried to answer all of these challenges. The first one was to make a game that would clearly feature adult themes and tone. The tagline for Heavy Rain is: "How far are you prepared to go to save someone you love?" It's a very complex and difficult question.

Then there was the themes that we wanted to talk about - of course love, but also redemption, guilt. These kind of complex feelings.

And then there was the story - which if you take it in a cruel way, was about child abduction. When I pitched this game to publishers, I told them: "Yeah, I've made this game. It's about love, redemption guilt and child abduction." It was often not a success.

But what we wanted was to tell something meaningful. We didn't want you to be the good guy fighting the bad guy. We wanted you to be this normal guy - who could be me or you or anyone - who is confronted by specific events that totally change his life.

We hoped players would be surprised to go through many different emotions; to make an imprint in their mind. We didn't want the audience to turn on the console and say: "Yeah, that's great. Now what else?"

We wanted the audience to remember this game for a long time; to think about the characters, the situations and what they've done. We wanted these things to follow them for a while and be just a small part of their culture - like the best movies they've seen or the best books they've read. That was our objective.

We wanted to offer varied interactions for a very simple reason: I don't know how to tell a good story if my hero can only shoot and run. I don't think there is a good story to be told when that's all you can do. We needed to find a way to change that; to allow our hero to do whatever we wanted him to do. It was about freeing our characters.

Of course, the consequence of wanting to change all this is that you need to experiment with new paradigms. You need to take risks. You need to dare to fail - and dare to fail miserably, but at least fail trying. We needed to invent new rules; to see an end product in a different way.

We wanted to create a meaningful experience; to go beyond the "I'm the good guy, you're the bad guy" and create something that would resonate with the player as a human being.

You don't have to create a game for teenagers. You can create a comedy, you can create a tragedy. You can create whatever you want. You can create something for adults. And that's what's really interesting to me.

heavy rain

Arrestatie na bedreiging nertsenfokkers

Een 38-jarige man is maandag in Vleuten opgepakt voor het bedreigen van nertsenfokkers. De man wordt ervan verdacht vorige maand  tientallen keren nertsenfokkers te hebben opgebeld en uitgescholden voor 'moordenaars', 'dierenbeulen' en 'lafaards', meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag.

De dreigementen richtten zich ook op de kinderen van de nertsenfokkers. Drie nertsenfokkers deden aangifte van telefonische bedreiging. Ze vreesden dat de anonieme beller hen en hun familie iets wilde aandoen.

Op bedreiging staat een maximale celstraf van twee jaar. De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam.

Hobbyisten en medici aan de Move

De techniek achter de bewegingsgevoelige Playstation Move-controller wordt door Sony openbaar gemaakt. De elektronicagigant wil onderzoekers, medici en hobbyisten de mogelijkheid geven zelf software te ontwikkelen voor de pc en Playstation 3 die gebruik maakt van de Move-controller. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt via de eigen blog.

De techniek achter Move is al een paar keer gedemonstreerd door Sony op beurzen voor de medische sector. Vanuit die hoek was veel interesse voor de techniek achter Move.

Speciale software, met de naam Move Me, draait op de Playstation 3 en biedt iedereen mogelijkheid programma's te testen. De data van de Playstation Move en de navigatie-controller wordt via Move Me naar de pc gestuurd. Zo krijgen experimenterende programmeurs toegang tot nauwkeurige data over de bewegingen van de Move-controller.

Dit is niet de eerste keer dat Sony de medische wereld een helpende hand toereikt. Bij de lancering van de Playstation 3 zat een programma meegeleverd dat de Playstation 3 verbindt aan een groot netwerk. Wanneer gamers niet spelen, kan dit programma worden opgestart. Een deel van de rekenkracht van de spelcomputer wordt dan gebruikt als onderdeel van een computernetwerk dat berekeningen doet ten behoeve van onderzoek naar kanker.

Vorige maand maakt Microsoft bekend dat het de Kinect-ontwikkelingssoftware openbaar gaat maken. Vanaf dit voorjaar kunnen pc-bezitters vrij experimenteren met de techniek achter de bewegingsgevoelige Kinect-camera. Overigens zijn programmeurs er al in geslaagd nieuwe software voor de Kinect te schrijven door het systeem zelf binnenstebuiten te keren.


Nerlinger schaart zich achter Van Gaal

Louis van Gaal ontvangt steun van de clubleiding van Bayern München na de teleurstellende nederlagen van de afgelopen week. Christian Nerlinger heeft zich in navolging van Karl-Heinz Rummenigge ook achter de trainer geschaard. Van Gaal staat onder grote druk na de nederlaag in de topper tegen Borussia Dortmund en de uitschakeling in de beker tegen Schalke 04.

"We voeren geen discussie over de trainer", liet sportief directeur Nerlinger weten tegenover het Duitse Sport 1. "Natuurlijk was de uitschakeling in de beker bitter, maar we geloven nog steeds in dit elftal. Het doemscenario dat door sommige mensen wordt geschetst, bestaat niet."

In de competitie richt Bayern zich momenteel volledig op de tweede plaats, die toegang geeft tot de Champions League. In die race treffen Van Gaal en de zijnen aanstaande zaterdag concurrent Hannover 96. Nerlinger heeft vertrouwen op een goede afloop. "Ik weet zeker dat we zaterdag winnen", aldus Nerlinger.

Oppasser opgepakt voor ontucht

Een 35-jarige man uit de gemeente Langedijk is opgepakt op verdenking van het plegen van ontucht met een kind. De man bood zich via Marktplaats aan als oppas en thuiszorgmedewerker, meldt het Openbaar Ministerie in Alkmaar donderdag.

De ontuchtige handelingen vonden in 2008 en 2009 enkele keren plaats. Het kind was jonger dan 12 jaar. De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. Die heeft besloten dat de man voor in ieder geval nog veertien dagen mag worden vastgehouden.

Bioscoop-releases week 9

Releases

Animal Kingdom

  • Regisseur: David Michôd.
  • Hoofdcast: James Frecheville, Joel Edgerton, Bryce Lindemann en Guy Pearce.
  • Genre: Misdaad, Drama en Thriller.
  • Plot: Na de dood van zijn moeder komt de 17-jarige Joshua bij zijn criminele familie te wonen. Joshua probeert buiten schot te blijven, maar het wordt al snel duidelijk dat hij zich niet afzijdig kan houden van al het geweld. Of hij nu wil of niet...

Rango

  • Regisseur: Gore Verbinski.
  • Hoofdcast: Johnny Depp, Timothy Olyphant, Isla Fisher en Abigail Breslin
  • Genre: Animatie, Actie en Avontuur
  • Plot: Een kameleon die een held op sokken is verlangt ernaar om een echte held te zijn. Hij krijgt de kans om zich te bewijzen als hij in het Wilde Westen terechtkomt.

Tender Son: The Frankenstein Project

  • Regisseur: Kornél Mundruczó.
  • Hoofdcast: Rudolf Frecska, Lili Monori, Kornél Mundruczó en Kitty Csíkos.
  • Genre: Drama.
  • Plot: Een jongen keert terug naar zijn familie nadat hij is opgegroeid in een instelling. Hij probeert de liefde van zijn familie te winnen maar het loopt anders.

The Eagle

  • Regisseur: Kevin Macdonald.
  • Hoofdcast: Channing Tatum, Mark Strong, Jamie Bell en Donald Sutherland.
  • Genre: Drama.
  • Plot: Een Romeinse legerleider reist af naar de Schotse heuvels om zijn vader te zoeken die twintig jaar eerder met een leger van 5000 man verdween. Samen met zijn Britse slaaf reist hij het legioen van zijn vader achterna.

The Rite

  • Regisseur: Mikael Håfström.
  • Hoofdcast: Anthony Hopkins, Colin O'Donoghue, Alice Braga en Ciarán Hinds.
  • Genre: Drama, Horror en Thriller.
  • Plot: Een Amerikaanse priester reist af naar Italië om daar te gaan leren aan een school voor exorcisme, ook wel bekend als duiveluitdrijving.


Benzineprijs op recordhoogte

1 liter benzine ongelood kost vrijdag aan de pomp gemiddeld 1,697 euro. Daarmee kost een liter benzine meer dan ooit, zo meldde consumentencollectief UnitedConsumers donderdag.

Het vorige record stamt uit juni 2008, toen voor 1 liter ongelood 1,692 euro betaald moest worden. De prijs zit daar nu 0,5 eurocent boven.

Sinds het begin van de onrust in de Arabische wereld zijn de olieprijs en de daaraan gekoppelde brandstofprijzen bezig aan een opmars. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, kan de benzineprijs verder stijgen tot 1,80 euro of 1,90 euro, denkt Paul van Selms van UnitedConsumers. "Theoretisch is dat mogelijk als de olieprijs weer richting de 140 dollar per vat gaat."

Een klein lichtpuntje is dat de prijs voor een vat ruwe olie vandaag van 103 dollar naar 101 dollar is gegaan. Een daling van 2 procent. Dit heeft echter geen direct effect op de benzineprijs.

Benzineprijs op recordhoogte
Benzineprijs op recordhoogte (Foto: ANP)

Kamer wil uitleg opgepakte militairen Libië

De Tweede Kamer wil dat de regering in een brief uitleg geeft over de drie Nederlandse militairen die gevangen zijn genomen door troepen van de Libische dictator Moammar Gadhafi. Het verzoek om de brief van de PVV werd donderdag ondersteund door de Kamer. Een voorstel voor een spoeddebat kon niet rekenen op voldoende steun.

Het Ministerie van Defensie maakte donderdag bekend dat de Nederlandse militairen zondag gevangen zijn genomen in Libië tijdens de evacuatie van een Nederlander in de stad Sirte. De drie marineleden waren vanaf het voor de Libische kust varende marinefregat Hr. Ms. Tromp met een helikopter naar Sirte gevlogen om twee evacués op te halen, de Nederlander en een andere Europeaan.

Na de landing werd de helikopter aan de grond gehouden door een gewapende Libische eenheid. De troepen zouden regeringsgezind zijn. Ze houden de Nederlanders vast omdat er voor de operatie geen diplomatieke toestemming was gevraagd.

Volgens de zegsman worden de drie goed behandeld. De twee evacués zijn overgedragen aan de Nederlandse ambassade in Libië en hebben het land inmiddels verlaten.

De informatie over de gevangenhouding werd volgens een woordvoerder van Defensie niet eerder naar buiten gebracht wegens veiligheidsredenen. Premier Mark Rutte (VVD) liet donderdag weten dat 'intensief diplomatiek overleg' plaatsvindt om de militairen zo snel mogelijk weer richting Nederland te krijgen. Verder zegt Rutte over de kwestie niets te kunnen zeggen in verband met de veiligheid van het marinepersoneel.

Rutte stelde de situatie verschrikkelijk te vinden. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze terug naar huis kunnen keren."

Defensie-expert bij instituut Clingendael Christ Klep stelt dat Gadhafi de Nederlandse militairen kan gebruiken als ruilmiddel in onderhandelingen met het Westen. "Het is makkelijk voor Gadhafi om er zijn voordeel mee te doen."

7 jaar cel voor bijlmoord Badhoevedorp

Een vrouw uit Badhoevedorp, die in 2008 haar man en dochter vermoordde met een bijl, heeft donderdag in hoger beroep een lagere straf gekregen, dan bij haar eerdere veroordeling. Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde haar tot zeven jaar cel, terwijl de rechtbank haar eerder nog acht jaar oplegde. Het Openbaar Ministerie had elf jaar geëist.

Het hof in Amsterdam acht de vrouw, Elzelien K., schuldig aan de dubbele moord op haar echtgenoot en dochter. Die werden in hun woning met een bijl vermoord terwijl ze lagen te slapen.

De straf die het Openbaar Ministerie eiste, kwam overeen met de eis in eerste aanleg. Volgens haar advocaat was K. op het moment van de moord geheel ontoerekeningsvatbaar en eiste vrijspraak. Het hof ging hier niet in mee. K. verkeerde volgens het hof weliswaar in een zeer ernstige depressie en was mogelijk onder de invloed van medicijnen, 'maar dat pleit haar niet vrij'.

Breschel niet in Tirreno-Adriatico

Matti Breschel doet niet mee aan de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico die komende woensdag van start gaat. De Deense wielrenner van Rabobank is nog herstellende van een knieblessure. Voorlopig traint hij nog alleen.

Breschel, de nummer twee van het afgelopen WK, werd in november afgelopen jaar geopereerd aan zijn knie. In de ronde van de Algarve maakte Breschel zijn debuut voor Rabobank. Hij reed die rittenkoers niet uit. "Matti kreeg na twee, drie dagen een reactie in zijn knie. Die problemen zijn inmiddels onder controle, de knie is belastbaar. Met het oog op de klassiekers hadden we hem graag in de Tirreno laten rijden, maar die komt te vroeg. Zodra hij wedstrijdfit is, bepalen we zijn wedstrijdprogramma”, aldus ëen woordvoerder van Rabobank.

Justin Bieber biedt excuses aan voor middelvinger

Justin Bieber heeft zich verontschuldigd voor het opsteken van zijn middelvinger. Toen de zanger eerder deze week werd omsingeld door paparazzi kon hij zich niet beheersen en begroette hen met het onchique gebaar.

Bieber werd dinsdag 17 jaar en vierde dat met een diner met vriendin Selena Gomez, schrijft entertainmentzender E! Bij het verlaten van het restaurant stormden de fotografen op het stel af. De zanger stak zijn middelvinger op naar de meute, maar realiseerde zich al snel dat hij zich had laten gaan.

"Ik heb een geweldige verjaardag gehad, maar aan het einde van de avond werden we omsingeld door paparazzi. Ik heb gereageerd op een manier waarvan ik weet dat dat niet goed was", liet hij de volgende dag weten op Twitter. "Het spijt me."


Justin Bieber, hier met wijs- én middelvinger (Foto: Novum)

'Rente omhoog in eurozone'

Jean-Claude Trichet, de president van de Europese Centrale Bank (ECB), heeft donderdagmiddag gehint op een renteverhoging in de eurozone. Hij gebruikte daarbij de woorden 'strong vigilance' over de Europese koopkracht. In het verleden bleek dat de ECB bij deze woorden meestal een maand later de rente verhoogde.

Normaliter gebruikt Trichet de woorden 'monitor very closely' als hij de rente gelijk wil houden. De rente in de eurozone staat al 42 maanden op een historisch laag niveau van 1 procent, vooral om de financiële en economische crisis van 2008-2009 te bestrijden.

Nu de Europese economie uit het dal lijkt te klimmen is ook de inflatie toegenomen. De ECB ziet de geldontwaarding dit jaar toenemen tussen de 2 en 2,6 procent. Na de toespraak van Trichet klom de euro meteen 1 dollarcent omhoog naar 1,39 dollar per euro.

Ook uit Denemarken kwam er donderdag euronieuws. De Deense regering zou de nationale munteenheid, de kroon, alsnog moeten verruilen voor de Europese munt. De Deense premier Lars Lokke Rasmussen vindt dat de bevolking zich in een referendum moet uitspreken over toetreding tot de eurozone. Bij een volksraadpleging elf jaar geleden wezen de Denen de euro nog af.


ECB-president Jean-Claude Trichet hint op renteverhoging eurozone (Foto: FOK!)

Van Persie mogelijk niet op tijd fit voor Oranje

Het Nederlands elftal kan in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije mogelijk niet beschikken over Robin van Persie. De spits van Arsenal raakte afgelopen zondag in de finale om de League Cup geblesseerd aan zijn rechterknie. Het herstel lijkt meer tijd in beslag te nemen dan aanvankelijk werd gedacht.

Arsenal denkt Van Persie minimaal vier weken kwijt te zijn. De Londenaren hopen op 2 april, als Arsenal het opneemt tegen Blackburn Rovers, weer een beroep te kunnen doen op de Nederlander. Oranje daarvoor, op 25 en 29 maart, tegen Hongarije.

"Hij kan in elk geval niet spelen vóór de interlandweek", zegt Arsenal-manager Arsène Wenger op de clubsite. "Laten we hopen dat we daarna weer over hem kunnen beschikken."

Zwangerschapsvergiftiging niet door stress

Vrouwen die veel stress hebben tijdens hun zwangerschap, hoeven niet bang te zijn dat ze daardoor risico lopen op preëclampsie, zwangerschapsvergiftiging in de volksmond. Ook een gebrek aan beweging verhoogt dit risico niet.

Dat concludeert Karlijn Vollebregt na een onderzoek onder zwangere vrouwen. Ze promoveert vrijdag op haar bevindingen. Tot op heden werd gedacht dat stress en te weinig beweging zouden bijdragen aan preëclampsie.

Zwangerschapsvergiftiging niet door stress
Zwangerschapsvergiftiging niet door stress (Foto: ANP)

Gastheren WK 2018 en WK 2022 tegen elkaar

Qatar, gastheer van het WK in 2022, en Rusland, gastheer van het WK in 2018, spelen op 29 maart een oefenduel in het Golfstaatje. Dat heeft de Russische voetbalbond vandaag via de officiële kanalen gemeld. Beide landen vieren hiermee de toewijzing van de WK's.

Rusland kreeg het WK van 2018, waar Nederland en België ook voor in de race waren, toebedeeld door de gedelegeerden van wereldvoetbalbond FIFA. Qatar kreeg van de FIFA het wereldkampioenschap van 2022 toegewezen.

Bondscoach Dick Advocaat van Rusland was vorige maand al actief in dezelfde regio. Toen verloor Rusland in Abu Dhabi met 1-0 van Iran. De Russen staan momenteel eerste in groep B van de EK-kwalificatie. Op 26 maart hervatten zij de kwalificatiereeks tegen Armenië.

[WK] Vierde goud langlaufster Björgen

Bij het wereldkampioenschap noordse nummers in Oslo hebben de Noorse langlaufvrouwen Skofterug, Johaug, Steira en Björgen goud veroverd op de 4x5 kilometer estafette. Het Noorse viertal bleef Zweden (+36,1 seconden) en Finland (+59,8 seconden) ruim voor.

Tijdens de tweede omloop stond het podium al min of meer vast. Noorwegen liep die ronde weg en met Marit Björgen, dit WK al goed voor drie keer goud, als slotloopster stond de overwinning eigenlijk al vast.

Björgen begon al ruim voor de finish het behalen van vierde gouden plak dit WK te vieren. Met de Noorse vlag in haar hand liet ze zich door het publiek fêteren.

Jetski scam

In de Thaise plaats Pattaya worden vrijwel dagelijks mensen opgelicht. Gelukkig voor de mensen die nog die kant op willen gaan is de hele manier van oplichting via foto's en video's duidelijk gemaakt. In het kort komt het erop neer dat er betaald moet worden voor schade aan jetski's die niet zelf veroorzaakt is. Schandalig en hopelijk wordt er snel iets gedaan aan dit soort oplichtingspraktijken. Het hele verhaal inclusief foto's van de oplichters is hier te vinden.

Met dank aan Hoedjeman voor de submit.

Debuut Rath met Totilas begin mei

De Duitse dressuurruiter Matthias Rath zal begin mei in het Duitse Hagen met toppaard Totilas voor het eerst aan een wedstrijd deelnemen. Dat heeft de 26-jarige ruiter vandaag laten weten.

Totilas werd in oktober vorig jaar door eigenaar Kees Visser verkocht aan Paul Schockemöhle. Voor een miljoenenbedrag beschikte de Duitse handelaar daarmee over het beste dressuurpaard uit de historie, tevens een dekhengst van allure. Edward Gal, die met Totilas vorig jaar in Kentucky drie wereldtitels won, was daarmee in één klap 'zeker goud' op de Spelen van Londen kwijt. Rath en Totilas lieten zich eerder dit jaar bij een hengstenshow al aan het publiek zien. Begin mei in Hagen, nabij Osnabrück, gaat het voor het eerst om de punten.

Debuut Rath met Totilas begin mei
Debuut Rath met Totilas begin mei (Foto: ANP)

Chavez: Bemiddeling crisis Libië

De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft met de Libische leider Moammar Gadhafi gesproken over zijn plan om 'bevriende' landen te laten bemiddelen in de crisis in Libië. Chavez sprak dinsdag met Gadhafi, heeft de Venezolaanse minister van Informatie Andres Izarra woensdag gezegd.

Chavez is goed bevriend met Gadhafi en heeft tot dusverre geweigerd hem te veroordelen. Wel heeft hij gewaarschuwd dat de Verenigde Staten Libië willen binnenvallen om de controle over de Libische oliereserves te krijgen. Volgens Chavez worden er allerlei leugens over de situatie in Libië verspreid. "Ik ga Gadhafi niet veroordelen. Ik zou een lafaard zijn om iemand te veroordelen die al heel lang een vriend van mij is", zei hij maandag.

Chavez heeft zijn bondgenoten in Latijns-Amerika en elders gepolst om een 'vredescomité van bevriende landen' te vormen om in de crisis in Libië te bemiddelen. Volgens Venezuela moet de crisis met diplomatieke en niet met militaire middelen worden aangepakt, zo verduidelijkte minister van Buitenlandse Zaken Nicolas Maduro.

Maduro hekelde de handelwijze van de Verenigde Staten en de Europese Unie, die er volgens hem op uit zijn Gadhafi te isoleren en de suggestie wekken dat zij de opstandelingen tegen zijn regime mogelijk van militaire steun zullen gaan voorzien.


Chavez met zijn maat (Foto: Novum)

[Upd] Pedofiel krijgt Facebook-verbod

Een kinderverkrachter uit het Belgische Nieuwpoort mag van de rechter niet langer contacten onderhouden op Facebook, Twitter of andere sociale netwerksites. Hij mag ook niet meer chatten.

De man was drie jaar geleden opgepakt nadat hij zich had vergrepen aan twee minderjarige meisjes die hij via een chat had benaderd. Een rechter veroordeelde hem ook tot vijf jaar voorwaardelijke celstraf.

Justitie sluit niet uit dat het verbod een primeur is. De rechterlijke macht wil met de alternatieve straf meteen ook afrekenen met zijn oubollige imago, meldden Vlaamse media donderdag. Magistraten werken ook met computers en ze hebben kinderen die chatten en op Facebook zitten, benadrukte een rechter. Hoe justitie het chatverbod wil gaan controleren is niet bekend.

Update 15.11 uur
De Computer Crime Unit van de federale Belgische politie heeft aangegeven dat controle 'perfect mogelijk' is. Er kan op afstand mee worden gekeken op de computer van de veroordeelde en via de internetprovider kan ook worden gecontroleerd welke websites de man bezoekt. Ook is het volgens een expert van de unit mogelijk om software te plaatsen in de computer, zodat kan worden nagekeken op welke sites de man zijn vrije tijd doorbrengt.

Uiteraard kan de man op andere pc's ongehinderd chatten met de Belgische jeugd, maar zo zegt de advocate van de man: "Mijn cliënt zal aan de hem opgelegde controles meewerken."

Assange in beroep tegen uitlevering

WikiLeaks-voorman Julian Assange is in beroep gegaan tegen de beslissing van de Britse rechter dat hij kan worden uitgeleverd aan Zweden. Dit hebben zijn advocaten donderdag bekendgemaakt. Met de beroepszaak zullen waarschijnlijk maanden gemoeid zijn. Assange, die op borgtocht vrij is, verblijft in het huis van een sympathisant op het Oost-Engelse platteland.

Zweden heeft om zijn uitlevering gevraagd omdat de Zweedse justitie hem wil ondervragen over aangiftes van verkrachting die door twee vrouwen tegen hem zijn gedaan. De Britse rechter Howard Riddle bepaalde vorige week dat de aangiftes reden zijn tot uitlevering.

Assange zegt dat de aantijgingen op niets zijn gebaseerd. Hij vreest eenmaal in Zweden door de Zweedse autoriteiten aan de Verenigde Staten te worden uitgeleverd. Hij meent dat de Amerikanen op hem azen vanwege het publiceren van geheime documenten en boodschappen van Amerikaanse diplomaten in het buitenland.

Verhuizing West Ham goedgekeurd

West Ham United mag na de Spelen van 2012 in Londen naar het olympisch stadion verhuizen. Het bid van de Engelse voetbalclub is goedgekeurd door de regering en burgemeester Boris Johnson.

West Ham kreeg van een speciale commissie vorige maand al de voorkeur boven Tottenham Hotspur. De club wil de atletiekbaan behouden en de capaciteit terugbrengen naar 60.000 toeschouwers. West Ham moet nu in gesprek met de eigenaren van het stadion over de voorwaarden.

Leyton Orient probeert de plannen van West Ham nog te dwarsbomen. Voorzitter Barry Hearn van de eerstedivisionist heeft gedreigd met een rechtszaak omdat The Hammers in het nieuwe stadion toeschouwers van Leyton zouden wegkapen.

Verhuizing West Ham goedgekeurd
Verhuizing West Ham goedgekeurd (Foto: ANP)

Krajicek verrast Kleybanova in Maleisië

Michaëlla Krajicek heeft vandaag bij het WTA-toernooi in Kuala Lumpur voor een verrassing gezorgd door in de achtste finales de nummer 24 van de wereld Alisa Kleybanova te verslaan. De Nederlandse wist de winnares van vorig jaar met 3-6, 6-4 en 6-3 naar huis te sturen.

Kleybanova wist na een half uur spelen de eerste set op haar naam te schrijven, maar daarna rechtte Krajicek haar rug, ging beter spelen en halverwege het tweede bedrijf brak ze door de service van de Russin heen.

De Nederlandse speelde daarna een goede partij, al liet ze met name in de derde set veel kansen liggen om de partij eerder te beslissen. Krajicek was sterk op eigen service en sloeg in de gehele wedstrijd liefst dertien aces. Na ruim twee uur spelen kreeg de nummer 150 van de wereld haar eerste matchpoint op de stand van 5-3 op de service van Kleybanova en wist deze meteen te verzilveren.

In de kwartfinale in Maleisië speelt Krajicek tegen de Luxemburgse Anne Kremer.

Recordaankoop Carroll maakt zich op voor debuut in topper

Andy Carroll ligt op koers om zijn debuut voor Liverpool te maken. Trainer Kenny Dalglish doet nog geheimzinnig over zijn topaankoop, maar Carroll lijkt fit.

Winteraankoop Andy Carroll maakt mogelijk aankomende zondag zijn debuut voor Liverpool. De voormalig sterspeler van Newcastle United wordt al enkele weken klaargestoomd voor zijn debuut. Aankomende zondag wacht in potentie een droomdebuut tegen koploper Manchester United.

Trainer Kenny Dalglish wil echter niets kwijt over het wel of niet meespelen van de jonge Engelsman. "Ik denk dat Fergie (Sir Alex Ferguson,trainer van United) dat graag zou willen weten, maar we weten het nog niet.", sprak de Liverpool-trainer in de aanloop naar de topper.

Carroll kwam in de winter voor een recordbedrag van veertig miljoen euro over van de Newcastle United, maar debuteerde nog niet voor de Reds vanwege aanhoudend blessureleed. Inmiddels traint Carroll volledig mee en de verwachting is dat hij aanstaande zondag zijn debuut kan maken.

Half-Minute Hero naar XBLA

Het door Marvelous Entertainment (Harvest Moon) ontwikkelde Half-Minute Hero wordt gepoort naar XBLA. Deze informatie lekte uit door een vermelding van het spel in de 'Australian Classification Board'. Het krijgt daarbij een nieuwe excentrieke subtitel: Super Mega Neo Climax.

Half-Minute Hero kwam in februari 2010 uit in Europa voor de PSP. Het doel van het spel is om het proces van een spel te versnellen tot maximaal 30 seconden. Zo moest je voor de RPG-modus binnen het tijdlimiet grinden om krachtig genoeg te worden om vervolgens de baas die de wereld wil vernietigen te verslaan. Naast RPG zijn er ook RTS, actie en shoot 'em up modi. Een sequel is al in ontwikkeling voor wederom PSP. Of de XBLA poort ook naar PSN komt is vooralsnog onbekend.

VN faalt bij beschuldiging Wit-Rusland

De Verenigde Naties hebben Wit-Rusland ten onrechte beschuldigd van schending van het wapenembargo tegen Ivoorkust. Het hoofd van de vredesoperaties van de VN, Alain Le Roy, bood woensdag omstandig excuses aan voor de blunder en sprak van een 'zeer slecht incident voor ons'.

Het bureau van secretaris-generaal Ban Ki-moon meldde zondag dat Wit-Rusland drie gevechtshelikopters had geleverd aan de troepen van president Laurent Gbagbo, die weigert de macht af te staan aan de internationaal erkende winnaar van de presidentsverkiezingen van november, Alassane Ouattara. Het bureau van Ban zei dat de eerste helikopter zondag op de luchthaven van Abidjan was aangekomen en dat de twee andere maandag zouden volgen.

Volgens Le Roy was het bericht gebaseerd op een melding van Unoci, de VN-troepenmacht in Ivoorkust, waarin gezegd werd dat er een vliegtuig uit Wit-Rusland was geland. Die melding was onjuist, zei Le Roy, 'er was geen vliegtuig geland'. Hij zei dat de oorspronkelijke informatie over de helikopterleveranties stamde van onafhankelijke experts die toezicht houden op de sancties en hun informatie van legio bronnen betrekken.

De onjuiste melding kwam na een week van verhevigde gevechten tussen aanhangers van Gbagbo en Ouattara in Abidjan. Gbagbo heeft het leger aan zijn kant tegen Ouattara, die voorlopig zijn intrek in een hotel in Abidjan heeft genomen en beschermd wordt door VN-militairen. Verder heeft Gbagbo eerder aangegeven zijn rivaal 'op te zullen eten'.

FC Twente-fans belagen FC Utrecht-spelers

Drie spelers van FC Utrecht zijn woensdagavond in Enschede belaagd door supporters van FC Twente. Dat gebeurde na de bekerwedstrijd tussen de twee clubs. Dat meldt FC Utrecht op zijn website.

De FC Utrecht-spelers Adam Sarota, Frank Demouge en Ismo Vorstermans liepen na het duel naar hun auto. Een groep van 150 Twente-supporters liep achter hen aan. Vorstermans werd vastgepakt en kreeg een aantal schoppen. Hij raakte niet gewond.

De spelers hebben geen aangifte gedaan. "Het nieuws over dit incident heeft ons vandaag ook bereikt", zegt een woordvoerder van de politie Twente. "Maar daar blijft het bij. Er is geen melding bij ons binnengekomen en geen aangifte gedaan." FC Utrecht heeft aangegeven de zaak te onderzoeken en mogelijk alsnog aangifte van de mishandeling te doen. Daarnaast zal de club uit de Domstad sowieso een klacht indienen bij de KNVB over de veilgheidssituatie rond het stadion van FC Twente. 

Omdat de mishandelde spelers niet bij de wedstrijdselectie zaten, zijn zij met eigen vervoer naar Enschede gereisd. Utrecht wil dat voor spelers die met eigen vervoer reizen een apart parkeerterreintje wordt geregeld.

Schoorel speelt in dubbelspel Davis Cup

Thomas Schoorel is door Davis Cup-captain Jan Siemerink aangewezen voor het dubbelspel in het duel met Oekraïne. Daarmee passeerde Siemerink Igo Sijsling.

Robin Haase zal morgen als eerste op de baan komen. Uit de loting is gebleken dat hij het moet opnemen tegen Sergij Stachovsky. Thiemo de Bakker speelt daarna tegen Ilja Martsjenko. Zaterdag komt Schoorel in actie in het dubbelspel samen met Jesse Huta Galung.

Winslet countert Oscarspeech met vloekwaterval

Kate Winslet vindt dat actrice Melissa Leo een prima speech gaf na het winnen van de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Leo floepte er het woord 'fucking' uit tot ontsteltenis van veel mensen. Achteraf zei ze tijdens haar dankwoord aan collega Winslet te hebben gedacht die 'altijd vloekt als een zeeman'. Winslet reageert sarcastisch tegenover de Amerikaanse filmsite Zap2it: "Iedereen stort de hele fucking tijd zijn shit over mij uit."

Winslet vindt de actie van Leo wel stoer en stuurde haar collega meteen een smsje: "Is that fucking you, Melissa? You motherfucking cow." Winslet heeft nog geen reactie gekregen, grapt ze. "Die bitch heeft me nog niet teruggebeld."

Leo kreeg de Oscar zondagnacht voor haar rol in het boksdrama The Fighter. In haar dankwoord kon ze moeilijk de juiste woorden vinden. "Toen ik het Kate twee jaar geleden zag doen, zag het er fucking eenvoudig uit. Oeps." Amerikaanse kijkers hebben het vloekwoord niet direct gehoord, vanwege een paar seconde vertraging in de live-uitzending en een ingreep van de regie.

Winslet won in 2009 de Oscar voor beste actrice voor haar hoofdrol in The Reader. Leo was toen in dezelfde categorie genomineerd voor zijn rol in Frozen River. De twee werken momenteel samen aan de miniserie Mildred Pierce.


Kate Winslet (Foto: Novum)

Reddingsactie Christchurch beëindigd

Het zoeken naar overlevenden van de aardbeving van 22 februari bij de Nieuw-Zeelandse stad Christchurch is donderdag gestaakt. Meer dan tweehonderd mensen staan nog te boek als vermist, maar volgens de autoriteiten is het onmogelijk dat iemand zo lang onder het puin in leven kan zijn gebleven.

Tot dusver zijn 161 doden geborgen, maar slechts een deel van hen is geïdentificeerd. Onder de vermisten zijn tientallen buitenlanders, voornamelijk cursisten en docenten van een Engelse taalschool die was gevestigd in een gebouw dat door de aardbeving volledig is ingestort.


Reddingsactie Christchurch beëindigd (Foto: Novum)

'Piraterij is geen diefstal'

Markus Persson, ontwikkelaar van Minecraft, heeft tijdens zijn presentatie op de Indie Games Summit aangegeven dat hij het piraterij echt geen diefstal vindt. Hij vindt dat ontwikkelaars software-piraten niet als kwaad moeten zien, maar als potentiële klant. 

"Piraterij is geen diefstal", zei hij tijdens de sessie. "Als je een auto steelt, is het origineel kwijt. Als je een kopie van een spel steelt, dan zijn er gewoon nog exemplaren van het spel te koop. Er is niet zoiets als een 'verloren verkoop'", voegde hij eraan toe. "Is een slechte review dan ook een verloren verkoop? Hoe zit het als je een verzendingsdatum mist?".

Satoru Iwata, baas van Nintendo, had kritiek op sociale en kleine mobiele games. Perrson wijst dat van de hand. Hij ziet Minecraft meer als een dienst dan een eenmalige aankoop. Net als Angry Birds is Minecraft voortdurend geüpdated met nieuwe content en aan de verkoopcijfers te zien is dit verkoopmodel ook zeker succesvol geweest. "Behandel de ontwikkeling van games als een dienst", zei hij. "Maak de duur van een spel langer dan een week. Je kunt een online account ook niet overnemen".

Minecraft

Merck wil deel MSD in Oss behouden

Het Amerikaanse moederbedrijf van MSD-Organon, Merck, komt terug op een eerder besluit om de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling in Oss te sluiten. Merck ondersteunt een plan van het management in Oss om de onderzoeksafdeling deels te behouden. Hierdoor blijven 475 banen behouden, zo meldde MSD donderdag.

Volgens het eerdere reorganisatieplan zouden alle ruim duizend medewerkers op de onderzoeksafdeling ontslagen worden. De banen die in het Plan B overeind blijven, krijgen wel een andere invulling dan nu het geval is. De onderzoekers van Organon zouden de wereldwijde activiteiten van Merck gaan ondersteunen, met nadruk op de opkomende markten.

Eerder maakte MSD al bekend op de productieafdeling het aantal ontslagen te willen terugdringen van 775 tot maximaal 375. De ondersteunende functies worden op een later tijdstip gereorganiseerd. Eerder is aangekondigd dat daar ongeveer 250 banen vervallen.

Merck wil deel MSD in Oss behouden
Merck wil deel MSD in Oss behouden (Foto: ANP)

Nieuwe aanklachten WikiLeaks-informant Manning

Het Amerikaanse leger heeft woensdag 22 nieuwe aanklachten geformuleerd tegen Bradley Manning, de soldaat die ervan verdacht wordt honderdduizenden vertrouwelijke documenten te hebben toegespeeld aan klokkenluiderssite WikiLeaks.

De 23-jarige Manning wordt onder meer beschuldigd van 'helpen van de vijand', een aanklacht waar levenslang of zelfs de doodstraf op kan staan. Militaire aanklagers hebben aangegeven dat tegen Manning niet de doodstraf zal worden geëist.

Soldaat Manning had als militair analist toegang tot berichten van Amerikaanse diplomaten en militaire verslagen over de oorlogen in Irak en Afghanistan. Het leger sluit niet uit dat ook meerderen van Manning worden vervolgd als onderzoek uitwijst dat er te weinig toezicht is uitgeoefend.

Manning zou meer dan 250.000 documenten hebben doorgespeeld, waarvan tot nog toe maar enkele duizenden via WikiLeaks openbaar zijn gemaakt. Volgens de Amerikaanse regering heeft de publicatie talloze levens van informanten en de diplomatieke betrekkingen met andere landen in gevaar gebracht.


Nieuwe aanklachten WikiLeaks-informant Manning (Foto: Novum)

Arrestaties voor schijnhuwelijken met Antillianen

De afgelopen jaren zijn tientallen Antillianen een schijnhuwelijk aangegaan tegen betaling. Het gaat vooral om vrouwen, die met illegaal in Engeland verblijvende Nigerianen trouwden om hun een verblijfsstatus te bezorgen. In verband met de zaak zijn woensdag in Engeland en Nederland in totaal negen personen aangehouden. Dat meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie donderdag.

De nepbruiden werden in Nederland geronseld. Ze vlogen naar Engeland, trouwden, en keerden meteen weer terug naar Nederland. Voor de nephuwelijken kregen de vrouwen bedragen die konden oplopen tot boven de 5000 euro. Ook enkele Antilliaanse mannen gingen een schijnhuwelijk aan.

Onder de nu aangehouden verdachten bevindt zich een 34-jarige Nigeriaan, vermoedelijk het brein achter het netwerk. In totaal werden in Engeland acht personen, waaronder drie vrouwen aangehouden, voor hun betrokkenheid bij de zaak.

In Rotterdam heeft de marechaussee op verzoek van de Engelse justitie een 37-jarige man aangehouden. De man zou in 2009 een schijnhuwelijk zijn aangegaan met een Nigeriaanse vrouw. Hij wordt binnenkort uitgeleverd aan Engeland.

Betogende vrouwen doodgeschoten in Ivoorkust

Veiligheidstroepen hebben donderdag minstens zes demonstrerende vrouwen doodgeschoten in Ivoorkust. Dat meldden getuigen en een militaire bron.

Volgens de getuigen reden mannen in uniform naar de vrouwen toe, waarna ze het vuur openden. Zes vrouwen stierven ter plekke. Een andere getuige meldde zelfs dat er tien slachtoffers waren. Een bron binnen de veiligheidsdiensten hield het op een ongeluk.

De vrouwen betoogden voor de Ivoriaanse leider Alassane Ouattara. Die politicus is al maanden in een machtsstrijd verwikkeld met de zittende president Laurent Gbagbo. Hoewel Ouattara de verkiezingen won volgens internationale waarnemers, weigert Gbagbo op te stappen. De veiligheidssituatie in Ivoorkust is ernstig verslechterd door de spanningen.

Fietser komt om bij verkeersongeluk 't Harde

Bij een verkeersongeval in 't Harde is woensdag een fietser om het leven gekomen. Het slachtoffer, een 76-jarige man uit Oosterwolde, raakte zwaargewond en overleed later op de dag aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde rond 14.00 uur op de Eperweg. Het slachtoffer is vermoedelijk door een vrachtwagen aangereden. De politie vermoedt dat de chauffeur van de truck het ongeluk niet heeft opgemerkt en is doorgereden.

Militair vast om mishandelen vader

Een 21-jarige militair uit de gemeente Zuidwest Friesland is aangehouden op verdenking van het plegen van huiselijk geweld. Dat heeft de marechaussee donderdag bekendgemaakt.

De man wordt ervan verdacht zijn vader bij wie hij woont te hebben mishandeld en bedreigd. Ook zou hij vernielingen hebben gepleegd in de woning.

De militair zit vast en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Arnhem.

Nederlanders gered van piraten

Een Nederlands stel op een jacht in de Indische Oceaan is ontkomen aan piraterij. Somalische piraten wisten aan boord te komen. Particuliere beveiligers konden de Nederlanders ontzetten.

Toen de piraten op het schip kwamen, verschansten de Nederlanders zich in een aparte ruimte. De ingehuurde beveiligers voeren op een aparte boot met het jacht mee, en konden na een korte schotenwisseling het schip weer in bezit nemen. Het Nederlandse stel is ongedeerd. Ook aan de kant van de piraten zijn geen slachtoffers gevallen.

Vrachtschepen en pleziervaartuigen zijn vaker het doelwit van piraten. Vorige maand kwamen vier Amerikanen om het leven nadat hun jacht was gekaapt. Een Deens gezin en twee bemanningsleden werden vorige week nog het slachtoffer van piraterij.

Islamistisch motief vermoed bij aanslag Frankfurt

Het Duitse federale openbaar ministerie heeft donderdag het onderzoek naar de aanslag op een bus met Amerikaanse luchtmachtmilitairen bij de luchthaven van Frankfurt overgenomen. Volgens de Bundesanwaltschaft in Karlsruhe lijkt de aanslag, waarbij woensdag twee Amerikanen om het leven kwamen en twee gewond raakten, 'islamistisch gemotiveerd' te zijn. De vermoedelijke dader, een 21-jarige man van Kosovaarse afkomst die op de luchthaven werkt, wordt later donderdag voorgeleid.

Van een van de neergeschoten Amerikanen is de toestand nog kritiek, zei een politiewoordvoerder. De Amerikanen waren juist uit Lakenheath in Engeland aangekomen op weg naar de vliegbasis Ramstein bij Frankfurt, die vaak als logistiek steunpunt voor de operaties in Afghanistan en Irak wordt gebruikt.

Volgens de politie had de dader buiten de bus een woordenwisseling met Amerikaanse militairen. Hij trok een pistool, begon te schieten, ging even de bus in en sloeg op de vlucht. Na een korte achtervolging wisten politieagenten hem te overmeesteren.

Volgens familie in Kosovo gaat het om Arid Uka. Zijn ouders emigreerden een jaar of veertig geleden naar Duitsland, waar hij werd geboren en opgevoed. Duitse media berichten dat hij contact had met islamistische kringen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel veroordeelde het 'verschrikkelijke incident'. "We zullen alles doen wat in onze macht ligt om uit te zoeken wat er precies is gebeurd", beloofde ze. De Amerikaanse president Barack Obama zei 'bedroefd en woedend' te zijn over de schietpartij. Volgens Obama zullen de Verenigde Staten kosten noch moeite sparen om tot op de bodem uit te zoeken wat er precies is gebeurd.


Islamistisch motief vermoed bij aanslag Frankfurt (Foto: Novum)

Scenario MIB 3 wordt weer herschreven

Het scenario van Men in Black III wordt wederom ingrijpend herschreven. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De productie werd vorig jaar al stilgelegd, onder meer vanwege het matige script.

Producent Sony Pictures heeft scenarist David Koepp, bekend van Spider-Man, Ghost Town en Angels & Demons, aan het werk gezet om de opnamedatum van 28 maart te redden. Hij is de derde scenarist die het script moet oppoetsen. Het struikelblok zou een scène zijn waarin Agent J, wederom gespeeld door Will Smith, door de tijd naar 1969 moet reizen.

Een bijkomend probleem is dat ongeveer de helft van de film al is opgenomen en dat de betrokken acteurs nu zitten te wachten op nieuwe opnamedata. Zolang de productie loopt is het een stuk moeilijker nieuwe filmklussen in te plannen. Josh Brolin, die de jongere versie van Agent K speelt, liet al weten het steeds maar uitstellen van nieuwe opnamedata behoorlijk beu te zijn.

De eerste film in de reeks, uit 1997, was een groot commercieel succes. Het vervolg uit 2002 werd beduidend minder goed ontvangen. Een succesvol derde deel is dus noodzakelijk om de mogelijk zeer lucratieve filmreeks niet voorgoed de nek om te draaien. Men in Black III staat in de Verenigde Staten gepland voor volgend jaar mei, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


Scenario MIB 3 wordt weer herschreven (Foto: Novum)

Hanks en Allen weer samen in Disney-film

Tim Allen en Tom Hanks spreken de stemmen in van de animatiefilm Jungle Cruise van Disney. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Hollywood Reporter. De film moet een avonturenfilm vol actie worden.

De film is geïnspireerd op de attractie Jungle Cruise, die in alle Disneylands staat behalve in Parijs. In de attractie wordt een boottocht langs diverse grote rivieren in Azië, Afrika en Zuid-Amerika gesimuleerd. Hanks spreekt de stem in van een familieman die de reis maakt en Allen personifieert de kapitein van de boot. Allen en Hanks hebben ook de stemmen ingesproken van Woody en Buzz Lightyear in de drie Toy Story-films.

Jungle Cruise wordt geschreven door Roger S.H. Schulman, een van de schrijvers van de animatiefilm Shrek. De film wordt geproduceerd door de producenten die ook The Fighter maakten, de film over boksende broers die in 2011 twee Oscars won.

Disney kondigde in 2006 al aan een film over de attractie te willen maken. Het is nog onbekend wanneer de film in productie gaat.


Tom Hanks (Foto: Novum)

Glock: "Ben zonder blinde darm sneller"

Timo Glock is goed gemutst na zijn operatie aan de blinde darm eerder deze week. De Duitse coureur van Marussia Virgin Racing mist mogelijk de laatste wintertest in Barcelona, maar afgezien van dat is hij positief gestemd.

"Ik ben erg tevreden over hoe de operatie is verlopen," zei Glock die inmiddels thuis herstelt van de ingreep. "Het is alleen jammer dat ik hierdoor waarschijnlijk de testsessie in Barcelona zal missen. In Australië (27 maart de plaats voor de eerste F1-race van 2011, red.) zal er echter serieus rekening met mij gehouden moeten worden: zonder blinde darm zal ik namelijk sneller zijn. Het zal toch weer een beetje schelen in het gewicht!"

Virgin zal begin volgende week bekend gaan maken wie Glock vervangt tijdens de test. Mogelijk zal tweede rijder Jerôme d'Ambrosio alle dagen voor zijn rekening nemen.

Janka na hartklachten terug op skipiste

Na een operatie vanwege hartritmestoornissen, maakt Carlo Janka morgen bij wereldbekerwedstrijden in Kransjka Gora zijn rentree. Op 23 februari werd de olympisch kampioen op de reuzenslalom aan de klachten geholpen die hem al langer hinderden.

Zijn landgenoot Daniel Albrecht zal dit seizoen niet meer in actie komen. Albrecht, die twee jaar geleden na een zware val in Kitzbühel enkele weken kunstmatig in coma werd gehouden, maakte deze winter zijn rentree. Vanwege gezondheidsredenen zal hij dit seizoen niet meer in actie komen.

PSP-games doen het beter dan 3DS

De 3DS-titels domineren misschien het aantal noteringen in de laatste Japanse verkooplijst, maar de twee bovenaan de lijst zijn PSP-games deze week. Phantasty Star Portable 2 Infinity en SD Gundam G Generation World, beide voor de PSP staan bovenaan de lijst.

Beide zijn ook erg populaire franchises in Japan, dus geheel verrassend is het niet. Van de 3DS-games in de lijst staat Professor Layton and the Mask of Miracle het hoogst genoteerd, op nummer drie. We tellen vijf 3DS-games in de lijst:

1 Phantasy Star Portable 2 Infinity PSP
2 SD Gundam G Generation World PSP
3 Professor Layton and the Mask of Miracle 3DS
4 Disgaea 4 PS3
5 Nintendogs+Cats 3DS
6 Samurai Warriors: Chronicles 3DS
7 Super Street Fighter IV 3D Edition 3DS
8 Ridge Racer 3D 3DS
9 Monster Hunter Freedom 3 PSP
10 The iDOLM@STER 2 Xbox 360

FOK!sport in gesprek met Geert den Ouden

Veel voetballers vertrekken vanuit de Eredivisie of de Jupiler League naar het buitenland, waarna we in veel gevallen weinig meer van ze horen. Maar hoe gaat het er nu eigenlijk aan toe in de minder bekende competities? Ditmaal stelden we de vragen aan Geert den Ouden.

Naam: Geert den Ouden
Positie: aanvaller
Clubs Nederland: Excelsior, RBC Roosendaal, ADO Den Haag, Willem II, De Graafschap.
Clubs Buitenland: Djurgårdens IF, Valletta, Dayton Dutch Lions.

1. Hoe ben je precies bij de buitenlandse clubs terecht gekomen en wat heeft je er toe bewogen om die stap te maken?
Er is heel veel vraag vanuit het buitenland naar Nederlandse spelers. Op een bepaald moment, zeker als je een goed seizoen in Nederland draait, zijn er clubs die graag zien dat, ik in dit geval, je naar hun club komt. Ik wilde zelf ook een keer in het buitenland spelen en zodoende heb ik in Zweden, Malta en de USA gespeeld.

2. Wat is het grootste verschil tussen het Nederlandse en het Amerikaanse voetbal? En je hebt ook op Malta en in Zweden gespeeld. Hoe was dat?
Het Amerikaanse voetbal kenmerkt zich vooral vanwege de vele aandacht die wordt gegeven aan het trainen van de lichamelijke conditie en wat minder op technisch en tactisch gebied. Amerikanen gaan gewoon 90 minuten lang, al staan ze 5-0 achter. In Zweden was dat ook wel een beetje het geval. Op Malta werd er veel meer geprobeerd voetbal te spelen i.p.v. de nadruk te leggen op het conditionele vlak. Alleen de gemiddelde voetbal-kwaliteit van de spelers op Malta is gewoonweg een stuk lager dan elders in Europa.

3. Was de aanpassing moeilijk bij de buitenlandse clubs?
Nee, totaal niet. Ik heb me qua het spreken van de taal altijd aangepast aan het land waar ik woonde.

4. Wat zijn de leukste herinneringen tijdens je buitenlandse avonturen?
Het kampioenschap van Zweden met mijn club Djurgarden IF.

5. Volg je de Nederlanders in de buitenlandse competities waar je gespeeld heb?
Jazeker, je weet wat de omstandigheden ergens zijn en waar nodig voorzie ik ze desgevraagd van advies of tips.

6. Adviseer je jonge spelers al naar vroegtijdig naar het buitenland te verkassen?
Dat hangt ervan af wat het perspectief van zo'n jonge speler is. Het belangrijkste is dat een jonge speler vooral aan spelen toekomt. En al helemaal als hij naar het buitenland gaat!

7. Ben je in het dagelijks leven nog altijd actief in de voetbalwereld?
Nee, niet meer in het betaalde voetbal. Ik speel nog wel met een hoop vrienden geregeld een wedstrijd. Nog wel in het betaalde voetbal geregeld als analist voor radio en televisie.
 

Game Gear-klassiekers naar 3DS

Klassieke Game Gear-games behoren tot de eerste downloadbare spellen voor de Nintendo 3DS. Dat heeft Sega woensdag bekendgemaakt tijdens de Game Developers Conference in San Francisco. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Sega de Game Gear op de markt bracht.

De twintig jaar oude spellen voor de draagbare Game Gear-spelcomputer zijn binnenkort te downloaden via de online Nintendo eShop. In eerste instantie gaat het om een selectie van vijf spellen.

Om welke spellen het precies gaat, is nog niet bekend. Op de Game Gear zijn onder andere diverse Sonic-games, het puzzelspel Columns, drie vechtspellen uit de Mortal Kombat-serie en het avontuur van Ecco the Dolphin verschenen.

Nintendo biedt zelf ook klassieke games aan in de eShop. Spellen die in de jaren negentig te spelen waren op de Gameboy en Gameboy Color zijn binnenkort opnieuw te spelen op de 3DS.

De Nintendo 3DS ligt vanaf 25 maart in de winkels voor grofweg 250 euro. De Nintendo eShop is in eerste instantie nog niet beschikbaar. Deze functie wordt eind mei via een systeemupdate geactiveerd.


(Foto: Novum)

Verstappen: "Kunstmatige regenraces zijn belachelijk"

Jos Verstappen vindt het nieuwste proefballonnetje van Formule 1-baas Bernie Ecclestone maar niks. De Brit had voorsgesteld om tijdens een race water op de baan te spuiten om zo de spanning te verhogen. "Je moet de natuur zijn gang laten gaan en die niet willen beïnvloeden," zei Verstappen in de Telegraaf.

"In mijn optiek is het simpel: als het regent, regent het en als het droog is, is het droog. En als Ecclestone zo graag regen wil, dan moet hij de racekalender maar anders gaan indelen. Zelf kon ik altijd goed uit de voeten in de regen, maar toch hoopte ik altijd op droog weer. Geen enkele coureur zit op regen te wachten. Iedereen wil gewoon zo hard mogelijk racen en zo hard mogelijk door de bochten, dus ik verwacht dat dit idee bij de teams op bar weinig support kan rekenen," ging de Nederlander verder.

Verstappen is blij dat het medaillesysteem van Ecclestone het niet gehaald heeft. "Om eerlijk te zijn verbaast Ecclestone me wel met zijn ideeën. Immers, we hebben afgelopen seizoen een ontzettend mooi en spannend seizoen achter de rug met een prachtige ontknoping in Abu Dhabi, dus de noodzaak tot dergelijke vernieuwingen ontgaat me," zei de oud-coureur.

"Natuurlijk, iedereen wil zoveel mogelijk actie, maar inhalen zal altijd moeilijk blijven als je met 300 kilometer per uur op een bocht afgaat. Komend seizoen wordt er voor het eerst gereden met verstelbare achtervleugels om het aantal inhaalmanoeuvres te vergroten. Er zal goed over nagedacht zijn en in beginsel is het best een goed idee, maar ook dit komt een beetje over als een kunstgreep. De tijd zal leren of het een succes is of niet."

Batman behoudt zijn wapens

Rocksteady heeft bevestigd dat Batman: Arkham City achttien maanden na de gebeurtenissen in Batman: Arkham Asylum plaats zal vinden. Ze hebben ook bevestigd dat je alle gadgets die je in dat spel gevonden hebt niet op magische wijze weer kwijt bent.

Dus we krijgen geen magnetische golf die alles onbruikbaar maakt of een meesterdief die alles weer op lastige plekken verstopt. Je hebt je Bat-a-rang en dergelijke meteen vanaf het begin, zelfs wat aangepast om de tegenstanders in de stad aan te kunnen pakken. Welke gadgets zouden we dan nog wel kunnen vinden?

We zullen nog even moeten wachten om dat te ontdekken, Batman: Arkham City zal pas in de herfst dit jaar uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Batman Arkham CIty
Maar wel zijn autosleutels kwijt...

[Video] 'Cumshot' mag van Lingo

Een kandidaat in Lingo heeft gisteravond een nieuw woord geïntroduceerd bij het oubollige tv-spelletje. Deelnemer Laurens gokte dat het woord 'cumshot' het gezochte woord was.

Hoewel het woord voor de jury nieuw was, ging Jan Peter Pellemans (kortweg JP) uiteindelijk overstag en keurde het woord goed. Hoewel 'cumshot' niet de goede oplossing was, leverde het Laurens en Lisanne toch weer twee letters op.


Laurens wil Lucille wel een cumshot geven...

NAC biedt Buijs driejarig contract aan

Jordy Buijs neemt een contractvoorstel van NAC Breda in beraad. De centraal verdediger van De Graafschap heeft een aflopend contract in Doetinchem en heeft wel oren naar een overgang naar NAC.

NAC heeft ook interesse in de centrale verdediger van FC Zwolle, Eric Botteghin. Ook met deze speler is een gesprek geweest, maar er zijn meer kapers op de kust. Zo heeft AZ ook interesse in de verdediger van Zwolle.

NAC is naarstig opzoek naar een vervanger voor Rob Penders. De aanvoerder van de club uit Breda stopt na dit seizoen met voetballen. Daarnaast lopen een aantal contracten bij de club af, die met ernstige financiële problemen kampt.

[WK] Cricketers verliezen ook van Zuid-Afrika

De Nederlandse cricketers hebben ook hun derde wedstrijd op het WK verloren. Na nederlagen tegen Engeland en de West-Indies bleek  Zuid-Afrika veel te sterk voor Oranje. In het Indiase Mohali verloor het Nederlands team met 231 runs.

Zuid-Afrika begon met batten en kwam tot een totaal van 351 runs voor het verlies van vijf wickets. Nederland kwam geen moment bij die score in de buurt. Een totaal van 120 runs, slechts vijf meer dan tegen de West-Indies, bleek uiteindelijk het hoogst haalbare.

Woensdag komt Oranje voor de vierde keer in actie. Dan is in New Delhi gastland India de tegenstander.

Volledige iPad 2 specs bekendgemaakt

Gisteren was er een persconferentie van de iPad 2 en vandaag heeft Apple alle specificaties bekendgemaakt van het apparaat. Bekijk hieronder de volledige lijst met specificaties.

Models

Wi-Fi and Wi-Fi + 3G

Size and Weight

Height: 241.2 mm (9.50 inches)
Width: 185.7 mm (7.31 inches)
Depth: 8.8 mm (0.34 inches)
Weight: 601 g (1.33 pounds) (Wi-Fi + 36 -Weight: 613 g (1.35 pounds))

Storage

16GB
32GB
64GB

Wireless and 3G

Wi-Fi (802.11a/b/g/n)
Bluetooth 2.1 + EDR technology
Wi-Fi + 3G model: UMTS/HSDPA/HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz). Data only.

Display

9.7-inch (diagonal) LED-backlit glossy widescreen Multi-Touch display with IPS technology
1024x768-pixel resolution at 132 pixels per inch (ppi)
Fingerprint-resistant oleophobic coating
Support for display of multiple languages and characters simultaneously

Chip

1GHz dual-core Apple A5 custom-designed, high-performance, low-power system-on-a-chip

Cameras, Photos and Video Recording

Back camera: Video recording, HD (720p) up to 30 frames per second with audio; still camera with 5x digital zoom
Front camera: Video recording, VGA up to 30 frames per second with audio; VGA-quality still camera
Tap to control exposure for video or stills
Photo and video geotagging over Wi-Fi

Power and Battery

Wi-Fi
Built-in 25-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video or listening to music
Charging via power adapter or USB to computer system

Wi-Fi and 3G
Built-in 25-watt-hour rechargeable lithium-polymer battery
Up to 10 hours of surfing the web on Wi-Fi, watching video or listening to music
Up to 9 hours of surfing the web using 3G data network
Charging via power adapter or USB to computer system

Input/Output

30-pin dock connector port
3.5-mm stereo headphone mini-jack
Built-in speaker
Micro-SIM card tray (Wi-Fi + 3G model)
Microphone

Sensors

Three-axis gyro
Accelerometer
Ambient light sensor

Location

WiFi
Wi-Fi
Digital compass

Wi-Fi + 3G
Wi-Fi
Digital compass
Assisted GPS
3G

Audio Playback

Frequency response: 20Hz to 20,000Hz
Audio formats supported: HE-AAC (V1 and V2), AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3 and 4, Audible Enhanced Audio, AAX and AAX+), Apple Lossless, AIFF and WAV
User-configurable maximum volume limit
Dolby Digital 5.1 surround sound pass-through with Apple Digital AV Adapter (sold separately)

TV and Video

Video mirroring and video out support: Up to 1080p with Apple Digital AV Adapter or Apple VGA Adapter (cables sold separately)
Video out support at 576p and 480p with Apple Component AV Cable; 576i and 480i with Apple Composite AV Cable
Video formats supported: H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4 and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640x480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4 and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280x720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format

Mail Attachment Support

Viewable document types: .jpg, .tiff, .gif (images); .doc and .docx (Microsoft Word); .htm and .html (web pages); .key (Keynote); .numbers (Numbers); .pages (Pages); .pdf (Preview and Adobe Acrobat); .ppt and .pptx (Microsoft PowerPoint); .txt (text); .rtf (rich text format); .vcf (contact information); .xls and .xlsx (Microsoft Excel)

Languages

Language support for English (US), English (UK), French (France), German, Traditional Chinese, Simplified Chinese, Dutch, Italian, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Danish, Swedish, Finnish, Norwegian, Korean, Japanese, Russian, Polish, Turkish, Ukrainian, Hungarian, Arabic, Thai, Czech, Greek, Hebrew, Indonesian, Malay, Romanian, Slovak, Croatian, Catalan and Vietnamese

Keyboard support for English (US), English (UK), French (France), French (Canada), French (Switzerland), German, Traditional Chinese (Handwriting, Pinyin, Zhuyin, Cangjie, Wubihua), Simplified Chinese (Handwriting, Pinyin, Wubihua), Dutch, Italian, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Danish, Swedish, Finnish, Norwegian, Korean, Japanese (Romaji, Ten Key), Japanese (Kana), Russian, Polish, Turkish, Ukrainian, Estonian, Hungarian, Icelandic, Lithuanian, Latvian, Flemish, Arabic, Thai, Czech, Greek, Hebrew, Indonesian, Malay, Romanian, Slovak, Croatian, Bulgarian, Serbian (Cyrillic/Latin), Catalan, Vietnamese, Tibetan, Macedonian and Cherokee

Dictionary support (enables predictive text and autocorrect) for English (US), English (UK), French, German, Traditional Chinese, Simplified Chinese, Dutch, Italian, Spanish, Portuguese (Brazil), Portuguese (Portugal), Danish, Swedish, Finnish, Norwegian, Korean, Japanese (Romaji), Japanese (Kana), Russian, Polish, Turkish, Ukrainian, Hungarian, Lithuanian, Flemish, Arabic, Thai, Czech, Greek, Hebrew, Indonesian, Malaysian, Romanian, Slovak, Croatian, Catalan, Vietnamese and Cherokee

Accessibility

Support for playback of closed-captioned content
VoiceOver screen reader
Full-screen zoom magnification
White on black display
Mono audio

Environmental Requirements

Operating temperature: 0 to 35 C (32 to 95 F)
Non-operating temperature: -20 to 45 C (-4 to 113 F)
Relative humidity: 5% to 95% non-condensing
Maximum operating altitude: 3,000 m (10,000 feet)

Mac System Requirements

Mac computer with USB 2.0 port
Mac OS X v10.5.8 or later
iTunes 10.2 or later recommended
(free download from www.itunes.com/uk/download)
iTunes Store account
Internet access

Windows System Requirements

PC with USB 2.0 port
Windows 7; Windows Vista; or Windows XP Home or Professional with Service Pack 3 or later
iTunes 10.2 or later recommended
(free download from www.itunes.com/uk/download)
iTunes Store account
Internet access

In the Box

iPad
Dock Connector to USB Cable
10W USB Power Adapter
Documentation

Environmental Status Report

Arsenic-free display glass
BFR-free
Mercury-free LED-backlit display
PVC-free
Recyclable aluminium and glass enclosure

Nog geen vrouwenvoetbal voor PSV

PSV stapt komend seizoen nog niet in de eredivisie vrouwenvoetbal. De club uit Eindhoven heeft naar eigen zeggen te weinig financiële middelen voor de lange termijn. Dat maakte de club bekend op haar website.

"PSV is van mening dat de club het meteen goed wil doen als de stap genomen wordt", aldus de verklaring. PSV blijft wel positief tegenover de introductie van een vrouwenteam staan.

Vorige week besloten Willem II en AZ dat ze vanaf volgend seizoen stoppen met vrouwenvoetbal. Vooralsnog bestaat de competitie voor het komend seizoen uit slechts zes teams.

Bolt loopt 100 meter in Monaco

Usain Bolt loopt in juli de 100 meter op de Diamond League-wedstrijd in Monaco. De olympisch en wereldkampioen wil die wedstrijd gebruiken ter voorbereiding op het WK eind augustus in Zuid-Korea. Eerder die maand is Bolt in Frankrijk voor de 200 meter in Parijs.

Tijdens het WK hoopt Bolt net als twee jaar geleden in Berlijn drie gouden medailles te behalen: op de 100 en 200 meter en op de estafette. Voor zijn komst naar Monaco staàt hij ook aan de start bij Golden League-wedstrijden in Rome, Parijs en Oslo.

De Diamond League in Monaco ziet Bolt als ideale opwarmer, vanwege 'het warme weer en de snelle baan'. De wedstrijd in het prinsdom wordt gehouden op 22 juli.

Guardiola opgenomen in ziekenhuis met rugklachten

Josep Guardiola, trainer van Barcelona, is na de wedstrijd tegen Valencia (1-0 winst) opgenomen in het ziekenhuis met rugklachten.

De Spaanse oefenmeester had al enkele dagen last van zijn rug. Hij besloot de belangrijke wedstrijd tegen Valencia toch te coachen, maar moest daarna naar het ziekenhuis omdat de pijn hem te gortig werd. Hij is vanochtend in het ziekenhuis behandeld. Dat meldt het Spaanse medium Sport.

Eerder liet Guardiola al een training en een persconferentie schieten. "Hij heeft het zwaar en weet ook niet waar het vandaan komt", zei assistent Tito Vilanova woensdagavond. Barcelona kijkt de situatie eerst even aan voordat de club met een verklaring naar buiten komt.

Volgende week neemt Barcelona het thuis op tegen Arsenal. Daarnaast speelt Barça de belangrijke competitiewedstrijden tegen Sevilla en Villarreal. De kwetsuur van Guardiola komt dan ook op een ongelukkig moment voor de koploper van de Primera Division. Tegen Arsenal heeft Barcelona een 2-1 achterstand goed te maken.

Brandweer rukt uit voor man onder sofa

Britse spuitgasten zijn deze week uitgerukt naar aanleiding van een melding dat er bij de beller een man klem zat onder diens bank. Eenmaal ter plaatse bleek de vogel te zijn gevlogen.

Een man uit Clowes Court belde gisteren rond het middaguur dat er een man onder zijn sofa lag. Hierop rukte de brandweer uit om de man uit zijn benarde positie te bevrijden.

De brandweerlieden kwamen er gelukkig snel achter dat het vals alarm was. Nadat ze de verwarde bewoner hadden gerustgesteld, vertrok de brandweer weer.

Bendtner in belangstelling HSV

Arsenal-spits Nicolas Bendtner staat boven aan het lijstje van Hamburger SV om Ruud van Nistelrooy aan het eind van dit seizoen te vervangen in de spits. De Nederlander is bezig met zijn laatste seizoen in Hamburg. De per 1 juli nieuwe technisch directeur van HSV, Frank Arnesen, is zeer gecharmeerd van Bendtner.

De Deense international was gisteren drie keer trefzeker in het bekerduel tussen Arsenal en Leyton Orient (5-0). Dit was pas zijn elfde optreden dit seizoen, normaal gesproken staat Robin van Persie in de punt van de aanval.

De huidige spits van HSV, van Nistelrooy, sluit een langer verblijf bij de club uit. Na zijn flirt met Real Madrid en zijn onvrede over het mislukken van die transfer zijn de verhoudingen tussen de Nederlander en de HSV-directie bekoeld. De club uit Hamburg staat zesde in de Duitse Bundesliga.

[GDC] En de winnaar is... Red Dead Redemption

Jaarlijks worden er op de momenteel bezige Game Developers Conference ook een aantal awards uitgedeeld In de Game Developers Choice Awards. Dit jaar was Tim Schafer de host van de show en mocht hij vier awards aankondigen voor Red Dead Redemption, de game met de meeste prijzen dit jaar.

Benieuwd naar wie wat heeft gewonnen? Of wie er juist verloren heeft? Bekijk hieronder de complete lijst met nominaties en winnaars.

Best Visual Arts
God of War III (SCE Santa Monica)
Limbo (Playdead)
Call of Duty: Black Ops (Treyarch)
Assassin's Creed: Brotherhood (Ubisoft Montreal)
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego)

Best Debut Game
Limbo (Playdead) 
Darksiders (Vigil Games)
Minecraft (Mojang)
Monday Night Combat (Uber Entertainment)
Super Meat Boy (Team Meat)

Best Writing
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego) 
Heavy Rain (Quantic Dream)
Mass Effect 2 (BioWare)
Costume Quest (Double Fine)
Fallout: New Vegas (Obsidian)

Best Downloadable Game
Costume Quest (Double Fine)
Limbo (Playdead)
Super Meat Boy (Team Meat)
Minecraft (Mojang)
Monday Night Combat (Uber Entertainment)

Best Audio
Limbo (Playdead)
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego)
Halo: Reach (Bungie)
Battlefield: Bad Company 2 (DICE)
Mass Effect 2 (BioWare)

Best Handheld Game 
God of War: Ghost of Sparta (Ready At Dawn)
Cut the Rope (ZeptoLab)
Metal Gear Solid: Peace Walker (Kojima Productions)
Game Dev Story (Kairosoft)
Dragon Quest IX (Level 5)

Best Technology
Starcraft II (Blizzard)
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego)
Heavy Rain (Quantic Dream)
Mass Effect 2 (BioWare)
God of War III (SCE Santa Monica)

Innovation
Heavy Rain (Quantic Dream)
Kirby's Epic Yarn (HAL Laboratory)
Minecraft (Mojang)
Limbo (Playdead)
Dance Central (Harmonix)

Best Game Design
Super Mario Galaxy 2 (Nintendo)
Mass Effect 2 (BioWare)
Limbo (Playdead)
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego)
God of War III (SCE Santa Monica)

Game of the Year
Red Dead Redemption (Rockstar San Diego)
Mass Effect 2 (BioWare)
Call of Duty: Black Ops (Treyarch)
Limbo (Playdead)
Assassin's Creed: Brotherhood (Ubisoft Montreal)

Speel als prins in Dragon Age 2 DLC-trailer

De dag dat Dragon Age 2 uit zal komen is ook de dag dat de eerste DLC voor het spel beschikbaar zal zijn. Deze DLC genaamd 'The Exiled Prince' zal draaien om het personage van Sebastian Vael. Vael is een boogschutter van adel en zoekt wraak voor de slachting van zijn familie.

De DLC is al inbegrepen bij de 'Signature Edition' van Dragon Age 2. Heb je de normale versie en wil je toch met de prins spelen, dan zal je de DLC moeten aanschaffen voor 560 MSP of €5,-. Bekijk hieronder de trailer van de DLC. Dragon Age 2 zal 11 maart uitkomen voor de PS3, Xbox 360 en de PC.

[Upd] Hoogerland niet in Parijs - Nice

Het is onzeler of Johnny Hoogerland mee kan doen aan Parijs-Nice. De 27-jarige renner van Vacansoleil-DCM lag gisteren nog met 39 graden koorts op bed. Vandaag zal worden ebslist of hij meedoet.

"De dokter heeft gezegd dat als ik op donderdag nog steeds koorts heb niet mag starten. Balen, want ik heb hier wel naartoe gewerkt”, aldus Hoogerland.

Update 11:35 uur

Johnny Hoogerland zal komende zondag niet van start gaan bij de meerdaagse koers Parijs-Nice. De renner van Vacansoleil zal niet op tijd hersteld zijn van de griep.

"Dinsdag kwam ik met spierpijn terug van een rustige training, dat was een voorteken en al snel lag ik met griep in bed. Ik hoop nu nog op Tirreno-Adriatico maar dit zal ik met de ploegarts bekijken. Ik ga me sowieso via de rondes van Catalonië en Baskenland voorbereiden op de heuvelklassiekers. Het seizoen is lang, ik heb dan ook vertrouwen dat als ik nu gedwongen rustig aan moet doen dat ik dan in een andere periode weer fitter ga zijn,” aldus Hoogerland.

Rob Ruijgh zal Hoogerland vervangen.

Egyptische premier stapt op

De Egyptische premier Ahmed Shafiq heeft zijn ontslag ingediend bij de militaire raad die het land bestuurt sinds het vertrek van president Hosni Mubarak op 11 februari. Dat heeft het leger donderdag bekendgemaakt. Voormalig minister van Transport Essem Sharaf heeft opdracht gekregen een nieuwe regering te vormen.

Mubarak ontsloeg eind januari zijn voltallige regering en benoemde Shafiq tot minister-president in een vergeefse poging de massale straatprotesten tegen zijn bijna dertigjarige, autoritaire bewind te bezweren. De voormalige stafchef van de luchtmacht wist evenwel nooit het vertrouwen te winnen van de demonstranten die willen dat Egypte een democratisch land wordt.

De militaire machthebbers willen de Egyptische grondwet herschrijven en vrije verkiezingen houden voor een nieuw parlement en een nieuw staatshoofd. Die moeten bij voorkeur binnen een halfjaar plaatsvinden. De politieke hervormingen gaan niet alle Egyptenaren snel genoeg. De afgelopen dagen waren opnieuw veel betogers op de been die het vertrek eisten van hoogwaardigheidsbekleders die na de val van Mubarak aan het pluche zijn blijven plakken, zoals Shafiq.

Egyptische premier stapt op
Egyptische premier stapt op (Foto: ANP)

Beveiliger aangehouden na dood bierdief

Een beveiliger van het NS-station in Tilburg is woensdagavond aangehouden na de dood van een winkeldief. De politie heeft dat donderdag gemeld.

Uit onderzoek is gebleken dat twee beveiligers de man hebben aangehouden na de diefstal van een blikje bier uit de Kiosk in de stationshal. De aangehouden beveiliger zou de bekende veelpleger stevig hebben vastgepakt in afwachting van de politie.

De 21-jarige man werd onwel en overleed ter plekke. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Officieel wordt de beveiliger verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man maar de politie onderzoekt zijn precieze rol nog, aldus een woordvoerder.

Van de andere beveiliger is een getuigenverklaring opgenomen.

Feyenoord vreest opnieuw voor vertrek talenten

Feyenoord houdt er serieus rekening mee opnieuw enkele grote talenten te verliezen aan Europese topclubs. De 16-jarige Karim Rekik staat namelijk in de belangstelling van Manchester City, Internazionale en Juventus.

Daarnaast is er ook interesse in Anass Achabar en Joey Sleegers. Na het vroege vertrek van Jeffrey Bruma (Chelsea), Rajiv van la Parra (Caen), Kyle Ebecilio (Arsenal) en Nathan Ake (Chelsea) wil Feyenoord er alles aan doen om de jeugdspelers in Rotterdam te houden.

"In de meeste gevallen blijkt het achteraf vooral betreurenswaardig voor de speler zelf", zegt algemeen directeur Eric Gudde in het Algemeen Dagblad over de vroege uitstapjes van jonge spelers. "In gesprekken met de ouders wijzen we er altijd op dat dergelijke clubs jaarlijks één of wel twee handen vol ontluikende talenten halen, hopen dat één van hen doorbreekt en de anderen laat vallen", weet Gudde.

"De meeste spelers en hun ouders realiseren zich dat ook. Zij beseffen dat, als hun zoon echt zo goed is, hij via een gestage doorgroei in de Kuip ook een paar jaar later nog naar het buitenland kan en dan met aanzienlijk meer kans van slagen."

[GDC] 'Trenched is extreem mannelijk'

Op de GDC die momenteel bezig is heeft Tim Schafer van Double Fine Productions een nieuwe game aangekondigd. We spreken hier over Trenched, een third-person science-fiction shooter die volgens Schafer zelf "extremely, extremely manly.". Bekijk de extreem mannelijke trailer onderaan dit bericht.

In Trenched hebben buitenaardse wezens de aarde aangevallen en alleen de mannelijke mannen van 'The Mobile Trench Brigade' kunnen de aarde nog redden. Trenched wordt uitgegeven door Microsoft Game Studios en zal op Xbox Live Arcade uitkomen.

Wüst op tijd fit voor WB-finale

Ireen Wüst zal op tijd fit zijn voor de wereldbekerfinale schaatsen die komend weekend in Heerenveen verreden zal gaan worden. De TVM-rijdster lag eerder deze week nog met griep op bed, maar inmiddels is ze weer aan de beterende hand.

"Weer aan de betere hand! Net geschaatst! Ik ben het gelukkig nog niet verleerd!" twitterde Wüst gisteren. De Nederlandse zal in Heerenveen de 1.000, 1.500 en 3.000 meter gaan rijden.

Geen Unreal 3-engine op 3DS

Mark Rein van Epic wordt een beetje moe van alle vragen en speculaties. Bij sommige kwesties vraagt hij zich echt af of mensen wel weten waar ze over praten. Zo ook over het mogelijk draaien van de Unreal Engine op de Nintendo 3DS.

Het antwoord is nee! Simpelweg omdat het op dit moment niet mogelijk is volgens Rein: ”There's only so much time in the day; our engine requires a certain level of hardware capabilities to make our pipeline, our tools work -- and we work on the ones that do. The second Nintendo releases a piece of hardware that can run our engine well, we'll be on it like water on fish."

Mark wil wel even onderstrepen dat hij absoluut niets tegen Nintendo heeft: "There's nothing against Nintendo. I hate that people somehow think that's the case. If we felt the Unreal Enige could run and deliver the kind of experience people license our technology to build, we'd be on the 3DS."

Dat dat even duidelijk mag zijn!

 

 

'Vacansoleil mogelijk niet in Giro d'Italia'

De organisatie van de Giro d'Italia overweegt mogelijk om Vacansoleil niet deel te laten nemen aan de ronde. Cyclingnews zegt over bronnen te beschikken die weten de melden dat koersdirecteur Angelo Zomegnan maandag met een verrassing komt en hierbij het Nederlandse team zal gaan weren.

Vacansoleil is toegelaten tot de UCI World Tour en zou hierdoor alle grote koersen mogen rijden, maar de ploeg is in opspraak geraakt omdat renner Riccardo Riccò opnieuw het dopingreglement overtreden heeft. De Italiaan staat inmiddels op straat, maar zijn daden kunnen mogelijk door gaan werken in de beslissing omtrent de Giro. De Nederlandse ploeg houdt ook de Spanjaard Ezequiel Mosquera buiten de koeren, omdat hij er van verdacht wordt een maskeringsmiddel te hebben gebruikt.

Mocht de organisatie van de Giro besluiten om Vacansoleil buiten de deur te houden dan gaat het tegen de afspraken in dat de achttien ploegen uit de World Tour aan de start moeten verschijnen. "Het is voorlopig nog even afwachten. Volgens de overeenkomsten horen wij in ieder geval aan de start te kunnen verschijnen," zei Vacansoleil-teammanager Daan Luijkx vandaag.

Pelé ziet in Platini goede tegenkandidaat Blatter

Pelé ziet in UEFA-voorzitter Michel Platini de ideale tegenkandidaat voor Sepp Blatter voor het voorzitterschap bij de FIFA. Dat zei de grootste Braziliaanse voetballer ooit in Singapore. "Platini doet het goed bij de UEFA en maakt een goede kans."

De Fransman Platini en Mohamed bin Hammam uit Qatar, de voorzitter van de Aziatische Voetbal Federatie, worden gezien als de meest geschikte opvolgers van de 74-jarige Blatter, die op 1 juni voor de vierde keer een vierjarige termijn wil aangaan als hoofd van de FIFA. Beiden hebben echter nog niet aangegeven of ze zich kandidaat willen stellen.

De Amerikaanse sportjournalist Grant Wahl heeft zich inmiddels wel beschikbaar gesteld als tegenkandidaat van Blatter.

Vorm: "Zuur om zo genaaid te worden"

De selectie van FC Utrecht sprak na afloop van het duel tegen FC Twente, in de strijd om de KNVB beker, over één persoon; arbiter Pol van Boekel. Na twintig minuten gaf de leidsman verdediger Tim Cornelisse zijn tweede gele prent, die vervolgens kon inrukken.

Uiteindelijk slaagde FC Utrecht er in om lang stand te houden, maar in de 77e minuut was het Marc Janko, die het doelpunt voor zijn rekening nam. Michel Vorm, keeper van de Domstedelingen, was na afloop van de wedstrijd goed ziek van de gebeurtenissen op het veld.

"Hij heeft de wedstrijd duidelijk beïnvloed," foeterde Vorm. "Bij die tweede gele was niets aan de hand, ongelooflijk dat hij Tim daarvoor van het veld stuurt. Maar ook afgezien van die rode kaart stond Van Boekel heel warrig te fluiten. En dan loopt hij ook nog de hele wedstrijd met zo'n grijns op zijn gezicht. Om gek van te worden."

De doelman van FC Utrecht vervolgde: "Heel zuur om zo genaaid te worden. Als je driekwart van de wedstrijd met tien man moet spelen, is het bijna onmogelijk om te winnen. Ik sta hier echt met een vreselijk gevoel, want ik weet zeker dat we met elf tegen elf een goede kans hadden gehad om de bekerfinale te bereiken. De scheidsrechter heeft alles voor ons verpest. Ik heb geen goed woord voor hem over."

Reeën op vliegbasis Eindhoven worden afgeschoten

Een groep van twaalf reeën op de Vliegbasis Eindhoven wordt op korte termijn afgeschoten. Aanleiding is een botsing van een vliegtuig met een ree in januari. Dat meldt een woordvoerder van de luchtmacht.

De reeën lopen al jarenlang op de basis rond. Dat gaf nooit problemen, maar op 3 januari botste een vliegtuig van Ryanair op de landingsbaan op een van de dieren. Het toestel, met 168 passagiers aan boord, raakte licht beschadigd. De ree overleefde de botsing niet.

De twaalf reeën worden zo snel mogelijk afgeschoten. De luchtmacht schakelt daarvoor professionele jagers in die ook worden ingezet voor het wildbeheer op andere bases.

"Het afschieten van de reeën gaat ons aan het hart", zegt een woordvoerder van de basis. "De dieren horen bij ons en we zijn altijd heel blij met ze geweest. Maar nu moeten we kiezen voor de veiligheid van mensen."

Volgens de zegsman is er maar een optie, en dat is afschieten. "Reeën zijn heel moeilijk te vangen. Als je dat probeert, raken ze in paniek en kunnen ze tegen de hekken aanrennen. Dat levert juist meer dierenleed op dan ze op een integere manier afschieten."

Vliegbasis Eindhoven is een militaire basis die ook door de burgerluchtvaart wordt gebruikt.

Burgemeester van Roosendaal bedreigd

Burgemeester Jacques Niededer (VVD) van de gemeente Roosendaal is vorige week bedreigd door een 42-jarige man uit Steenbergen. De gemeente bevestigt donderdag berichtgeving daarover in BN/De Stem.

De Steenbergenaar belde vrijdagavond naar het alarmnummer 112 en zei in het Engels dat de burgemeester iets zou overkomen. De man, die volgens de politie een verwarde indruk maakte, kon snel worden opgespoord en aangehouden. Hij is begin deze week op vrije voeten gesteld, maar blijft onder toezicht van de reclassering.

De burgemeester laat in een reactie weten aangifte tegen de man te doen. "Dat je als lokaal bestuurder in een democratische rechtsstaat wordt geïntimideerd of bedreigd, hetzij fysiek of verbaal, vind ik onacceptabel."

Niederer werd een aantal jaren geleden ook als burgemeester van Weert al eens bedreigd. Dat had te maken met het sluiten van een coffeeshop. Waarom de man uit Steenbergen de burgemeester heeft bedreigd is onduidelijk.

Geen F1 meer voor Piquet jr.

Nelson Piquet jr. heeft een terugkeer naar de Formule 1 definitief uit zijn hoofd gezet. De Braziliaan reed in 2008 en in 2009 in de F1, maar werd in het laatstgenoemde jaar ontslagen door zijn toenmalige team Renault. Vorig jaar kwam hij uit in de NASCAR Truck Series en ook dit jaar zoekt hij zijn heil in de Verenigde Staten.

Het ontslag van Piquet jr. in 2009 bij Renault ging niet onopgemerkt voorbij. Het leidde tot de bevestiging van wat velen al dachten: de Braziliaan was namelijk opzettelijk in Singapore (2008) gecrasht om teamgenoot Fernando Alonso aan de overwinning te helpen. Het zou uiteindelijk leiden tot ontslag en schorsing van zowel Renault-teambaas Flavio Briatore als technisch directeur Pat Symonds.

Piquet jr. probeerde na crashgate terug te komen, maar stuitte hierbij op veel weerstand. "Ik heb gesproken met de man die Toyota heeft gekocht," zei de Braziliaan, die hierbij doelt op Zoran Stefanovic en zijn 'team' Stefan GP, dat de F1-activiteiten van Toyota voort wilde zetten. "Bernie Ecclestone hielp me daarbij. Ik dacht dat het een serieuze optie was."

Het team bleek een wassen neus te zijn en kreeg van de FIA geen startbewijs voor 2010. "Daarna heb ik tegen mezelf gezegd dat ik realistisch moest zijn. Het was niet mijn droom om Formule 1 te rijden vanwege de glamour, maar om kampioen te worden. Dat is niet gelukt."

Piquet jr. vertrok naar de Verenigde Staten waar hij in de NASCAR een carrière van de grond probeert te krijgen. "Dat is het enige waar ik nu mee bezig mee. Terugkeren in de Formule 1 is zelfs voor iemand als Michael Schumacher al erg ingewikkeld. Ik heb bovendien absoluut geen behoefte aan alle politieke spelletjes en andere rotzooi."

Ontslagen soigneur boos op Vacansoleil

Flavio Mongiardo, de soigneur die onlangs werd ontslagen bij Vacansoleil, overweegt juridische stappen tegen de wielerploeg. Volgens de Nederlandse wielerploeg was de Italiaan een persoonlijke verzorger van Riccardo Riccò.

"Ik werkte ook met andere renners en deed dit jaar twee koersen waar Riccò niet eens aan de start stond. In mijn ontslagbrief staat dat het team van me af wil omdat ik geen Engels spreek en omdat ik nauwe banden met de familie van Riccò heb. Dat zijn geen geldige redenen om mijn contract van een jaar te ontbinden. Voor die hele periode wil ik mijn salaris ontvangen," aldus Mongiardo tegenover de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Van Gaal hekelt speelwijze Magath

Bayern München werd woensdagavond uitgeschakeld in de halve finale van de DFB Pokal. Schalke 04 bleek met 1-0 te sterk na een goal van Raul.

Door de uitschakeling in de beker kan trainer Louis van Gaal zich volledig richten op de Bundesliga en de Champions League. "Het is een grote teleurstelling", baalde Van Gaal hardop na afloop van de wedstrijd. De Nederlandse trainer hekelt de strijdwijze van zijn collega Felix Magath. "Maar het is ook voetbal dat een ploeg alleen maar verdedigt en via de counter de treffer maakt."

Van Gaal spreekt van een gebrek aan geluk. "We zijn niet goed begonnen aan de wedstrijd. Met de tweede helft kan ik niet ontevreden zijn, maar we konden de treffer niet maken. We hebben vele druk gezet en ook kansen gecreëerd, maar we hadden het geluk niet aan onze zijde."

De afgelopen dagen waren niet al te gelukkig voor Van Gaal. Enkele dagen eerder werd het kampioenschap verspeeld door een thuisnederlaag tegen koploper Borussia Dortmund (3-1). "Als Bayern geen kampioen of bekerwinnaar wordt, dan is het geen goed seizoen voor ons", zegt aanvoerder Philipp Lahm. "We moeten in de Bundesliga in elk geval tweede worden, maar het seizoen is nog moeilijk te redden."

Udinese ontvangt miljoenenbod op Sánchez

Na vier doelpunten in één wedstrijd tegen Palermo (0-7) van Alexis Sánchez neemt de belangstelling voor de spits van Udinese toe. De club heeft laten weten dat ze een bod van ruim 30 miljoen hebben ontvangen voor de aanvaller.

"Sánchez staat in de belangstelling van Engelse en Italiaanse clubs", aldus voorzitter Soldati tegen Sky Italia. "We hebben al een bod ontvangen tussen de 30 en 35 miljoen euro, maar ik kan niet zeggen van welke club dat afkomstig is."

Technische directeur van Udinese Fabrizio Larini vindt het terecht dat Sánchez een fikse transferssom moet opleveren. "Zeker als je in ogenschouw neemt wat Engelse club hebben overgemaakt voor Luis Suárez, Fernando Torres en David Luiz."

Biemans houdt hoop op handhaving Willem II

Willem II staat voorlopig nog stijf onderaan met elf punten. De achterstand op VVV-Venlo bedraagt vijf punten. Ondanks het flinke gat houdt verdediger Bart Biemans hoop op handhaving in de Eredivisie.

Vorige week werd onverwacht met 4-3 gewonnen van sc Heerenveen. "We hebben zeker nog hoop op een goede afloop", zegt Biemans in gesprek met SEG. "In principe is de sfeer in de groep ook altijd goed en positief geweest. En als je wint, wordt die nog wat beter. Niemand had kunnen denken dat we tegen sc Heerenveen nog zo terug zouden kunnen komen. Dan speel je zo’n tweede helft en zit het ook een keer mee. Wel jammer dat VVV-Venlo vrijdag ook had gewonnen van Excelsior (1-0, red.). Onze overwinning was wel het bewijs dat we nog een kans maken."

Tegen Heerenveen maakte de verdediger zijn derde doelpunt in zes wedstrijden voor Willem II. "Ik moet zeggen dat ik iedere keer op de juiste plek sta. Zo kort achter elkaar drie keer scoren is voor mij bijzonder, maar uiteindelijk is het niet zo belangrijk wie de goals maakt. Als je scoort en wint, voelt dat wel extra goed."

De Tricolores hebben een lastig programma voor de boeg. De wedstrijden tegen De Graafschap (uit), Ajax (thuis), VVV-Venlo (uit), Roda JC Kerkrade (thuis), Heracles Almelo (thuis), Feyenoord (uit), AZ (thuis), FC Twente (uit) en NAC Breda (thuis) worden cruciaal. "Als je na 25 wedstrijden maar twee keer hebt gewonnen, is elk programma lastig", weet Biemans.

"We moeten elke wedstrijd benaderen als een finale. Alle kansen die we krijgen, moeten we benutten om punten te pakken. Ook hier thuis tegen Ajax als we het publiek achter ons hebben. Het duel tegen VVV-Venlo (19 maart, red.) kan natuurlijk cruciaal worden. Maar we moeten eerst kijken naar aanstaande vrijdag tegen De Graafschap."

Pirelli ziet kunstmatige regenraces wel zitten

Leverancier Pirelli steunt het idee van Bernie Ecclestone wat betreft de kunstmatig natte races. De baas van de Formule 1 kwam deze week met het idee om enkele circuits nat te maken, om zo spannendere races te creëren. 

"Ik vond het commentaar van Ecclestone vrij interessant", aldus Paul Hembery, woordvoerder van Pirelli aan Autosport. "Ik heb het er al met hem over gehad nadat we op Abu Dhabi hadden getest, waar we het circuit ook nat hadden gespoten. De technologie is er, en ik denk ook zeker dat het erg spectaculair zou zijn om het te doen. In Abu Dhabi zou er ook geen probleem met het zicht zijn, vanwege het gebrek aan wolken."

De races zullen volgens Hembery niet te kunstmatig worden door de nepregen. "Een goed voorbeeld van een radicaal idee in deze sport is de Grand Prix van Singapore, waar er in de avond wordt gereden", zei hij. "Dat kun je ook kunstmatig noemen, en je zou zelfs stratencircuits kunstmatig kunnen noemen."

Braziliaanse regisseur favoriet voor remake Robocop

De Braziliaanse regisseur José Padilha lijkt favoriet om de remake van Robocop te regisseren. Productiemaatschappij MGM is in vergevorderde besprekingen met de maker van onder meer de twee Tropa de Elite-films, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. Robert Rodriguez en David Slade, bekendere regisseurs dan Padilha, zouden zelfs al zijn gepasseerd.

Het origineel over de gerobotiseerde politieagent stamt uit 1987 en werd geregisseerd door Paul Verhoeven. Deze keiharde actiefilm was volgens de regisseur een duidelijke persiflage op de geweldcultuur in Hollywoodfilms. Hij herhaalde dit kunstje in 1997 met Starship Troopers, over lompe mariniers die bloeddorstige buitenaardse wezens bestrijden.

Verhoeven bedankte voor het onvermijdelijke vervolg, Robocop 2 uit 1990, een actiefilm waar ook het publiek maar matig enthousiast over was. Het drie jaar later verschenen Robocop 3 was zelfs zo'n blamage dat productiemaatschappij Corolco er uiteindelijk aan onderdoor ging.

Het maken van een remake lijkt dan ook een groot risico. Tot aan vorig jaar juli was Black Swan-regisseur Darren Aronofsky aan het project verbonden. Toen MGM echter in grote financiële problemen kwam, werd de film afgeblazen. Nu MGM een nieuw management en een forse financiële injectie heeft gekregen, is het plan weer opgepakt.

Tropa de Elite en Tropa de Elite 2 zijn vanwege de Portugese voertaal geen gigantische hits in het buitenland geworden. Toch werd de eerste film op het filmfestival van Berlijn onderscheiden met een Gouden Beer. Het tweede deel, in het buitenland gelanceerd als Elite Squad 2: The Enemy Within, bracht alleen in Brazilië al ruim 60 miljoen dollar in het laatje, meer dan wereldhits als Avatar en Shrek Forever After daar opbrachten.

Wanneer de Robocop-remake in productie moet gaan, is nog onbekend. Ook is nog niets bekend over verdere crew of cast.


Robocop (Foto: Novum)

Preud'homme: "Geduld werd beloond"

FC Twente slaagde er gisteravond in om de finale van het toernooi om de KNVB beker te bereiken, al ging dit wel met de nodige moeite. De Tukkers wonnen het duel met 1-0, maar stonden na twintig minuten al met een man meer op het veld.

"Ons geduld is beloond met de late treffer van Marc Janko," liet trainer Michel Preud'homme na afloop weten. "We hebben de bal lang rond laten gaan omdat we dachten dat dit ook tegen tien man van FC Utrecht het beste was. Misschien hadden we in sommige situaties iets meer moeten 'doorpakken', om de beslissing eerder te forceren. Gelukkig is het uiteindelijk toch gelukt."

Kaufman en Jonze werken aan satirische film

Scenarist Charlie Kaufman wil weer samenwerken met regisseur Spike Jonze. De twee willen een politiek-satirische film maken en zijn daarover in gesprek met een productiemaatschappij, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De film gaat over wereldleiders die een politiek antwoord moeten geven op wereldbedreigende natuurrampen en oorlogen.

Kaufman en Jonze werkten voor het laatst samen in 2002 aan de film Adaptation. Daarin speelt Nicolas Cage Charlie Kaufman en zijn fictieve broer Donald. In 1999 verwerkten ze ook een bestaand persoon in fictie. In Being John Malkovich vindt de hoofdpersoon een route naar het hoofd van acteur John Malkovich die in de film zichzelf speelt.

Kaufman werkt momenteel aan het scenario Frank or Francis over een filmregisseur en een blogger. Deze film wil hij tevens regisseren. Meryl Streep, die ook in Adaptation speelde, wordt genoemd voor een rol in die film.


Charlie Kaufman (Foto: Novum)

Naakte vrouw geeft masturbatiedemonstratie op universiteit

Wie graag eens in het buitenland wil studeren en van spraakmakende colleges houdt, zou zich misschien kunnen inschrijven op Northwestern University. De grootste universiteit van de VS heeft zo'n 120 studenten op bijzondere verrast. Een naakte vrouw gaf er een heuse demonstratie masturberen met behulp van een seksspeeltje.

Het bijzondere college vond afgelopen maandag plaats tijdens het vak menselijke seksualiteit. Een naakte vrouw, die geen studente is, liet zichzelf voor alle studenten meerdere malen tot een hoogtepunt brengen met een zogeheten 'fuck saw'. Alle studenten hebben gefascineerd zitten toekijken hoe de dame telkens werd gepenetreerd door deze gemotoriseerde fallus.

Ken Melvoin-Berg was de gelukkige die het sekspeeltje een uur lang mocht toepassen op de naakte vrouw. Deze man, die seksgids is in de stad Chicago, heeft de educatieve waarde van deze bijzondere les benadrukt. Na afloop was er overigens nog tijd voor een vragenronde. Volgens hem heeft een demonstratie meer nut dan er alleen erover te praten.

Dochter Ron Howard neemt regie van vader over

Actrice Bryce Dallas Howard is in gesprek om de film The Originals te regisseren. Haar vader Ron Howard zou de film regisseren, maar hij heeft het te druk met het filmen van The Dark Tower. Howard wil de film nu zelf regisseren, zegt ze tegen de entertainmentsite Showbiz 411.

"Het wordt de 'The Breakfast Club' van mijn generatie", zegt de 29-jarige Howard. Ze schreef de film met haar zakenpartner Dane Charbonneau. "Ik heb een rol geschreven voor Zoe Saldana." Of de Avatar-actrice ook te zien is in de film, is nog onbekend. Er heeft nog niemand voor een rol getekend.

Howard is vooral bekend als actrice in de films Spider-Man 3 uit 2007 en The Village uit 2004. Haar vader regisseerde de kaskraker The Da Vinci Code. Zijn film The Dilemma is nu te zien in de bioscoop. Hij is momenteel druk met de voorbereiding van de film The Dark Tower gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Stephen King.


Bryce Dallas Howard (Foto: Novum)

[Primera División] Uitslag Valencia - FC Barcelona

FC Barcelona is er in geslaagd om de lastige uitwedstrijd tegen Valencia, die gisteravond op de rol stond, te winnen. Na negentig minuten voetbal stond er 0-1 voor de bezoekers op het scorebord. De enige treffer werd pas dertien minuten voor tijd door Lionel Messi gemaakt.

Valencia dicteerde in de eerste minuten van de wedstrijd, maar de grootste kansen waren voor FC Barcelona. Messi kreeg de bal met een beetje geluk mee en stond ineens tegenover doelman Vicente Guaitia. De Argentijn schoot echter te slap in, waardoor de goalie de poging onschadelijk wist te maken. In het vervolg kreeg het Argentijnse wonderkind nog twee kansen, maar wist deze niet te verzilveren.

FC Barcelona nam vervolgens het heft in handen, maar kansen voor onder meer David Villa, Adriano en wederom Messi gingen er maar niet in. Na de thee golfde het spel voortdurend op en neer. Zo kreeg Valencia via Juan Manuel Mata en invaller Roberto Soldado een aantal mogelijkheden, waar Messi en Villa het vizier eveneens niet op scherp hadden staan.

Twintig minuten voor tijd vond FC Barcelona het welletjes en ging hartstochtelijk op zoek naar een treffer. Hierbij moest de ploeg wel rekening houden met de gevaarlijke uitbraken van Valencia. Toch viel het doelpunt voor de Catalanen uiteindelijk een kwartier voor tijd. Adriano bediende Messi, die vervolgens hard inschoot. Met een beetje geluk verdween de bal achter keeper Guaita.

In het resterende deel van de wedstrijd kwam FC Barcelona niet meer in de problemen en zag het de voorsprong op Real Madrid groeien naar tien punten. De Madrilenen nemen het vanavond echter nog op tegen Malaga CF.

S. de Jong wacht op voorstel Ajax

Siem de Jong wacht op een contractvoorstel van Ajax. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Louis Laros in De Telegraaf. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft in november te horen gekregen dat Ajax zijn tot 2013 durende contract graag wil verlengen, maar heeft sindsdien niets meer vernomen van de club.

"Na het gesprek van Rik van den Boog in november is er nog steeds geen afspraak gemaakt", zegt Laros. "De bal ligt bij Ajax. Siem wil graag naar Ajax luisteren. We wachten maar rustig af."

De Jong debuteerde in het seizoen 2007-2008 bij de Amsterdammers en speelde sinds die tijd 77 competitieduels in de hoofdmacht, waarin hij negentien keer scoorde. Ook maakte hij een keer deel uit van het Nederlands elftal. In de vriendschappelijke interland tegen Oekraïne mocht De Jong 27 minuten meedoen.


S. de Jong wacht op voorstel Ajax (Foto: Novum)

Oh Oh Tirol start vanavond op tv

Vanaf vandaag kan iedereen zijn Jokertje imitatie weer uit de kast halen want de acht Haagse jongeren zijn weer op tv. Sniper, Matsoe Matsoe, Sterretje, Kaboutertje, wie kent ze niet.

Dit keer krijgen de Hageneze gezelschap van ene Bambi en vertrekken ze naar Tirol. Daar gaan ze zuipen, in bikini van de skipiste af, zuipen, beetje wijven en anabooltjes versieren en natuurlijk zuipen. Dit keer krijgen de jongeren trouwens ook een beetje geld van producent Eyeworks. Voor Oh Oh Cherso  kregen ze alleen de vakantie betaald waar zowel de producent als RTL flink mee cashte. Vanavond, 21.30 uur op RTL5.

Ga jij kijken? Stem op de poll!

Geding SBS om 'verboden' beelden afperser

Albert K., die is veroordeeld voor uitlokking van moord en afpersing van Peter R. de Vries, wil veel geld van SBS omdat de zender tegen de afspraak in beelden over hem heeft uitgezonden. Het gaat om materiaal waarvan de rechter eerder heeft gezegd dat SBS het niet meer mag uitzenden. Toch is laatst 1,5 seconde ervan terechtgekomen in een promotiefilmpje voor een jubileumuitzending van De Vries. Dat heeft de advocaat van SBS, Jacqueline Schaap, woensdag gezegd.

Bij de rechtbank in Utrecht dient donderdag een kort geding over de kwestie.

SBS biedt K. 1000 euro per uitgezonden seconde. Aangezien de promo vijf keer op tv is geweest, komt dat neer op 7500 euro. K. houdt de zender echter aan een toezegging uit 2008 dat 15.000 euro zou worden betaald voor elke keer als de beelden weer zouden worden uitgezonden. Dat zou neerkomen op 75.000 euro. "Maar dat ging toen om het hele programma en niet om enkele seconden", aldus Schaap. SBS spande het geding aan, om te voorkomen dat een deurwaarder voor 75.000 euro beslag komt leggen bij het mediabedrijf.

Landzaat: "Laat het maar Ajax worden"

Denny Landzaat kan op zondag 8 mei zijn derde Nederlandse bekerfinale gaan spelen. De routinier (34) plaatste zich gisteravond met FC Twente voor de eindstrijd. Met Feyenoord beleefde hij ups en downs in de finale.

Zo was de finale van 2008 een absoluut hoogtepunt. In dienst van Feyenoord trof Landzaat Roda JC. De middenvelder opende de score en zag zijn ploeg met 2-0 zegevieren. "Dat was schitterend", herinnert hij zich in gesprek met Goal.com. "We pakten de beker en een fantastische huldiging op de Coolsingel volgde."

"Mijn tweede finale was een hele gekke", doelt hij op de finale van afgelopen jaar tussen Feyenoord en Ajax. "Het was een finale over twee duels. Dat was niet zoals het hoorde te zijn. Een bekerfinale is een feestdag. Het is mooi dat ik en dat wij dit als team bereikt hebben. Het was een lastige weg. We hebben het goed gedaan. Je hebt ook een beetje geluk nodig, dat heb je tegen PSV gezien met de penalty's."

Tegen FC Utrecht (1-0) duurde het lang voordat de tukkers de ban braken. "Ik heb me geen zorgen gemaakt, al duurde het wel lang. We moesten geconcentreerd blijven spelen en dan zou hij vanzelf wel vallen. De goal mocht wat eerder vallen wat mij betreft", aldus Landzaat, zelf vanaf minuut één meespelend in de ijskoude Grolsch Veste.

In de aanloop naar het treffen met Utrecht ging het echter vooral over de clash van afgelopen weekend in Alkmaar. "Er werd niet zo heel positief over ons gepraat. Dat hoort ook bij voetbal. Het is jammer dat we daar niet wonnen. Wat we eraan doen is het belangrijkst. Het was zaak om in alle commotie rustig te blijven. Binnenskamers hebben we het besproken."

"De kritiek trok ik me persoonlijk niet aan. We maken ons daar niet zo druk om", aldus Landzaat. "Het was een reactie op hoe de wedstrijd liep. Ik denk niet dat we ooit nog zo'n wedstrijd mee zullen maken. Mocht dat toch zo zijn, dan zullen we wat rustiger reageren." Twente antwoordde gisteren dus goed door zich te plaatsen voor de finale. Landzaat gaat ervan uit dat Ajax zich vanavond als tweede ploeg voor de eindstrijd plaatst. "Dat denk ik sowieso. Laat het maar een mooie finale tegen Ajax worden, dat is ook voor de supporters mooi."

IKEA roept koffiemaker terug na letsel

IKEA roept klanten die een Första koffie-/theemaker hebben gekocht op deze terug te brengen naar de winkel, meldt het Zweedse bedrijf donderdag. Volgens IKEA zijn enkele mensen gewond geraakt toen het product tijdens gebruik brak.

IKEA raadt aan het product niet te gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat de druk van de metalen houder op de glazen pot ervoor kan zorgen dat het glas breekt.

Mensen die een koffie-/theemaker hebben gekocht krijgen hun geld terug als ze het product terugbrengen naar de winkel. Hoeveel producten er zijn verkocht is niet bekend.

3DS Shop komt in mei

Nintendo heeft bevestigd dat de beloofde update voor de 3DS Shop in mei uitkomt. Deze update geeft je toegang tot DSiWare-, Game Boy-, Game Boy Color-, GameGear- en TurboGrafx-16-games in de Virtual Console van het apparaat.

In die shop kun je ook filmtrailer bekijken in 3D. Het is ook mogelijk om vanaf mei, met dezelfde update, oude DSiWare-spellen van je DSi over te zetten naar je nieuwe 3DS. Ook komen er nog 3D Classics aan, oude spellen met een nieuw 3D-jasje.

[NBA] Vijftigste zege voor Spurs

In de NBA heeft San Antonio Spurs de vijftigste zege van dit seizoen geboekt. Cleveland Cavaliers werd met 109-99 verslagen. San Antonio is de eerste ploeg die de mijlpaal dit seizoen bereikt.

Kevin Garnett bezorgde Boston Celtics een overwinning op de Phoenix Suns: 115-103. Garnett was goed voor 28 punten, zijn hoogste score van dit seizoen.

Oklahoma City Thunder won met 113-89 van de Indiana Pacers. Oklahoma zag wel Kevin Durant het veld verlaten met een enkelblessure die overigens lijkt mee te vallen. "Het is alleen verstuikt, dat is me eerder gebeurd”, aldus Durant.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Atlanta Chicago 83-80
Cleveland San Antonio 99-109
Washington Golden State 102-106
Boston Phoenix 113-103
Detroit Minnesota 105-116
New York New Orleans 107-88
Oklahoma Indiana 113-89
Denver Charlotte 120-80
Sacramento Portland 102-107
LA Clippers Houston 106-103

Rechtszaak arts Michael Jackson in mei

De rechtszaak tegen een arts die de in 2009 overleden Amerikaanse popster Michael Jackson bijstond, is woensdag uitgesteld tot 9 mei. De rechter bepaalde dat in een voorbereidende zitting. De zaak tegen dokter Conrad Murray zou 24 maart van start gaan, maar de betrokken partijen krijgen meer tijd om informatie uit te wisselen.

Murray wordt er door de aanklagers van beschuldigd Jackson zonder wettelijke basis verdovende middelen te hebben gegeven die tot diens dood hebben geleid. Hij werd door Jackson ingehuurd om de verzwakte popartiest te helpen terug te keren op het podium met een reeks concerten. De arts ontkent de beschuldigingen.

Rechtszaak arts Michael Jackson in mei
Rechtszaak arts Michael Jackson in mei (Foto: ANP)

Saints Row: The Third aangekondigd

THQ heeft Saints Row: The Third officieel aangekondigd. Het vervolg komt rond het kerstseizoen en het verhaal zal in een nieuwe stad plaatsvinden. Je domineert als gang nog steeds de stad Stilwater, maar het is op dit moment nog onbekend of je beide locaties kan bezoeken of dat alles zich afspeelt in de nieuwe stad.

"Saints Row: The Third zet je meteen aan de top van de ladder, direct aan het begin van het spel, met alle extraatjes die je hebt als hoofd van een elite criminele organisatie", zei Danny Bilson. Volgens hem zijn de missies geen pizza's bezorgen, geen familieleden in een lange taxiritten naar plekken brengen of dat soort startersopdrachten. Je neemt de leiding over de Third Street Saints en je gaat de nieuwe stad claimen.

 

Saint Row: The Third

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de technologische wapenwedloop.

Vanaf 1 januari verandert het betalen met een PIN-pas definitief. De apparaten lezen dan niet langer de magneetstrip, maar de chip in de kaart. Minister De Jager van Financiën noemt dit een zwarte dag voor de skimmers. Heel goed dat er alles aan wordt gedaan om het skimmen, en daarmee het plunderen van bankrekeningen, tegen te gaan. Maar juicht De Jager niet wat te hard?

Cornelisse woest op scheidsrechter Van Boekel

FC Utrecht stond gisteravond al na twintig minuten met tien man. Tim Cornelisse liep toen al tegen zijn tweede gele kaart aan en voelt zich "genaaid".

"Ik heb er geen woorden voor", zei een diep teleurgestelde Cornelisse na afloop van het laatste fluitsignaal tegenover De Telegraaf. Scheidsrechter Pol van Boekel moest het ontgelden bij de verdediger. "Ik vraag me af met welke intentie deze man naar de wedstrijd is gekomen. Waarschijnlijk om mijn droom te verstoren. Dan zegt hij ook nog dat hij bij de tweede gele kaart ook direct rood had kunnen geven. Waar heeft hij het over! Er was eigenlijk niets aan de hand. In beide gevallen niet."

Cornelisse was de enige verdediger die niet op scherp stond. De eerste gele kaart vond Cornelisse al onterecht. "Ja, ik raak Chadli licht aan, nadat hij bij mij wegdraaide. Dat gebeurt wel eens. Ik was al verbaasd dat hij er een vrije trap voor gaf. Het was bovendien mijn eerste overtreding. In het tweede geval zet ik me af op een tegenstander. Verder helemaal niets. Dat zijn dingen die voortdurend gebeuren. Ik ga met al een gele kaart op zak toch geen elleboog staan uitdelen, zoals de scheidsrechter het beoordeelde. Ik ben echt de domste niet."

De verdediger vindt dat hij zichzelf gewoon in de spiegel kan aankijken. "Ik ben altijd een realist, ook als ik iets verkeerds heb gedaan. Dit vind ik echter onrechtvaardig. Nu ben ik de man die een beslissende rol heeft gespeeld in dit duel. Eigenlijk is dat niet zo. Het was de scheidsrechter die de zaak heeft beslist."

Centrum onderzoekt lot verdreven Polen

Polen heeft een centrum geopend waar de verdrijving van miljoenen Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog en ten tijde van het communisme wordt gedocumenteerd. Het centrum is onderdeel van de Pedagogische Universiteit in Krakau.

Het centrum verzamelt getuigenissen, documenten, foto's en persoonlijke eigendommen van mensen die zijn gedeporteerd.

De nazi's verdreven zo'n achthonderdduizend Polen uit het gebied dat de Duitsers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, in 1939, innamen. Nog eens twee miljoen mensen werden na de oorlog verdreven uit gebieden die Polen verloor aan de Sovjet-Unie.

Het centrum vervult een leemte die onder het communisme is ontstaan, toen het lot van verdreven Polen een taboe was, zei directeur Hubert Chudzio.

A2 deels dicht door ongeval met vrachtwagens

De A2 in de richting van Maastricht is donderdagochtend tussen Leenderheide en Maarheeze dicht door een ongeval. Dat liet een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) weten.

Rond 06.00 uur ontstond door nog onbekende oorzaak een aanrijding tussen twee vrachtwagens. Een van de voertuigen is een tankwagen. Volgens de zegsman zaten er geen gevaarlijke stoffen in de tankwagen.

Een van de vrachtwagenchauffeurs raakte door het ongeval gewond. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Het is bij het KLPD niet bekend hoe hij er aan toe is.

Volgens het KLPD kan het in verband met onderzoek en de berging van de voertuigen nog wel een paar uur duren voor de weg wordt vrijgegeven. Verkeer richting het zuiden wordt omgeleid.

Volgens de VerkeersInformatieDienst staat rond 07.00 uur 7 kilometer file achter de afsluiting. In de andere richting staat 2 kilometer kijkersfile.

Negen jaar cel voor Nederlandse drugsbaron op Ibiza

De 44-jarige Nederlander Tjalling van de K.V is op het Spaanse eiland Ibiza veroordeeld tot negen jaar cel. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank woensdag gemeld. Hij werd in juni 2009 aangehouden toen er een lading chocoladerepen met daarin lsd bij zijn huis werd onderschept.

De zaak kwam aan het rollen nadat twee medewerkers van het transportbedrijf die de repen moesten bezorgen hiervan hadden gesnoept en vervolgens ziek werden. Vervolgens werd de Guardia Civil ingelicht en werd de vracht chocorepen gevolgd naar het huis van Van de K.V.

Bij de Nederlander thuis werd 17 kilo xtc en MDMA, het hoofdbestanddeel van de partydrug, en 11.000 euro in contanten gevonden. De drugs hadden volgens de rechtbank een waarde van 1 miljoen euro.

Van de K.V moet naast zijn celstraf ook een boete van 720.000 euro betalen. De Spaanse justitie had twaalf jaar en een boete van 900.000 euro geëist. De verdediging voerde onder meer aan dat Van de K.V een zwakke geestelijke gesteldheid heeft en een grootgebruiker van drugs is. Hij probeerde strafvermindering te krijgen door te doneren aan een lokaal anti-drugsprogramma.

Van der K.V is volgens de Spaanse rechter geen kleine drugsdealer op het feesteiland, maar hij zou een lucratieve handel voor zichzelf hebben opgezet. Justitie noemde hem zelfs een van de grootste drugsdealers van Europa.

De veroordeelde is de ex van model Micky Hoogendijk, momenteel de vriendin van Adam Curry. Van der K.V is sinds vorig jaar november op borgtocht vrij.

Boek: Suzanne Vermeer - Zwarte piste

Suzanne Vermeers thrillers doen wat ze moeten doen: de lezer vermaken met een licht spannend, maar niet al te ingewikkeld verhaal. Inmiddels kan Vermeer leunen op een reputatie als dé auteur van de Nederlandse vakantiethriller. Dat dit niet betekent dat ze daarmee consistente kwaliteit levert bleek al uit haar vorige boek, waarin de spanningsboog nauwelijks kromde. Tijd dus voor een herkansing met Zwarte piste.

 

Suzanne Vermeer - Zwarte piste

Klimmen, klauteren en aaien in Last Guardian

Last Guardian is een PlayStation 3-titel waar veel mensen naar uitkijken. Het blijft nog even kijken naar de plaatjes, want het spel komt pas eind dit jaar uit. Niet dat dat een straf is overigens. Last Guardian draait om de vriendschap tussen een jongetje en het wezen Torico.

The Last Guardian is een adventuregame waarin een klein jongetje en een grote wezen, Torico genaamd, moeten samenwerken om puzzels op te lossen. Spelontwikkelaar Fumito Ueda is er op gefocust een band tussen jouw en de hoofdrolspeler te ontwikkelen, zodat je ook emotioneel betrokken wordt bij het verhaal. Het jongetje zelf kan niet vechten, maar Torico kan dat wel. Alleen dat wachten op het spel zelf, dat is al een gevecht op zich.

Last GuardianLast Guardian

Last GuardianLast Guardian

Last GuardianLast Guardian

Last GuardianLast Guardian

Last Guardian

Last Guardian

[GDC] 3D op de Wii

Hideki Konno, producer bij Nintendo, liet een interessante presentatie op het GDC-event zien. Tijdens de presentatie gaf Konno aan dat Nintendo bezig is geweest met een techdemo die de Wii Nunchuck gebruikt om het 3D diepte-effect in een speciale versie van Mario Kart Wii aan te passen.

De controller werkt in de demo net als de 3D-slider op de 3DS. Het leuke is, dat ook net als de 3DS, geen 3D-bril nodig is. Je hebt wel een (nog) dure speciale tv nodig, maar Nintendo is nu dus ook bezig met het testen van 3D op de Wii. Waar de HD-ondersteuning bij Nintendo blijft is een vraag, blijkbaar zien ze daar echt geen brood in.

Presentatie Wii 3D

PS: Totaal provinciale zetelverdeling

In de twaalf provinciës zijn in totaal 566 zetels te verdelen. Dit zijn 2 zetels meer dan in 2007, die naar Gelderland gaan.

Het CDA is de grote verliezer van de Provinciale Statenverkiezingen. In 2007 haalden de christendemocraten 151 zetels, nu nog maar 86. Nieuwkomer op het provinciale toneel PVV komt met 69 zetels binnen. De VVD krijgt de meeste vertegenwoordigers in de provincie met 113 zetels, 12 meer dan in 2007.

De PvdA is de tweede partij met in totaal 108 zetels, 6 minder dan in 2007. D66 boekt een flinke winst: van 9 zetels in 2007 naar 42 zetels nu. De SP verliest, de partij houdt 57 zetels over van de 86 die ze 2007 binnensleepte. GroenLinks gaat van 32 naar 34.

De ChristenUnie gaat van 38 naar 23 zetels, de SGP van 14 naar 12 en de Partij voor de Dieren van 9 naar 6. Nieuwkomer 50PLUS van politiek veteraan Jan Nagel krijgt 8 vertegenwoordigers bij de provincies.

Van de regionale partijen krijgt de Fryske Nasjonale Partij 4 zetels (5 in 2007), de Partij voor Zeeland blijft gelijk met 2 zetels en de Partij voor het Noorden blijft, evenals de Ouderenpartij Noord-Holland op 1 zetel staan. Mooi Utrecht en Partij Nieuw Limburg verliezen hun zetel.

PS: PVV grootste in Limburg

De PVV is in één klap de grootste partij geworden in Limburg, de thuisprovincie van Geert Wilders. De PVV verwierf woensdag bij de Provinciale Statenverkiezingen 20,6 procent van de stemmen, wat neerkomt op 10 zetels.

Ook het CDA sleepte 10 zetels in de wacht met 19,4 procent van de stemmen. Het CDA leverde flink in; vier jaar geleden stegen de christendemocraten met 35,3 procent nog met kop en schouders boven de andere partijen uit.

Ook de SP verloor aanzienlijk. Vier jaar geleden stond de partij op 18,6 procent, ditmaal op 11,9 procent. Hiermee is de SP kleiner geworden dan de PvdA, die kromp van 15,9 naar 13,5 procent.

De VVD steeg van de vierde naar de derde plaats, van 14,4 naar 16 procent. 50PLUS behaalde 3,9 procent.

PVV grootste in Limburg
PVV grootste in Limburg (Foto: ANP)

PS: D66 wint fors in Utrecht

D66 is de grote winnaar geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen in de stad Utrecht. De partij steeg woensdag van 7,3 naar 17,3 procent van de stemmen. Ook de PVV, die in 2007 nog niet deelnam, mag zich met 7,7 procent winnaar voelen.

Verder zijn er vooral verliezers in Utrecht. De PvdA blijft de grootste partij maar zakte van 20,6 naar 19,7 procent. De VVD kreeg 16,5 procent van de stemmen, in 2007 was dat 17,1 procent. De SP daalde van 15 naar 9,1 procent, het CDA van 13,6 naar 6,2 procent. GroenLinks verloor een klein beetje en kwam uit op 17 procent. De opkomst in Utrecht was 46,9 procent.

PS: VVD grootste in Randstad

De VVD stevent in de Randstad af op een overwinning. In Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht heeft de partij van premier Mark Rutte de overige partijen woensdag afgetroefd bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

In Noord-Holland stond de VVD net als vier jaar geleden op 13 zetels in de Provinciale Staten, nadat ruim 95 procent van de stemmen was geteld. De liberalen worden gevolgd door de PvdA (12 zetels) en de PVV (7 zetels). Het CDA is de grote verliezer en valt terug van 10 naar 5 zetels.

Zuid-Holland laat een vergelijkbaar beeld zien. Daar haalt de VVD 12 zetels, gevolgd door de PvdA met 10 zetels en de PVV met 8 stuks. Ook in deze provincie verliest het CDA fors en gaat van 13 naar 6 zetels.

In Utrecht zijn de verschillen kleiner. De VVD haalt 11 zetels. PvdA en CDA eindigen op een gedeelde tweede plaats met allebei 9 zetels. De christendemocraten weten het verlies beperkt te houden tot 2 zetels. De PVV krijgt in Utrecht 6 zetels.

WIPM behoudt vier zetels op Saba

De Windward Islands People's Movement (WIPM) heeft de Eilandraadsverkiezingen op Saba gewonnen en behoudt 4 van de 5 zetels in de raad. De enige andere deelnemende partij, de Saba Labour Party (SLP), krijgt 1 zetel. Dat meldt een woordvoerder van het gezag op Saba nadat alle stemmen zijn geteld.

De verkiezinguitslag qua zetelaantal is gelijk aan 2007 en de opkomst lag met 87,7 procent iets hoger dan bij de vorige Eilandraadsverkiezingen. Toen stemde 85,6 procent van de 1737 inwoners van het eiland.

Saba heeft net als Bonaire en Sint Eustatius sinds de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober vorig jaar de status van een bijzondere gemeente.

UPB blijft grootste partij Bonaire

De Union Patriotiko Boneriano (UPB) blijft de grootste partij op Bonaire. De partij van voorman Ramoncito Booi kreeg bij de Eilanraadsverkiezingen woensdag 4 zetels; 1 minder dan de partij had. De Democratisch Partij Bonaire (DPB) kreeg 3 van de 9 zetels. Dat meldt een woordvoerder van het hoofdstembureau.

De Partido Pro Hustisia & Union (PHU) en de Movementu Boneiru Liber (MBL) kregen beiden 1 zetel. De opkomst was op Bonaire met 75 procent lager dan vier jaar geleden toen 83 procent van de stemgerechtigde Bonairianen de gang naar de stembus maakte. Bonaire heeft sinds 10 oktober vorig jaar, toen de Nederlandse Antillen ontmanteld werden, de status van een bijzondere gemeente.

Onlangs meldde de Bonairiaanse justitie dat Booi en partijgenoot Burney El Hage niet worden vervolgd. De twee werden verdacht van drugshandel en witwassen, maar de zaak werd geseponeerd.

PS: Hoge opkomst in grote steden

In de drie grote steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag hebben woensdag meer mensen een stem uitgebracht voor de Provinciale Statenverkiezingen dan in 2007.

In Rotterdam bedroeg de opkomst 38,2 procent, tegenover 37 procent in 2007. In Amsterdam bracht 54 procent van de stemgerechtigden een stem uit, terwijl dat in 2007 40,7 procent was en in Den Haag was dit 46,2 procent, tegenover 37 procent vier jaar geleden.

Ook landelijk was de animo om te gaan stemmen woensdag hoger dan bij de vorige provinciale verkiezingen. De opkomst ligt rond de 56 procent, ruim 9 procent meer dan vier jaar eerder.

Dzsudzsák: "Premier League is heel speciaal"

Balázs Dzsudzsák hoopt in de toekomst de overstap te maken naar Engeland. De Hongaar heeft bij PSV een contract tot 2015.

Dzsudzsák ondertekende onlangs een nieuwe verbintenis in Eindhoven, maar de middenvelder droomt van een grote transfer. "De Premier League is misschien wel de beste competitie van de wereld", aldus de PSV'er tegen het Hongaarse Origo. "Het zou speciaal zijn om daar te spelen."

"Het is echter nog te vroeg om na te denken over een vertrek bij PSV. Ik wil alleen vertrekken voor een betere club dan PSV. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt. Mijn trainer Fred Rutten zegt echter dat ik nog niet helemaal klaar ben voor de de stap naar een grote club."

Skylanders Spyro's Adventure

Met Skylanders Spyro's Adventure begeeft game-uitgever Activision zich op nieuw grondgebied. Speelgoed gaat namelijk deel uit maken van de spelervaring. Het fysieke heeft invloed op het virtuele. Meer dan dertig te verzamelen personages worden dit najaar gebundeld of los in de winkel verkocht als speelgoed. Zodra een gamer het speelgoed bezit, kunnen de personages in zijn computerspel verschijnen.

Nail'd

Nail'd is een arcade-racer in zijn puurste vorm, waarin alles draait om snelheid en sensatie. Met een motor of quad scheur je met een noodgang door de bergen en de bossen en vaak vlieg je honderden meters door de lucht langs luchtballonnen en zelfs vliegtuigen. Genoeg ingrediënten voor een spectaculaire race-ervaring, helaas heeft Nail'd niet genoeg in huis om te zorgen dat je op het puntje van je stoel zit.

Meer iets voor mijn weblog (excuus) (3)

Die nieuwe werkplek van mij, daar ga ik niet te veel over vertellen. Ten eerste is het van een onbegrensde saaiheid; ten tweede gaat het u allemaal geen bal aan. Ik bemoei me toch ook niet met uw dagelijkse levensverrichtingen? Wat u doet in uw pogingen om nog iets van uw miserabele bestaan te maken, interesseert mij hoegenaamd geen ene rattenreet. Ik heb het al moeilijk genoeg mij staande te houden in mijn eigen grijze wereld; laat staan dat ik mij zou willen vervoegen in die van u.
De weg náár die nieuwe werkplek, die is andere koek.

Nederlands marinepersoneel gevangen in Libië

Drie Nederlandse militairen zijn na een mislukte evacuatie in handen gevallen van het Libische regime van Moammar Gadhafi. Het Ministerie van Defensie bevestigde donderdag een bericht hierover van De Telegraaf.

Een helikopter vloog vanaf marinefregat Hr. Ms. Tromp richting de Libische stad Sirte om daar twee evacués op te pikken. Na geland te zijn, werd de bemanning overvallen door een gewapende groep regeringsgezinde Libiërs. De evacuatie vond afgelopen zondag plaats, maar werd om veiligheidsredenen tot nu toe stilgehouden.

De twee evacués, volgens De Telegraaf een Nederlander en een niet nader genoemde Europeaan, zijn door de Libiërs overgedragen aan de Nederlandse ambassade en hebben inmiddels het land verlaten. Over de vrijlating van de drie militairen vindt nog steeds intensief diplomatiek overleg plaats, aldus het Ministerie van Defensie.

Cruijff: "Hofland is de hartslag van onze ploeg"

Kevin Hofland heeft zich op Cyprus ontwikkeld tot een 'sleutelspeler' bij het Nederlands getinte AEK Larnaca van Jordi Cruijff. Cruijff is technisch directeur bij AEK Larnaca. De zoon van Johan Cruijff is tevreden over de huidige ontwikkeling van zijn ploeg. Larnaca staat op dit moment derde in de competitie. "Ton Caanen (trainer, red.) en ik zijn zeer tevreden over de eerste seizoenshelft", zegt Cruijff tegen FIFA.com. "We hebben geen groot budget, maar we hebben desondanks een goed team samengesteld."

De oud-international had aanvankelijk niet gedacht dat hij op Cyprus aan de slag zou gaan. "Het is misschien anders dan ik in het verleden had verwacht. Toen ik mijn actieve loopbaan beëindigde keek ik waar mijn toekomst zou kunnen liggen. Ik voel me hier prettig in mijn rol als technisch directeur. Ik bouw hier iets op. Het is een grote uitdaging, waar ik ook veel van leer."

"Dat helpt me ook voor de toekomst", aldus Cruijff, die diverse Nederlanders heeft aangetrokken. Eén van hen is Kevin Hofland. "Hij is niet alleen onze sleutelspeler, maar ook de hartslag van de ploeg. Hij is de beste speler in de competitie. De topclubs zitten continu achter hem aan. We willen hem behouden. Hij wilde bij een ploeg spelen waar hij belangrijk is. Dat is hier mogelijk."

PS: Coalitie in prognose: 37 zetels

De coalitiepartijen behalen 37 van de 75 zetels in de Eerste Kamer, 1 te weinig voor een meerderheid. Dat blijkt uit een prognose van persbureau Novum en opiniepeiler Maurice de Hond op basis van meer dan 80 procent van de stemmen die zijn uitgebracht bij de Provinciale Statenverkiezingen van woensdag.

De VVD krijgt 16 zetels, het CDA 11 en de PVV 10. De PvdA blijft met 14 zetels de grootste oppositiepartij. De SP komt op 7, D66 op 5, GroenLinks op 5. SGP en ChristenUnie halen samen 4 zetels. De Partij voor de Dieren krijgt 1 zetel, de nieuwe partij 50Plus komt met 2 zetels in de Eerste Kamer.

De 566 leden van de Provinciale Staten die woensdag zijn gekozen, kiezen in mei de nieuwe Eerste Kamer. De opkomst lag woensdag rond de 55 procent.

PS: Wilders: Opmars PVV gaat door

De opmars van de PVV gaat gestaag door. Dat zei partijleider Geert Wilders woensdagavond in een toespraak voor zijn achterban in het Limburgse Echt. "Nederland heeft de PVV opnieuw in haar hart gesloten."

De partij van Wilders krijgt waarschijnlijk negen zetels in de Eerste Kamer. Het is -samen met VVD en CDA- niet genoeg voor een meerderheid, maar daar ging hij nog niet op in. "We hebben vanavond reden tot feest."

Het is de eerste keer dat de PVV meedoet aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De partij van 'Henk en Ingrid' is nu definitief niet meer weg te denken, zei Wilders. Hij zei verder te strijden om Nederland 'terug te geven aan de Nederlanders'.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.